Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:26
    Univerzální nadstátní občan Proč dnešní Evropa čelí nebezpečí ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Zeman_opilecTakovou amorálnost, nemravnost a zhovadilost může pronést jen člověk, který je sám nositelem těchto „hodnot“! Nepochybuji, pokud by čeští Němci mohli zůstat ve svých staletých domovech, komunisté by volby nevyhráli, to dobře věděl Edvard Beneš. Potom by se nikdy nemohl stát prezidentem člověk takových „kvalit“ jako je Miloš Zeman či Václav Klaus. Nepochybně by čeští Němci svým počtem značně přispěli, posílili a ochránili veřejný prostor před amorálními jevy, které dnes naši zemi ovládají. Čeští Němci mají v sobě z velké většiny to nejlepší z obou národností. Všude kde byli nuceni začít žít od nuly, poté co vše ztratili, byli pro tyto země vítaným přínosem svými schopnostmi, umem, vzděláním, kulturou, pracovitostí a kultivovaností.

 

Na jejich místa nastoupili zloději, lenoši a kariéristé. Dnes kdysi kvetoucí oblast obývají na mnoha místech Romové, kteří těžko kdy této krajině dají to, co jí dali ti, kteří v ní žili po staletí. Nedivme se, že totalita nám „klepe stále více na dveře“ i s pomocí takovýchto „prezidentů“, kteří nejsou ničím jiným než jejím produktem, věrným obrazem a kteří se podle toho také chovají. Nemohou jinak, nic jiného v životě nepoznali. I hanbě odnaučila totalita většinu, zato krást, podvádět, lhát a chovat se hulvátsky a být na to ještě „pyšný“, v míře vrchovaté.

Neskutečné co vše tento inteligentní hulvát je schopen vypustit ze svých nevymáchaných úst. Pokud neuznává princip kolektivní viny, tak by nám měl také říci, kde jsou ty důkazy konkrétní viny 90% českých Němců, pro které je vyhnání „mírnější než trest smrti“, když tvrdí, že jen 10% bylo nevinných?! Je podle něj snad vinných zločiny komunistů i 90% členů KSČ?! Nedivím se, že ochranka požaduje Alkohol-Tester za milion - prý aby se prezident nenapil omylem methylalkoholu? Nakupuje snad Hrad alkohol u Vietnamců? Zřejmě ano, umím si představit kolik by hradní pokladna ušetřila?! Obávám se, že ochranka tester potřebuje, aby včas "ochránila" prezidenta-alkoholika před skandály,  otravou alkoholem a „sebeúrazem“, za který pochopitelně vždy mohou jiní – ochrankou počínaje, vlastním palcem pokračujíc a konče schody, které si dovolily být nerovné a neříci to předem!

* * *

Václav Černý: Vyhnání Němců … A v květnu se houfem vrátili a udělali si „pořádek“, všechny Němce prostě z Teplic vyhnali, a to ještě než vyšly zákonné a státní reglementy o odsunu, táhněte, kam chcete! A za čas se jim dav vyhnanců z hranic vrátil, nikde je, bezprizorné a bez průvodních dokumentů, nechtěli a nepřijali. Jenomže v Teplicích byli už „odepsáni“, jejich domy obsazeny, majetky rozděleny, v jejich kožiších chodily už RG-dámy. A tak nezbylo než „pořádek“ obnovit podruhé, vyvedli ty Němce do Skal a tam je v lese postříleli a zahrabali. Za čásek se zahraniční němečtí příbuzní počali po nezvěstných shánět, svěřili pátrání Mezinárodnímu červenému kříži, autority vítězných mocností se obrátily na Prahu, a došlo se až na překopaný okraj té vražedné šachty: dívka na vršku hromady mrtvol v ní dosud spínala smrtí ztuhlé ruce a zkroucení těla prozrazovalo, že zemřela klečíc v prosbě o milost. Bezradně a zoufale náchodští soudci zahájili „sběr materiálu“ k procesu s vlastními lidmi. Povězte, kdo nás kdy zbaví těchto vzpomínek?

Tehdy se rodilo špatné svědomí našeho národa. Objevilo se, že obraz, i v neštěstí hrdý, jejž jsme si po celé století právem budovali o myšlenkové a mravní podstatě českého národa, nám naše lůza obratem několika měsíců proměnila v mýtus lživě lichotivý, v prázdnou iluzi. Zač lepšího než naši protivníci, než kdokoliv se od května 1945 chceme vydávat? Bez myšlenkového a mravního prožitku pětačtyřicátého nelze ani dnes s klidnou myslí odhadnout naši spravedlivou národní budoucí vyhlídku.

