Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

AGF budova 210913TGM.: „Má-li naše demokracie své nedostatky, musíme překonávat ty nedostatky, ale ne překonávat demokracii… Demokracii dělají demokrati a lepší demokrati lepší demokracii.“

Plně jsem podporoval volební kampaň Hnutí ANO, byla hlavně o změně a naději. Pouhá sliby a slova už nestačí a nepřesvědčí – jen konkrétní činy a skutky. Jen tak se ukáže skutečná kvalita, schopnost a opravdovost cílů každé politického subjektu. Kandidátky Hnutí ANO viditelně nezvládlo, byly jeho nejslabším bodem, přitom základním a rozhodujícím, máme-li na mysli skutečné zájmy občanů a země. V zájmu Hnutí ANO a vůle jejich voličů reaguji tímto článkem. Budu jen rád, ukáže-li se mylným a ANO naplní sliby dané voličům! - KSČM patří do kanálu a kdo s ní spolupracuje, nemůže se nezašpinit. Je-li zde ještě skutečná pravice, měla by se co nejdříve ozvat! - Je nejvyšší čas, aby Hnutí ANO začalo splácet důvěru voličů!

O členství Andreje Babiše v KSČ, jeho práci v komunistickém podniku zahraničního obchodu, o jeho mimoškolní činnosti pro AISEC, rodinném backgroundu atd., není pochyb. O tom soud rozhodovat nemusí. Jistě jako pracovník zahraničního obchodu, detašovaný na Blízkém východě, musel mít nejen souhlas StB ale bezpochyby i KGB. Život není černobílý. Je otázkou osobního názoru a osobní odpovědnosti, koho člověk podpoří a na základě čeho. Stávající stav politické scény vyžadoval změnu, kterou vyjádřili i občané volbou ANO – v první řadě jako naděje, ne automatickou důvěrou všem jejím představitelům a zvoleným poslancům. V Hnutí ANO jsou nepochybně schopní i neschopní, díky nepřímé volbě. Lidé volili prioritně naději a Hnutí ANO, ne její představitele, které až na pár známých osobností neznali a ani neměli čas je poznat.

Bez kapitálu by k takovémuto „převratu“ na politické scéně nikdy nemohlo dojít, kdy chybí aktivní, vyspělá občanská společnost. Jde o to o jaký druh kapitálu se jedná – to může ukázat až budoucnost. I sebeupřímněji míněná aktivita „ulice a mas“ je snadno zneužitelná mocnými a kapitálem – viz Holešovická výzva. Samozřejmě jistotu nemá člověk nikdy, ale bez připuštění naději ji máte vždy, v té nejhorší formě. V současném stavu neexistence občanské společnosti ničí demokracie sebe samu. Proto i volba ANO je jistým instinktivním, nepřímým signálem společnosti o potřebě vlády “silné ruky“, či „osvíceného monarchy“, daným katastrofálním stavem země. Nyní se bude muset ukázat do jaké míry byly sliby politických stran a hnutí reálné. Neodvažuji se hodnotit jejich upřímnost či účelovost. Opatrnost je na místě. I dobře míněná věc se může snadno změnit v pravý opak, tím spíše, je-li moc koncentrována do jedněch rukou či malé skupiny lidí.  

Ze současných 47 poslanců Hnutí ANO, je 19 poslanců manažerů Babišových podniků. Tedy v podřízeném, pracovně-právním vztahu se skupinou Agrofert a dalších 17 nepřímo (manželé, bratři apod., managementu Agrofertu). Budou v parlamentu rozhodovat podle svého svědomí a přání svých volič? Nedají se ovlivnit přáním svého ředitele? Pouze 11 poslanců za Hnutí ANO, nemá žádné vazby na Agrofert? Z jedné strany to může být znepokojivé, z druhé to lze chápat i jako potřebnou jistota vlivu prosazovat volební sliby a „mít kontrolu“ nad děním v zájmu dobré věci. Jsme opět u té naděje, tolik cizí českému, skeptickému člověku. Je znepokojující, že se o údajích výše média nezmiňují. Jako zákonnou podmínku bych dal při vstupu do „placené“ politiky na všech úrovních, zákaz podnikání všem osobám. Sama o sobě je služba veřejností práce na „24 hodin“ a neumím si představit dělat ji pořádně a ještě mimo ní být činný v jiné náročné činnosti, natož ještě výdělečné!

