Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Klaus_VclavJak začínali komunisté po Únoru? Od Píky!

Senátor Jiří Oberfalzer: „Václav Klaus demokracii neohrožuje.“ Ano, má pravdu, neohrožuje, ale vědomě, přímo a prokazatelně ji svými konkrétními skutky ničil a ničí! Žaloba na prezidenta není ostudou Senátu a České republiky, je to jen nutný a logický akt zabránit jejímu dalšímu pokračování, která vzniká opakovaně ničím  neomluvitelným jednáním prezidenta. Každý ze žalovaným skutků je ohrožováním demokratického řádu země. Václav Klaus není ani Bůh, ani Ústava, ale i občan, který je odpovědný za své chování. Kritizuji jeho prokazatelně protizákonné až zločinné chování, stejně jako bych kritizoval kohokoliv jiného, kdo by se takového chování v této nejvyšší ústavní funkci dopouštěl. Václav Klaus nesloužil zemi, ale ona jemu!

„Don Kindl“: TK JUDr. Karla Jelínka! „Parkhotel Plzeň“, Kongresové centrum – 5.11.2009 - výtah z mého zpravodajství na Blogu LN (mezitím ne mnou zrušeného) k aktuální „vyhrané“ arbitráži ČR v Paříži. Doporučuji zejména poslech zvukového záznamu z tiskové konference, kde se mluví konkrétně i o Václavu Klausovi! Dnes přeložím závažný článek o tzv. sociopatech, který ozřejmí proč se většina politiků a chová tak nepochopitelně pro občany, kteří si ještě dokázali zachovat zdravý rozum a dobré mravy.

Roman Bouček: „KLAUS a GAŠPAROVIČ si vzájemně udělili jakási vyznamenání či řády. Myslím, že jasně vyjádřím svůj postoj k oběma těmto pánům, když řeknu: "Ať si tihle dva vymění třeba svoje trenýrky, svět se bude bez povšimnutí točit dál ..."

Z Wikipedie o doc. JUDr. Ivanu Gašparovičovi: Júl 1990marec 1992: zastával post generálneho prokurátora Česko-slovenskej federatívnej republiky v Prahe. Z postu bol odvolaný vtedajším prezidentom Václavom Havlom, pre nečinnosť pri vyšetrovaní, najmä kauzy "Tisova vila" z ktorej malo uniknúť viacero zväzkov komunistickej štátnej bezpečnosti (ŠtB). Byl i členem KSČ…

Nejvyšší řády Slovenské a České republiky jsou tak degradovány a uráženi všichni jeho dosavadní nositelé, kteří ho obdrželi za skutečně prokázané zásluhy. Věřím, že by ho na protest mnozí vrátili kdyby žili, vyjma samozřejmě těch, kteří ho obdrželi na podobných „principech“, jako tito dva výtečníci.

„Rozlúčkový mejdan“ ve Španělském sále Pražského hradu připomínal kavkovské panoptikum všehoschopnosti,  české bezpáteřnosti a poslušného lokajství. Mezi pozvanými byl i trestně stíhaný bývalý hlavní hygienik ČR MUDr. Michael Vít! Kellnerova ČT udělala kancléři Weiglovi medvědí službu. Václav Klaus se nechal adorovat jako kdysi soudruh Mamula! Tříhodinové rozloučení Václava Havla v Národním divadle bylo o něčem zcela jiném!

Nedávný výrok na ČRo 6 senátora Petra Pitharta: „Kdybyste znali Klause tak dlouho jako já, tak byste se jeho jednání nedivili.“

Doporučuji pořad ČT „168“ ze dne 3.3.2013 – úvodní část o trafikách na postech velvyslanců pro vysloužilé politiky – připomínám článek, kde se zmiňuji o mém rozhovoru s velvyslancem ČR v USA Petrem Gandalovičem, který za mnou sám přišel při slavnostním pojmenování Ulice Ronalda Reagana v Praze Dejvicích. Upozorňoval jsem tehdy i ministra Karla Schwarzenberga a na výhrady USA k jeho jmenování. Záběr na konci pořadu, kdy se opět „alkoholově“ projevuje Miloš Zeman, jehož chování a způsoby nám stále více připomíná ruského presidenta Borise Jelzina. Bude-li v tomto „stylu“ pokračovat, můžeme se dočkat dalších přímé volby presidenta dříve než za 5 let, při vší úctě k odolnosti a výkonnosti ledvin Miloše Zemana… Budoucí president už prohlašuje, že mu KSČM ve vládě vadit nebude!

Karel Mrzílek: „President plebské poloviny národa dá na guláš. Budou párky a opět půjdem všichni zpátky.“

 

Jan Šinágl, 5.3.2013

 

Je Václav Klaus víc než Ústava České republiky?

Václav Klaus spáchal a páchá prokazatelně mravní a ekonomický zločin na národě!

Odchazeni_Vaclava_Klause_070313

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře   

-4 #3 Josef Friedl 2013-03-07 10:37
Je politovánihodné , že nebyly vyslyšeny zavčas hlasy těch, kteří před snahami kLause a spol varovali již na počátku devadesátých let....Současné aktivity proti škůdcům národa a republiky jsou sice nutné a měly by být podpořeny i obecným míněním ve větší míře, ovšem měly přijít daleko dříve...Lze jen doufat, že vše zlé se v dobré obrátí i když volba Lžiprezidenta Klauszemana, naznačuje bohužel něco jiného.....
0 #2 Jan Herna,Th.Dipl. 2013-03-06 13:51
Demokracie je velice stará instituce, která zaručuje stejná práva a stejné povinnosti všem občanům dané země, byť by zaujímaly i ty nejvyšší funkce ve státě. Z tohot hlediska nemůže činit výjímky ani prezident republiky. Jinak lze vznášet pochybnosti o tom, zda země je demokratická. Změny zákonů,kekterým došlo za doby vlády prezidenta Klause a za jeho předchozí funkce ministerského předsedy dovršila jím vyhlášená amnesgtie, která ještě více vynesla na světlo Boží, že zákony a postih platí jen pro ty obyčejné občany a nikoliv ( stejně to bylo za Václava IV. neblahé paměti) přátelíčky a milce mocnýuch.Pak ovšem lze s úspěchem pochybovat, že tato zeměje demokratickou zemí.
+11 #1 Pavel K. 2013-03-05 13:02
Klaus a Nečas pohrdají Senátem, Senát pohrdá Klausem a Nečasem, Klaus a Nečas pohrdají občany, občané pohrdají Nečasem i Klausem, čímž se kruh uzavírá.
Ve státě, kde jeden pohrdá druhým, nikdy nemůže existovat demokracie.
Ve skutečné demokracii totiž stát slouží občanům, a jen takovému státu pak může sloužit občan.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)