Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Majdan Praha Krize 230414„Začali jsme počítat náš život jejich smrtí.“

Veřejnoprávní ČT opět selhala, v hlavníchMajdan Praha deti 230414 večerních zprávách  23.4.2014 UDÁLOSTI, ani slovo - Ráno na ČT 24, při tradičním přehledu tisku, LN nezmíněny – měly na hlavní stránce velkou fotografii Hřbitova nebeské setniny! - Na ČT 24 a v „hedlajnech“ se neustále objevoval hejtman Hašek, od rána do večera, i dnes ráno, až to obtěžovalo. O tomto jedinečném počinu (v Evropě se nic podobného neobjevilo) - ani slovo! Fatální selhání veřejnoprávní ČT a další důkaz její „nezávislosti“!

FOTOGALERIE Lidových novin! - Pražští Ukrajinci i Češi vzpomínali na oběti demonstrací v Kyjevě – doporučuji video! "Chceme, aby si Češi uvědomili, že se jich to taky týká. Ukrajina byla kdysi naším sousedem a víme, že Putin už kdysi prohlásil, že chce ruské hranice vrátit na hranice bývalého SSSR."

Bojím se o Ukrajinu, není ještě ani náhodou dobojováno a k "nebeské setnině" se přidají tisíce dalších. Čelíme velmi mocnému agresorovi. Kdyby Ukrajina padla, je jen otázka času, kdy bude Putin pomýšlet na další Slovany. Historická paměť českého národa by neměla být krátká”. - “Putinovo Rusko dalo Ukrajině i světu jasně na vědomí, že hranice suverénních států pro něj neznamenají nic. Takovéto Rusko představuje zlo, proti kterému je povinností každého se postavit. Věříme, že mezi politiky naší země a Evropy nepřeváží otázka dodávek ruského plynu odmítavý postoj vůči nehorázné politice vydírání a agrese.” - Symbolický hřbitov Nebeské setniny bude připomínat krvavý a stále velmi aktuální zápas o svobodu našich bývalých sousedů do konce dubna. Každý, kdo odmítá omezování lidských práv, může přijít a tichou modlitbou či vzpomínkou nebo květinou uctít padlé, většinou zavražděné zbabělou kulkou snajperů. Naše západní kultura stojí a padá na hodnotách svobody, rovnosti a jedinečnosti člověka. V tragickém kontextu současného dění na Ukrajině vidíme, že pro tyto hodnoty stojí za to trpět a bránit je i s nasazením vlastního života. Nebuďme k nim lhostejní. Zatím jsme stále ještě Západ, ale to není samozřejmost.

V Praze je 107 křížů postavených obětem z Majdanu - „Současné chování Ruska ve vztahu k Ukrajině je nepřípustné a je nutné se proti němu vyjádřit.“

Majdan Praha EU 230414Zúčastnilo se cca 100 lidí. Cesta ke Hřbitovu nebeské setniny: Metro I.P.Pavlova, tramvaj č. 10, nebo 22,Majdan Praha parte 230414 stanice Ruská je přímo u symbolického hřbitova. Ti co byli na místě jsou již probuzeni. Ti, kteří by měli konat z titulu své odpovědnosti stále otálejí. Doufejme, že se proberou dříve, než bude pozdě. Pietní akt byl více než důstojný. Kříže a parte zůstanou, pokud je vandalové nezničí, do 5.května. Jaká to symbolika - parčík se symbolickým hřbitovem svírá Ruská, Moskevská a Krymská ulice!

S pozvaných nejvyšších státních představitelů se dostavil pouze poslanec Karel Schwarzenberg…?!

 

Jan Šinágl, 25.4.2014

* * *

POZVÁNKA

Majdan Praha Cihakova 230414Tuto středu 23.4, v 18.00 v Praze, v Moskevské ulici bude vzpomínka na 107 Nebesnych - těch, kteří padli naMajdan Praha Schwarzenberg 230414 Majdanu, bude postaveno 107 symbolických křížů. Organizuje Ukrajinská iniciativa. Krymskou ulici - symbolicky přejmenují na Ruskou.....

Přijměte prosím pozvání na zahájení pietní akce "Hřbitov Nebeské setniny", která má za cíl uctít památku dosud identifikovaných mrtvých ukrajinských účastníku Euromajdanu.

V pražských Vršovicích u stanice tramvaje Ruská (u křižovatky ulic Moskevská a Ruská) v rámci venkovní galerie Proluka vztyčíme 23. dubna 107 dřevěných křížů a na přilehlé zdi vystavíme parte každému z padlých.

Touto pietní akcí chceme připomenout našim spoluobčanům, že nedaleko od nás žijí lidé, kteří jsou ochotni za demokracii a svobodu přinést i oběť nejvyšší. Symbolické dřevěné kříže budou přímo na rušné pražské ulici připomínat nebezpečí, které je blíž, než si obyvatelé Evropy běžně uvědomují.

Majdan Praha Krize II 230414Předběžný program:

od časných ranních hodin — stavba památníku

18.00 — úvodní slovo Galina Andrejceva, Ukrajinsko Evropská Perspektiva; Ivanka Illyenko – sólistka Baletu Národního divadla v Praze

18.05 — modlitba za oběti, primas Vasil Slivotskij z řeckokatolického kostela sv. Klimenta v Praze

18.15 — krátká civilní řeč hostů

18.25 — minuta ticha

18.30 — položení květin ke „zdi vzpomínek“

Akce se zúčastní pan Valerij Lobač, konzul ukrajinské ambasády a někteří zranění ukrajinští účastníci Euromajdanu, kteří se v současnosti léčí v pražských nemocnicích díky humanitární pomoci poskytnuté Českou republikou, které si velmi vážíme. Pozváni jsou také naši nejvyšší státní představitelé.

Akci pořádá Dekomunizace, o.s. ve spolupráci Ukrajinsko Evropskou Perspektivou, občanským sdružením Start Vršovice a iniciativou Chceme demokratickou Ukrajinu.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.38 (8 Votes)
Share

Komentáře   

+2 #2 Jaroslav Mencl 2014-05-01 07:58
Ve všech zprávách o obětech MAJDANU mi stále chybí informace o těch mrtvých a zraněných členech pořádkových zborů, kterým prezident Janukovič zakázal razantní zákrok proti demonstrujícím "taky občanům" se železnými tyčemi a zápalnými lahvemi v rukou.Plíšek
PS: Nebyli to snad také hrdinové svého národa?
-2 #1 K.Mrzílek 2014-04-28 11:12
Hřbitov ukrajinské setniny připomíná příběh z kultovního filmu spisovatele Hubače "Hřbitov pro cizince". Tam proti vůli kolaborantského socialistického Československa, které zakázalo jakoukoliv pietu vůči padlým československým letcům v bitvě o Británii, staví na poli přes zákaz na pět
set křížů padlým kamarádům přeživší letec jejich spolubojovník. Nežli ho STB sebere. U nás v České republice alespoň v tichu, v novinách se nic neobjevilo, vznikl "hřbitov" padlým Ukrajincům, jejichž žijící kamarádi se snaží hájit svobodu a samostatnost. / Rusů je na Ukrajině 17,4% /.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)