Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Trest_smrti_grafTGM: „Trest smrti vyjadřuje vinu a hodnotu lidského života a jako takový musí existovat, dokud společnost nedospěje natolik, aby tuto hodnotu ctila.“… Na právě odsouzenou matku-vražedkyni budeme vynakládat 900,-Kč denně, tedy 27.000,-Kč měsíčně, což při doživotí, cca 30 let, může dosáhnout až 10.000.000,-Kč – tak si u nás vážíme vrahů! Přišel mi e-mailem dokument CO NÁM TO CPE TISK . Nepochybuji, že většina obyvatelstva se s jeho obsahem ztotožní.

 

Doporučuji článek Urválek má i dnes své následovníky, neuvěřitelné, jaké bezpráví se dnes děje v české justici! a zejména poslech závěrečné řeči obhájce Davida Vaculíka Mgr. Petra Kousty, který dokazuje, že jeho klient byl odsouzen na 20 let v rozporu se zákonem a na politickou objednávku! Podobná je i kauza Gilberta McCraye, který také dostal 20 let a přitom mu vražda nebyla vůbec dokázána – viz článek VS Praha předvedl výkon hodný 50.let, jen na místě dr. Milady Horákové stál někdo jiný! V této věci jsem kontaktoval jak ambasádu USA, tak Velké Británie, pan McCray je občanem obou zemí. Budu kontaktovat i projekt nevinny, jehož americký zakladatel právě navštívil ČR!

O případ pana Kladiva - Zločinná firma TCHAS likviduje poctivého podnikatele, toho dolikviduje česká justice v zájmu této zločinné firmy !!! – nejeví protikorupční úřad místopředsedkyně vlády Peake žádný zájem, přitom byl pan Kladivo ochoten poskytnout důležité informace z hlediska účinného boje proti korupci! Jak tento „boj“ paní Peake a její úřad pro koordinaci boje proti korupci ve skutečnosti myslí, naznačuje tato odpověď po mé osobní návštěvě úřadu, kdy jsem pana Kladiva doprovodil. O „schopnostech“ tohoto úřadu vypovídá i to, že místo využití mé datové schránky, zaslal mi odpověď poštou, alespoň tedy běžnou za 9,-Kč… Nejsem příznivcem laciných efektů, vulgarismů, či „vulvarismů“, ale toto nové logo nové politické strany paní Peake LIDEM, je výstižné, bohužel… Ve věci utajeného zákona, kde hrozí krádeže majetků poctivým občanům tento vládní úřad také mlčí…?!

Na druhé straně bohatý „podnikatel“ Janoušek zraní těžce ženu s přitěžující okolností značné opilosti a místo aby byl už dávno odsouzen a seděl roky ve vězení, jako každý běžný občan, který se dopustí stejného trestného činu,  zřejmě se mu vyhne. Má štěstí, že nežije v USA!

Pražský soudce Ondřej Havlín, dostal trest ½ roku snížení platu o 10% za nahlížení do spisu a ovlivňování soudkyně v kauze Berka – a média mlčí s výjimkou LN, místo, aby bila na poplach (zaslechl jsem jen krátkou zprávu na ČRo v ranních zprávách). Okamžité zbavení taláru by mělo být samozřejmostí. Vydalo by více, než všechna trapná protikorupční opatření vlády, která jsou k ničemu a nic neřeší! Trest je vždy nejúčinnější, zvláště když vnitřní mravní zákon u odpovědných neexistuje – nemohou ho nahradit tedy ani tisíce nových zákonů a nejenom u politiků! Zřejmě dostal soudce od mafiánů méně než činí 6x 10% z platu, takže je tento trest „účinný“, nebo to snad dělal zdarma a z přesvědčení a snažil se soudkyni přesvědčit, aby dala Berkovi co největší trest…?!

IZIP projekt za 2 miliardy korun byl a je k ničemu! Bude někdo vyšetřován a obžalován, nebo nenese snad nikdo za tyto 2 miliardy odpovědnost? Kdo obžaluje např. oba vykuky europoslance Ouzského a Cabrnocha, kteří mají zřejmě hlavní podíl na této ztrátě (včetně poslance Borise Šťastného) i za skandální prodej akcií IZIPu do CH!!! Oba  europoslanci mají ještě tu drzost tvrdit, že je škoda, že tento projekt nepokračuje! K čemu je vůbec Správní Rada?! Ministr zdravotnictví Heger tvrdí, že by IZIP měla řešit PČR, tak by měl také podat trestní oznámení, chce-li být důvěryhodný, jinak zůstane jen u jeho sice hezkých, ale prázdných gest a slov.