Nyní je zásadní řešit urychleně obrovitou korupci, tzn. řešit i práci justice a policie, kde díky jejich neschopnosti mizí stovky miliard ročně. Řešit vyřešené církevní restituce, kde jde navíc o zlomek této částky, je trapné a naznačuje neschopnost či bezradnost, v tom lepším případě. Jiná cesta není, jinak jsme tam, kde jsme byli a stále jsme. Jedině tak mohou zůstat „antikorupční“ strany důvěryhodné. Jinak budou opět na obzoru další předčasné volby s potřebou a cílem jasného vítězství jednoho subjektu, která by prosadil zdravý rozum - i s plnou odpovědností.

KDU-ČSL financoval přítel Mrázka! Okamura chválí komunismus a jedná s komunisty! ÚSVIT má velké problémy s vysvětlováním financování své volební kampaně! Komunisté jezdí do Lán! Komunista Remek je velvyslancem v Moskvě! Dcera příslušníka tajné policie fašistického státu Klausová, navíc důchodkyně, velvyslankyní na Slovensku! Suchánek, bývalý poslanecký asistent se stal soudcem Ústavního soudu! Bezcharakterní člověk a podvodník Benda má být předsedou mandátního a imunitního výboru? Komu to vše ještě vadí, či nevadí…?!

Možný budoucí premiér Bohuslav Sobotka má poslaneckou kancelář ve Vyškově, stále trvalé bydliště u své matky ve Slavkově, přitom má luxusní, mnohamilionový byt v Praze, který si podle vlastních slov pořídil z poslaneckých náhrad. Že by si spořil na další nemovitost za dojíždění do svého „trvalého“ bydliště? Proč se ho na to nikdo v médiích nezeptá? Můj známý to udělal na jednom z dřívějších volebních mítinků. Pan Sobotka bez odpovědi rychle odešel. Také by se média mohli zeptat Orlů z jižní Moravy jak mu pomohli do politiky a jak se jim pan Sobotka „odvděčil“, či na jméno Ľudovita Gulázsiho, jeho bývalého volebního manažera, udavače za komunistů, který odešel z vedení pošty ve Vyškově poté, co mu hrozilo TO za rozkrádání při její stavbě a kdy si postavil z nakradeného rodinný dům. Dnes je místopředsedou investiční komise Jihomoravského kraje! Může někdo seriozní a slušný vůbec s takovýmto člověkem jednat, aniž by se „neumazal“? To je to asi za stranu, která takovéhoto člověka, v podstatě podvodníka a zloděje, si zvolí za svého předsedu? Co je to potom za prezidenta, který ho jmenuje navíc premiérem?! A co je to za společnost, která to bez odporu a s mlčením toleruje?!

Proč se ČSSD jasně nedistancuje od Davida Ratha či Housky? Má snad strach, že by ten první moc mluvil, když ten druhý už nemůže?!

Strana ANO, která má v programu především boj proti korupci by se neměla diskreditovat jednáním s lidmi, kteří mají takovou minulost, stranami, které jsou plné korupčníků a kteří se začínají navzájem už i vraždit. Je-li čistá a chce-li zůstat i nadále čistou, měla by dokázat prosadit Davida Ondráčku na silový resort ministra vnitra, nebo požadovat předčasné volby. Mělo by se také jasně přiklonit k pravici a ne tak nezodpovědně a sebevražedně laškovat s ČSSD a KSČM. Je mnohem více reálných argumentů spojit se s pravicí než s levicí, byť si o jejich kvalitě nedělám žádné iluze. Najde se tam určitě stále dost kvalitních lidí. Jiné možnosti není, nechce-li ANO ztratit morální kredit, který dostalo od svých voličů! Nelze proto ani do budoucna vyloučit tvoření frakcí, jako důsledek nekvalitních kandidátek. Bude to jistě i o osobní statečnosti jednotlivých poslanců vůči možnému tlaku vedení.

