Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Janukovyč na Kavčích horách

… Nepřekvapilo, že se dostavila početná skupina členů KSČM, kteří své „hrdiny“ div ne objímali. Mimochodem mně oznámili, že byli právě na Olšanech u hrobu Gottwalda v počtu cca 20 členů, tedy poprvé bez soudružky Semelové. Pokud nešlo o matení veřejnosti a nebude dnes soudružka poslankyně Semelová opět „básnit“ o komunismu a „zlatých časech“ totality u hrobu hromadného zločince, potom došlo k tomu co jsem očekával, že jí byl vysloven vedením KSČM zákaz. Podíváte-li se na video z loňského roku či předešlých, pochopíte proč. …

Náročný den na termíny v předvečer „Vítězného února.“ Můžete se už předem těšit v následujících dnech na vyprávění krajana, novináře a vydavatele Amerických listů Petra Bíska a na vynikající přednášku a následnou diskusi se senátorem Liborem Michálkem v křesťanském PRIME-NET na téma korupce. K OPEN CARD jen dodám, že Sněmovna už má souhlas cca 100 poslanců k vytvoření parlamentní vyšetřovací komise. Je skandální odsoudit bezmocné úředníky bez pravomocí, původně utajovaného svědka Jiřího Chytila odsoudit a skutečné viníky ponechat na svobodě a jednoho z nich, bývalého primátora Pavla Béma, pozvat jen jako svědka. Od kdy rozhodují o miliardové zakázce jen bezmocní úředníci a od kdy za miliardové zakázky nenesou žádnou odpovědnost nejvýše odpovědní, bez jejichž vědomí a souhlasu nemohou takto obrovské obchody, resp. podvody vůbec proběhnout?! Roman Janoušek už údajně zmizel v zahraničí ze strachu před spravedlností? Budou ho brzy následovat i odpovědní za kauzu OPEN CARD a jemu podobní vejlupci a zločinci?

Po takřka 25 letech byli odsouzeni tři členové StB z tzv. „bicího komanda“. Soudce JUDr. Jaroslav Cihlář vynesl věřme, že už konečný rozsudek, a že tyto bezcharakterní osoby skončí brzy ve vězení. Omlouvám se za špatnou kvalitu záznamu rozhovoru Petra Placáka s médii. Na konci rozhovoru řekl, že nešlo o výši trestu, ale hlavně o odsouzení. Argument soudce, že délka doby od trestného činu neumožňuje vyšší trest je pochybný. Petr Placák podal TO za totality a začátkem 90.let opět a které se vleklo dlouhé roky. Samozřejmě, že tehdy stále silné struktury zabránily odsouzení, včetně doby po listopadu 89. Snaží se i dnes. Zločiny komunistů jsou nepromlčitelné a nemohou být oslabitelné či dokonce omluvitelné časem. Zůstanou zločinem stejně tak jako vražda a pachatelé stejně vinnými a odsouzeníhodnými stejně tak i dnes. Až na jednoho, neprojevili žádnou lítost, tím spíše měli být příkladně odsouzeni i z ohledem na neustálou snahu zločiny komunistického režimu bagatelizovat. Nepřekvapilo, že se dostavila početná skupina členů KSČM, kteří své „hrdiny“ div ne objímali. Mimochodem mně oznámili, že byli právě na Olšanech u hrobu Gottwalda v počtu cca 20 členů, tedy poprvé bez soudružky Semelové. Pokud nešlo o matení veřejnosti a nebude dnes soudružka poslankyně Semelová opět „básnit“ o komunismu a „zlatých časech“ totality u hrobu hromadného zločince, potom došlo k tomu co jsem očekával, že jí byl vysloven vedením KSČM zákaz. Podíváte-li se na video z loňského roku či předešlých, pochopíte proč.

Z mé korespondence:

V probíhajícím soudním sporu s příslušníky StB, kteří unesli a surově zmlátili disidenta Petra Placáka, média uvádějí z tohoto bicího komanda pouze tři, čtvrtého neuvádějí, protože zemřel. Mlčí i o tom, že jméno tohoto čtvrtého příslušníka tzv. „bicího komanda“ bylo Renné Špringel. Byl celý život sousedem Pavla Wonky ve Vrchalbí. Jeho bratr Bohouš Špringel je stále živ, stále bydlí na stejné adrese, naproti bývalého bytu Pavla Wonky. Oba bratři, původem vyučení kominíci s dosti chabými školními výsledky to přes své hlídání a donášení nejenom na Pavla Wonku, ale i na další "politické", to dotáhli až do takto vysokých funkcí. Bohouš Špringl byl donedávné doby velitelem Trutnovské kriminální policie. V nízkém věku, neodpovídající tabulkám, odešel předčasně do policejního důchodu s jistě „zaslouženými“ doživotními výsluhovými odměnami v nemalé výši. O těchto dvou lidech také napsal čtenář-anonym v článku o Pavlu Wonkovi. Jaký by mohl být asi Pavel Wonka „estébák“, když měl v bezprostřední blízkosti takto vysoce postavené příslušníky StB a kteří měli tehdy spoustu pravomocí - přístupy k dokumentům, vstupy do tajných složek, archivu atd.  Pokud režisérka Rudínská sháněla informace o Pavlu Wonkovi i u takovýchto bezcharakterních lidí, není divu, že se ji dostalo mnoho úmyslně zkreslených informací. Občasně navštěvuji Vrchlabí a vídám tohoto Bohouše Špringla, jak si jako spokojený důchodce venčí pejska… Kdybych neznal jeho minulost, těžko bych uvěřil jaké tito bratři Špringlové byli za předchozího režimu estébácké svině. 

