Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Další demonstrace na Václavském náměstí budou následovat! Přijďte a šiřte informace ať se brzy probudí i další občané a města!

IMG_sv_vaclav0267Atmosféra připomínala listopad 1989, zazpíval i Karel Kryl, věřme, že ho bude brzy následovat i jeho důstojný nástupce Tomáš Klus! Přináším podrobné zpravodajství. ČT 24,IMG_Krejcik která je pomalu i u každého „prdu“, se dle očekávání nedostavila. Dostavila se, byť později i TV NOVA, se kterou jsem natočil rozhovor i přes mé varování, že to nebudou moci vysílat. Nicméně to bylo sympatické a současně i smutné, kdy soukromá TV „supluje“ úlohu veřejnoprávní České televize. Alespoň jí to účastníci pochodem na Kavčí Hory připomněli! Slovenští hosté oznámili, že čeští novináři obdrželi e-mail, že o slovenské „gorile“ nesmějí psát?! Pan Torfason byl skvělý, stejně jako vynikající, burcující vystoupení pana režiséra Jiřího Krejčíka! Jen mi vadila ta islandská vlajka v červenožlutých barvách s hvězdou…?! Škoda, že nedostali prostor i řečníci „z lidu“, kteří dávají podobným shromážděním potřebný náboj. Bylo mi řečeno, že „projevy už byly schváleny“, takže ani pánové Vratislav Ducháček, ani Václav Kladivo, ačkoliv stáli pár metrů od mikrofonu, promluvit nemohli, škoda - tak snad příště!

 

Fotogalerie z dění na Václavském náměstí dne 15.3.2012

 

Úvodní vystoupení pana Popelky, iniciátora Holešovické výzvy

Projev pana Čermáka z vedení Holešovické výzvy (škoda, že byl náhle přerušen?)

Projev pana Torfasona z Islandu, iniciátora svržení vlády a potrestání odpovědných a vytvoření nové Ústavy

Projev paní Jelínkové za invalidy

Projev režiséra Jiřího Krejčíka st.

Závěrečné, sympatické vystoupení dvou mladých lidí ze Slovenska ukončeně Československou státní hymnou

 

Diskutujte: Stát spáchal justiční zločin, ale k převzetí plné odpovědnosti se nemá!


Milan ( Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., IP: 213.192.13.2 ) — 2012-03-15 14:56

IMG_Klaus,,Já už jsem kvůli naší státní MAŠINÉRII už dvanáctý rok na ulici. Prvních 6 let mého života mě bili a šikanovali jen proto, že jsem se jim nelíbil vzhledově,v ústavu který sídlí v Duchově. Pak mě pustili bez zajištění na ulici a tam jsem dosud… Byl jsem tam pomalu 12 let a teď 12tý rok na ulici... Moc děkuji této ŠPINAVÉ VYDĚRAČSKÉ OTROKÁŘSKÉ NAŠÍ SOUČASNÉ VLÁDĚ... RESPEKTIVE P.KALOUSEK, DRÁBEK ATD: TI PÁNOVÉ SE MAJÍ LÉČIT NA PSYCHIATRII A TO DO H.BEŘKOVIC, KDE JSOU LIDI DOST TÝRANÝ. MÁM NA SVÉM TĚLE JASNÉ DŮKAZY, ALE NEMOHU JE Z POZICE BEZDOMOVCE ŽALOVAT, PROTOŽE JSOU VE STÁTNÍM SYSTÉMU NEPŘEKONATELNÉ PŘEKÁŽKY, KTERÉ MI V TOM BRÁNÍ... Je mi 31let a toto je jasný důkaz, že naše VL: ŠPÍNA zezhora účelně a BEZDŮVODNĚ likviduje své občany. Proto na demonstracích a i jinde, kde to jen trochu jde, říkám NEDEJTE SE, ZAVŘETE JE, A ONO SE FURT NEDĚJE NIC.... S pozdravem Milan

 

