Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Opět mi píše pan Jiří Poddaný - i o Václavu Klausovi a Markétě Rychterové! Myšlenky Alberta Einsteina níže také stále aktuální – a varující!

Diskutujte: Rozloučení, poselství a výzva Petra Havlíka každému poctivému občanovi

Miroslav Hrubý 2012-09-25 10:27

Na text pana P. Havlíka mi dovolte pohled zastupitele MČ Prahy z jiného úhlu a velmi prostou bilanci: Pan Havlík je dalším v řadě bývalých exponovaných (a s odstupem času) prokazatelně věrohodných politiků / funkcionářů, kteří nenašli světélko na konci tunelu (pardon) česky specificky demokraticky pojaté správě země. Že už je hledat nechtějí je sdělení srovnatelné se Zprávou o organizovaném násilí, v níž autor V. Hejl bilancoval vývoj ČR od 1948 přes hrůzná 50 léta, - do roku 1968. Za sebe v 68 letech chci věřit, že se lidé jeho typu, - mezi něž jen namátkově počítám pozapomenutého pp. Čestmíra Hofhanzla, A. Hromádkovou, primátora Prahy pana Arch. J. Kasla ( který jediný usiloval o veřejné nahrávky jednání Rady hl. m. Prahy, někdejší NSZ Mgr. M. Benešovou (která před 8 lety v TV NOVA varovala před vývojem ke kriminálnímu státu) Táňu Fischerovou aj.aj. - někdy, snad brzy své rozhodnutí přehodnotí a znovu se veřejnosti nabídnou k " službě, - nápravě neřádstev" nadělaných za 23 let pod záminkou svobodného, volného trhu, zisků a finančních úspěchů, a to za každou cenu. Není vyloučeno, že v současně vypjaté atmosféře vzejdou podněty k radikálnější obraně. Kupříkladu z míst nyní nejvíc ohrožených - konkrétně bezuzdným "podnikáním" v jedovatém chlastu. Testu se můžeme dočkat brzy, už při volbách do senátorských křesel. Návrat před stav, v němž vývoj k současnému stavu začal může pomoci zajistit volba jedné z nejvěrohodnějších investigativních novinářek paní Jany Lorencové!

Díky za pozornost M. Hrubý

- - - - - -

Diskutujte: Sudetoněmecké krajanské sdružení nevystoupí na symposiu ÚSTRu o heydrichiádě

Petr 2012-09-25 11:44

Německo dostalo z Marshallova plánu asi 1,3 miliardy dolarů. Britanie dostala více než trojnásobek. V Německu byly zrušeny cenové a mzdové kontroly v roce 1948. V Anglii byly za války zavedené cenové a mzdové kontroly až do roku 1955! V roce 1948 Německo provedlo měnovou reformu, ve které nahradilo starou říšskou marku za novou Deutche Mark - DM . Hospodářský zázrak nastartoval ministr (později kancléř) Erhard zavedením nových a nikde nevídaných hospodářských opatření. Jejich podstatou bylo : • 100% zdanění zisků bank, podniků a dividend, pokud nešly na nové investice • 95% zdanění příjmů větších než 6000 DM ročně (později se to zvýšilo na 25 000DM) Zajímavé na celé věci je skutečnost, že kancléř Erhard neřešil situaci jako naši vládci zavedením DPH s 20 nebo i více procenty, ani snižováním daní pro bohaté, nýbrž činil přesně naopak a šel tam kde peníze jsou.

- - - - - -

Opět mi píše pan Jiří Poddaný…

Dobrý den pane Šinágle,

vzhledem k tomu, že jsem v ID tak mám dostatek času. Sleduji dění v téhle zemi i záznamy z jednání ze Sněmovny. Je ten národ skutečně takový, jaký je? Pan Zavadil svým vyjádřením nařkl dnešní vládu. Já bych se na jeho místě vyjádřil, že po vládě komunistů se dosavadní vlády chovají do velké míry jako oni. Vždyť jsou to ony, kdo nechají vraždit, kradou majetek atd. Pan Vrecion se pokusil mě usmrtit, okradl o majetek. V cihelně jsem, bydlel, podnikal měl sídlo společnosti a živnost. Komunisté vraždily, občanů zabavili majetek a vyhnali je. V  roce 2008 jsem byl hospitalizován upoutaný na lůžku a po návratu z nemocnice jsem se domů nesměl vrátit. Byl mi znemožněn vstup do cihelny. Nezůstalo mi vůbec nic. Jaký je rozdíl mezi vládou komunistů a vládou dnešní?

