Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Babis AndrejHN 27.8.2013: Exmístopředsedkyně ANO 2011: Ani bohatí nezabrání krádežím v politice, Babiš má dvojí tvář – ANO 2011 28.8.2013: Andrej Babiš k březnové rezignaci místopředsedů ANO!

Porovnejte níže oba články ve věci formy, obsahu, kultivovanosti, věcnosti a transparentnosti. Rozhovor paní Greplové v Hospodářských novinách je trapný (majitelem HN je Zdeněk Bakala). Článek Andreje Babiše je ukázkou skutečné demokracie a otevřenosti. Dalo se očekávat, že do Hnutí ANO 2011 se dostanou i lidé, kteří tam nepatří (zřejmě i včetně kandidátek). Budou škodit nevědomě svoji neschopností, či záměrně. Tomu nelze nikdy zabránit, tím spíše v Čechách. Nyní půjde o to, nenechat se odradit a pomáhat těm schopným a slušným. Potom se dobrá věc jistě podaří a Hnutí ANO 2011 bude moci postupně uskutečňovat své cíle v zájmu nás všech a naší země. Nezapomeňte se zítra, v neděli 22.září, dívat na Partii TV PRIMA, kde budou hosty Jana Bobošíková a Andrej Babiš od 11:00 hod.  

Exmístopředsedkyně ANO 2011: Ani bohatí nezabrání krádežím v politice, Babiš má dvojí tvář

Byla jednou z místopředsedkyň ANO 2011, letos v květnu ale z hnutí odešla. Prý na protest proti Babišovu diktátorskému stylu vedení. Hnutí je jen obchodním projektem, který slouží k prosazování zájmů Andreje Babiše, říká v rozhovoru pro IHNED.cz analytička Hana Greplová.

* * *

Jak podle vás dopadne ANO 2011 v předčasných volbách?

Čertem ďábla nevyženeš. Pokud se ANO 2011 dostane k moci, bude to jen prodloužení agonie nefunkčního systému zavedením poněkud tvrdších mafiánských praktik do našeho politického bordelu. Já však doufám, že dopadne stejně jako předchozí produkt Babišova PR týmu, prezidentský kandidát Karel Schwarzenberg. Věřím, že občané této země neztratili poslední zbytky zdravého rozumu a i přes líbivou mediální masáž pochopí, co na ně Babiš ve skutečnosti chystá.

Celý rozhovor: http://zpravy.ihned.cz/c1-60497990-hnuti-ano-2011-hana-grepova-miliardar-andrej-babis-

* * *

Andrej Babiš k březnové rezignaci místopředsedů ANO

V rozhovoru pro server iHNed (vyšel 27. 8.) se bývalá místopředsedkyně hnutí Hana Greplová rozhovořila o tom, proč se rozhodla v březnu rezignovat na svůj post. Podobné útoky bývalých funkcionářů se několik týdnů před volbami daly očekávat. Hnutí ANO proto zveřejňuje interní dopis, který předseda Andrej Babiš zaslal po rezignacích části předsednictva krajským a oblastním předsedům.

4. Za zástupný problém považuji další "důvod" místopředsedů k jejich rezignaci. Údajně jsme se jako vedení vyjádřili, že nemáme "zájem na rozšiřování členské základny". Řekl jsem to já a bylo to v kontextu toho, že při parlamentních volbách pro nás budou důležitější tisíce sympatizantů než členové, u nichž nevíme, jaké mají zájmy (nebo se to o nich až později dovídáme, jak nakonec někteří bývalí členové, kteří dnes na hnutí útočí, dokazují). Z dnešního hlediska si opravdu za tímto názorem stojím. Přiznávám, že je mou největší chybou, že jsem se vůbec nestaral o to, kdo je do hnutí přijímán jako člen a kdo se stal voleným nebo placeným funkcionářem mimo centrálu. Věřil jsem, že všichni v hnutí máme stejné záměry a cíle. Až před sněmem jsem se začal dovídat o „podivných náborech“ členů v některých oblastech, vytváření organizací ze členů rodin, ze známých a podobně. Kde je naše směřování a kde jsou ty cíle? Za náš hlavní úkol nepovažuji rozšiřování členské základny, ale získávání sympatizantů a hledání osobností, které se s myšlenkami hnutí ztotožní a které budou zárukou naší jednoty a tahu na branku. Vážím si všech členů, kteří chápou, o co nám jde, dokážou šířit naše myšlenky a nalézat další sympatizanty, přivádět sponzory a dávat o našem hnutí v dobrém smyslu vědět. Někteří to pochopili. Ani já nechci, aby celé hnutí sponzoroval jen Babiš a říkalo se, že jde čistě o „jeho“ politickou aktivitu. Každý sponzor, který souhlasí s uvedením svého jména na našem webu, je důležitý, i když přinese jen 50 korun. Nevážím si naopak těch členů, kteří se snaží porcovat medvěda ještě předtím, než se vůbec medvěd narodil. Takoví členové jsou pro nás cestou k neúspěchu a táhnou nás k osudu Věcí veřejných. A toho bych se dožil jen nerad.

