Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

PF_2013_politikumK.H.Borovský: „Stádo jest jenom pro pohodlí pro zisk pastýře, ale obec má býti pro pohodlí, pro zisk všech.“ – „Zhovadilost všeobecná povstane byť by komunisté jen jedné generaci panovati měli.“ Fr. Palacký v roce 1857, deset let po sepsání Komunistického manifestu K. Marxem.

Prof. František Koukolík mluví o sociálně obratných psychopatech: „Znaky deprivantů: neschopnost tvořivé spolupráce, parazitismus, jsou krajně nebezpeční získají-li nekontrolovatelnou moc zejména v armádě, školství, policii a politice, v obchodních seskupeních a společnostech. Největším nebezpečím vzpoury deprivantů je zprimitivnění všeho, čeho se dotknou - uměleckého, filozofického, literárního, právního, vědeckého života společnosti, stejně jako myšlení, citového života i schopnosti rozlišovat mezi dobrem a zlem. Cíle deprivantských organizací nejsou nikdy tím, co prohlašují. Slibují to, co chceme slyšet. Důsledkem je ničení vyšších hodnot ve jménu udržení moci. Jsou nebezpeční parazité a hynou i se svými hostiteli. Současná krize není krizí finanční, ale krizí hodnot a chování. Jak zjistil americký psycholog Paul Boticek a psychiatr Robert Hare, je mezi managery a politiky více psychopatů, než mezi vězni."

Redaktor: "Pane doktore, co byste poradil našim divákům, kteří jsou třeba na politiky naštvaní a chtěli by situaci posunout k lepšímu?"

Prof. František Koukolík: "Duševně se namáhat. Sehnat si dost relevantních informací, zvážit je, porovnat je a podle toho se nějakým způsobem rozhodnout. Pravděpodobně bude vhodné založit zcela nové politické síly, které budou mít lépe propracovaný systém kontroly mocenských mechanismů a poněkud jasněji v hlavě co chtějí a co nechtějí."

Ztotožňuji se s hodnocením současné situace v zemi s panem Petrem Havlíkem, které vyjádřil už 21.prosince 2012, předpokládá tento zcela reálný scénář jako výborný analytik, který tvůrce české „politiky“ zná dobře už od listopadu 89. Pomáhal zakládat ODS a v momentě, kdy dal Klaus před ním přednost Čermákovi, odešel: Zůstane trojkoalice ODS, TOP 09 a LIDEM, bez Nečase. Hlavním hráčem zůstává Klaus, dosadí si svého Kubu, Peake se vrátí, obranu dostane nestraník Picek, a jede se dál. Klaus bude ten státotvorný zachránce. Podepsal jim rychle a vstřícně daňový balíček, což byl další kšeft, něco za něco. Předčasné volby jsou pro všechny velký strašák. Je třeba hlídat řadu kauz a vhodně využít informace na jiné. O nic jiného už dávno nejde. Potom si mohou udržovat svůj vysoký životní nadstandard. Těžko říci jaký by přesně byl Kuba premiérem. Je to politické dítě jihočeského kmotra Dlouhého. Jisté je to, že by šel na ruku Klausovi a Kellnerovi - a bude hůř. Parta Klaus Kellner, Kuba, Šlouf a spol. protlačí snadno na Hrad Zemana a jedeme plnou parou na Východ!!! Na Silvestra by mohli dávat nový sitcom „Peakoviny ze Strakovky“, v hlavní roli Nečas rozpadu, alias Péťa Přesčas.“Kniha  Michala Viewegha MRÁZ PŘICHÁZÍ Z KREMLU je neuvěřitelně odvážná zpráva o naší současnosti, čtivá směs reality a fikce.“

Povšimněte si, že první náměstek bývalého ministra obrany Alexandra Vondry Ing. Michael Hrbata, zůstal „netknut“ a de facto řídil několik hodin MO. Podával jsem na něho trestní oznámení a 5x doplňoval. „Zamrzlo“ moji stížností u policejního presidenta a nejvyššího státního zástupce. I s ním zřejmě Klaus počítá pro svoji budoucí „politiku“, kde mravní a schopní nemají místo, jako tomu bylo i v minulosti a je i dosud, naopak jsou preferováni všehoschopní.

Karolína Peake odvolává, co odvolala, a slibuje, co slíbila, je další trapnou komediantkou na české politické scéně. Samozřejmě, že není schopna jasně vysvětlit okolnosti kolem prodeje její vily v pražské Tróji za 57 milionů korun, dvoumilionový sponzorský dar od Dalibora Tesaře, k němuž přitekly dvě miliardy z resortu ovládaného stranou Karolíny Peake. Další z vládních psychopatů, neznajících stud, hanbu a čest. Na zevní čistotu a upravenost dbá, pod ní jen špína a zapáchající žumpa…

Obávám se, že naše země už je tak mravně, morálně a kulturně zpustošena a narušena, že už sama od sebe nemá sílu aktivně věci veřejné ovlivňovat natož sama měnit. Stala se apatickou, nikomu a ničemu nevěřící, odevzdaně čekající na svůj osud, jako tomu bylo už mnohokráte v minulosti. Je příliš oslabena, ztratila to nejlepší co měla jak materiálně, tak duchovně, je bez mravní elity, jinak by už musela dávno konat. Mistrů slova měla naše země vždy dost, ale těch, co je dokázali naplnit činy, svým životem a oběťmi jako Mistr Jan Hus, aby pohledal. Nadějí je, že samo zlo začne sebe ničit a dá tak šanci oslabené zemi. Ta bude potom potřebovat ty nejlepší, aby s potřebnými, značnými pravomocemi, mohli začít řešit katastrofální stav země, který je už dávno zralý na vyhlášení výjimečného stavu!