Bývalý poslanec a hejtman David Rath podává žalobu na soudce a ČT ani nenapadne připomenout, že žaloba na soudce v tomto případě není možná, protože za jednání soudce nese plnou odpovědnost stát, resp. MsP.

To, že Daniela Drtinová a Martin Veselovský končí v ČT není žádnou dobrou zprávou. Soudruzi a soudružky ji jistě vítají. Zvláštní, jak v posledních letech schopní lidé ČT opouštějí, podle toho to pak vypadá. Eric Best to ve svém dnešním komentáři vystihl:

Janukovyč na Kavčích horách

Někteří pozorovatelé soudí, že prchnout z Kyjeva Viktora Janukovyče definitivně přimělo rozhodnutí jeho oligarchů obrátit proti němu své televizní kanály. Přispěly k tomu i jinak bezzubé sankce uvalené Evropskou unií, jež v oligarších vzbudily obavy, že před nimi Evropa zabouchne dveře, pokud Janukovyč zůstane u moci. Je pochopitelné, že Česká televize, která o Janukovyčově sesazení nejdříve informovala jako o převratu, roli ukrajinských médií v jeho svržení nijak nezdůrazňovala. Lidé by mohli začít porovnávat dění v Kyjevě s tím, co se odehrává v Praze. ČT loni podporovala Miloše Zemana v jeho snaze využít SPOZ a ČSSD k získání podobné moci, jakou měl Janukovyč, a když tento pokus selhal, padaly v obou stranách hlavy. Hlavy padají i v České televizi, jenomže jde o hlavy těch, kteří se postavili proti Zemanově konsolidaci moci. Odejít z ČT měl především generální ředitel Petr Dvořák. Ten je však nyní ve stejné pozici, v jaké byl koncem minulého týdne Janukovyč: čeká, kteří oligarchové ho podrží.

Alespoň pořad ČT 168 drží svoji úroveň, kdy referuje o jiných „úrovních“. Poslední stál opět zato. Doporučuji od 6:50 min. soudružku Semelovou a ostatní soudruhy a zejména od 13:15 min. soudruha Filipa. Připomínám, že člověka takovýchto primitivních způsobů si zvolilo 151 poslanců svým místopředsedou. Jsem zvědav jak si to „vyřídí“ s ředitelem Dvořákem, když prý není 15-letý kluk? Má pravdu, není 15-letý kluk, ale chová se jako malé dítě. Vzpomínám si na naše setkání mezi čtyřma očima v Brdech na demonstraci komunistů proti US radaru, kdy se chlubil služebním mercedesem jako místopředseda Sněmovny a pokoušel se mne „ohromit“ svoji lámanou němčinou. Slovo „hyperprůser“ Babiše je na místě a zcela výstižné právě proto, že se použilo jednou. Poslanec Benda by měl proto raději mlčet, kdy podváděl při studiu práv v Plzni, zatímco Andrej Babiš vystudoval s červeným diplomem, pravda „jen“ v Bratislavě.

Mimochodem neví někdo v jakém poměru je či byla paní Soňa Bretová ze zločinného Senátu Ondřeje Lázny k řediteli ÚDV Pavlu Bretovi. ÚDV stíhal tak spravedlivě a důsledně zločiny komunismu, až jich za 25 let stihnul odsoudit celých 40?! Poněkud málo na ty statisíce obětí této zločinné ideologie, po které se stále mnoha lidem v naší zemi stýská – i když jistě ne po komunistických obchodech, autech a dovolených v rámci daných „hranic“ a často jen na „konzervách“.

Nejsou to zrovna povzbuzující zprávy k 66.výročí „Vítězného února“, jako bychom si koledovali o jeho návrat. Těch co by ho opět s nadšením uvítali je zde stále dost.

V úctě ke všem  obětem komunismu, jejich odkazu a věčné památce!

 

Jan Šinágl, 25.2.2014

 

Komunistické poslankyni hrozí za výroky o Miladě Horákové trestní stíhání

Poslankyni Martě Semelové (KSČM) hrozí trestní stíhání za její výroky k historickým událostem, jako byla například justiční vražda Milady Horákové nebo invaze vojsk Varšavské smlouvy do Československa v roce 1968. Městské státní zastupitelství v Brně na ni přijalo dvě trestní oznámení od starosty městské části Starý Lískovec Vladana Krásného (ODS) a Dušana Makovského z iniciativy ProtiAlt.

