Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Skvělé a současně otřesné video, vypovídající i o mravní kvalitě, lépe řečeno zbabělosti, presidentských kandidátů. Nejde zcela jistě o nedostatek informovanosti, či hloupost, ale o strach ze ztráty voličů jasným postavením se a uznáním, že si odbojová skupina vyznamenání zaslouží, tedy zbabělost. President musí vysílat deformovanému národu v dnešní postkomunistické době, hlavně mravní signály, osobním, statečným, příkladným postojem. To zatím žádný z kandidátů nepředvedl. Pokrytecký postoj Přemysla Sobotky, který Mašíny podporuje, ale nevyznamenal by, kvůli tomu, že by to způsobilo neklid ve společnosti, či Karla Schwarzenberga, že mrtvé nelze in memoriam vyznamenat, hovoří za vše.

{youtube}muKJILE9a0E{/youtube}

Komunisté vyhlásili válku svým vlastním občanům, zavírali, vraždili, zabíjeli, mučili, okrádali a vyháněli ze země nevinné a ty nejlepší z národa ze všech vrstev společnosti. Odstranili elitu národa, aby ho mohli lépe ovládat a udělat z něj poslušné ovce „nakrmením“ a převzetím odpovědnosti za jejich životy. Mašínové pouze jako jedni z mála neměli strach, nekrčili se doma strachem a nenadávali na režim ve skrytu domova, ale statečně se mu postavili, když kolem nich začali mizet, být okrádáni a vražděni skvělí lidé, které znali. Ve válce se také neptáte protivníka předem než ho zastřelíte, zda náhodou není slušný člověk, pokud byste tu otázku vůbec stačil vyslovit. Oběti Mašínů nebyly cílem, ale ztrátou nepřítele v nerovném boji. Oběti přísahali straně věrnost na život a na smrt – svoji přísahu tak splnili. Tím, že sloužili straně, měli na rozdíl od nečlenů značné výhody, nevraždili, ale pomáhali udržovat vražedný režim u moci. Podíleli se tak nepřímo na likvidaci národa a zvěrstvech, které komunisté páchali. Zvláštní, jak je všem kritikům obětí Mašínů líto, ale nikdo z nich nelituje těch tisíců nevinných obětí, které byly příčinou založení odbojové činnosti bratří Mašínů.

Připomínám, že maminka bratří Mašínů, paní Zdena Mašínová (manželka gen. Josefa Mašína, bojovníka proti nacismu a jednoho z mála, který musel být násilím odzbrojen, protože se odmítl vzdát nacistickým okupantům a chtěl zavelet své jednotce k boji), skončila svůj život ve vězení na Pankráci, bez poskytnutí lékařské pomoci, takřka nahá, na betonu, při otevřeném okně, bez topení a v lednu. Byla vhozena do bezejmenné díry spolu s 34 novorozeňaty vězeňkyň. „Provinila“ se tím, že přivedla na svět dva skvělé, statečné syny a dceru. Václav Švéda a Zbyněk Janata, zadržení členové skupiny ve východním Německu, byli popraveni na Pankráci speciálně zkonstruovaným popravčím strojem – přetržením zaživa! To byl komunismus po kterém se pořád ještě dnes mnohým stýská.

Pokud toto není dnes jasné ani jednomu kandidátu na presidenta, tak Pán Bůh z touto zemí. Země, která nemá hrdiny a statečné presidenty, ukazující cestu, bez podbízení se obyvatelstvu, zůstane zbabělou, bez hrdinů, bez nadějné budoucnosti s patřičným dopadem na svobodu, demokracii, hospodářství a nezávislost země.

Není divu, že v našem národě dosud přežívají v nemalé míře nenormální návyky v myšlení, chování a způsobech (včetně kandidátů na presidenta), zaseté do myslí totalitním systémem a kdy se jeho většině stále „stýská“ po bezstarostnosti života v totalitě. Jenom nevím, zda by byly ochotni se ztrátou svobody vysypat i bohaté nákupní košíky…?!