KSČM patří do kanálu a kdo s ní spolupracuje, nemůže se nezašpinit. Je-li zde ještě skutečná pravice, musí se co nejdříve ozvat!

Sobotka při volbě nikoho nekroužkoval, chtěl by třetinu hlasů

Radost ze současné situace může mít jen Miloš Zeman. Stabilní kabinet vzešlý z voleb je stále v nedohlednu. Zemi nadále spravuje spolek jeho nikým nezvolených přátel. Pokus o kultivaci politiky versus hrozící totalita…?!

Mnohé ukáže blízká budoucnost. Pouhá slova a sliby nebudou voličům stačit a budou očekávat konkrétní činy, tedy realizaci volebních slibů. Budu jen rád, pokud se ANO projeví pozitivně. Chci věřit, že se stále jedná především o „morální projekt“ Hnutí ANO, ne posílení moci a vlivu skutečně mocných v pozadí a z jehož realizace bude profitovat celá společnost. Budu, vždy mezi prvními, který se kriticky ozve jak k jednotlivým politikům tak jejich demokratickým stranám, kdy se budou dít věci v rozporu s jejich volebním programem a sliby daných jejich voličům. Chci stále věřit, že v řadách poslanců ANO je stále dost těch, kteří jsou schopni v této zkoušce opravdovosti obstát. Bude občany hodnocena jen podle činů a konkrétních výsledků. Občané už mají plné zuby 24 let trvající politické neschopnosti a nezodpovědnosti. Očekávají positivní změnu a věřme, že nebudou nečinně tolerovat další pokračování tohoto stavu. Tak malá země si už nemůže dále dovolit pokračovat v ekonomickém a mravním propadu. Mimochodem nezdravý životní styl stojí ročně naší zemi 520 miliard korun!

Z korespondence:

„Osobně jsem přesvědčena, že dochází k dalšímu levelu privatizace naší republiky. ČNB si zprivatizovala PPF a Kellner, státní finance Babiš... Kdo se vyzná v účetnictví, zjistí, jak na tom ve skutečnosti Agrofert je a kolik musí Babiš ze státního rozpočtu vytáhnout, aby přežil... To je asi otázka, kterou zodpoví čas....“

* * *

„Asi jsem optimistka a věřím. Bohužel si myslím, že i propuštění pana Rátha je účelové a všichni "špinaví" politici se během chvilky sami svými nečestnými činy zlikvidují. Jsem tolerantní ke všem voličům, i když je nechápu. Bohužel pan Babiš je pro mne nedůvěryhodná osoba. V mnoha případech zapojuji svou intuici a myslím, že má předtucha se vyplní a brzy se dočkáme nových voleb. Doufám, že do té doby lidé opravdu prozřou. Věřím, že i ANO, aby se stalo důvěryhodnou, bohužel některé osoby v jeho řadách jim to zatím hodně kazí. Musí projít porodními bolestmi a vyklube se zdravé jádro. Dívám se na to jako na hru. Člověk musí získat nadhled bez emocí, aby měl možnost vidět realitu a mohl zaujmout postoj. Nám stejně nezbývá nic jiného, než věci dělat dál poctivě v každodenním životě s otevřeným srdcem, realita nám ukazuje, že vše ostatní a nečestné pomalu zaniká.“

Andrej Babiš a Hnutí ANO 2011 má stále možnost přesvědčit – a nejen tyto čtenářky. Snadné to mít nebudou. Všem lidem dobré vůle v politice můžeme jen držet palce, ale současně nečekat, že vše udělají za nás a snažit se také dělat svoji práci jak nejlépe umíme!

Nejen Hnutí ANO si přeje, aby se naše děti měly lépe. Ve věku 13-15 let vypijí české děti nejvíce alkoholu a vykouří nejvíce cigaret na světě. Současně patří i k nejspokojenějším, zaznělo včera na ČRo ráno z úst odborníka? Kupodivu toto vážné téma probíral velmi povrchně. Znamená to, že jsou nenáročné, nebo je to úniková, frustrující reakce na stav společnosti a cesta do příjemného zapomnění? Normální to rozhodně není! Děti jsou vždy „lakmusovým papírkem“ stavu společnosti. Jejich chování je alarmující stejně jako dosavadní dění v zemi a které jejich chování jen reflektuje!

