Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Bata Jan Antonin„Some hardcore P.R. of Tomik in the most popular Czech daily“, by jistě řekli potomci Jana Antonína Bati, žijící v USA a v Brazílii, po přečtení tohoto neuvěřitelného článku, mající k pravdě asi tak daleko, jako průměrný Rom k poctivé práci. Oba autoři museli dostat zřejmě hodně zaplaceno od rodiny či Nadace Tomáše Bati, vyloučíme-li nevědomost, neinformovanost, nebo neschopnost. Tento viditelně zavádějící článek vychází právě v době vrcholících soudních sporů o majetek Jana Antonína Bati, proto je reálnější první varianta, tím spíše, když jsou potřebné informace již roky veřejně dostupné a známé. Majetek byl neprávem Janu Baťovi zkonfiskován nejprve zločinnými Benešovými dekrety (Jan Baťa se nemohl účinně vůbec bránit!), poté byl o značnou část svého majetku připraven díky soudnímu rozhodnutí v USA, kdy nemohl použít argumenty ve svůj prospěch z českých archivů, které komunisté zablokovali a těsně prohrál. Po roce 1989 si opět vzal Tomáš Baťa co patřilo právoplatně jeho strýci, díky Pithartově vládě. Autoři Petr Skácel a Milan Libiger by se měly za svůj článek stydět – a hodně! Ostatně je s podivem, že na takovýto nenáročný článek bylo zapotřebí dvou autorů…?!

Tento článek jim samozřejmě obratem přeposílám. Jan Antonín Baťa budoval, tvořil a dával, Tomáš Baťa byl „slavný“ jen díky jménu svého otce. Jejich životy a skutky to prokazují. I proto řekl Tomáš Baťa sn.: „Své housle dám nejlepšímu houslistovi.“ Firmu předal Janovi, který ji přivedl k nebývalému rozkvětu. Tomáš Baťa ji v zahraničí přivedl k postupnému pádu a zapomnění…

Samozřejmě, že autoři zavádějícího a účelového článku nenapsali např., že Tomík byl nechtěné dítě, z manželství z rozumu, kdy se jeho otec oženil po nešťastné lásce, že otec jeho švýcarské ženy byl advokát, v jehož AK byly deponovány důležité akcie firmy Baťa, které později Tomík získal, že firmu vybudoval ke světovému koncernu Jan Antonín Baťa.

Co autoři článku nenapsali, ale logicky nepřímo potvrzují.

Bata Canada President JAB a vicepresident 170639Když Tomáš Baťa starší prodal firmu svému bratrovi, měl mimo Československa jednu malou továrnu na botyBata Jan head of Bata company 260739 v Borově v Jugoslávii a jednu pronajatou, testovací továrnu, v Indii. To byly všechny výrobní podniky Bati mimo území Československa. Takže ze 100 výrobních podniků Baťi po celém světě, postavil Tomáš Baťa jn. jen Batawu. V roce 1939 byl Thomáš Baťa jn. manažerem v Tilbury Anglii, takže kdo měl asi na starosti budování firmy se sídlem v Kanadě ve stejné době? Tomáš Baťa sn. už to být nemohl, bohužel tragicky zahynul už v roce 1932. Kdo tedy postavil těchto 99 továren mimo území Československa? Odpověď je jednoduchá – byl to Jan Antonín Baťa. Žádná jiná odpověď neexistuje. Přečtete-li si přiložené články, uvidíte, že i v případě Kanady, prezidentem společnosti byl Jan Antonín Baťa a viceprezidentem Tomáš Baťa jn. Mimochodem jsem obdržel informaci o nepěkném charakteru pana Libigera od člověka, který ho dobře zná. Potom se nedivím, že je i spoluautorem tohoto hanebného článku. Autora informace znám, nepřeje si ji zveřejnit. Jen považoval za nutné mi to sdělit.

Další doplňující informace si můžete přečíst ve skvělé knize Miroslava Ivanova Sága o životě a smrti Jan Bati a jeho bratra Tomáše a odkazech níže na několik článků z mého webu. Žádný z těchto článků níže nebyl otištěn ve veřejnoprávních médiích. Jeden z největších synů naší země v ní platil po 60 let jako největší zločinec a kolaborant – a to i 17 let po listopadu, než byl vynesen očisťující rozsudek! Ke skutečné demokracii a spravedlnosti má naše země stále daleko. Jsme teprve na začátku dlouhé cesty s nejistým koncem. Věřme, že nadcházející volby budou jejím začátkem a ne jejím ukončením!

