Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Vrecionova_a_VondraPřináším další otřesné svědectví pana Jiřího Poddaného ke zřejmě zločinnému klanu Vrecionů. Nedivím se, že se této kauze zatím média vyhýbají jako „čert kříži“. Sahá příliš vysoko a ohrožuje příliš mnoho mocných a vlivných, tedy i ministra obrany Alexandra Vondru, jeho náměstka Ing. Michaela Hrbatu (5x jsem na něho doplňoval TO!) a další na ně napojené lidi, tedy i vládu a především mocné v pozadí, pokud by se začala kauza důkladně vyšetřovat.

 

Jiří Poddaný: Pane Šinágle, děkuji, ale já jsem skoro celý rok dával ty obdržené dopisy dohromady a čtu je. Měl jsem také obavy jestli Vás s mým případem neobtěžuji. Posílám Vám fotografii toho domu který chtěl také získat. On i jeho maminka u mě často byli a tak ho znají. Stojí na kraji lesa v jednom z nejhezčích míst v Jílovém. … Vzpomněl jsem si, že při jednom jednání u KS v květnu tohoto roku úřadující předseda senátu JUDr. Ing. Arch. Zdeněk Blažek, v. r. po jednání nás požádal o opuštění jednací síně z důvodu malé přestávky. Trvalo to asi 30 min. tak jsem se jednoho zaměstnance soudu procházejícího chodbou zeptal co pan předseda tak dlouho dělá. Odpověděl, že se radí s paní JUDr. Vrecionovou. …

JP_Cihelna_2000Jsem si vědom, že v situaci pana Jiřího Poddaného lze jeho svědectví brát s jistou rezervou a opatrností vzhledem k jeho stále nedobrému zdravotnímu stavu a všemu čím siJP_Cihelna_2011 dosud musel projít. Nicméně jsou tak závažná, že jejich zamlčování by bylo nezodpovědné. Cítí-li se rodina Vrecionů tímto svědectvím poškozována, nepřeji si nic více než to, aby se pravda ukázala. To jistě přivítají i všichni rodinní příslušníci Vrecionů, pokud se cítí nevinní, tím spíše, že JUDr. Václava Vrecionová je soudkyní KS v Praze a její dcera Ing. Veronika Vrecionová senátorkou za ODS, tedy veřejnými osobami. Připomínám, že senátorka Vrecionová bude lídrem kandidátky za ODS v podzimních volbách a je matkou nemanželského dítěte ministra obrany Alexandra Vondry. Závažných dokumentů je příliš na to, abych je v této fázi mohl zodpovědně považovat za naprosto nevinné příslušníky rodiny Vrecionů, které uvádí pan Poddaný a příkladné pro společnost vzhledem k jejich vzdělání a společenskému postavení.

 

Léky používané Jiřím Poddaným v letech 2008-2011

Vyjádření Jiřího Poddaného k lékům 28.7.2012

Dopis Jiřího Poddaného MUDr. Viktoru Vrecionovi ze dne 3.6.2008

Dopis Jiřího Poddaného JUDr. Vladimíru Vaňkovi ve věci Vietnamců ze dne 1.4.2011

Dopis Jiřího Poddaného JUDr. Vladimíru Vaňkovi ve věci zájemců o Cihelnu ze dne 16.5.2011

Dopis Jiřího Poddaného ve věci Cihelna a jeho vyjádření 28.7.2012

Vzpomínka Jiřího Poddaného na jednání soudkyně Vrecionová 28.7.2012

Vyjádření Jiřího Poddaného na rodinu Vrecionů 28.7.2012

Vyjádření Jiřího Poddaného k příběhu 28.7.2012

Fotografie rodinného domu v Jilovém u Prahy

Uznání dluhu Jiřího Poddanného: místo 130.000,-Kč 3.000.000,- Kč, ze dne 23.4.2008

 

Karel Mrzílek, 28.7.2012: Když už bylo veřejně řečeno, že děvčátko bylo naváděno, aby pomluvilo pplk. Karla Daňhela, tak ať se také řekne B! Kdo to byl? Kdo ji navedl? Jak se to dítě jmenuje? Kdo jsou jeho rodiče? To vše jsou indicie, které ukazují na špinavé aktivity, které si vymýšlejí ti nahoře, nebo ti v pozadí, kteří tam stále jsou a ne figurky, které jsou nám představovány jako mocní. Jak jde o něco co se týká těch v pozadí, je z premiéra slušně placený zametač. Ministr Blažek alespoň veřejně řekl, že Bradáčová bude dělat čistky, což byl asi důvod k odvolání Pospíšila. A premiér to nedokázal vyslovit a kázal vodu.

