Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Logo CRoNa pučisty a prezidenta Miloše Zemana podáno trestní oznámení pro vlastizradu – Jan Šinágl záhadně „zmizel“ z databáze – Jeho OP a cestovní pas nejsou systémem pro rejstřík trestů evidovány …?

Ale aby veřejnoprávní médium informovalo o pietním aktu velkého Čechoslováka, hrdiny a maršála letectva Karla Janouška, u příležitosti jeho 120. výročí narození, ani náhodou, stejně jako ČT i ČTK! Zúčastnil jsem se včera po dlouhém čase zasedání Rady ČRo v budově rozhlasu a nestačil jsem se divit. Za pouhý dotaz, zda bude projednáván i skandál ve věci vypnutí mikrofonu nejvyššímu představiteli katolické církve kardinálu Dominiku Dukovi (abych případně nemarnil svůj čas), byla hned vyzvána ochranka abych byl vyveden. Nemám ve zvyku „prát“ se s hloupostí, navíc měl jsem dost práce, opustil jsem tedy schůzi (jak ukázal zvukový záznam o ničem) bez „souboje s donucovacími prostředky“. Podle očekávání, se radní vyhnuli téma „Duka“ jako „čert kříži“ - v tomto případě docela a doslova symbolicky. Ve vyspělé zemi něco takového není vůbec myslitelné a představitelné. Pokud by k tomu přesto došlo, nejvyšší představitel veřejnoprávního média by velmi rychle a s velkou ostudou, byl nucen opustit svůj post. Mimochodem by ho opustil automaticky sám od sebe. Ve vyspělých zemích tato místa obsazují vyspělé, společností uznávané osobnosti, které své odstoupení považují za těchto okolností, z morálních důvodů a vědomí vlastní odpovědnosti i za své podřízené, za zcela samozřejmé.

Alespoň je ČRo natolik demokratický, že zvukový záznam mého „vyhazovu“ je na jeho webu v první části od 5:00 min. Dále je zajímavé vystoupení skutečně nezávislého člena Rady Petra Šafaříka (od 34:30 min.), který i při mé první návštěvě Rady ČRo byl, na rozdíl od ostatních, velmi kritický a jak se očekává od nezávislého člena Rady, hájícího zájmy občanů. Milan Badal, tajemník kardinála Duky a bývalý člen Rady ČT (37:50 min.) a GŘ ČRo Petr Duhan (38:50 min.), také stojí za poslech.

Ve II.části doporučuji stížnosti (0:48 min.) – „Tři stížnosti, toť vše, dáme na web i s odpověďmi“ a žádná diskuse radních k ožehavému tématu, které mělo být hlavním? Vyřízeno za pár vteřin!!! Mimochodem moje stížnost z 28.října mezi třemi říjnovými na webu Rady ČRo, není? Zřejmě radní nestihli? Další důvod přijít na příští zasedání s časovou rezervou, abych opět neriskoval „vyhazov“ za dotaz.

Mimochodem stanovy Rady ČT umožňují vystoupení veřejnosti po odsouhlasení členů Rady? Zeptám se raději pana předsedy Rady na tuto možnost před začátkem příští schůze, kdy snad „vyhazov“ za dotaz ještě nehrozí? Je-li tato možnost, rád ji využiji při projednávání mé stížnosti. Radní by tuto možnost jistě uvítali, aby mohli moji stížnost vyřešit co nejodpovědněji a nejspravedlivěji.

Petr Šafařík opět zajímavý (od 2:04 min.) v této druhé části. Potom už je to opět o ničem.

Příští zasedání Rady ČRo se koná 27.11.2013 – týden předem se určí místo a čas.

Rozhlas vypnul Duku. Mluvil o komunismu!

VOLBY 2013 - Pastýřský list kardinála Dominika Duky

Dva aktuální postřehy ne bez zajímavosti: citát Jana Urbana: „Sociální demokracie se začala rozpadat poté, co sežrala Špidlu. Úsvit Okamury je pokladnička na protestní hlasy.“ Předčasné volby nelze stále s jistotou vyloučit, nezklidní-li se situace a nepřestane-li destrukce parlamentní demokracie prezidentem Zemanem s nepochybnou podporou Moskvy. Zvláště když by nemusely být tak drahé ve spojení s volbami do EP? Že by další Pražské Jaro začalo v roce 2014, tentokrát opravdové a už nikým neohrožované? Uvítal bych i nový Pražský podzim!

TR Pas a OP JS 301013Potřeboval jsem Výpis z rejstříku trestů. Dostavil jsem se na Czech POINT a neobdržel ho ani na OP v Hořovicích, ani na cestovní pas v Žebráku. Systém, mé doklady neeviduje?! Přitom na jaře to ještě na OP bylo možné? Takže už mé doklady pro stát neexistuji? Podivné, že by opět někdo zaváděl něco nového? Za totality mizeli nejprve lidé a potom jejich doklady, že by to nyní bylo opačně? Na každý pád by mne zajímalo, kolik občanů České republiky tento systém nezná, pokud nejsem jediný…?! Na odpovědném oddělení jsem zanechal kontakt včera dopoledne, aby mi dali vědět až opět „ožiji“. Čekal jsem rychlou reakci a vyřešení problému. Stále čekám, pro jistotu ujišťuji občany, že stále žiji i když mne stát „pohřbil“. Jaké štěstí, že nejsem důchodce…

 

Jan Šinágl, 31.10.2013

 

Na Haška a spol. padlo trestní oznámení pro vlastizradu

Phillip Janýr podal trestní oznámení na Michala Haška, Miloše Zemana a spol. pro trestný čin vlastizrady. Podle něj skupina jednala ve spojení s cizí mocí. Tvrdí, že ruské firmy financovaly kampaň prezidenta Miloše Zemana a po volbách do Sněmovny se chtěli jejich zástupci zmocnit exekutivní a zákonodárné moci, což mělo být obsahem schůzky v Lánech.

Oznámení Janýr podal u Vrchního státního zastupitelství v Praze i Olomouci na Haška, Zdeňka Škromacha, Jeronýma Tejce, Martina Nejedlého, Vratislava Mynáře a Miloše Zemana.

„Prezidentská kampaň Miloše Zemana byla zřejmě financována firmami Lukoil a Rusatom, které buďto cizí stát přímo vlastní nebo je v zahraničí podporuje. K prosazení hospodářských zájmů cizího státu tato skupina osob jednala postupně tak, aby po volbách do Poslanecké sněmovny se řadou legálních a nelegálních činů zmocnili exekutivní a zákonodárně státní moci,” uvedl Janýr.

Podle něj bylo právě dosazení vhodných lidí za schůzkou v Lánech minulou sobotu, na níž jednal Miloš Zeman, Michal Hašek, Jeroným Tejc, Jiří Zimola a Zdeněk Škromach. Doplnil, že jde o prorůstání organizovaného zločinu do státní správy a požádal BIS o odpovídající opatření. …

 

 

 

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.93 (14 Votes)
Share

Komentáře   

-1 #2 Milan Krešl 2013-11-13 09:34
Když Masarykova universita v Brně nedovolila Miloši Zemanovi uspořádat předvolební agitaci, považoval to Miloš Zeman za urážku prezidenta. Když vyhodili pana kardinála Duku z rozhlasu, přešel to mlčením, jsa povznesen nad ubohostí toho činu.
-1 #1 Alan 2013-10-31 21:07
Nebojte se...

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)