Kéž jsem špatným prorokem, ale vcházel jsem již do roku 1946 zmučen obavou: po událostech německého odsunu nemáme už, a nadlouho, šanci.

* * *

Většina je nesmysl. Rozum se nachází vždy jen u několika. Stará se o celek ten, kdo nic nemá? Má žebrák svobodu a volbu? Musí silnému, který ho platí, za chleba a obuv prodat svůj hlas. Člověk má hlasy vážit ne počítat. Stát se zhroutí, dříve či později, kde většina vyhraje a nerozum rozhodne.“


Friedrich von Schiller (Sapieha)

* * *

Při příležitosti 60. Výročí vyhnání Němců v Maďarsku byl dne 18. června 2006 v předměstí Budaörs Budapest (německy: Wudersch) slavnostně odhalen památník. Bývalý maďarský president László Sólyom (2005-2010) poslal své poselství k tomuto slavnostnímu aktu v Budaörs: "Jako prezident se omlouvám všem vysídleným Švábům a jejich rodinám za jím způsobené křivdy, bezpráví a nespravedlnost a ukláním se před tímto pomníkem na památku vysídlených v naději, že se maďarští Němci u nás opět budou cítit jako ve svém domovu."

* * *

Při jiném vzpomínkovém aktu o čtyři roky později v parlamentu, řekla jeho tehdejší předsedkyně Katalin Szili: "My politici máme odpovědnost, že na místě našich předchůdců, kteří byli zodpovědní za hanebná politická rozhodnutí, řekli: Promiňte! Už nikdy více!".

A k tomu ještě dodala: "Tyto rány se mohou zacelit pouze tehdy, pokud můžeme vyjádřit hrůzu, kdy odpovědné osoby pojmenujeme a  omluvíme se obětem."

* * *

„Pod zástěrou svobodného smýšlení kalné vody vynesly na povrch i mnohou hlavu prázdnou. Snadno získané bohatství přivleklo za sebou rozmařilost a otupilo mravní sílu národa. Demokracie zvrhla v demagogii, kdy svedený lid kráčel slepě za svými vůdci, jímžto byl jen stupněm po němž spěchali výše za svými - ne vždy šlechetnými cíly …“

Moudrosti Starého Řecka před 2500 lety

* * *

„Volme ty, kdo mají čistý štít. Je jich dost. Vládnout mohou pouze Ti, kdo se sami ovládali a ovládají.“

J.A.Komenský

* * *

„Mým největším úkolem je ochránit  můj lid od jejich politiků.“

Císař Franz Josef

 

Jan Šinágl, 24.4.2013



 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře   

-1 #13 Pavel Viktora 2013-05-17 07:22
Začínám se stydět, že jsem Čech. Ten uslintaný notorický alkoholik a dementní stařík nám ještě přinese ostudy. Nevím, zda jsou jeho voliči na něj pyšní. Přesný obrázek dnešní doby a naší společnosti.
-2 #12 Setubal 2013-05-14 13:39
Byli jsme česká rodina v převážně německém městě.Moji prarodiče neutrpěli nikdy od sousedů němců žádnou křivdu,naopak,v ycházeli s nimi přátelsky.Nevím ,zda M.Z.mluví z sety v opilecké demenci,nebo,zd a si léčí mindráky ze skutečnosti,že jeho předci kolaborovali s Hitlerem jak o život.
-5 #11 Pavel Šenkyřík 2013-05-11 04:28
Cituji Pavel Šenkyřík:
MZ střídá trefné postřehy a opileckými komentáři,nyní ho čeká po setkání s Rychetským i rodina VK vč. manželek-údajně se to domluvilo poslední den úřadování VK ve funkci v Lánech,ale co nám chtějí touto šaškárnou demonstrovat? Slušným lidem se dělá zle,když nás musí média informovat,kde zrovna vyjíždí VK-nyní schání k němu kohokoliv kdo by se měl objevit na trapném setkání na nevýznamné universitě,prostě dělá nám pořád ostudu. Touto údajnou domluvenou schůzkou VK couvá a otupuje velmi nebezpečný triumvirát Rychetský,Klaus.Zeman s tím,že je to vše předem domluvené. Plánují si nebezpečné uzurpování moci u nás a může se nám to šeredně vymstít.Je nutné je rozehnat. Z plánovaného detektoru za milion KČ na kontrolu metanolu v jeho chlastu se stal mávnutím proutku odhalovač výbušnin. Vrací se nám 50-á leta,doba oblbování.