Volit stále stejné, slibující a dělající stále stejné už 24 let, je jistota postupné bídy. Jistota není nikdy, ale lze se k ní přibližovat přes naději a důvěru. Dejte ji v nadcházejících volbách těm, kdo vás svým životem, prací, činy a charakterem přesvědčili. Rozhodně to nejsou stávající strany, které navíc nabízejí na kandidátkách stále stejné tváře, řeči a nesplnitelné sliby. Podporuji a volím hnutí ANO 2011. Určitě i tam se dostane pár nepravých, nenechte se odradit. Kandidátky nabízí i mnoho důvěryhodných tváří, které umožňují částečně nahradit tolik potřebnou přímou volbu a zamezit tak zneužívání volebních hlasů stranami, které dosazují na kandidátky osoby, které by nikdo soudný a slušný nevolil. Dobrou volbu, občané! I ve jménu odkazu a památky Jana Antonína Bati!

 

Jan Šinágl, 8.9.2013

 

Baťovci už tento mesiac požiadajú o odškodné

JAN BAŤA A ZÁCHRANA 2000 ŽIDOVSKÝCH RODIN

JAN ANTONÍN BAŤA - ROZHLASOVÝ PROJEV PO KAPITULACI V ZÁŘÍ 1938

JAN BAŤA A JEHO KOLABORACE

Jan Antonín Baťa 1937: BUDUJEME STÁT PRO 40.000.000 LIDÍ – stále aktuální!

Příběh Jana Bati pokračuje

Tak pravil Jan Antonín Baťa

Kdy konečně skončí okrádání velkého Čechoslováka Jana Antonína Bati a jeho potomků…?!

Jan Antonín Baťa: Těžké časy

Dopis Jana Antonína Bati Edvardu Benešovi ze dne 20.června 1942!

Jan A. Baťa: Uloupené dílo

Bude i současná vláda pokračovat v pletichách Gottwaldovy vlády a vlády ČR z roku 2004, ve věci náhrady za zestátněný majetek, patřící Janu Antonínu Baťovi…?!

Tomáš Baťa o meziválečné hospodářské krizi

Jan Antonín Baťa versus Tomáš Jan Baťa – zavrženec a umělá modla

Luciferův efekt, aneb ANO2011 přichází v pravý čas!

Pochybná oslava 90-tých narozenin Tomáše Bati Jr. na Pražském hradě

PROJEV JANA BATI a EPILOG

PF 2011

 

„Odsoudili jste mne za podivnou vinu. Podle zpráv mých obhájců rozsudek říká toto: J. A. Baťa se odsuzuje, že se veřejně neprohlásil stoupencem zahraniční vlády za války. Kdo z vás, vážení soudcové z povolání i z lidu, se za války veřejně prohlásil za stoupence zahraniční vlády? Ti z Vás, kdož jste žili ve vlasti, v protektorátě, máte za to, že to po Vás nikdo ani chtít nemohl. Můžete namítnout, že já jsem v protektorátě nežil… Avšak právě jako vy, měl jsem ve vlasti desítky příbuzných, tucty osobních přátel a na padesát tisíc spolupracovníků…“

 

Jan Antonín Baťa ve svém dopise z Brazílie

* * *

Věřte sobě a věřte práci. Jděte za prací bezohledně.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.00 (4 Votes)
Share

Komentáře   

0 #2 Pavel Šenkyřík 2013-09-10 04:57
Že byl J:A:Baťa okraden není pochyb,premiér Fico uvedl,že se postaví Slovensko k nárokům rodiny čelem,mělo by to dopadnout pro rodinu J.A.Bati dobře.Chtějí totiž všechny získané prostředky investovat zpět na Slovensku.Počká me si na rozhodnutí a pak je na řadě naše vláda. Na Babiše,Okamuru plivou všichni ti,kteří nic nevědí o Kellnerovi,Komá rkovi aj.Šáhli do vosího hnízda a odmítají platit pochlebovačům z vládnoucích stran.Pravdou je,že je nutné vyměnit užvaněné mladíky,kdo to nepochopí,konze rvuje stávající struktury,ale přitom chtějí všichni změnu.Je to plácání do vody.Chce to změnu a tvrdí to většina.Tak to tedy změňme s novými tvářemi a neplivejme po nich.Já jsem pro nové lídry v naší společnosti.
-2 #1 Radoslav Cizek. 2013-09-08 17:28
Cituji Fanda:
Autoři Skácel a Libiger by se MĚLY stydět a já, Šinágl, budu volit ANO. A dnešní občané by se MĚLI stydět za samozvaného lovce komoušů, co nezná gramatiku, ale bude volit firemní projekt komouše a estébáka. Nemá Babiš už dost "vlastenců", co neznají rodný jazyk ???????????????????

Fando, jestli jsi pica a nebo pyca co na tom zalezi?

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)