P.S.

Podal jsem (jako první) TO na komunistku Semelovou dne 17.2.2014 k OSZ Beroun, které je předalo místně příslušnému OSZ Praha 4. Informoval jsem i ČTK stejného dne. O mém TO veřejnoprávní média stále mlčí. Jde už o druhé. V roce 2011 bylo odloženo, ačkoliv důvody byly stejné jako dnes. J.Š.

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.29 (14 Votes)
Share

Komentáře   

-2 #5 Miroslav Dvořák 2014-02-27 21:26
[quote name="Tomáš Kott"]dnes přesně před 66 lety vrcholili historické dny a přerod této země jak v politice tak i v ekonomice.Lidé chtěli změnu a před 66 lety podpořili politiku KSČ a již nechtěli předmnichovskou dobu,která jim dala nezaměstnanost, ale také zradu a prodání naší země v září roku 1938.Co se od roku 48 až 89 dokázalo postavit můžem vidět kolem sebe a to silnice,dálnice ,elektrárny,dom y,nemocnice,pol ikliniky,školy, školy a také sídliště ve kterých našlo bydlení více jak milion lidí!!Dříve kařdý měl práci,bezpatnou zdravotní péči a střechu nad hlavou.Ještě dnes po 25 letech od tzv.revoluce se stále ještě žije jen díky tomu co bylo vytvořeno mezi obdobím 48-89!!!Dnes se staví ale na dluh a k tomu ještě velice nekvalitně!!Pro č musíme mít nejdražší dálnice v celé Evropě??Proč musí zde být více jak 630000 lidí bez práce??......

Obnovením základní vojenské povinnost klesne počet nezaměstnaných o více jak 200 000. Také TRUMF...
+5 #4 Jan Šinagl 2014-02-26 20:44
Upřesňuji, pan Tomáš Kott je členem KSM, resp. už možná KSČM. 24.dubna se byl poklonit, místo soudružky Semelové, na Olšanech soudruhu Gottwaldovi se svými druhy. Je pro něj těžko představitelné, že nebýt převzetí moci komunisty v roce 1948, postavilo by se toho mnohem více a v mnohem lepší kvalitě. Stejně tak nepřipustí, že dnešní tragédie je jen logický následek toho co zaseli komunisté. Nebýt komunistů, měli jsme dnes už dávno dálnice, daleko levnější a kvalitnější a důchody mnohonásobně větší. Proč žádní dělníci z kapitalistickéh o Západu neutíkali do komunistického ráje a proč ti co z něho utíkali byli stříleni na hranicích, zakousáváni psy, nebo usmrcováni elektrickým proudem?
-5 #3 Tomáš Kott 2014-02-26 17:37
Proč je tato zem po 25 letech rozkradena a zadlužena na více jak bilion korun??Kam se podělo naše národní bohatství??At si každý odpoví tím jak dříve žil a jak se mu žije dnes.já osobně jsem vděčný období socialismu že jsme v něm mohli žít a že dokázal zabezpečit většinu obyvatel této země.
-4 #2 Tomáš Kott 2014-02-26 17:35
dnes přesně před 66 lety vrcholili historické dny a přerod této země jak v politice tak i v ekonomice.Lidé chtěli změnu a před 66 lety podpořili politiku KSČ a již nechtěli předmnichovskou dobu,která jim dala nezaměstnanost, ale také zradu a prodání naší země v září roku 1938.Co se od roku 48 až 89 dokázalo postavit můžem vidět kolem sebe a to silnice,dálnice ,elektrárny,dom y,nemocnice,pol ikliniky,školy, školy a také sídliště ve kterých našlo bydlení více jak milion lidí!!Dříve kařdý měl práci,bezpatnou zdravotní péči a střechu nad hlavou.Ještě dnes po 25 letech od tzv.revoluce se stále ještě žije jen díky tomu co bylo vytvořeno mezi obdobím 48-89!!!Dnes se staví ale na dluh a k tomu ještě velice nekvalitně!!Pro č musíme mít nejdražší dálnice v celé Evropě??Proč musí zde být více jak 630000 lidí bez práce???
+7 #1 Vlad. Kebrle 2014-02-25 17:19
Marně dnes hledám na programech ČT vzpomínku na oběti 25.02.1948. Slovenská televize na STV2 odvysílala po obědě vcelku zajímavý dokument o Evženu Löblovi a procesu se Slánským a večer má na programu "Disidenta z KGB" o špionech KGB, kteří přešli na "druhou stranu" - tedy ne bezprostředně na Západ, ale o tzv. "vnitřních disidentech, působících uvnitř KGB...to také je ještě k věci. Ale na ČT v teletextu marně hledám... to je vážně hanba!

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)