Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Pekarek_Roman„Je opravdu půvabné sledovat moralizujícího místopředsedu ODS, Jurečkova Pospíšila, jinak též mimo jiné účastníka legendárního toskánského výletu českých polostátních byznysmenů, politiků a lobbyistů. A pikantní je rovněž to, že stranickým šéfem Pekárka je izipový Cabrnoch. ODS předvádí nechutnou telenovelu, která je za hranicí i hodně pokleslého vkusu. Obávám se, že ani toto ještě není dotek dna. Čeká nás těžké období.“

Jsme první na světě pokud jde o pohřby bez obřadů! 50% pozůstalých se zbavuje zemřelých na účet státu jen aby ušetřilo, v severních Čechách je to dokonce 70%. Už jsem k tématu psal dříve. Co to vypovídá o zemi, obyvatelstvu a národě? Nemáme úctu k životu, kterou prokazujeme i neúctou k zemřelým. Může mít takový národ budoucnost, Může si takový národ zasloužit lepší současnost?

Vše souvisí se vším, tedy i případ  Romana Pekárka. To je skutečně možné jen v zemi, kde není úcta už téměř k ničemu – samozřejmě mimo peněz a materiálních požitků. Nikdo neřeší, nikdo „nebouchne do stolu“. Odpovědní jen „hrdinně“ mlčí, včetně prezidenta, nebo se diví, jsou zděšení a hlavně vysvětlují proč to nejde. Minimálně by měli na protest sami odstoupit, když tak nechce učinit tento korupční poslanec-zločinec. „Podle skutků poznáte je“ a jejich skutečný charakter a (ne)schopnosti.

Poslechněte si nahrávku, na níž si kolínský místostarosta řekl o milion – je to snad už absolutní diagnóza katastrofálního stavu naší společnosti. Potkal jsem náhodně jednoho známého poslance předevčírem v Praze. Upřímně mi řekl: „Už na to psychicky nemám a s politikou skončím.“ Chápu ho. Pro normálního člověka přežít roky ve Sněmovně bez poškození psychiky je téměř zázrak. Měli by odejít všichni, mnozí přímo do Bohnic na léčení a většina rovnou do kriminálu!

„Je opravdu půvabné sledovat moralizujícího místopředsedu ODS, Jurečkova Pospíšila, jinak též mimo jiné účastníka legendárního toskánského výletu českých polostátních byznysmenů, politiků a lobbyistů. A pikantní je rovněž to, že stranickým šéfem Pekárka je izipový Cabrnoch. ODS předvádí nechutnou telenovelu, která je za hranicí i hodně pokleslého vkusu. Obávám se, že ani toto ještě není dotek dna. Čeká nás těžké období.“

Petr Havlík, 10.11.2012

„Tato vláda krade. Tato vláda není legitimní a každý má právo se postavit na odpor proti každému ministrovi a proti každému vládnímu poslanci. Odpor musí být přitom co nejpřiměřenější k dosažení účelu. Nátlak nesmí překročit rámec, který je nutný k dosažení účelu. Musí se kompletně zablokovat Praha, zastavit se musí práce (neomezená všeobecná stávka) a musí se jít do ulic. Tuto vládu je nutno okamžitě zastavit a vyhlásit nové volby. S odvoláním na článek 23 Listiny základních práv a svobod považují takovýto odpor za legální a místní. Prosím o sdílení a šíření tohoto či obdobného názoru po celé republice. (17.11.2012)“

Slavomír Keller, 9.11.2012

Plně podporuji tuto výzvu. Učiním vše co bude v mít silách a možnostech pro její naplnění, pro uchování naděje na vybudování skutečné demokracie, občanské společnosti a záchrany svobody! Základním požadavkem jsou předčasné volby a změna volebního zákona. Kdo požaduje od politiků a jejich stran, kteří jsou u moci od roku 89 řešení je neschopný, hloupý, nebo jedná v zájmu jiných. Rozhodující bude aktivní účast občanů a mít na mysli níže připojenou karikaturu Vladimíra Jiránka z 31.12.2011!

 

Jan Šinágl, 11.11.2012

 

Hrozba vězení za tvorbu v bytostně veřejném zájmu - i to je dnešní Slovensko

U Ratha nejde o sedm milionů, ale o 260 miliard

Komu metál

 

P.S.

Momentálně na benzínových pumpách a veřejných parkovištích kriminální bandy rozdávají zadarmo reklamní autoklíčenky a přívěsky ke klíčům, ve kterých je ovšem zabudovaná GPS. Cílem je získat adresy od osob hlavně dobře vypadajících, tedy nejspíše dobře situovaných. Klíčenky jsou pěkné, vkusné a perfektně vyrobené, proto si je  lidé berou domů. Neberte si žádný z těchto přívěsků domů!!! Nejlepší rada je ho odebrat, ať jim ubývají a pak to zahodit či zničit na nějakém opuštěném místě. J.Š.

 

 

Jirnek_zavist_LN_301211

 

 

 

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)