Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Mafie_2

KLAUSŮV SYSTÉM KOLABUJE - JEHO STRUKTURA HO SAMA NIČÍ A POSTUPNĚ LIKVIDUJE I JEHO AKTÉRY!!!

Měl by končit tradiční přestřelkou, kdy se mafiáni vzájemně postřílí. Je otázkou, zda-li má Praha tak velký sál, kam by se všichni vešli…?! Slovensko má veKlaus_Bem srovnání s Českem jen malou „gorilku“. V Praze se volně prohánějí celá stáda zdivočelých goril. Nejvyšší čas dostat je zpět do „ohrady“ – s vyloučením veřejnosti -  KLAUSŮV SYSTÉM SE HROUTÍ !

Není nutné to podrobně rozvádět, jen připomenout: Radek John, byl šéfem Janouškovi firmy ORAPRINT, Jan Kubice (JUDr. Daniel Kučera, právník Romana Janouška je zetěm ministra vnitra) je pro změnu blízký příbuzný a soused Petra Kuchára (dříve SUBTERRA), dále NAVATYP a PROMINECOM, dua Roman Janoušek &Tomáš Hrdlička, Pavel Horák & Marek Šnajdr ze VZP, přidejme si k tomu oslavy ve Žlutých lázních a Bártovu ABL! To pomíjím zdroje u TOP 09 – Richard Háva, Martin Roman a Petr Kellner! Podolskou vilu Romana Janouška a Miroslava Dvořáka z letiště Praha stavěl METROSTAV (v době tunelu Blanka), nepochybně stavěli odborníci v nejlepší kvalitě a „cenách“ za kvalitního stavebního dozoru! Tato další „veřejná“ zakázka se jistě opět obešla bez výběrového řízení! To nemluvím o bývalém primátoru hl. m. Prahy Janu Koukalovi, nynějším velvyslanci ve Vídni a jeho odpovědnosti za zmizení 2 miliard z Městské banky, či bývalém ministru zemědělství a nyní velvyslanci v USA Petru Gandaloviči a jeho roli při podvodech na Ústecku, či i jiných, jak také vyplývá z odposlechů. Není co dodat!

Snad jen to, že bych uvěřil informaci, že se Roman Janoušek měl údajně nacházet krátce v zahraničí kvůli detoxikaci z drog, proto nebyl po dopravní nehodě k nalezení. V „podnikání“ by měl na každý pád skončit. Může jen doufat, že soudní proces proběhne rychle, aby mu prezident Klaus, v rámci kamarádské tradice, stačil ještě udělit milost! Mimochodem všimli jste si na televizních záběrech manželky Mirka Topolánka, jak si s úsměvem připíjí s Romanem Janouškem?! Bývalý premiér samozřejmě také nic neví. Kdo jiný by měl vědět než premiér, kterému je BIS přímo podřízena! Nebo snad je BIS zneužívána k tomu, aby její informace patřičně využíval premiér k ochraně své strany, svých přátel a „držel v šachu“ opozici? Vyjádření primátora Svobody, že jsou to pro něho už jen „historické příběhy“ je dost zarážející?! Chce tím snad říci, že i vytunelované miliardy, které dnes Praze chybí, budou pro něho také jen „historické“…?!

Poslední vlivný Bémův muž Richard Blažek se uchytil jako náměstek ministra obrany Alexandra Vondry – opravdu, ale opravdu skvělá kvalifikace! V televizi tento bývalý mluvčí Bémova Magistrátu rozhodně odmítá korupci – jako by se k ní někdo dobrovolně přiznal! Prezident Václav Klaus dlouho mlčel. Pro něho byl Pavel Bém skvělý primátor a politik. Dnes poprvé promluvil. Je rozhořčen tím, že se odposlechy dostaly na veřejnost, ne jejich obsahem, které si ani nepřečetl a neposlech - tomu uvěří tak malé děcko! Jinými slovy si z veřejnosti dělá pan prezident srandu, neboli z občanů blbce!!! Zcela jistě není v zákulisí nečinný. Smutné a vypovídající je mlčení Sněmovny a její předsedkyně Miroslavy Němcové, která by normálně musela vypudit poslance Béma velmi rychle ze svých lavic! Vejlupci tipu Béma sami od sebe, z morálního sebeuvědomnění, nikdy neodstoupí, žádné nemají – ustoupí jen pod tlakem a ještě si přitom hrají na „svaté“! Audio i video lze zmanipulovat, ale skutečnost je daná a ta rozhodně manipulaci s odposlechy vylučuje!

