Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Dusek_MartinJsem velmi vděčný Radě České televize, že mně v mém dezorientovaném chápání umění konečně podala pomocnou ruku a pomohla mi nezištně se v umění lépe umět orientovat. Až nyní jsem si konečně uvědomil, díky Martinu Duškovi a jeho dokumentu "Mein Kroj" nejen, že obohatil kulturní svět, ale také, že prokázal mimořádnou, neobyčejnou odvahu a dokázal tak být hoden vysoké „úrovně“ České televize podle představ jejého dvojředitele Jana Maxy: Tento rodák z České Lípy je opravdu statečný muž! Jak je uvedeno v odpovědi předsedy Rady ČT Milana Uhdeho - "nosí svoji kůži na trh", které má být do jisté míry i sudetoněmecká. Tvrdí, že jeho dědeček byl Němec. Od něho zřejmě zdědil jeho charakteristický smysl pro humor.

Tam, kde jiní stále jen mluví o pravdě, smíření, stesku po domově, odvažuje se Dušek k podstoupení konkrétního činu a bolestého testu, který má zřejmě napomáhat v postoupení a povýšení nevkusu do noblesních pater nejvyspělejší kultury. Zároveň se tomuto ambicióznímu Duškovi povedlo originálním způsobem význam Sudetoněmeckého dne pro diváky České televize snížit a zredukovat názorně na pouhou přehlídku lidových krojů. To, že ve své filmové produkci musel použít „objekty“ mimo svoji zemi, se může zdát trapné, ale šibalství na jeho vlastních krajanech není v současné době zřejmě příliš rádo viděno. Sudetoněmečtí navštěvníci v tomto bolestném testu obstáli naprosto skvěle. Také sudetoněmecká mládež reagovala s chápavým „pomrkáváním“, jak je uvedeno v  rozhovoru v místních novinách s Duškem.

Podmínky v Augsburgu byly ideální. Němečtí policisté dorazili právě včas, kdy hlavní protagonista byl situací donucen být poněkud více hlučnější než zdrávo. Sudetonemečtí návštěvníci prostě neukázali žádné očekávané rozhořčení a na jeho šaškovské, či chcete-li lépe kašpárkovské vzezření, jen klidně reagovali, či se pobaveně dívali. Tímto způsobem se přece jenom českému filmovému štábu konečně kamerou podařilo zachytit dramatické vyvrcholení. Škoda, že Duškův německý dědeček už tento hrdinský čin svého vnuka nemohl zažít.

Byl to opravdu „obohacující“ přínos pro naši zemi a skvělým příspěvkem na podporu budování přátelských, sousedských vztahů - za peníze českých daňových poplatníků!

Nyní, co byly uměleckým svobodám explicitně doširoka otevřeny nové brány, navrhuji pro příště, aby při příštím českém státním svátku všem Benešovým sochám byly nasazeny kašpárkovské čepice - jen tak pro zábavu – a otestovat stupeň uvolněnosti Čechů při zacházení s jejich vlastní minulostí. Samozřejmě, že by měly být červené, chcete-li rudé! Ať žije český humor!


Jan Šinágl, 12.11.2012

P.S.

Martin Dušek v rozhovoru pro německé noviny výše říká, že se akreditoval jako žurnalista ČT? Volal jsem do personálního oddělení ČT, zda je veden jako žurnalista ČT? Paní v centrále mi řekla, že se toto jméno vyskytuje pouze jednou v seznamech – technik, zvukař. Po dotazu na osobní oddělení mi bylo striktně řešeno, že osobní údaje zaměstnanců ČT nesdělují a bez dalšího byl telefon zavěšen. Přitom jsem chtěl jen vědět, zda je či není Martin Dušek držitelem průkazu ČT. Vskutku podivné chování veřejnoprávní ČT. J.Š.

 

Články k tématu:

Překvapivě otevřené zasedání Rady ČT

Rada ČT konečně odpověděla na moji stížnost, ve věci dokumentu MEIN KROJ – po půl roce!

Služba veřejnosti veřejnoprávní ČT v „plné síle“!!!

Dokument Můj Kroj

Bojí se Česká televize sudetských Němců?

Vyvraždění národa českých Němců v obrazech a číslech

Nejlepší omluvou je zveřejnění pravdy !

Vysídlení Němců z Československa

Ten, který miluje Německo, aneb o dějinách i z jiného úhlu pohledu

Československé oběti 1938-1945 a oběti poválečného vyhnání československých Němců

Na takovýchto zločinných základech vznikalo Československo

Šinágl na Hrad? Vstup zakázán!

 

Veřejná debata s kandidáty na presidenta České republiky – téma Evropské hodnoty

Otázka Jana Šinágla všem kandidátům – od 2:40 min. zvukového záznamu. Onomu pánovi, který vykřikl po mém oznámení 170.000 nevinných obětí divokého, poválečného odsunu sudetských Němců „dvacet tisíc“ vzkazuji, že je nejenom neslušné vstupovat do diskuse když nemá slovo, ale že i on je obětí komunistických a  postkomunistických českých „historiků“ poplatných vládnoucí moci. Doporučil bych mu k přečtení, stejně tak jako ostatním kandidátům s výjimkou Karla Schwarzenberga, sedmidílnou publikaci Adriana von Arburga a Tomáše Staňka „Vysídlení Němců a proměny českého pohraničí 1945-1951“ s přiloženými CD s mnoha originálními dokumenty doby. Dozví se tam mnohem více o čem se dodnes mlčí. Autoři nemohli sehnat potřebné finance na vydání knih. Zaplatili vydání prvních dílů ze svého. Proč tomu tak je snad nemusím vysvětlovat ani méně chápavým. Pokud by ani budoucí president nebyl ochoten omluvit se za bezpráví spáchané na sudetských Němcích po přečtení těchto knih, tak se u něho bude jednat o značnou charakterovou vadu, stejně jako u prezidenta Václava Klause.

 

Citát dne:

Franz Kafka: „Židé a Němci mají mnoho společného. Jsou ambiciózní, cílevědomí, tvrdě pracující, pilní, důkladní, proto tolik nenáviděni druhými. Židé a Němci jsou vyděděnci."

 

* * *


1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)