Hloupost je umíněná

Čtvrteční akce tzv. Holešovské výzvy komentují v domácím internetovém prostoru různí glosátoři. Mnozí z nich mají jedno společné – nebyli u toho osobně. Jejich hodnocení vychází z mediální interpretace a často jen z apriorního postoje. Jeden z významných členů ODS nazval svůj komentář slovy „ Jen tupá zloba a nenávist“. To je již jen variace na známé zaprodance a ztroskotance. Na rozdíl od něj, a mnoha dalších, jsem se byl na akci podívat osobně. Zúčastnil jsem se jako pozorovatel posledního pražského dějství před budovou České televize. Rozhodně je přinejmenším hloupé nazvat účastníky protestů lůzou, plebsem či spodinou apod. Tyto, a jiné, dehonestující nálepky jsou naprosto nepatřičné. Ten dav byl velmi pestrý. Mělo to svou atmosféru a nepůsobilo to ani agresivně, ale ani sterilně. A to bez ohledu na to, kdo to pořádá, kdo to případně ovlivňuje anebo dokonce zneužívá. Naprostá většina lidí se prostě přidala spontánně. A byli to lidé různých věkových i sociálních skupin. Zřetelný důkaz toho, že lidem dochází trpělivost.

Vzpomínáte na pochod studentů z Albertova na Národní třídu 17. listopadu 1989? Koho dnes zajímá, že povolení pochodu tehdy orazítkoval předseda městského výboru SSM, mladý soudruh Ulčák? Vzpomínáte na revoluční story o údajně mrtvém studentovi Šmídovi? A vzpomínáte na vystoupení soudruha Štěpána v areálu ČKD, a jeho slavnou větu o dětech, které nám přeci nebudou říkat, jak máme vládnout? Dělníci ČKD mu tehdy sborově odpověděli, že nejsou děti. A soudruh se odporoučel do propadliště dějin. Pokud vládcové nereflektují dění a nálady v podhradí, pak si sami píší nelichotivý nekrolog. Arogance moci, chcete li pýcha, prostě a jednoduše předchází pád. Tak to na tom světě chodí. A je pak jedno, kdo a jak strčil klíček do startéru. Samozřejmě platí, že hněv (a pouhá negace) není program, ale shoda na tom, že balancujeme na samé hraně únosnosti je zřejmá, stejně tak, jako poptávka po zásadní změně. Silná poptávka stvoří dříve nebo později silnou nabídku, jako plnohodnotnou alternativu současné nemravné a nekompetentní podobě vládnutí. A navíc platí Sofoklovo : „Ne moudrost, to hloupost je umíněná“. Umínění všeználci nás nespasí, opak je pravdou.

 

Petr Havlík, 16.3.2012

* * *

„Blaze člověku, který nechodí, jak radí ničemní, na cestě hříšných nestojí, ve spolku posměvačů nesedí.“

(Žalm 1:1)

 

Jan Šinágl, 16.3.2012

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

-2 #9 Josef M 2012-03-19 13:43
Cituji pepa:
Lidé by možná přišli, ovšem pořádající iniciativy jsou pochybné. Jeden z představitelů v televizi koktal a neuměl se vyjádřit.


Pan Popelka je pro mě člověk pravdy a odvahy, který se určitě ve svém životě nezaměřoval na povrchní lesk pohotové, šroubované, kulantní, výřečnosti, která je tak důležitá pro vyčůrané kariéristy sledující hlavně jen svůj prospěch. Mám obavy, že takových lidí parazitů máme extrémně velké množství. Také se on určitě řídí radou Ježíše, že naše řeč má být stručná a jasná ano, ano, ne, ne a co je nad to, tak že vždy zavání nějakou manipulací a falší. Také si dobře vzpomínám na první týdny po převratu, jak i Havlova řeč byla nesmělá a nesuverénní a jak se později osmělil a stal se z něj řečový matador. To bych si, ale spíše přál, aby pan Popelka zůstal tak jak je a neleskl se, protože to je pro mě větší důkaz opravdovosti a nepoškozenosti egem. Děkuji Bohu za něj.
0 #8 Josef M 2012-03-19 13:35
Již mám zase naději že se lidé probouzejí ze spánku a že vyženou lháře a zloděje psychopaty od mocenských pák a že je vsadí za mříže a vyhledají a zmrazí jejich konta, aby se tu mohlo zase nějak smysluplněji žít.
+1 #7 Martin 2012-03-18 22:02
Cituji Jan Šinagl:
Řekl sám, že byl unaven. Je autorem myšlenky, dokázal přivést na ulici tisíce lidí, nemůže být ve všem dokonalý. Třeba jste Vy naopak lepší řečník a horší organizátor? Tak se angažujte a příště budete možná pozván do TV Vy? Bylo správné pozvat zakladatele hnutí, na druhé straně si TV dá jistě pozor nepozvat někoho, kdo se jí může "vymknout z rukou"!