Udělal jsem mnoho chyb  a plyne z nich pro mě velké poučení. Někteří lidé mi před sněmem radili, že mám v projevu říct, kdo by měl být zvolen do předsednictva. Neudělal jsem to. Domníval jsem se, že volba proběhne demokraticky, říkal jsem, že kolem sebe nechci přitakávače. Valná většina předsednictva zůstala a věřte, že mi jeho členové nepřitakávají. Na různé věci máme různé názory a to, že se někdy pohádáme, přece není důvod k tomu, že se někdo urazí, rezignuje a začne škodit. To bychom se, říkám znovu, daleko nedostali.Politika je zrádná disciplína. Je to především o umění hezky mluvit v médiích, hezky lhát a slibovat, a přitom tyto sliby neplnit. Lidé přece zapomenou. Proto se v politice také 20 let točí pořád stejní lidé. My jsme ale na začátku říkali, že nebudeme lhát a nebudeme krást, že budeme jiní než stávající politické strany. Na sněmu 2. března jsme z této cesty uhnuli, ale musíme se na ni vrátit, nadále budovat strukturu hnutí a dál hledat 350 důvěryhodných osobností do parlamentních voleb. Právě toto hledání má být klíčovou rolí členské základny, oblastí a krajů.

Nevím, o co na celostátním sněmu lidem, kteří se obrátili proti hnutí, vlastně šlo. Můžeme být ale svým způsobem rádi, že začneme s čistým stolem a že se osobní ambice a rozvraty řeší nyní a nikoli měsíc před volbami. Jsem si jistý, že si většina členů udělá vlastní názor a pochopí, co se v hnutí ANO stalo. Věřím také, že s námi zůstávají lidé, kteří mají chuť jít s hnutím, ať už s Babišem nebo bez Babiše, kupředu. Vždycky jsem říkal a opakuji to i zde, že pokud budu hnutí na obtíž, ať už před veřejností navenek či dovnitř struktur, tak z postu předsedy odstoupím.

Podle Stanov by nyní měli být zvolení nebo kooptováni členové předsednictva tak, aby bylo kompletní, nebo by měl být svolán nový mimořádný sněm, na kterém si nejprve všechno vyříkáme a poté buď dovolíme předsednictvo, nebo si zvolíme úplně nové.

Při pohledu na chování a podrazy některých lidí jsem ztrácel chuť jít dál. Já ale stále věřím, že lidé se mohou měnit, ale myšlenky na nápravu naší politiky zůstanou a budou se do voleb dál rozvíjet. Je mi líto situace, která podle mého názoru vznikla především kvůli špatné komunikaci, kvůli nedorozuměním a zřejmě i kvůli nenaplněným ambicím některých místopředsedů. Jejich následná motivace poškozovat hnutí mi ale dodnes přijde nevysvětlitelná. Je mi také líto, že se těmito lidmi nechaly strhnout takové osobnosti, jako je například pan doktor Síla. Doufám, že s námi bude na zdravotnickém programu pracovat i nadále. Osobně si beru z této "příhody", z níž se bezesporu dokážeme oklepat, jedno velké ponaučení. Budu tlačit na to, abychom věděli, jaké členy přijímáme do hnutí a jací lidé jsou voleni do funkcí. Jako hnutí bychom měli znát motivaci každého člena. Nechceme už dělat psychology křiklounům, kteří se u nás uchytili jen proto, že je v jiných politických stranách nechtěli. Budu také požadovat, aby v profesionálním týmu pracovali loajální lidé, kteří neprahnou po politických funkcích.

Ambice a zákulisní hry o posty nás stojí spousty energie, času i nálady. Pojďme se tedy bavit o tom, co nabízí a nabídne naše hnutí občanům. Pojďme se bavit o tom, co nabízí každý z nás našemu hnutí. Pojďme urychleně dokončit návrh programu hnutí. Pojďme se bavit o tom, jak splnit náš společný cíl - stát se skutečnou alternativou stávajícím stranám ve volbách v roce 2014.

Jaké poučení by z této kauzy mělo plynout pro nás? Už jsem uvedl, že šlo především o chybu v komunikaci. Je tedy jasné, že se spolu musíme více potkávat, musíme spolu více mluvit, pojmenovávat naše vnitřní problémy a řešit je z očí do očí bez intrik a pomluv.