Na každý pád se budou Janouškovi právníci snažit – jde o MOC! Události na policie (opilý, zadržen na útěku, těžce zranil, žádná vazba, žádná pouta, mohl klidně na policii telefonovat, řidičský průkaz mu nebyl hned odebrán!) mnohé naznačují. To, že obhájcem poškozené je Josef Lžíčař (V osmdesátých letech obhajoval disidenty a signatáře Charty 77. Krátkou dobu působil v tzv. První vyšetřovací parlamentní komisi 17. listopadu 1989, byl též vedoucím kanceláře presidenta republiky Václava Havla. Pro pozitivní lustraci musel odejít. V registru StB jako tajný spolupracovník - agent StB, krycí jméno MESIÁŠ, evidenční číslo 1664), je dost znepokojující a varovné!

Pochybuji, že dopravní nehoda byla následkem pronásledování médii, jak se už snaží obhájce Janouška vsugerovat veřejnosti. Každý člověk má své svědomí. Romanu Janouškovi ho nezávidím, musel ho zřejmě stále více „konejšit“ alkoholem a zdá se i drogami. Tragická nehoda je z tohoto úhlu pohledu logická a pochopitelná. Dříve či později k nějakému excesu dojít muselo. Ono pověstné „ucho u džbánu“ se tak zákonitě muselo jednou utrhnout. Které bude další na řadě…?!

Náměstek policejního presidenta Vladislav Husák rezignoval. Vzpomeňme jen jeho četné skandály a jeho „uklízení“ do nových funkcí, místo zaslouženého trestu…?! Mohou mít poctiví policisté důvěru ve své nadřízené, když mají nad sebou takový „zářný příklad“. Poruší-li zákon a dobré mravy policista, měl by být s ohledem na svoji funkci ve společnosti o to přísněji potrestán! Mimochodem i ministerstvo financí by se mělo zajímat jakým způsobem nabyl svůj obrovský majetek Roman Janoušek a jaké protihodnoty nabídl společnosti, včetně majetku Pavla Béma. Pokud to věrohodně neprokáží, měli by jim být obstaven, stejně jako v těchto dnech majetek Radovana Krejčíře v několika zemích, až do konečného vyšetření a poté případně zabaven ve prospěch státu! Obávám se, že značný podíl na jejich majetku netvoří jejich poctivá píle a um, ale poctivá práce daňových poplatníků! Nejsou jistě mezi vysoce odpovědnými a politiky sami, ale jednou je třeba začít tento „Augiášův chlév“ začít od nahromaděného hnoje čistit – důkladně!

Předsedou sněmovní komise BIS je Richard Dolejš, vyučený kuchař. Začal svoji politickou kariéru jako asistent Stanislava Grosse, takže další „muž na správném místě“…?! Můžeme očekávat další odposlechy, tato hra má mnoho možných variant. Jednou z nich je i možná msta Víta Bárty za soud, kdy ho viditelně ODS už nechrání. Kolik má ještě odposlechů „v rukávu“ a jak je hodlá případně využít či zneužít? Nelze vyloučit ani možné odposlechy presidenta… Pak už bychom museli vymyslet něco daleko výstižnějšího, než je výraz „banánová republika“…?!

Jak dlouho bude asi trvat Jiřímu Pospíšilovi odvolání Vlastimila Rampuly, po novém návrhu Pavla Zemana, že by se musel poradit napřed s prezidentem Klausem…?!