Vojtěch Filip a předseda KSČM, stalinistické odnože komunistické KSČ, která stále veřejně a otevřeně uctívá masové bolševické vrahy, agent StB s krycím jménem Falmer, soudruh a přítel tyranské dynastie Kimů v KLDR i revoluční marxista, byl naším “demokratickým” parlamentem právě zvolen jako jeho místopředseda počtem 151 hlasů. Bohužel v tajné volbě, takže se veřejnost nemůže dozvědět jména těchto 151 bezcharakterních poslanců. Existují nepřekročitelné hrabice. Mravně a morálně selhali a budou v tom pokračovat. Ti z Hnutí ANO, kteří tohoto darebáka podpořili, zradili voliče. Mohu jen doufat, že jich nebyla většina. Dát hlas tomuto pohrobkovi zločinné ideologie je zvrácenost a postojem sluhy či slouhy.

Je na nejvyšší čas, aby Hnutí ANO začalo splácet důvěru voličů!

V nejbližší době podám ZOI k rukám předsedy Sněmovny a předsedy Senátu s dotazem, kolik občanů zákonodárců bylo či je členem komunistické strany. Po tomto hlasování by mne nepřekvapilo, kdyby bývalí a dnešní komunisté měli v obou komorách Parlamentu demokratické země většinu…?! Na každý pád se „totalita“ v hlavách občanů zákonodárců tímto nemravným hlasováním projevila naplno, bez ohledu na to, zda kdy byli či nebyli členy této zločinecké organizace a zločinné ideologie.

Generace cíleného setí nemravnosti do našeho myšlení a způsobů zanechají stopy na generace. Karel Marx řekl: „Každá dějinná tragédie se vždy vrátí ve formě frašky.“

Ani slova Karla Kryla neztrácejí svoji nadčasovost: „Zachováváme postoje, místo abychom stáli.“ Dodal bych stále poslušné a slouhovské…

QUO VADIS Česká republiko…?!

 

Jan Šinágl, 28.11.2013

Na církvi se ukáže, jsme-li právní stát

KAS: Parlamentarismus v krizi aneb Je možné reformovat parlamentní demokracii?

Neonormalizace?

Zvukový záznam vystoupení spisovatelky Radky Denemarkové v Liberci dne 19.11.2013

* * *

Reportéři ČT 25.11.2013

Kandidátky obsahovaly mnoho jmen neschopných, ať už záměrně či z neschopnosti, nejen u Hnutí ANO. Obojí je varující! Vypadnou další kostlivci ze skříně? Nepodléhejme iluzi. Kostlivci jsou i v jiných stranách, včetně KSČM. Bývalá slovenská premiérka Iveta Radičová hovoří o tzv. „kolonizaci státu“. Její slova jsou varovná.

Boj o minulost Andreje Babiše Prezident Zeman bude po ministrech požadovat, aby předložili čisté lustrační osvědčení. Kam tím míří, je jasné. Na šéfa hnutí Ano, který bude mít s čistou lustrací problém. A to bez ohledu na to, jak dopadne jeho soud s Ústavem paměti národa na Slovensku. Andrej Babiš si naopak myslí, že s kádrováním by se už mělo přestat, a přiznává, že na svou minulost hrdý není. A prý ji chce odčinit tím, že vyčistí Augiášův chlév české politiky. Na pomoc mu v dnešním Euru přispěchal i jeden z estébáků, který měl Andreje Babiše řídit. Svazek je prý zfalšovaný. S Andrejem Babišem natáčel Karel Vrána.

Poslanec neposlanec Kdo jsou poslanci Hnutí Ano, to je zatím pro veřejnost velká neznámá. Že to může být záhada i pro samotné vedení strany, ukazuje příběh Miloslava Bačiaka. Dvojka kandidátky na Vysočině byla nečekaně vyškrtnuta z hnutí den před volbami. Tuto krátkou zprávu zaregistrovaly i celostátní deníky. Kdo je Miloslav Bačiak a proč tak náhle v hnutí skončil? Je to zajímavé i proto, že vznikla dost kuriózní situace. I jako nechtěný se totiž dostal do Poslanecké sněmovny a je jen na něm, zda si mandát ponechá. Tajemství záhadného muže odhaluje Markéta Dobiášová.

