Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:26
    Univerzální nadstátní občan Proč dnešní Evropa čelí nebezpečí ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Holland_2LN: Byla jste zavřená i v Polsku?

„Osobně ne, ovšem téměř všichni mí kamarádi ano, například publicista Adam Michnik, takže jsme srovnávali zkušenosti. Na Ruzyni jsem zažila někdy až zbytečnou krutost. Vězeňský gynekolog znásilňoval uvězněné, moji spoluvězeňkyni, sedmnáctiletou Slovenku, hned třikrát. I na mě se tehdy vrhnul, ale já jsem začala řvát polsky, takže se vylekal. Bachaři mě vysvlékli, drželi nohou u zdi a vyhrožovali, že jestli se mi to nelíbí, vytáhnou pistole. I jedna bachařka mne dlouho držela pod studenou sprchou, vysmívala se mi a pak mi dala schválně tepláky o tři čísla větší, takže jsem chodila jako v pytli. Jednoduše nesmyslná necitlivost.

Odesílatel: SODALES SOLONIS o.s., ulice bratří Nejedlých 335, 267 53 Žebrák

 

Příjemce: OSZ Beroun, Wagnerovo nám. 1249/3, 266 01  Beroun-Město

 

ISDS: cr4ahs8



Věc: Trestní oznámení na jednoho či skupinu neznámých pachatelů ve věci mnohonásobného znásilnění a pokusu o znásilnění

 

 

V Žebráku dne 8. května 2012

 

 

Dobrý den,

 

cituji polskou režisérku Agnieszku Holland a její odpovědi na dvě otázky Lidových novin ze dne 25.února 2012 z rozhovoru s názvem Vy Češi se dovedete smát i nad vlastní mrtvolou:

LN: Vám odvaha nechyběla. V Praze jste se aktivně zúčastnila posrpnových studentských protestů, na začátku roku 1970 jste strávila dokonce sedm týdnů ve věznici v Ruzyni.

„Ano, za to, že jsem pomáhala Polákům pašujícím přes hranice zakázanou literaturu… A zase, bachaři na Ruzyni byli daleko horší, brutálnější než bachaři ve Varšavě.“

LN: Byla jste zavřená i v Polsku?

„Osobně ne, ovšem téměř všichni mí kamarádi ano, například publicista Adam Michnik, takže jsme srovnávali zkušenosti. Na Ruzyni jsem zažila někdy až zbytečnou krutost. Vězeňský gynekolog znásilňoval uvězněné, moji spoluvězeňkyni, sedmnáctiletou Slovenku, hned třikrát. I na mě se tehdy vrhnul, ale já jsem začala řvát polsky, takže se vylekal. Bachaři mě vysvlékli, drželi nohou u zdi a vyhrožovali, že jestli se mi to nelíbí, vytáhnou pistole. I jedna bachařka mne dlouho držela pod studenou sprchou, vysmívala se mi a pak mi dala schválně tepláky o tři čísla větší, takže jsem chodila jako v pytli. Jednoduše nesmyslná necitlivost.

Není mi známo, zda vězeňský gynekolog byl vyšetřován, souzen a potrestán, stejně jako bachaři, bachařka a tehdejší ředitel ruzyňské věznice? Pokud nebyl dosud nikdo vyšetřován, tak je s podivem, že by nikdo po vyjití tohoto článku nereagoval, ať už z řad odpovědných orgánů, institucí, politických vězňů, či občanů…? Proto podávám toto trestní oznámení na jednoho či skupinu pachatelů pro opakované znásilnění a pokus o znásilnění.

Komunistické, stejně jako nacistické zločiny nemohou být promlčeny. Toto zločinné jednání k nim bezpochyby patří. Představa, že všichni tito bývalí zaměstnanci Vězeňské služby nebyli nikdy vyšetřování, potrestáni, žijí mezi námi a pobírají vysoké důchody, je pro mne nepředstavitelná, amorální a skandální, stejně jako pro většinu obyvatel naší země.

Pokoušel jsem se získat, dle zákona o informacích, seznamy zaměstnanců Vězeňské služby na Ruzyni začátkem roku 1970, marně. VS ČR mi odpověděla, že těmito informacemi nedisponují, proto moji ZOI odmítla. Obrátil jsem se proto na ÚSTR a Národní archiv, stále čekám na odpověď…? To je důvodem mého zpožděného TO, ale nechci už déle čekat.

Věřím, že seznamy těchto osob existují a že odpovědné orgány mají větší, zákonné možnosti a pravomoci je získat, stejně tak jako zjistit, zda ještě žije tato sedmnáctiletá Slovenka, tedy nezletilá oběť. Případně tedy i jí kontaktovat, byť bych předpokládal, že pokud se dožila listopadu 89, tak podala sama jako oběť TO. Nelze vyloučit ani tu možnost, že měla tehdy strach, či její duševní, případně mentální úroveň jí v tom zabránila?

Nepochybně bude i světoznámá polská režisérka paní Agnieszka Holland ochotna poskytnou své svědectví a případně i identifikovat pachatele dle dobových fotografií. Kontakt na paní Holland mohu zprostředkovat. Mimochodem bude režírovat třídílnou dokumentaci o Janu Palachovi.

Důkladné vyšetření těchto nepromlčitelných, komunistických zločinných poměrů v ruzyňské věznici a potrestání pachatelů je jistě i ve smyslu památky a odkazu Jana Palacha.

Žádám, abych byl odpovědnými orgány o dalším postupu a výsledku vyšetřování informován.

 

V úctě k neodejmutelné odpovědnosti státního zastupitelství

Jan Šinágl

předseda SODALES SOLONIS o.s.

 

Na vědomí:

Ředitel ÚDV plk. JUDr. Pavel Bret, ředitel ÚSTR PhDr. Daniel Herman, předseda vlády RnDr. Petr Nečas, ministr spravedlnosti JUDr. Jiří Pospíšil, ministr vnitra plk. Ján Kubice, nejvyšší státní zástupce JUDr. Pavel Zeman, předseda Ústavního soudu JUDr. Pavel Rychetský, předsedkyně Sněmovny Miroslava Němcová, předseda Senátu Milan Štěch, prezident Václav Klaus, české a zahraniční sdělovací prostředky a široké veřejnosti.

 

* * *

K ŠEDESÁTÉMUSEDMÉMU VÝROČÍ UKONČENÍ DRUHÉ SVĚTOVÉ VÁLKY V EVROPĚ

Zatímco ostatní státy válčily proti německému nacionálnímu socialismu, Češi a Slováci dělali doma a v zahraničí odboj. Ačkoliv jsme byli připravení, měli odhodlání, zbrojovky a opevnění, nechali jsme se obsadit vojsky nepřítele. Po válce jsme dobrovolně postoupili čtvrtinu státu Sovětskému Svazu a navrátivší se odbojáře jsme trestali jako zrádce.

K.Mrzílek, 8.5.2012

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

+5 #1 Fr.Zákostelský 2012-05-09 06:32
Nepochybuji o tom,že žijící bachaři a estebáci berou větší důchody než jejich oběti a státní orgány se k nim chovají daleko slušněji než k většině.Citlivo st Čechů a pohátky o holubičí povaze jsou věkem prověřeny.Skryt á netečtnost k utrpení druhých je maskována u Čechů hezkým kecáním o ničem.Češi jsou stateční všichni,ale většina až po boji a ti získají moc scela pravidelně.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)