V této souvislosti bude zajímavé, jak se vyjádří prezident Václav Klaus ve svém posledním Novoročním projevu i v souvislosti s 20.výročím vzniku České republiky, na kterém má nemalý podíl, jak bude hodnotit jeho současný stav a zda bude ochoten přijmout za tento katastrofální stav země i svůj podíl viny – pokud ovšem nedá přednost raději oblíbenému tématu EU.

Je neštěstím naší země, že vždy kritizujeme kde co, kde koho, vinu svalujeme jen na ty druhé, nepřiznáme vlastní odpovědnost, neschopnost, chyby a selhání. Umíme jen čekat, nebojovat, neřešit, vše se udělá samo, nebo někdo jiný za nás. Proto máme i takové dějiny a jejich dnešní, logické následky. Dějiny si uzpůsobujeme k obrazu svému, abychom mohli být alespoň na něco hrdi. Ten kdo se snaží říkat pravdu je často persekuován, šikanován, nebo dokonce odsuzován na roky do vězení.

Můžeme chtít, ale nemůžeme rychle mít to, co se v jiných zemích budovalo po staletí a u nás takřka zničilo během pár desetiletí a značně zdeformovalo zemi a její obyvatele. Musíme opět začít budovat pevné základy, aby na nich mohli pokračovat ti, co přijdou po nás. Zemi ohrožuje sebezničující, mravní a morální demence, prostupující celou společností. Naděje je vždy i když to od každého z nás vyžaduje stále více víry. Hlavně začněme skutečně něco pro nápravu věcí veřejných dělat – každý podle svých schopností a možností! Jde o duši, bytí a nebytí národa, tedy i odpovědnost každého z nás, tím větší, čím více víme, známe, umíme a můžeme. Myšlenky Karla Havlíčka Borovského jsou stále aktuální a inspirující!

V tomto smyslu přeji všem slušným a poctivým občanům České republiky nadějeplný Nový rok 2013!

 

Jan Šinágl, 1.1.2013

 

ČRo 6, Názory a argumenty (22.12.2012 18:10) – jako včasné varování všem těm, kdo stále ještě neví, nebo netuší v čem ve skutečnosti žijeme!

* * *

Vládnou nám psychopati a bestie s chybějící částí normálního lidského mozku

* * *

"Žijeme v zemi, kde nic není hanba!"

* * *

„Boj se hlavně toho, kdo ve hlavě nemá mnoho!“

* * *

„Stát bez práva není nic více než banda lupičů“.

Augustinus

* * *

“Jen málo by bylo ve světě učiněno, kdyby se člověk předem tázal, jak to dopadne.”

Gotthold Ephraim Lessing (1729-1781) německý filosof

* * *

„Volme ty, kdo mají čistý štít. Je jich dost.

Vládnout mohou pouze Ti, kdo se sami ovládali a ovládají.“

J.A.Komenský

* * *

„Musím se postavit do řady s kýmkoli, kdo stojí na straně spravedlnosti dotud, pokud jedná spravedlivě, a rozloučit se s ním, když jde směrem nepravým.“

Mravní zákon slovy Abrahama Lincolna

* * *

Většina je nesmysl. Rozum se nachází vždy jen u několika. Stará se o celek ten, kdo nic nemá? Má žebrák svobodu a volbu? Musí silnému, který ho platí, za chleba a obuv prodat svůj hlas. Člověk má hlasy vážit ne počítat. Stát se zhroutí, dříve či později, kde většina vyhraje a nerozum rozhodne.“

Friedrich von Schiller (Sapieha)

* * *

„Pod zástěrou svobodného smýšlení kalné vody vynesly na povrch i mnohou hlavu prázdnou. Snadno získané bohatství přivleklo za sebou rozmařilost a otupilo mravní sílu národa. Demokracie zvrhla v demagogii, kdy svedený lid kráčel slepě za svými vůdci, jímžto byl jen stupněm po němž spěchali výše za svými - ne vždy šlechetnými cíly …“ Moudrosti Starého Řecka před 2500 lety

* * *

KDYŽ PROMLUVÍ PENÍZE, PRAVDA ZMLKNE

Řecké přísloví

* * *

„Spal jsem a snil, že život je radost. Probudil jsem se a spatřil, že život je povinnost. Plnil jsem ji a pochopil, že povinnost je radost.“

Rabíndranáth Thákur

* * *
Happy New Year 2013 - I wish all the best to my fellow citizens hoping for an ending to the government of psychopaths

* * *

Uvítáme finanční podporu našeho občanského sdružení SODALES SOLONIS o.s., k jehož činnosti patří I rozesílaní týdeních, nezávislých Bulletinů v české, německé a anglické řeči, občanům, politikům a institucím do mnoha zemí světa. Podporujeme naší nezávislou činností obnovu skutečné svobody, demokracie a spravedlnosti ve stále ještě silně dědictvím totality postižené České republice. Předem děkujeme všem dárcům.

Za SODALES SOLONIS o.s.

Jan Šinágl

předseda

V Žebráku dne 2. ledna 2013

https://www.sinagl.cz/kontakt-tiraz/kontakty-tiraz.html

* * *

P.S.

Od zprovoznění tohoto webu (květen 2010), se počet návštěvníků blíží už ke hranici 5.000.000. Vnímám to jako důkaz kvality mého nezávislého zpravodajství a ocenění mé práce. Děkuji. J.Š.

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)