Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Nejde tolik o sprostá slova. Tohle je hulvátství, když premiér nevnímá, že je premiér a jeho rolí - Jsme v p...? - Ty vole, zemřel Havel.. - Amerika se prý vzdaluje od Evropy rychlostí 2 cm za rok. Česká republika se vzdaluje od Evropy rychlostí 2 km za rok. Většina Čechů oba pohyby nevnímá - Prosperita každé země a každého společenství závisí vždy na stupni žité morálky a mravnosti. Má-li vládnout opak, budeme si sami sobě utahovat smrtelnou oprátku. Nasazena už je a utahuje se stále více…  

 

Rusnok: Ty vole, teď eště zase zemřel Mandela.

Picek: Ty vole, kdo tam pojede?

Rusnok: Já doufám, že prezident. Ty vole, já se úplně třepu, abych tam nemusel jet!

Picek: Voni to dělaj tak do těch deseti dnů vobyčejně.

Rusnok: Čtrnáctýho v sobotu to je. To je, jak máme tu večeři. Teď já mám ještě ňákej voběd, pak máme večeři. Takže já, vole, sem ve strachu, jestli nebudu muset ještě jet tam. Vůbec se mi tam nechce! Vůbec. Pak mám devatenáctýho zase Brusel. A ty vole, já nevim, dyť eště to je dálka jako prase. Bych tam musel ňákou linkou

nebo něčim.

Picek: Néé, speciálem.

Rusnok: Ty vole, kdo to zaplatí?

Picek: Já to zaplatim.

Rusnok: Tak rozpočet to letos zvládne... No hrozný, hele, já doufám, že Miloš je nažhavenej, že chce někam jet a že pojede. Voni mu určitě budou řikat doktoři, ať tam nejede.

Picek: Prosim tě, můžeš mi říct, jak vyleze do těch schodů do toho letadla?

Rusnok: Já nevim.

Picek: Dyť von má problémy se schodama.

Fischer: To je úplná blbost, eště tam bude ňákej průser, čoveče.

Rusnok: No tak asi nepoletí, tak je to v prdeli.

* * *

„Jsme v p...? První zasedání Poslanecké sněmovny ukázala, že ANO,KSČM a Okamura k sobě ve skutečnosti mají blíž, než se z volební rétoriky zdálo. Lidé, jako jsou šéf poslaneckého klubu Faltýnek nebo Vojtěch Filip, ale i Babiš a Okamura a leckteří sociální demokraté, jsou fakticky reprezentanti jednoho názorového proudu, jenž ve volbách jen vystupoval v různých oblecích. Jejich čilá kooperace, dohody i obyčejné lidské sympatie naznačují, že to s vládou bude možná jinak. Bohumil Doležal“

P.S.

V pondělí 9.prosince se měl od 18:00 hod. konat Sněm ANO na Kladně v KD Sítná, beseda s Andrejem Babišem a poslanci Středočeského kraje. Z webu ANO tato informace byla odstraněna bez jakéhokoliv vysvětlení? Podivné způsoby Hnutí, které si získalo důvěru občanů právě svoji transparentností ve volební kampani. Doufejme, že se jedná o selhání jednotlivce a ne o signál změny směru v rozporu s volebními sliby. I případné selhání jednotlivce by nevysílalo dobrý signál o kvalitě lidí u ANO, která už tak dost utrpěla skandály zvolených poslanců, kteří se na kandidátkách neměli vůbec objevit! J.Š.

* * *

"Ty vole, zemřel Havel.."

Nejde tolik o sprostá slova. Tohle je hulvátství, když premiér nevnímá, že je premiér a jeho rolí je se za stát poklonit památce Nelsona Mandely. Že je pro něj Mandelův pohřeb - evidentně - jen zdržením mezi obědy. To štve tedy mě. Že můj premiér říká tímto tónem, že ho otravuje, že by měl jet jménem mého státu vyjádřit respekt. Premiér není žádná brigáda, pozice premiéra není job od devíti do pěti. Proto jsem chtěl poukazem na odchod Václava Havla ilustrovat, jak asi náležitosti úřadu vnímá předseda vlády v poměrně vyspělém systému. Můžete říct, že je taky člověk a může si v soukromém rozhovoru říkat, co chce. Možná, ale soukromý rozhovor neprobíhá uprostřed Poslanecké sněmovny. Pak bychom si také mohli říct: jak jsme si zvolili - tak máme. Jenže my jsme si ho nezvolili, aha.

Jak to bude konkrétně vypadat?

Ambasády ještě dnes posílají domů reporty, co si český premiér myslí - to je jejich práce. Příští sobotu potenciálně Jiří Rusnok jménem České republiky přilétá na "Pohřeb století", ostatní státníci a diplomaté mají v podkladech jeho slova. Možná přeháním, ale přesně za toto se stydím. Krásně mimochodem vidíme, jak vládnutí odborníků bez mandátu vypadá. Nezvolili jsme si je, časem je Miloš Zeman přesune třeba do České národní banky.