To soudrh Miler - kovář z čkd také přivedl tisíce kolbenů...aj to byly časy
0 #6 Jan Šinagl 2012-03-18 14:12
Řekl sám, že byl unaven. Je autorem myšlenky, dokázal přivést na ulici tisíce lidí, nemůže být ve všem dokonalý. Třeba jste Vy naopak lepší řečník a horší organizátor? Tak se angažujte a příště budete možná pozván do TV Vy? Bylo správné pozvat zakladatele hnutí, na druhé straně si TV dá jistě pozor nepozvat někoho, kdo se jí může "vymknout z rukou"!
0 #5 pepa 2012-03-18 14:03
Lidé by možná přišli, ovšem pořádající iniciativy jsou pochybné. Jeden z představitelů v televizi koktal a neuměl se vyjádřit.
-3 #4 martin 2012-03-16 23:48
Pro Milana Farkase : Na ulici jsou PC a emaily?Možná, že máte notebook a připojujete se přes free-wifi?Pane Šinágl co to tady cpete do lidí?
Wifi bezdomovec s emailem.
+5 #3 Jan Šinagl 2012-03-16 22:04
Neštěstím naší země je věčný pesimismus většiny a sklon vše okamžitě kritizovat, vždy na prvním místě hledat chyby, chtít okamžitě nesmyslnou jistotu, nepřipustit naději a důvěru a hlavně sám nic nedělat. Jakoby mohlo být vše dokonalé od počátku. Kdo nic nedělá, nikdy nevyhraje a dočká se, po zásluze a zákonitě, jen toho nejhoršího. Díky negativním postojům a pasivitě máme tomu odpovídající historii a nemůžeme se proto současnému stavu země divit. Budou-li tyto nedůstojné až ovčanské postoje přetrvávat u většiny obyvatelstva, nic jiného než bídu a bezpráví si nezasloužíme. Pohodlí, nečinnost a očekávání lepšího samo od sebe, nebo jen od těch druhých, nikdy nic dobrého na konci nepřineslo, nemohlo a nemůže – stejně jako žití na dluh nemůže trvat věčně. Ti co přišli demonstrovat si toho byli jistě z velké části vědomi.
-3 #2 Josef Pepa Nos 2012-03-16 19:03
Nevyloučil bych, že i v tomto případě plném superlativů a vznešených slov, kráčení sem a tam, by mohlo jít o "prd".
-3 #1 leho 2012-03-16 17:44
Hned v první větě článku stojí:

"Atmosféra připomínala listopad 1989,..."

Po zběžném přečtení článku jsem se podíval na fotky, ale neviděl jsem nic, co by alespoň trochu připomínalo onen zmíněný listopad 1989. Ne více než pár stovek lidí a možná náhodných kolemstojících diváků bylo více, než těch demonstrujících . Zkrátka hodně humbuku pro nic, žádná masová akce vyžadující si pozornosti se nekonala.

Dále mě připadá velmi podivný výběr data 15. března k protivládní demonstraci. Výběr výročí nacistické okupace vnímám jako samoúčelový pokus o zviditelnění a získání popularity pro sebe a své hnutí, jelikož jinak by zpráva o "demonstraci" nepronikla do médií ani v jednořádkové formě či ve formě jedné či dvou vět v ústech televizních komentátorů.

Já vnímám výběr data pro protivládní demonstraci jako urážku českých lidí, jelikož současná vláda vzešla z naprosto svobodných voleb a tudíž za stav věcí v českém státě nesou zodpovědnost především jeho občané. Pokud tedy někdo současnou českou vládu srovnává s nacisty, pak totéž tvrdí o české veřejnosti, která tuto vládu si zvolila. Takže, vedle jak ta jedle, že ano...

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)