Děvčátko zná policistu – pročpak se asi neptají na jeho jméno média, ministr vnitra, policejní president, ministr spravedlnosti, předseda vlády a president…?! Dost možná, že ani neexistuje…

Nový ministr spravedlnosti - muž na svém místě - "Nadační fond - občané Brnu střed - v likvidaci, Horeso s.r.o. - v likvidaci, MINAS a.s. - v konkurzu, Brněnské vodovody a kanalizace a.s. - člen představenstva, Teplárny Brno a.s. - člen dozorčí rady, Spalovna komunálního odpadu Brno a.s. - člen dozorčí rady, Jižní centrum Brno a.s. - člen představenstva, Brněnské komunikace a.s. - člen dozorčí rady, Lesy města Brna a.s. - člen dozorčí rady, Pohřební a hřbitovní služby města Brna a.s. - člen dozorčí rady, SOFTIR a.s. - člen dozorčí rady, Panelárna St.Město a.s. - člen dozorčí rady, Víno Marcinčák, a.s. - člen představenstva, DŘEVMAT s.r.o. - společník, Libiczek s.r.o. - společník, EXPON s.r.o. společník….tak tomu říkám manažer! Už jen všechno to stíhat…jak je vidět, je nový ministr spravedlnosti muž na svém místě!"

I rodinné zázemí má stabilní, neboť jeho manželka získala od městské části Brno-střed za doby jeho tamního působení ve  funkci radního exekuční zakázky za cca dva miliony korun a je tedy finančně nezávislá,  což je hlavní protikorupční zásada. Také nehrozí "ostřelování" ze strany opozice, neboť v roce 2010 namísto možné koalice s TOP 09 a KDU – ČSL domluvil v Brně koalici s ČSSD a  pokračování jejího primátora  Onderky ve funkci (ten se kterým se nedávno ministr spravedlnosti Blažek veřejně opil v jedné pražské hospodě). Což se nezapomíná.  Moc jsem zvědavý jaké budou volby. Tolik z internetových komentářů.

Dálnice stavíme dráže než na Západě, pomaleji, nekvalitně, vydrží cca ¼ doby než ty západní – a nikdo není za nic odpovědný – je ty občane plať a plať! Média by se měla také zajímat o skutečné příčiny problému s Centrálním registrem vozidel, včetně dalších, jako jsou SW pro rozdělování sociálních dávek, pomoci v nezaměstnanosti atd. Jedna velká lumpárna, kdy schopným firmám není umožněno, aby uvedli do provozu kvalitní, levné, bezpečné a hlavně spolehlivě a rychle fungující systémy a kdy je práce svěřována neschopným, resp. všehoschopným firmám, kteří ji obdrží zase jen díky konexím a vše prolínající korupcí!

Porovnáme-li náš stále více zapáchající „státní chlívek“ s úžasným zahajovacím ceremoniálem OH v Londýně, vidíme, jak daleko jsme ještě vzdáleni od skutečné kvality, mravních, morálních a křesťanských hodnot. Bylo to skutečné umělecké dílo a ukázka vyspělosti země! Klobouk dolů před Anglií a autorem projektu!

Současně bylo zahájení OH i výzvou každému slušnému člověku něco sám aktivně začít dělat proto zániku morálky, vládě zla a nemravných, dokud to ještě jde a dříve než zničí nás, naši zemi a perspektivu pro naše potomky.

Pán Bůh se zemí, kde by trvale vládla neschopnost, nemravnost, lůza a zločinnost. Schopní dříve či později odejdou do zemí, kde si jich budou vážit a vláda lůzy bude mít patřičný dopad na životy všech – včetně bohatých. Neschopnost, nevzdělanost a hloupost nikdy nepřinesla pokrok, tvorbu potřebných materiálních a duchovních hodnot, ale jen jejich ničení, bídu, bezpráví a často i smrt nevinných, většinou právě těch schopných, vzdělaných, kultivovaných a tolik potřebných.

