Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Havel_Vaclav_Kogon_cenaMarně hledám v českých médiích zprávu, že dne 22.února 2013, byla udělena Václavu Havlovi v hesenském  Königsteinu cena německého publicisty a autora Eugena Kogona Posthum Václavu Havlovi. Měla mu být udělena již dříve za jeho života, souhlasil, i když upozorňoval na své zdravotní potíže. Poté onemocněl i bývalý ministr zahraničí Hans-Dietrich Genscher, renovovalo se i místo udělení ceny katolický Haus der Begegnung (Dům setkání), odkud se vždy i za totality snažily finančně podporovat východoevropské církve i exil.  Pan Genscher  pronesl  skvělé laudatio. Český velvyslanec ve SRN JUDr. Rudolf Jindrák se jako obvykle omluvil a vyslal zástupkyni Evu Dvořákovou.

 

Trapné bylo, že si velvyslanec Jindrák ani nenašel čas na tak významnou událost a poslal jen svoji  zástupkyni. Pořadatelé na něho čekali do poslední chvíle, protože město Königstein v pátek oficiálně sdělilo, že cenu převezme velvyslanec České republiky ve SRN. Na to jaké má vzdělání a zkušenosti by už pan velvyslanec mohl vědět, co se sluší a patří. Na každý pád jeho chování jistě potěšilo prezidenta Václava Klause…

Co na to ministr zahraničí Karel Schwarzenberg? Smutné, něco takového po úspěšné návštěvě premiéra Petra Nečase v Mnichově, nebo snad záměr…? Takovémuto „velvyslanci“ bych Jindrk_Rudolfdal na místě výpověď – bez odchodného, pokud se neomluvil a neměl vážné důvody se tohoto slavnostního aktu zúčastnit, čemuž nic nenasvědčuje. Velvyslanec Jindrák se tak postaral o další mezinárodní ostudu České republiky, skutečný „reprezentant“ ovšem ne země, ale jejích poměrů, kdy jsou často posty velvyslanců trafiky pro vysloužilé politiky, neschopné či kamarády. U nás se viditelně nechá tunelovat vše!

Jsem zvědav, zda 5.000 EURO spojených s oceněním doputuje alespoň do Knihovny Václava Havla, pokud se skutečně přesune na Hradčany?

Hans-Dietrich Genscher  zavzpomínal na Václava Havla a samozřejmě i na slavný balkon na pražském velvyslanectví, odkud oznámil občanům z bývalé NDR odjezd do BRD. Koho to v bohulibých Čechách asi zajímá, že…?! Je to další neskutečná ostuda MZV, ostuda naší země a ostuda veřejnoprávních médií! Hlavně, že se v předvečer „vítězného února“ promítal komunistický film o bitvě u Sokolova a veřejnoprávní ČT nás pravidelně zásobuje komunistickými agitkami o úspěších při budování „šťastných zítřků“. Tak to končí, když se místo revoluce jen cinká klíčky!

Přijďte zítra na Staroměstské náměstí v 17:00 hod – klíčky rozhodně cinkat nebudu, doufám, že nezůstanu sám!

 

Jan Šinágl, 24.2.2013

Die Welt

Königstein verleiht Eugen-Kogon-Preis posthum an Vaclav Havel

Frankfurter Rundschau

Königstein verleiht Eugen-Kogon-Preis posthum an Vaclav Havel

Friedenpreis

Eugen-Kokon-Preis an Václav Havel

 

* * *

Vážený pane Picko,

z pozice tiskové attaché Velvyslanectví České republiky v Berlíně si Vám dovoluji odpovědět na Váš email z 27. února 2013, týkající se předání ceny Eugena Kogona určené panu Václavu Havlovi. Pan velvyslanec Rudolf Jindrák se bohužel nemohl slavnostního ceremoniálu v Königsteinu zúčastnit, protože byl pověřen jiným významným úkolem, a to přímo premiérem České republiky panem Petrem Nečasem, a v tu dobu nepobýval na území Spolkové republiky Německo. Pan velvyslanec Jindrák byl řádně omluven a pořadatelé slavnostního předávání omluvu s pochopením přijali. Jak bývá v těchto případech zvyklostí, cenu převzala zástupkyně velvyslance paní Eva Dvořáková, Chargé d´affaires (v době nepřítomnosti velvyslance v zemi přebírá Chargé d´affaires veškeré povinnosti vedoucího diplomatické mise).


S přátelským pozdravem


Lenka Štětková

III. Botschaftssekretärin

Botschaft der Tschechischen Republik in Berlin

E-Mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

27.2.2013

* * *

Vyjádření přímého účastníka:

Na začátku byl velvyslanec omluven, že má jiné termíny a někam musel jet, ale o to nešlo, věděl to dlouho dopředu, termín byl nejméně dvakrát změněn, kvůli Havlovi i objektu a snad mu to mělo stát za to. O Nečasovi se nemluvilo, byl tam přítomen i Milan Horáček, prof. Jiří Kosta další. Tvrdilo se, že velvyslanec je „zemanovec“ /podivný důvod/ a tedy to nepovažoval za tak důležité. Musel to odříci krátkodobě, na všech pozvánkách a v německém tisku byl velvyslanec uváděn do poslední chvíle. Premiér Petr Nečas už byl asi doma? Jeho návštěva skončila 21.2.2013 a Mnichov je od Königsteinu necelých  400 km. Ale tak to chodí.

J.Š. 2.3.2013

P.S.

Velvyslanec JUDr. Rudolf Jindrák byl 3.3.2013 hostem prezidenta Václava Klause při „rozlučkovém“ koncertu na Pražském hradě. Seděl v prvních řadách…


 

 

 

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

-1 #5 Pavel 2013-03-13 12:47
"cena německého publicisty a autora Eugena Kogona Posthum Václavu Havlovi ..."
"Königstein verleiht Eugen-Kogon-Pre is posthum an Vaclav Havel"

Eugen Kogon se urcite nejmenoval Egon Kogon Posthum, i obycejnou logikou lze odvodit, ze to neni dalsi prijmeni Eugena ... ale internet snese asi opravdu vsechno ..

Co to je sakva za blabol,
+1 #4 Joe Mc Carthy 2013-02-28 05:31
Pojmenovani jedineho komercniho letiste v Ruzyni po Havlovi (mesta, kde maji vic letist, tak je pojmenuji, to chapu)hnulo zluci spouste lidem. Tak asi politici nechteji rozvirit emoce proti nim. Maji pravdu, tech Havlovin bylo uz dost.
+4 #3 Šimík Vlastimil 2013-02-27 09:24
alepoň jednou musím média pochválit. jednak jsou důležitější věci než medaile od cizáků pro špatného prezidenta, naštěstí bývalého, špatného dramatika a jak se ukázalo i v případě "humanitárního bombardování " taky špatného člověka. Národu už je tak z mnohých zpráv špatně a mnohým by bylo dalším připomínáním stvůry snad i na blití.......
+1 #2 olda 2013-02-27 08:59
+8 #1 miron 2013-02-26 23:33
Možná že nechtějí aby se připomínala Havlova amnestie pro 22 000 vězňů,včetně vrahů, krátce po jeho jednohlasném zvolení komunisty. Nebo by si mohli vzpomenout jak malý Vašík sedí na klíně nacistického pohlavára. Nebo snad by mohla být připomenuta jeho spolupráce s STB a fešácký kriminál či režírování předání moci a zachování ekonomické moci komunistické nomenklatury.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)