Těším se na plodné debaty nad programem a všem Vám, členům, kteří našemu hnutí přejí úspěch, děkuji za všechno, co jste doposud pro ANO a snad i lepší budoucnost nás všech, udělali,

Andrej Babiš, předseda hnutí ANO

28.8.2013

Celý článek:

http://www.anobudelip.cz/cs/o-nas/aktuality/novinky/andrej-babis-k-breznove-rezignaci-mistopredsedu-ano-12513.shtml

 

Jan Šinágl, 21.9.2013

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.86 (14 Votes)
Share

Komentáře   

-1 #6 Pavel Šenkyřík 2013-11-17 08:14
Jak jsem poznal p.Greplovou,změ nu chtěla taky ale neznám přesné důvody jejich rozchodu.Je stejně akurátní jako Jourová,ale místo na čele pelotonu je jen pro vyvolené.Seděla by mi v PS,takové lídry je potřeba,škoda že tam není.
+4 #5 Fanda 2013-09-22 22:21
Jak se dělá program v demokratických stranách ( tedy ne v autoritativním spolku jednoho muže ) ? Zmiňované návrhy z členstva a občanů zpracuje programová komise. Ta musí celou věc také verifikovat a propočítat, aby tam nebyly nesmysly. Hotový návrh se zašle všem členům a ti ho mohou připomínkovat. Tak vznikne pracovní sjezdová varianta. stranický sjezd musí text probrat a odhlasovat navrhované pozměňovací návrhy, kterých můžou být stovky. Sjezd musí většinou hotový text schválit. Teprve tato varianta se předloží veřejnosti před volbami. Jak to chce ANO stihnout, když ještě 28. 08. nemělo krok č. 1 ( sebrané návrhy do prvního konceptu programu ) a volby jsou za pět týdnů ???
+5 #4 Fanda 2013-09-22 18:31
Soudruh Babiš píše 28. 08. 2013 (!!!): Pojdˇme urychleně dokončit NÁVRH PROGRAMU HNUTÍ. Pojdˇme....se stát alternativou po volbách v roce 2014 (!!!). Konstatuji ( nehledě na to, že šéfredaktor už rok a půl krákorá, že ANO je šancí pro tuto zem, protože má NEJLEPŠÍ program ), že Babiš přiznává 28. 08. 2013, že nemá ani NÁVRH PROGRAMU, natož sjezdem schválený program, který by mohl předložit voličům. Šinágl má v TOMTO smyslu pravdu : Babiš má NEJlepší i NEJhorší program, on totiž nemá ŽÁDNÝ !
+5 #3 Fanda 2013-09-22 18:15
TRIKY LHÁŘE BABIŠE : soudruh Babiš neustále papouškuje své heslo NELHAT A NEKRÁST. Sám ovšem lže takřka v přímém přenosu. Dva doložitelné případy z doby celkem nedávné : 1. ANO budu podporovat , do politiky bych nikdy nešel. ( A dnes je na kandiátce do Sněmovny ). 2. Pokud se dostanu do Sněmovny, svěřím řízení Agrofertu někomu jinému. ( Dnes tvrdí, že i jako poslanec by zůstal v čele Agrofertu, položil by to prý jen, pokud by se stal ministrem).
Ovšem soudruh NELŽE, on pouze MĚNÍ NÁZORY, protože dle něj ( opět zdokumentováno !) pouze HLUPÁCI NEMĚNÍ NÁZORY.
-8 #2 Ferda 2013-09-22 16:45
#1 Fanda 2013-09-21 20:11
BŮH BUDˇK TÉTO ZEMI MILOSTIV...

jestliže by se našlo dost lidí,
ochotných naslouchat Fandovým nesmyslům a dále se jimi zabývat - zatím jen 2+
a to je trochu chabý výsledek na takové vynaložené úsilí -:((
+5 #1 Fanda 2013-09-21 20:11
Sorry, ale TOHLE ukazuje jen to, jak mizerným je soudruh StBabiš personalistou !!! Vyházet své nejbližší spolupracovníky svědčí budˇo vlastní neprincipiálnos ti ( měním názory jako fusekle ) či neschopnosti si vybrat správné lidi. A VY ho za to OSLAVUJETE !!! Kde vzal ale Babiš v tomto článku( z 28.08. 2013 !!! )ty kecy o tom, že se chce stát alternativou stávajícím stranám ve volbách v roce 2014 ? Haló, súdruh eštébák, probuďte sa ! Volby budú 25. a 26. 10. 2013 !!!! To sa k Vám doteraz nedoneslo ?????????? BŮH BUDˇK TÉTO ZEMI MILOSTIV......

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)