* * *

Věrný obraz země Švejků a té nejhorší hospodské cenové skupiny! Země, která nezná stud! Nic se opět samozřejmě nestane, všichni politici opět projeví „soudruh-žnost“. Umíme bojovat nanejvýše jen slovy, ale „skutek utek“, mohlo by to bolet a ještě ty možné osobní ztráty, oběti a rizika s tím spojená...

Primitivní hulvátství premiéra ČR za souhlasné asistence ministra obrany a financí ČR na půdě Sněmovny je jen špičkou politického bahna. Zapáchá stále více a dokazuje, že naše země se stala jedním velikým chlívem. Daří se zde dobře především dobytku, při vší úctě k těmto inteligentním zvířatům. Mnohdy se chovají lépe než většina politiků. „Politici“ nám opět ukázali, jací ve skutečnosti jsou a co je jejich přirozeností. Jen naivní člověk může od takovýchto bezcharakterních hulvátů, byť jistě i mnohdy inteligentních, očekávat něco dobrého. To, že nám vládnou je především naše ostuda – jim toto slovo vůbec nic neříká!

Dokud si nebudeme moci volit všechny své zástupce přímo, kteří veřejnosti předtím přesvědčivě nepředstaví co vše dokázali, včetně podrobného životopisu a majetkových přiznání, budou si voliči vždy „nabíhat“ a neustále, zákonitě, zažívat zklamání. Budou bolet stále více. Mohou zato potom poděkovat především sami sobě. Demokratické hodnoty jsou především o vlastní odpovědnosti!

Každý den plná parkoviště před supermarkety, plné hospody a „chatová pohoda“, nejsou dobrou vizitkou a naší povaze a charakteru. Stále si hrajeme na něco, co jsme nikdy nebyli, nejsme a nebudeme. Dokud si tuto pravdu o naší povaze a charakteru nepřiznáme, nebude ani naděje na lepší. Trvalý život ve lži nemůže přinést nikdy nic dobrého. Židé a čeští Němci nám zde chybí. Byli naším vlastním zrcadlem, jak výstižně řekl spisovatel Pavel Kosatík. Ztratili jsem toto „zrcadlo“ a s ním i schopnost uvědomovat si jací ve skutečnosti jsme. Proto jsme po staletí společného soužití dokázali mnohem více. Nyní si opět dokazujeme, že si neumíme sami vládnout.

Využití jistě nemalé inteligence našeho národa v takovém množství a míře k podvodům a krádežím, místo k tvorbě hodnot, může, bude-li tento trend pokračovat, vést až k zániku, kdy zde zbude jen pár lidí, hovořící česky…

Mimochodem nepotvrzuje se pravdivost tzv. Kubiceho zprávy a o které se už mlčí…?! Zdalipak se soudce zeptal Davida Ratha, za jaké služby mu byla nabízena ona krabice vína, očekával-li skutečně víno…?!

Prosperita každé země a každého společenství závisí vždy na stupni žité morálky a mravnosti. Má-li vládnout opak, budeme si sami sobě utahovat smrtelnou oprátku. Nasazena už je a utahuje se stále více…  

 

Jan Šinágl, 8.12.2013

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.17 (23 Votes)
Share

Komentáře   

+6 #4 Bořivoj Holínek 2013-12-09 11:21
Podporou Babišova hnutí ANO jste onu smrtelnou oprátku o kousek utáhl i Vy sám, pane Šinágle!
+1 #3 Jiří Komárek 2013-12-08 22:23
Jako vojáci základní služby v době totality jsme si vedli pečlivě každý svůj vojenský deník, do kterého jsme si psali postoje našeho odporu k tehdejšímu režimu.
K projevu dosazeného premiéra Rusnoka mohu uvést komentář z mého deníku.
"Jsi-li můj synu oddaný, tak dobrou Ti dám radu, ve hnůj zapusť své kořeny
a nelekej se smradu.
Jiří Komárek
+8 #2 Petr 2013-12-08 17:52
Škoda,že se zavrhla ta pravá Baťová heslapo tom "sametu".Několi k hesel a výroků T. Bati :Buďme věřiteli, ne dlužníky.Chytrá k dělá na začátku, co hlupák na konci.Kdo se honí za penězi, ten je nikdy nedohoní. Hleďte si práce, dělejte ji lépe než soused. Peníze za vámi přiběhnou samy.Perfektně si umí uvázat vázanku jen hochštapler.
Víte co pánové? Volové jsme, volové.Břucha máte, prdele máte, ale hlavy nemáte.
+5 #1 Vitezslav Haramule 2013-12-08 16:36
Dobre,dobre,toh le se podarilo nahrat ale touhle
zizkovskou hantyrkou tihle napomadovani frajeri komunikuji kazdy den.Nemusi hakovat a pobiraji tezkou skvaru.Co muzete cekat od kofru* kteri jsou denne naladovany, jak Jaburkuv kanon.Dit voni muzou, voni maji na to skoly,vzdyt voni jsou ynziniri.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)