Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Jan_ingl_2_311012Pranostika na 7. listopad: JIŽ NEMUSÍME OSLAVOVAT VELKOU ŘÍJNOVOU SOCIALISTICKOU REVOLUCI. MY NE. MNOZÍ MUSÍ STÁLE. NĚKTEŘÍ TAK ČINÍ TAJNĚ. A V PEKLE SČÍTAJÍ VOLEBNÍ ARCHY.

Mnoho jsem toho nenaspal před vystoupením, ale stačil říci podstatné. Posuďte sami mé vystoupení. Nestihl jsem na závěr připomenout slova Karla Havlíčka Borovského: „Na světe jsou jen dvě politické strany, strany slušných a neslušných občanů. Poznáte je podle toho, jaký mají vztah ke školství a vzdělání.“ Tzn. změna začíná právě zde, kdy je důležitý i osobní příklad. I proto púsobím už 14 let na Letních táborech v Praskolesích, kde na dětech vidíme jejich deformovanost prostředím ve kterém žijí, ale současně jak velmi je oslovují positivní příklady ve způsobech, myšlení, chování a jednání, které v běžném životě zažívají stále méně.

 

Nepřekvapilo mne, že komunisté a jim podobní mi do pořadu nezavolali. Dobře věděli, že bych jejich otázky, kritiku či osobní útoky patřičně „osvětově“ využil – o to více se objevovaly na liště obrazovky primitivní texty, samozřejmě anonymní. Stejně mne nepřekvapilo, že mne lidé v anketě neznali – na rozdíl, troufám si tvrdit, od všech občanů zákonodárců, mnoha veřejných a známých osobností, o úřednících státních úřadů a institucí nemluvě.

Potěšily mne i četné gratulace, jedna dokonce i po skončení vysílání, kterou mi pracovníci televize předali. Děkuji všem touto cestou.

SKANDÁL: Romana Pekárka (ODS) místo do kriminálu vzali do Poslanecké sněmovny - Karel Schwarzenberg: Pekárkova přítomnost ve sněmovně nikoho netěší, nicméně na krátkou dobu je ochotný se s jeho podporou smířit. "A když to nebudeme brát tak vážně – v České republice běhá hodně zlodějů a bylo by dobré, kdyby měli své zastoupení i tady."

A vedení KPV ČR k vážné situaci mlčí…?! Není divu, když jeho předsedkyně a předsedkyně Rady ÚSTR MUDr. Naděžda Kavalírová je byla prokazatelnou kolaborantkou s komunistickým režimem, podobně jako předseda Klubu dr. Milady Horákové Ing. František Šedivý, kdy svým chováním v době totality porušily stanovy a nesměli se stát vůbec členy této ctihodné organizace. Proč i v tomto ohledu byly stanovy KPV ČR skandálně a v rozporu s dobrými mravy změněny a proč bez problému je MV obratem uznalo, nemusím snad nikomu vysvětlovat.

trestní oznámení ve věci polské režisérky Agniezsky Holland, která právě dokončila třídílný dokument o Janu Palachovi, není stále vyřešeno…?! Ani po půl roce není ÚDV a státní zastupitelství schopno zjistit jak se vězeňský gynekolog na Ruzyni jmenoval, který se jí pokusil znásilnit, včetně jeho dalších kumpánů. Nepochybně seznamy existují, ale vůle je vydat viditelně není!

Můžeme popisovat a informovat o velkých zlořádech a zločinech na nejvyšších místech, ale tím to také končí, pokud vás ovšem nezavřou. Vláda prosadila díky hlasu poslance nepravomocně odsouzeného na 8 let za korupci další zvýšení cen. Co si lze o ní myslet, Jen to, že je sama prolezlá korupcí a zločiny! Ach ta nešťastná láska – sametová!

Neskutečné ta neochota vážnou situaci řešit a stále se chovat jako národ Švejků. Samozřejmě, že hlasování ve Sněmovně nikoho soudného nemohlo překvapit. Poslanci dobře věděli, že by následovali předčasné volby, kdy by většina z nich už neměla šanci, takže každá tisícovka dobrá, že…?

Vláda, která neustále svoji politikou okrádá občany o výsledky jejich poctivé práce tím, že zvyšuje daně a nechává beztrestně rozkrádat stovky miliard ročně, ztratila už dávno mandát ke vládnutí. Měla by okamžitě odstoupit – a čelit mnoha odůvodněným trestním oznámením! Naše země se nachází v podstatě v sociálním bezvědomí a je velkou neznámou co nastane, pokud se z něho ještě dokáže probudit a probrat.

Včerejší pořady ČT s Vladimírem Jiránkem a Pavlem Kostíkem, kde moudře hovořili mj. i o české povaze mnoho optimismu nedávají. O to větší výzvou je to všem těm, kterým situace není lhostejná a chtějí se o její řešení pokusit a sami aktivně zapojit.

Připomínám můj projev ze  dne 17.11.2012 na Jungmannově náměstí v Praze – po tomto dnešním skandálu s poslancem Pekárkem, bych jej podstatně doplnil!  Doufejme, že k tomu budu mít 17.11.2012 opět možnost. Situace v zemi už je neudržitelná a je třeba začít konat než bude neodvolatelně pozdě!

 

Jan Šinágl, 8.11.2012

 

BRAVO!

Podnikatelé nechtějí komunisty u Baťů

Už nikdy Gottwaldov, zní ze Zlína. V úterý aktivisté symbolicky otočili sochy členů rodiny Baťů, aby stály zády k jejich někdejšímu sídlu. V něm by měli od čtvrtka na hejtmanství usednout komunisté. LN, 7.11.2012

 

 

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)