MZ(malý Jelcin) se ožral na ruské ambasádě a po té málem upadl v kapli sv.Václava na Hradě.Rádio Hradčana hlásí,že ho trápí viróza a že musí 3 dny vyspávat.Utvrzu je se domněnka,že MZ byl dosazen MV jako jeho předchůdce do funkce podvodně známými intrikami. Hrad prolezlý těmito odborníky přihlouple uhlazuje excesy mocí postižených - "Duo Šašek" a přitom uráží drtivou většinu národa.Měli by se oba nadobro urychleně vytratit do starobince.
+10 #10 Roman 2013-04-25 18:05
Cituji RomanGrey:
..dobry den..
..od prvniho predvolebniho oznaceni nasich byvalych spoluobcanu 5.kolonou Vudce je prece jasne..s jakym typem cloveka mame co do cineni..
..od okamziku jeho zvoleni jsem vicemene prestal vse sledovat a venuji se vyhradne cetbe knih..vcetne necenzurovanych Projevu od Adolfa Hitlera..ktere by vetsina cechacku ani neotevrela..protoze na Ct2 jim uz davno pravdive vysvetlili..co ze si maji o tomto nemeckem statnikovi minuleho stoleti myslet..ha..h..
..je nezpochybnitelne..ze ho spousta v Sudetech zijicich lidi milovala a meli na to v kontextu doby plne pravo a nikdo je za to nemel co vrazdit..zvlaste pak po datu 8.5.1945..
..mnou navzdy milovane Nemecko svuj boj tehdy prohralo a to by melo tem hrdinnym vitezum..kdy se musel bolsevik spojit s plutokratem za ucelem vitezstvi a rozdeleni sveta na dva usmevne tabory..stacit..
..nas zbabele vzdy servilne a ucelove prolhane cechacky prece taky nikdo nevrazdil a nevyhanel z domova za nasi oddanou lasku k Stalinovi..
..co me trochu prekvapilo..ze naseho noveho prezidenta do Vychodni Marky vubec pozvali..
..ale takovy uz proste tento pokriveny pragmaticky postdemokraticky svet je..
..snad budou mit v milovanem Nemecku se svymi VYHNANYMI vetsi soucit a zadneho burana..ktery by jim tam prijel drze plivat do jejich tvari plnych bolesti z prozitych zrudnosti..nepozvou..nechme se prekvapit..
.. RomanGrey ..