Právě nám to převedli oba kandidáti na presidenta Miloš Zeman a Jiří Dienstbier, kteří veřejně žádají o podporu komunisty, tedy představitele zločinné ideologie, kterou jako odsouzeníhodnou a zločinnou máme i v Ústavě České republiky. Ani u jednoho to nepřekvapuje. Ten první jako bývalý člen strany i po okupaci v roce 1968 a ten druhý jako synek dopisovatele Rudého Práva z USA koncem 50.tých a začátkem 60. let, kdy tento zločinný stále režim zavíral a likvidoval nevinné. Inu správná ideologická výchova se nezapře. Povšimněte si, jak ani slovem nezmiňuje mladý Dienstbier lítost nad oběťmi komunismu – jistě, mohl by přijít o hlasy. Jde o hloupost, vypočítavost, bezcharakternost a bezpáteřnost? Asi od všeho trochu. Jako president by určitě zval soudruhy na kávu do Lán.

Jan Urban: „V roce 2004 řekl Miloš Zeman, čerstvě osvobozený od politiky, v rozhovoru s paní Renatou Kalenskou slavnou větu: "Komunismus byl horší než fašismus". Co by sám sobě řekl dnes?“

Pan Tomáš Pecina to vyjádřil trefně ve svém článku Podpis mrtvého muže: Zarážející je ovšem tolerance veřejnosti k těmto podvodům: jako bychom všichni počítali s tím, že kdo chce zastávat v této zemi nejvyšší úřad, nesmí se nějakého toho podvůdku štítit: vždyť přece chce být presidentem Čechů, nebo ne? A to je, aspoň pro mne, na celé volební šarádě tím vůbec nejděsivějším.

Je nadějné, že studentům v Jižních Čechách to je jasné. Mají více rozumu, než všichni uznaní kandidáti na presidenta dohromady. Národ má vždy to co si zaslouží - nekonáním, nebo konáním! Držme studentům palce!

 

Jan Šinágl, 29.11.2011

Václav Černý: Vyhnání Němců

Socialismus je horší a zákeřnější než nacismus a komunismus

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

+4 #4 Václav Malát 2012-12-04 14:44
Vážený pane, máte stejný názor i na členy PS/soudruhy/, kteří postříleli ty, kteří chtěli odejít za svobodou přes hranice? Všichni vyli vyznamenání a dostali zvláštní dovolenou to podle Vás nejsou vrazi a vymlouvají se, že plnili jen rozkaz. Zkratka PS znamená pohraniční stráž, pozn. autora. Vendy
+2 #3 Jan Chlumsky 2012-12-03 23:30
Je smutné, jak se všichni prazidenští delegáti bojí ztráty hlasů. Bohužel to není jejich vina, ta leží na Českém národě, který si ani po oněch dlouhých létech komunistické poroby, propagandy, ohýbání, mučení a vražd stále ještě nedokázal ujasnit, kdo má a kdo nemá pravdu. Je mi z toho národa opravdu zle. Nehodlám žádného prezidenta volit, ať si ten národ o své budoucnosti rozhodne sám.
0 #2 Jan Chlumsky 2012-12-03 22:01
Á, opět náš známý, mladý, neinformovaný a nevědoucí pan Tomáš Kott. Proč se rovnou nepřiznáte, že jste v komunizmu nežil, že nevíte co komunizmus byl a tudíž žvaníte zcestné blbiny. Nagooglujte si třeba Železná opona a podobne věci a pak nám tady excelujte a vyprávějte, jak vypadají a co dělají správní vrazi. S Vámi pane Kott to asi ta republika nevyhraje. Bohužel takových zabedněných mladístvých levičáků, kteří o tom, že jsou doleva ani nevědí je u nás tolik, že si to ta republika snad ani nezaslouží vyhrát. Volte si ty své prezidenty a žijte v tom, v co věříte. Já v tom žil pred nejakými 45 lety naplno, a lituji všechny, kteří se tam k Vám na staré kolena sem tam vracejí. Mějte se, a když něco nevíte, nefantazírujte, vypadáte hloupě.
-5 #1 Tomáš Kott 2012-11-29 15:41
VRAH NEMÁ BÝT OCENĚN,VRAH JE VRAHEM A VRAHEM ZŮSTANE.KLUB ČESKÉHO POHRANIČÍ NEDÁVNO OCENIL MEDAILÍ ZA ZÁSLUHY OBĚT VRAHŮ MAŠÍNŮ IN MEMORIAM JAROSLAVA HONZÁTKA.ČEST JEHO PAMÁTCE A VĚČNÁ HANBA JEHO VRAHŮM KTERÝ JIŽ UŽ NAŠTĚSTÍ BYLI MILAN PAUMER A CTIRAD MAŠÍN :-)

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)