 

Jan Šinágl, 29.7.2012

 

Klan Vrecionů zvítězil – doufejme zatím…?!

„Chtějí mě kvůli kauze CASA popravit.“

Dopis redakci novin BLESK ze dne 2.8.2012

I BLESK má své hranice když jde o ohrožení skutečně mocných řešením kauz, které se jich dotýkají. J.Š.

 

Jílové u Prahy 31.7.2012

Vážený pane Šinágle,

k článku „Povstaňte proti korupci“ myslím si, že morálně nedeformovaných, občansky statečných lidí, v České republice není mnoho. Je možné odstranit korupci? Většina občanů ani neví co je charakter, demokracie a svoboda. Je to možné pokud bychom se vrátili o 23 let zpět a začali úplně znovu. Začal jsem v ČSFR republice podnikat v devadesátých letech a byl přesvědčený, že během několika málo let budeme mít životní úroveň na stejné úrovni jako Švýcarsko, nebo Německo. Během 23 let došlo k rozkradení majetku v hodnotě několika biliónů korun. Z hloučku školáků se stali ministři, z ředitelů prezidenti a ze skladníků logistici. Často jsem se zmínil, že vše co se děje je špatně. 1000x jsem obdržel odpověď, ať se vrátím radit do Německa. Tam odkud jsem přišel. Nikdo nepochopil, že vzdělání je první krůček k úspěchu. Vzděláním bez zkušeností nemůžete dosáhnout úspěchu. Většina vládních činitelů během 23 let nechala rozkrást to, co komunisti nestačili během vládnutí zničit. Je to na dlouhou diskuzi.

S pozdravem

Jiří Poddaný

 

P.S.

Šinágl versus Vondráčková – ani pan Petr Jánský toho moc o historii a o mne viditelně moc neví. Co kdyby zkusil také sám psát o tom co píši a ne jen o těch co něco píší? Pokud budou psát média o tom co píši, budu jen rád - bohužel mne utajit nemohou. Jde o to slyšet co má být slyšeno. Rád přenechám „mediální slávu“ panu Jánskému, ovšem pod podmínkou, že bude mé zpravodajství šířit pod svým jménem a mé zatají. Podle návštěvnosti jeho blogu to má zapotřebí a zřejmě po mediální slávě i touží, když mu tak u jiných leží na srdci.

 

AKTUALITY!

Věc: příběh jak jsme přišli o sourozence

Vážený pane Šinágle,

moje maminka se jmenovala Edita Hieblová. Sňatkem nabyla české občanství. Bylo nás pět dětí. Rodiče chodili do práce, tak každého z nás daly během zaměstnání k nějaké rodině na hlídání. Nejstarší Petr měl tenkrát smůlu, byl u jedné německé rodiny, která tenkrát musela během krátké doby opustit Československo, včetně Petra. Bydleli jsme ve Varnsdorfu. Tatínek Jaroslav se rozhodl bratra přivézt zpět. Někdo z kamarádů ho udal a při překročení hranic do Německa byl zatčen a odsouzen na 14 let. Za vlastizradu a špionáž. Po zkušenostech z minulosti si říkám, že neměl smůlu, ale štěstí vyrůstat v jiné zemi mezi slušnými lidmi.

S pozdravem

Jiří Poddaný

20.8.2012


Pane Šinágle,

… dnes jsem se dozvěděl, že jako invalidní důchodce nemohu ani pracovat. Jediná možnost je asi spáchat sebevraždu, pak by Vrecionovi nedostali už nic.

Jiří Poddaný

21.8.2012

 

JP_SSZ_exekuce_160812JP_Cihelna_v_roce_2000

JP_Cihelna_v_roce_2011

 

 

 

 

 

 

 

 

Žádost Jiřího Poddaného o pomoc k rukám prezidenta České republiky Václava Klause ze dne 20.8.2012

 

JP_dopis_Klausovi_200812

Z odpovědi ombudsmana JUDr. Pavla Varvařovského panu Jiřímu Poddanému

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)