Můžeme jen držet palce policejnímu presidentovi Petru Lessymu a nejvyššímu státnímu zástupci Pavlu Zemanovi. Mají proti sobě tank, ale i jejich zbraně, zdá se, nabývají na potřebné síle! Vystoupení plk. Martina Vondráška působí naprosto profesionálně a přesvědčivě. Odejde-li z funkce, bude to špatným znamením. Věřme, že tlaky „kmotrů“ ustojí!

Věřme jen, že česká politická scéna bude od této všehoschopné lůzy brzy očištěna. Bez pomoci médií a aktivní občanské společnosti to nebude možné. Nadcházející Jaro inspiruje!

Řidič autobusu Roman Smetana, měl dnes nastoupit do olomoucké věznice za „hanobeni“ politiků na plakátech, kdy jim dal svými karikaturami teprve ten správný, pravdivý obsah. Nenastoupil a šel normálně do práce. Smekám! Udělal bych to stejně. Zasloužil by si vyznamenání, ne vězení. Nepochybně za ním stojí většina národa! Jde o další útok a okleštění ústavního práva na svobodu projevu. Jednal ve smyslu čl. 23 LPS, která je součástí Ústavy ČR, tedy i za nás a naše právo! Věřím, že se stane jednou poslancem. Nikoho potom jistě nenapadne jeho volební plakáty doplňovat chybějícím, pravdivým a potřebným – u velké většiny dnešních občanů zákonodárců statečný občanský čin Romana Smetany by byl stále zapotřebí!

Dnešní jednání na PK MÚ Hořovice ve věci Agentury MM skončilo mým „osvobozením“. Obhájkyně Mgr. Jana Gavlasová se nedostavila. PK zhodnotila její omluvu jako nedostatečnou a ve věci rozhodla s tím, že náklady řízení budou uhrazeny žalující stranou tzn. Martinem Michalem, Helenou Vondráčkovou a Mgr. Janou Gavlasovou, tedy v podstatě Helenou Vondráčkovou. ZDE si můžete přečíst protokol z jednání. S rozsudkem seznámím veřejnost až po jeho obdržení. Osobně vnímám přestupkové řízení jako naprosto zbytečné, účelové, v podstatě jako šikanu. O dalších případných právních krocích se rozhodnu až podle znění rozsudku.

 

Václav Havel: „Smyslem zákona je služba spravedlnosti. Zákon a právo nejsou ničím jiným než trvale opakovaným, nikdy nekončícím a vždy jen nedokonalým pokusem člověka dobrat se spravedlnosti.“

 

Jan Šinágl. 26.3.2012

 

Hospodin zjevil se! Zjednal právo! Darebáka vlastní dílo do pasti uvrhlo!  (Žalm 9:17)

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

-1 #4 Ludmila 2012-03-29 03:35
Ano, dobrý článek. Ještě je vhodné doplnit dřívější vazby v 90.letech, např. tunelování přes ODS Radu hl.m.Prahy. K Metrostavu, k penězům a zakázkám přes dřívějšího náměstka primátora Poláka a pak Bratského, za dob primátora Koukala a tajemníka Vidíma (dnes v bezpečnostní komisi PSP). Od Koukala, za podpory pražské ODA - k První městské bance a pak dalšími postupy až k PPF Kellner.
+2 #3 martin 2012-03-28 22:59
Jo jo pane Šinágl, kdyby jste šil do bolševika a soicbolševika , jako do toho Klause...to by byla jiná!!
-1 #2 Oldřich 2012-03-28 14:15
Zapoměl jsem na "vyučený kuchař." Nejsem vyučený spisovatel.:o)
0 #1 Oldřich 2012-03-28 14:13
Tohle: "Předsedou sněmovní komise BIS je Richard Dolejš." je ale zbytečné. Vyučeného předsedu sněmovní komise BIS žádného nenajdete. Takže musí být původně něčí jinym. Jste vyučený nezávislý publicista? Jinak to ale všechno sedí.:o)

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)