Chtělo by to přidat ještě pár teček...
-1 #9 RomanGrey 2013-04-25 13:02
..dobry den..
..od prvniho predvolebniho oznaceni nasich byvalych spoluobcanu 5.kolonou Vudce je prece jasne..s jakym typem cloveka mame co do cineni..
..od okamziku jeho zvoleni jsem vicemene prestal vse sledovat a venuji se vyhradne cetbe knih..vcetne necenzurovanych Projevu od Adolfa Hitlera..ktere by vetsina cechacku ani neotevrela..pro toze na Ct2 jim uz davno pravdive vysvetlili..co ze si maji o tomto nemeckem statnikovi minuleho stoleti myslet..ha..h..
..je nezpochybniteln e..ze ho spousta v Sudetech zijicich lidi milovala a meli na to v kontextu doby plne pravo a nikdo je za to nemel co vrazdit..zvlast e pak po datu 8.5.1945..
..mnou navzdy milovane Nemecko svuj boj tehdy prohralo a to by melo tem hrdinnym vitezum..kdy se musel bolsevik spojit s plutokratem za ucelem vitezstvi a rozdeleni sveta na dva usmevne tabory..stacit..
..nas zbabele vzdy servilne a ucelove prolhane cechacky prece taky nikdo nevrazdil a nevyhanel z domova za nasi oddanou lasku k Stalinovi..
..co me trochu prekvapilo..ze naseho noveho prezidenta do Vychodni Marky vubec pozvali..
..ale takovy uz proste tento pokriveny pragmaticky postdemokratick y svet je..
..snad budou mit v milovanem Nemecku se svymi VYHNANYMI vetsi soucit a zadneho burana..ktery by jim tam prijel drze plivat do jejich tvari plnych bolesti z prozitych zrudnosti..nepo zvou..nechme se prekvapit..
.. RomanGrey ..
+2 #8 Pavel Šenkyřík 2013-04-25 11:06
Soudit Němce bylo vyloučené,jako spolupachatele by si přizvali kolaboranty z našich řad a co by se pak mělo soudit? Rakušané říkali,že Češi se měli v protektorátu líp než oni,vzpomeňte epizody z Hrabalova Obsluhoval jsem anglického krále aj.Otec říkal,že jsme kolaborovali skoro všichni v intencích komunistického vymývání mozků. Muselo by se ohnout právo,jak to dělali ti pacholci později. K nalhané historii není vůbec co dodávat,hlady nezemřel ani jeden soudruh,v Rotterdamu jich bylo desetitisíce,ko munisté si museli vylhat dějiny a ti dnešní pacholci - to je trapnost sama,na Slovensku se jich zbavili a do veřejného života nezasahují a u nás je to čeká.
+8 #7 J.P. 2013-04-24 19:26
O tom. ze Zeman chce neomezene vladnout pochybuji jen idioti. Jeho pratelstvi s Rychetskym a navrh, aby dale ve funkci zustal potvrzuje jakou s nami hraji hru.
To jeste nevime jak chce ziskat Klause znovu do hry.Mozne je i to, ze az padne Vlada, Klaus bude jmenovat urednickou vladou s predsedou Klausem.
Vsechny zaloby na Klaus bratrstvi kocici pracky hodi pod stul.
Takovy hloupy cesky lid - stale mlci a dokonce tyto pacholky svobodne voli.
BEDA CESKEMU NARODU KDE MU UZ CTVRTSTOLETI VLADNE NOVA BANDA HORSI NEZ TE PRED TIM
+3 #6 Patrman 2013-04-24 19:19
Rad bych vedel, kdo Zemana u nas usadi -nevidi si ani na spicku sveho nosu, kdyz keca a keca a stale provokuje jako ten, co trpi nejakou dusevni chorobou -naruseni osobnosti nebo psychopat.
Ten jeho opakovany vyrok o pate kolone a trestech lze jednou vetou vyvratit.
CO BYLI SLOVACI KDYZ ZADALI SAMOSTATNOST
A JEDNALI S HITLEREM
Jiste je to paranoidni, ovsem spolecne znaky zde jsou.Navic vyslali armadu proti SSSR.
To, ze mala cast udelala povstani neni omluvou, kdyz uz bylo jasne, ze Nemecko prohrava
Neobvinuji za tato jednani kolektivne cely slovensky narod jako to tvrdi ten Zeman o sudet.Nemcich.
Ten chlap nam jeste nadela problemu, kdyz keca o vnitrnich zalezitostech i v zahranici- mel rici- to je nase vec.
+4 #5 Kostroun 2013-04-24 17:48
Smrtka Zeman to proste rakusanum vysvetlil co je lepsi nez smrt.Divim se ze ho za to nekopli do.. .( vulgarni slovo).
+8 #4 Pavel Šenkyřík 2013-04-24 16:46
Žil jsem do roku 1962 u Opavy,kde byli kolem nás jen německé rodiny,tedy žádných 10%. Když měl otec dostal za svou práci dle platných předpisů odměnu 1,5 mil KČS,sletli se na něj soudruzi z celého kraje a dohodli se,že milionáře jsme zrušili a z tebe milionáře dělat nebudeme a tak otce raději zavřeli. A byli to právě Němci,kteří se k nám chovali velmi přátelsky. Matky byla vyhozena z práce,sestru poslali do ozdravovny,druh ou do kojeneckého ústavu a bratr žil u tety. Sousedé mi nechávali jídlo u sebe za dveřmi i se lžičkou aby to nikdo neviděl.Já přitom chodil do školy kolem kostela,kde jsem se nesměl ani podívat ale náboženské svátky jsme dodržovali všichni stejně,se spolužáky jsme si zpívali ...my jsme děti třetí říše,my jsme děti fírera a život šel dál,protože jsme neměli žádné peníze,Němci přede mnou utrousili občas nějaké peníze a já byl šťastný,že jsem mohl mamince něco přinést.Když byla pomlázka,zvali si mě lidé domů a já nanosil 5 velikých lavorů mouky,rýže,cukr u,vajíček a spoustu jiných výslužek.Vrátil jsem se zde 2X a mám to potvrzené také od nich,pro mně byli Němci slušní lidé,pro ně byl otec fajny chlop.Když mohlo být soužití s Němci u nás bezproblémové,p roč to nešlo v celé republice,proč jsme museli pozabíjet tisíce stejných Němců,proč byl Beneš tak fanatický- neuznali ho nikde v Evropě,kromě SSSR.Kdyby totiž tady zůstalo 3 mil Němců,tak by bolševik nemohl nikdy převzít moc ale to jiná špatná zkušenost.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)