Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Piktogram_naroduBývalí komunisté, dnes kandidáti na presidenta nejsou morální autority. Půjdou-li oba do druhého kola, má cenu nejít k volbám  -  Piktogram národů, aneb jsme národem slepých i bez metylalkoholu…?!

Pan Miloš Zeman, jak sám říká, vstoupil do KSČ v roce 1968, kde pobyl celé dva roky, tedy v době, kdy byly v živé paměti zločiny KSČ a teror STB z konce čtyřicátých a padesátých let. Byly to zločiny českých komunistů na českých občanech, od kterých se distancovala po převratu i KSČM. V témže roce cizí vojska okupovala československý stát a pan Zeman místo, aby vrátil legitimaci, ještě půldruhého roku setrval v této straně, nežli ho vyhodili.

 

Pan Jan Fischer po roce 1973, jak sám říká, jej začali za normalizace přemlouvat ke vstupu do tehdejší KSČ.  Kdo vstoupil, souhlasil  s okupací čsl. státu, následnou normalizací i s neblahými násilnostmi českých komunistů, padesátých let na českých občanech. Jinak by ho nevzali.

Proč mají oba kandidáti stále nejvíce hlasů? Média lidem nevysvětlují, že vstupem do KSČ znamenalo souhlasit s okupací Československa, s normalizací. Kdyby se tato skutečnost připomínala, byla by jejich volba jiná. Ale to se zamlčuje.

Dnes se mluví v médiích hlavně o pracovitosti, odbornosti, spolehlivosti zkušenostmi obou kandidátů. Že sloužili za obou režimů se nezdůrazňuje, protože je to kolaborace, tedy nemorální. Morálka je dnes v Česku POPELKOU,  je upozaďovaná jako v pohádce, pro svoji slušnost, čestnost a poctivost. To bývalým soudruhům, pracujících za obou režimů, chybí.

Morálka presidenta je na prvním místě. Mluvit o morálce bývalých komunistů, kteří souhlasili s okupací, normalizací a mlčí k násilnostem v Číně a Severní Koreji, je absurdní. Absurdní jsou „omluvy a výmluvy“ kandidátů,  že byli pomýlení,  že je ze strany vyhodili, byli jsme mladí, byli jsme tam krátce, byli jsme přemlouváni  a tak všelijak. Sami odejít nedokázali, čekali až je vyhodí. Pan Fischer zůstal dokonce ve straně až do úplného konce, když  už na všech stranách praskaly ledy, a ulice kolem Západoněmeckého velvyslanectví v Praze byly ucpány trabanty.

Ani jeden z bývalých komunistických kandidátů, nemůže vyznamenávat bojovníky proti komunistickému násilí. Nebo snad ano?! Jak se mají poklonit takoví „presidenti“ kolaboranti, obětem komunistického násilí a vyznamenávat žijící pozůstalé? Německý president kněz Joachim Gauck v České republice, Willy Brand v Polsku  tak učinili, coby morální autority, kteří si s hnědou totalitou nezadali. A v České republice by měli bývalí členové rudé totality vyznamenávat pozůstalé po komunistických zvěrstvech padesátých let?! Může být něco potupnějšího pro čestného občana?

Spolehlivě a  zodpovědně pracovat za každého režimu je kolaborace.  Morální selhání. Co to znamenalo vstoupit do KSČ se mnozí Češi z českých médií vůbec nedozvídají. Přitom máme kandidáty, jejichž morální postoje jsou a byly pevné, neselhali a jsou proto příslibem, že budou takoví i do budoucna. To je vizitka na prezidentský post. Samozřejmě, že jsou také pracovití, spolehliví, vzdělaní a odborníci. Ale o těchto Češích se mluví méně a neustále se omílá, že mají málo procent. PROČ? Jejich malá mediální propagace je tichým „vysvětlením“.

Lidové noviny dne 23.11.2012 oznámily počty příspěvků o prezidentských kandidátech v médiích mezi 8. – 20. listopadem:  Zeman 1048, Fischer 776, Dienstbier  688, Swarzenberg 658 atd.

