Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Poslanec-komunista M.Grebeníček „vítězí“ u Ústavního soudu ČR nad J.Šináglem - Soud s MV 8.6.2012 v Hybernské od 9:15 hod.!

U tohoto „koncentráku“ na Karlově náměstí jsem měl patnáctiminutový „osvětový“ projev, během čekání na vstup. Na otázku, kdy byl ukončen provoz posledního komunistického koncentráku v Československu, neznal nikdo odpověď – Minkovice u Liberce v prosinci roku 1989! Připomenul jsem historii komunistických koncentráků a tragédii na Švédských šancích u Přerova v souvislosti se 70.výročím lidické tragédie. 8 dní a 3 roky po Lidické tragédii následoval masakr na Švédských šancích v noci z 18 na 19.června 1945 českými vojáky. Výročí lidické tragédie a vzpomínka na její oběti bude jistě a právem přítomná ve všech médiích. 70.výročí masakru na Švédských šancích bude, doufám, vzpomenuto alespoň na místě…

Poukazovat na zločiny druhých je snadnější, než na vlastní. Národy, které to dokáží tím ukazují svoji velikost. Z tohoto pohledu jsme stále velmi malým národem. Drtivá většina přítomných občanů neměla tušení a byla mými informacemi překvapena až zděšena. Pochopitelně to většina veřejnosti, odkázaná na veřejnoprávní média, nemůže vědět. Mne positivně překvapil zájem jedné mladé studentky, čekající ve frontě, se kterou jsem dlouho diskutoval. Možná bude následovat další diskuse se studenty na škole? Doufám, že by případně nebyla opět zakázána dalším bojácným ředitelem, jako se už několikrát stalo. Podrobnosti o masakru u Přerova a v Praze si můžete přečíst na webu Patrika Pluhaře -   Causa „Švédské šance"

Po Krajském, Vrchním a Nejvyšším soudu, zamítl i Ústavní soud moji žalobu na poslance za KSČM Miroslava Grebeníčka – viz Usnesení ÚS ČR ze dne 10.5.2012. Důvodem mé žaloby byly lživá tvrzení v jeho knize „Hradba vzdoru“, kde mi v kapitole „Šináglův lásky čas“, věnuje celých 44 stránek. To jen svědčí o tom, jak mu asi stále „leží v žaludku“ jeho prohra v mé žalobě za jeho výrok „primitiva“ z Letné, dne 1.5.2005. Teď se jistě raduje z usnesení Ústavního soudu. Možná se dočkáme v další knize kapitoly na téma „Sametová pravda, láska a úcta ke komunistům, přesto nakonec zvítězila“…?!

Při všem respektu a úctě k Ústavního soudu, obávám se, že výsledky šetřené Přestupkové komise v podstatě překroutil. Politického vězně Bohumila Kovaříka, známého jako dveřního vyhazovače a člověka dost nízkých způsobů a mravů jsem se pokusil odstavit z veřejné cesty odejmutím v pase jako sud poté, co mi odmítnul uvolnit veřejnou cestu a vstup na veřejné jednání KPV ČR, na které krátce předtím u pomníku pozval veřejnost jménem KPV ČR její místopředseda Ing. František Šedivý. Své úsilí jsem po pár vteřinách marné námahy vzdal. Pana Kovaříka jsem ani milimetr nenadzvedl – k žádnému zranění nedošlo, natož tak vážnému, aby pan Kovařík marodil dva týdny či více (žádnou krev jsem neviděl, žádná reakce nenasvědčovala jakémukoliv zranění, sanitka se nevolala, později přítomné policii si kupodivu nestěžoval, ačkoliv by to bylo logické a normální, žádný soud si nevyžádal ani fotografii „zranění“ či roentgenový snímek, včetně výpovědi lékaře?) Pan Kovařík dále vykonával svoji práci vyhazovače bez jakýchkoliv problémů a omezení což by těžko mohl s „těžkým zraněním“, resp. nevykonával, protože tam byl v podstatě nasazen jen kvůli mně, jako už několikrát v minulosti. Takový strach má KPV ČR jen z mé pouhé přítomnosti na jejích akcích. To, že výpověď tak bezcharakterní osoby samotný Ústavní soud nezpochybňuje a která musí být nutně v tomto ohledu podjatá, je smutné. Stejně tak je smutná důvěra v Ing. Františka Šedivého, který je také nutně podjatý, protože jsem na něho také podal žalobu, kdy o mne na ČT prohlásil, že jsem darebák. Takže oba povedení vejlupkové mají dost důvod lhát a vymýšlet si pohádky.

Jistě mají osoby veřejně činné a známé sníženou ochranu a akceptovat větší rozsah zásahů do osobnostních atributů. Otázkou je, kde je jejich hranice? Když o vás prohlásí známý, ctihodný, politický vězeň, veřejně v ČT před statisíci diváky, že jste darebák, navíc jako čestný občan města Řevnice a předseda Klubu dr. Milady Horákové, nutně si většina diváků musí myslet, že jím jste. Kdo by si dovolil zpochybnit slova takovéto na pohled ctihodné osoby? Toto už je dle mého názorů za hranicí, kterou lze ještě u veřejných osob tolerovat, zvláště, kdy pan Šedivý dostává trvale prostor na veřejnosti a v médiích o čemž u mne nemůže být ani řeči! To nemluvím o tom, že mi mé „darebáctví“ nemůže prokázat, já jeho snadno, např. ve věci rozkrádání Emingerova  fondu, které vedení KPV ČR raději přejmenovalo na Zdravotní a sociální fond a zmizelo tak i jméno dárce milionu dolarů zahraničního krajana a podnikatele z Kanady.