* * *

Někdo rozdává a přibývá mu stále, kdežto ten, kdo je skoupý, mívá nedostatek.

Přísloví 11:24

* * *
Mějte se na pozoru před každou chamtivostí, neboť i když člověk má nadbytek,

není jeho život zajištěn tím, co má.

Lukáš 12:15
* * *
Pán je Duch, a kde je Pánův Duch, tam je svoboda. 

2.Kor 3:17

 

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.29 (17 Votes)
Share

Komentáře   

+1 #11 Jarka 2014-06-11 05:55
Ľudovít Gulázsi

nyní v dozorčí radě České pošty, zajímavé
ceskaposta.cz/.../dozorci-rada
0 #10 premium file sharing 2014-05-03 05:53
If you wоuld liκe to obtaiո а great deal from this aгticle then you have to apply such methods to your
wοn wеblog.
0 #9 Dr Mirko Večeř 2013-12-07 13:23
Současný stav politických stran je trvale neudržitelný.Pl ně souhlasím s p.Venclovským a věřím,že se pravice současně představovaná TOP 09 a ODS a právě tak levice ČSSD natolik vzpamatují,nabe rou voliče a v čestném soutěžení se chopí vedení tak jak je to běžné v tradičních demokraciích.
0 #8 Dr Mirko Večeř 2013-12-07 13:20
Dosavadní stav politických stran je trvale neudržitelný.Pl ně souhlasím s p.Venclovským a věřím,že se pravice současně představovaná TOP 09 a ODS a právě tak levice ČSSD natolik vzpamatují,nabe rou voliče a v čestném soutěžení se chopí vedení tak jak je to běžné v tradičních demokraciích.
+8 #7 Marie Holešovská 2013-12-04 17:30
Jojo, proto jsem je nevolila, bydlím poblíž Agrofertu a rok 1989 jsem ještě nezapomněla, tak krátkou paměť nemám. V té době vyšlo v jedněch novinách, že celá sametoá revoluce je dílem StB a že postupně jejich ekonomická moc proroste do politiky. A vida už je to tady. Škoda, že jsem si ten článek neschovala. Spousta lidí má buď krátkou paměť a nebo vůbec ždnou.
-1 #6 Jan Šinagl 2013-12-04 09:38
+4 #5 Bohumira Dzirasa 2013-12-04 00:51
nechapu vasi podporu panu Babisovi, do nynejska jsem si myslela, ze jste proti komunismu a vsemu, co je s nim spojeno. Jak jste mohl takhle naletet?
+1 #4 Miloslava Chalupová 2013-12-01 14:50
Častou iniciativou vlády bývají návrhy zákonů a tak si jistě musíme přát, aby se členy vlády se stali kvalitní a zdraví lidé, odborníci. Pokud možno spravedlivou volbou jako ve Švýcarsku, kdy kandidovat může kdokoliv a o každém zvlášť hlasuje Parlament (celý). Dokonce i v tomto čase v ČR to lze částečně uskutečnit.
0 #3 Jan Šinagl 2013-12-01 11:35
Bohužel i paní Kavalírová a pan Šedivý prokazatelně kolaborovali s komunistickým režimem. Porušili tak Stanovy KPV ČR a neměli se vůbec stát členy, natož být navíc ve vedení. I proto byly stanovy účelově změněny. Pan Hučín se chová též prokazatelně bezcharakterně, byť jako nejmladší člen KPV paní Kavalírovou kritizoval. Na více si netroufl, např. kandidovat na předsedu KPV ČR. Sebehezčí slova od lidí bez morálního kreditu tak ztrácejí svoji váhu. Ptejme se, proč takovýto lidé dostávají prostor v takovýchto pokleslých, polobulvárních či bulvárních médiích.
0 #2 Miloslava Chalupová 2013-12-01 11:02
Pokud občané zvolí vraha politického vězně do Parlamentu, stane se zákonodárcem. Pro člena vlády jsou však podmínky přísné.

prvnizpravy.cz/.../...

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)