Zúčastnit se volby presidenta a rozhodovat mezi dvěma bývalými komunisty, když zde máme morálně bezúhonné Čechy, je pro mne urážkou, hanbou, protože komunistou jsem nikdy nebyl a kdybych šel volit mezi dvěma komunisty, připadal bych si jako bývalý straník, který jde volit své bývalé  soudruhy.

Volby jsou ostudně zorganizovaná akce pro ty hlupáky, kteří půjdou-li k volbám do druhého kola, kde budou figurovat dva bývalí komunisté, přidají se svými lístky k porážce státu, ve kterém žijí. V hospodách se to nerozhodne. Nízkou účastí alespoň něco.

 

K.Mrzílek, 27.11.2012

* * *

Léčba Klausem, aneb stále platná slova Otomara Krejči

Nadčasová, moudrá slova v komentářích Otomara Krejči o povaze a charakteru českého člověka a národa, jsou stále platná a aktuální i pro dnešní stav země, chování a myslí občanů. Klaus je symbolem pro hospodářskou a morální destrukci národa, ze které se už nemusí naše země vzpamatovat. Otomar Krejča o odpovědnosti a kázni – v několika vteřinách řekl o nás to podstatné. J.Š.

* * *

Nebýt Bílé Hory, kde bychom už asi byli…

„Češi mají vynikající schopnost, že dokáží všechny průsery, které si zaviní sami, včas na někoho svést“.

Z diskuse: František Kobliha 2012-11-26 23:53

Článek plně podporuji. V historii není nikdy nic černé a bílé. Konflikt v 30-leté válce spíše připomíná hospodskou rvačku, kde se bije každý s každým. Tak to bylo i českých zemích. Je nesmysl si myslet, že germanizace zemí začala po Bílé hoře. Jsem z Nového Jičína, které nedávno o svém městě vydalo podrobnou historickou knihu (všem novojičínským vřele doporučuji). V ní se jasně dočteme, že Nový Jičín založili němečtí osadníci, ale už ve 12 století, i když první písemná zmínka o městě je až z roku 1313. Po celou dobu, s výjimkou pár desetiletí na přelomu 16 a 17 století byli moravští Němci ve městě ve velké většině. Pro město, které do té doby vzkvétalo, přišel útlum až s Jezuitskou vrchností po Bílé hoře. Takže první paradox. Město se z tohoto řehole nakonec dostalo a bylo zase významným centrem na severní Moravě až do období 2 světové války. Následoval divoký odsun, z kterého se město zalidněné přistěhovalci z okolí, kteří neměli k místu žádný citový vztah, po celá desetiletí komunismu nevzpamatovalo. Díky bohu, politici a občané města si začali uvědomovat, že město nevzniklo po 2 světové válce, ale je tu již cca 700 let. Na občanské a politické scéně se znovu připomínají významné osobnosti města z dřívějších zlatých časů. A světe div se, nikomu nevadí, že se připomínají a oslavují moravští Němci. Nikdo neprotestuje, nedemonstruje a je klid. Město znovu vzkvétá a čím dál víc ho navštěvují bývalí spoluobčané z Německa. Na městském hřbitově jsou ošetřovány německé náhrobní pomníky s odkazem v obou jazycích, že po staletí ve městě žili v míru Němci a Češi (rozuměj Moravané) a nyní v míru na tomto místě odpočívají. Můj závěr. Benešovy dekrety jsou hanebné a dodnes nemohu pochopit, jak je možné "právně" a kolektivně vyhostit spoluobčany, kteří měli ČS státní příslušnost. Doufejme, že nový president zaujme jiné stanovisko nežli tento současný. Posunulo by nás do dál do kulturní Evropy. Mám jen strach, že nový president bude mluvit, jak mu káže nacionální většina ve státě.

„Dej člověku do vlastnictví holou skálu a on ji promění v zahradu. Dej člověku zahradu a on ji za devět let promění v poušť.“

Jan Šinágl, 28.11.2012

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)