Nedivme se potom, že MV schválilo nové stanovy KPVČR, které už v podstatě připouštějí členství v KSČ a jejích organizacích. Tím pádem vyloučení předsedkyně Rady ÚSTR a KPV ČR MUDr. Naděždy Kavalírové, pro porušení stanov zaměstnáním u komunistické organizace, už nehrozí. Pracovala dlouhá léta za hluboké totality na komunistickém ministerstvu, její manžel byl v 50.letech zaměstnancem komunistického ministerstva. Nedivte se, že její vyšetřovací spis je dodnes veřejnosti přístupný a opečováván jako „největší státní tajemství“. Sama soudružka Kavalírová tvrdí, že byla špiónkou, takže jí je zřejmě dosud. Mimochodem dle dobrých informací už „neví která bije“, alespoň na zasedání Rady ÚSTR, ale svoji určenou roli plní dobře, jako za komunistů. Kolaborantka za každého režimu, myslící především a v prvé řadě na sebe a ohlupující nevědomé vzletnými projevy, za kterými není zhola nic opravdového, hodnotného a mravného.

Jsem zvědav, jak ve věci mé další ústavní stížnosti – žaloby na Ing. Františka Šedivého – bude usneseno? Třeba už v tomto případě hranici ochrany dobré pověsti posoudí tak, jak ji vnímá každý normální člověk a zdravý rozum?

U Nejvyššího soudu mám, zdá se, větší naději. Zde čeká na rozhodnutí má žaloba na komunistické Haló noviny, kde mám se zmatečností podstatně větší šance – v senátu soudu rozhodovaly ve věci týkající se komunistického plátku tři bývalí členové zločinecké organizace KSČ.

Je docela zajímavé, že mne nemají rádi, napadají a pomlouvají jak političtí vězni, tak i komunisté a jejich noviny – že by měli všichni něco společného…?!

Dovolím si veřejnost pozvat zítra na další jednání ve věci žaloby našeho stále MV nepovoleného Sudetoněmeckého krajanského sdružení v Čechách, na Moravě a ve Slezsku o.s. Jednání začne dne 8.6.2012, v 9:15 hod. u Městského soudu v Praze v místnosti č. 247, 1.patro, v Hybernské ulici – naproti Masarykovu nádraží ze severní strany.

 

Jan Šinágl, 7.6.2012

 

P.S.

OSZ Praha 6 mi nejprve sdělilo, ve věci mého trestního oznámení a pokusu o znásilnění slavné polské režisérky Agnieszky Holland, že věc byla předána MSZ v Praze. Dne 5.6.2012 mi sdělilo, že věc byla předána ÚDV – Úřadu dokumentace  a vyšetřování zločinů komunismu. J.Š.

 

Jalovec Stanislav 7. červen 14:45
Dobrý den,
snad Vás neurazím, jsem jen devatenáctiletý kluk se zájmem o historii, ale můj táta nemohl za komunistů studovat a děda s pradědou za komunistů seděli a díky těmto osobám vím co se tenkrát dělo a mám nezkreslené informace o bratrech Mašínech a právě proto věřím že jsou hrdinové jako jejich táta!

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

+3 #4 Jiří Kraus 2012-06-11 08:19
Dnes Dr. Rath hovoří o Tortuře a to je jen ve vazbě. Minkovice by ho nejspíše zlomili tak, že by se oběsil. To byl skutečně krutý lágr z těmi nejzrůdnějšími dozorci. Ty by měli být souzeni tak jako bylo souzeno 56 dozorců z věznice Valdice. Tehdy je stíhala již v roce 1990 vojenská prokuratura v Hradci Králové. Spisy dne leží u soudu v Jičíně neb vojenské prokuratury a soudy byly zrušeny.
+2 #3 Karel Adler 2012-06-07 17:28
Nu, třeba Ing. František Šedivý povede "Důkaz Pravdy". Na druhou stranu, brát kohokoli kolem pasu a zkoušet s ním hýbat, by mi přišlo poněkud nemístné (rána pěstí je normálnější)...

Co se komunistů týká, přál bych si, abyste proti nim uspěl, jenže Václav Havel se bohužel postaral, aby nebylo možné se s nimi vypořádat a "odvšivit" od nich justici. Jestli budou soudit rudí soudci, není tu rozumné cesty, jak se bolševiků zbavit.
+5 #2 Vitezslav Haramule 2012-06-07 15:45
Skutecne dobry napad s tou maketou koncentraku v Praze. Soudruzi ale nezapomeli jste tam postavit dve sochy prisluhovacu esesaku v koncentracnim tabore, Tondy Zapotockyho a Tondy Novotnyho kteri prave v takovem koncentraku delali kapa a za komunistu to dotahli az na prezidenty
+4 #1 Vitezslav Haramule 2012-06-07 15:32
Tvorum jako je posranec Grebenicek se na tehle strane oceanu rika "Dirty commie"
ale jak rikavala pani Drbalkova z Libne,vona to neni jeho vina, voni to maj v rodine,jeho fotr byl "Rattus rattus" a vono to zvire triskalo politicke vezne hlava nehlava a konec koncu co cekate od
ceskeho soudu, kdyz se tam komunisti drzi jako cerv ve svestce.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)