Nechvalně známý, bývalý předseda Exekutorské komory Juraj Podkonický, byl na konferenci Mezinárodní unie soudních exekutorů v Kapském městě zvolen do výboru – bude mít na starosti střední a východní Evropu a zejména otázku financí!!! V normální zemi by byl dávno odsouzen za porušování zákonů – měl štěstí, že se jich dopustil v ČR, stejně jako Janoušek. Nabízí se přísloví „kozel zahradníkem“.

Už se v tisku objevují náznaky, že státní zástupkyně podpoří odsouzeného poslance VV Škárku. Mocní si z občanů dělají stále větší srandu. Dávají jim okatě najevo svoji sílu, moc, jak si umí ochránit ty „své“ a jak jsou jim občané „ukradeni“. Propojení soudů, státního zastupitelství, policie, politiků a vysokých státních úředníků je nepřehlédnutelné.

Na právě odsouzenou matku-vražedkyni budeme vynakládat 900,-Kč denně, tedy 27.000,-Kč měsíčně, což při doživotí, cca 30 let, může dosáhnout až 10.000.000,-Kč – tak si u nás vážíme vrahů! Nedivil bych se, kdyby se u nás většina obyvatelstva opět vyslovila pro znovuzavedení trestu smrti. Na druhé straně je třeba připomenout slova TGM: „Trest smrti vyjadřuje vinu a hodnotu lidského života a jako takový musí existovat, dokud společnost nedospěje natolik, aby tuto hodnotu ctila.“

Často jsou slušní, poctiví a nevinní občané u nás zavíráni, nebo jiným způsobem likvidováni, končí na ulici jako bezdomovci, přitom mnozí z nich poctivě po celý život pracovali a platili daně – asi by měli spáchat vraždu, aby se jim žilo lépe…?!

Alespoň jedna „positivní“ zpráva – paní Květoslava Šamajová byla propuštěna z Bohnic - Roman Smetana za karikatury politiků do vězení, Květoslava Šamajová za pomluvu estébáka do Bohnic…?!

„Dne 11.5.2012 jsem byla propuštěna po necelých 8 měsících nedobrovolného pobytu a nedobrovolné léčby z PL Bohnic. Vyšší soudní úřednice sdělila e-mailem, že se státní zástupkyně neodvolala. Tudíž je pravomocné rozhodnutí soudu, že nade mnou bylo zrušeno ochranné léčení.“

MgA. Květoslava Šamajová, 11.5.2012

Další soud paní Šamajové se koná dne 17.5.2012 od 12:30 hod u MS Praha ve Spálené ulici. Účast veřejnosti velmi vítaná!

 

Jan Šinágl, 14.5.2012

 

LN_Havlin_VD_140512

 

 

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

0 #3 Aleš Krejčí / Brno 2012-05-15 10:42
I to je diskutabilní, zda si někteří lidé zaslouží trest smrti. Z rukou lidských. Život není dar od lidí, lidé ho tedy nemohou brát. Kdo z lidí je ten dokonale božský? Lokajský český soudce jako korouhev se točící podle zahraniční mediální masáže je ten poslední, kdo by měl o trestu smrti rozhodovat.
+1 #2 J. Kamjdu 2012-05-14 21:49
Samozřejmě, že si někteří lidé zaslouží trest smrti. Ale s tou ženou, vražedkyní svých dětí , co se také chtěla zavraždit, ale bylo ji to překaženo, jste, pane Šinágl, úplně vedle. Soudce byl obrovsky necitlivý a nevědoucí a vy také. Je mi z vás lidí takto uvažujících smutno a úzko.
+2 #1 Aleš Krejčí / Brno 2012-05-14 14:48
Jenom ne trest smrti! Zapomínáte, že tento trest lze uplatnit pouze ve funkční justici, takže nikde, obzvláště v ČR to není možné, to by se zase zlikvidovalo nevinných lidí!
Osobně bych se přikláněl za skutečnou převýchovu a pomoc pro návrat do běžného života. I vrah má nějakou minulost, nějaké okolnosti, které ho nějak formovaly, není-li nemocný, potom ale patří do nemocnice. Odsouzení do vězení na doživotí skutečně není řešení, naopak, zatěžuje to celou společnost a aktéry jako soudce černým svědomím, mají-li ještě nějaké. Odsouzení do vězení není nepodobné mučení, občané, máme už třetí tisíciletí, není přeci křesťanský středověk!

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)