V  EXEKUČNÍM PŘÍKAZU, který jsem obdržel je uvedeno:

Povinný nesmí po doručení tohoto usnesení nakládat se svým majetkem včetně nemovitostí a majetku patřícího do společného jmění manželů, s výjimkou běžné obchodní činnosti, uspokojování základních životních potřeb a udržování a správy majetku. Právní úkon, který povinný poruší tuto povinnost, je neplatný.


Jiří Poddaný, 25.9.2012


KOLKY

V roce 1991 provozovala moje společnost zahradní restauraci „U Kotvy“ ve Spálené ulici. Při kontrole jsem zjistil, že zaměstnanci do restaurace nosí své alkoholické i nealkoholické nápoje, které zakoupili v okolních prodejnách a prodávali ve vlastní přežiji. Na lahve zakoupených nápojů jsem nalepil své kolky. Přesto zaměstnanci přelévali nápoje do mnou kolkovaných lahví. Po dvou letech provozování jsem, byl donucen ukončit provoz restaurace se ztrátou 2 mil. Kč. Všichni kradli.

Byl jsem informován, že za minulého režimu spadaly restaurace pod Restaurace a Jídelny „RÁJ“. Ředitelem této státní instituce byl pan Paroubek. Měsíční mzda zaměstnanců provozoven byla ve výši ca. 1600,- Kč. Vedoucí každé provozovny nakupoval ingredience, nápoje v různých  prodejnách. Zisk z utržené tržby vedoucí provozovny rozdělil mezi zaměstnance, část byl povinen odevzdat na ředitelství. Tímto způsobem docílil každý zaměstnanec dalšího příjmu ca. 16 tis. Kč měsíčně.

Mimochodem provozní a účetní v restauraci byla paní Markéta Rychterová. Byla to milenka pana Klause. Informovala mne o tom osobně, když jsem jí jednou dovezl domů. Říkala, že se k ní jezdí  odreagovat. Vláda měla v té době nedaleko v Lazarské ul. sídlo, nebo kanceláře a pan Klaus jí v restauraci navštěvoval. Asi ji tenkrát radil jak se má obchodovat…


Jiří Poddaný, 25.9.2012

Kauza klanu Vrecionů je stále neuvěřitelnější, jako dosavadní mlčení všech médií…?!

* * *

Z myšlenek Alberta Einsteina

„Hodnocení člověka má vycházet z toho, co dává, ne z toho, co je schopný získat.“

„Každý ať je uznáván jako osobnost, nikdo ať není zbožněn.“

„Nechtěj být člověkem, který je úspěšný, ale člověkem, který za něco stojí.“

„Nemůžeme ztrácet naději v lidstvo, když víme, že Mozart byl člověk.“

„Prosím vás, lidé, staňte se dospělými!“

„Převaha hlupáků je nepřemožitelná a navěky jistá. Hrůznost tyranství naproti tomu zmírňuje nedostatek důslednosti.“

„Vyvarujte se toho, abychom mladému člověku předkládali úspěch v obvyklém smyslu jako životní cíl.“

„Člověk, který má radost z toho, jak pochoduje v zástupu a šiku při vyhrávání hudby, je hodný opovržení: Dostal omylem svůj velký mozek, mícha by mu celkem stačila.“

„Skutečným účelem socialismu je překonat predátorskou fázi lidského vývoje.“

„Jsem pevně přesvědčen, že vášnivá vůle po spravedlnosti a pravdě udělala více pro zlepšení podmínek ve společnosti než vypočítavá politická chytrost, která nakonec vyvolává všeobecnou nedůvěru. Kdo může pochybovat o tom, že Mojžíš byl lepším vůdcem lidstva než Machiavelli?“


J.Š. 25.9.2012

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

0 #1 Petr 2012-09-25 15:41
Zřejmě nejlepší rodinné zázemí.Dnes je pravičák,ale vyrůstal v soudružském zázemí. Soudružka (KSČ) učitelka Stanjurová z Malých Hoštic a její synáček Zbyněk Stanjura je nejzadluženější m poslancem je šéfem poslaneckého klubu ODS. Tomu podle jeho čestného prohlášení chybělo na konci loňského roku splatit hypotéku za 5,65 milionu korun. Zdroj: jdem.cz/vwjz8 Tatínek Vilibald Stanjura zasloužilý člen KSČ a dnes již bývalý ředitel Technických služeb v Opavě www.tsosro.cz svůj vliv ve straně měl. Takoví se na veřejných prostranstvích neopalují.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)