Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

EU nabizi rukuZa 10 let pobíráme stovky miliard a utahujeme si z EU jako kdysi z Vídně. Brát, nadávat a jen kritizovat nám šlo vždy – Před 10 lety bylo v referendu pro EU 77% zúčastněných – EU stále nabízí ruku a my ji stále odmítáme, přitom ji tak potřebujeme! – Klausova osmiletá ostuda Hradu bez vlajky EU – Podivná argumentace ministryně Věry Jourové - To jaké funkce dostanou noví čeští europoslanci bude vypovídat o důvěře či nedůvěře EU k ČR!

Pořad ČT24 ze dne 29.4.2014 k 10.výročí vstupu ČR do EU zklamal. Pouze o penězích za účasti ekonomů a politiků, žádný filosof či duchovní. O Evropské ideji a duchovním významu tohoto spojenectví ani slovo. Uvedu z něho několik informací, faktů a postřehů.  

Za 10 let jsme získali 333 miliard čistých příjmů. Na byrokratizaci se sami podílíme aktivně a agilně. Padly hranice a zloději vzaly obchody útokem. Vývoz drog do SRN ničí desítky životů v SRN a je velký problém. 10.000 Čechů našlo práci v SRN. Nový trh pro české firmy. Dotace vytvořili 75.000 nových pracovních míst. Postaveno 1828 km silnic a dálnic. Posláno k proplacení 368 mld. Celková alokace 698 mld. Pro EURO 53% dotázaných v roce 2008, dnes 24%.

Ministryně Věra Jourová (cca 39 min.): „Korupce ve veřejném mínění o fondech převažuje, ale je to myslím nespravedlivé.“ V letech 2014-2020 obdržíme dalších 600 miliard, bylo by možná dobře, abychom se dostaly mezi bohaté a dávaly chudým zemím.“ Obávám se, že se v tomto směru mnoho snažit nebudeme! Výsledky o české korupci byly dle EU katastrofální a pro paní ministryni je to pouze „nespravedlivé hodnocení“?!

Vskutku smutný pořad, vše jen o penězích, chtělo by se říci – materiální, bezduché vysílání o „podstatném a současně nepodstatném“.

Klausova osmiletá ostuda Hradu bez vlajky EU už patří naštěstí minulosti a s ní i tento „vrtošivý stařík“, jak je výstižně nazýván. Podepsat smlouvu o vstupu a nevyvěsit vlajku EU je ukázkou jeho malosti, která je nahony vzdálena vlastnostem a kultivovaným způsobům skutečného státníka.

Obrazem ubohosti české politické scény byla proto nutně i kvalita jejích zástupců v EP – čest světlým výjimkám:

Studie: Aktivita českých europoslanců v EP byla podprůměrná

Aktivita českých europoslanců v Evropském parlamentu byla podle studie, kterou dnes zveřejnilo sdružení Evropské hodnoty, podprůměrná ve srovnání se zástupci jiných zemí EU. K nejproduktivnějším z 22 českých europoslanců v končícím volebním období patřili Oldřich Vlasák (ODS), Zuzana Roithová (KDU-ČSL) a Olga Sehnalová (ČSSD). Nejméně aktivní byli sociální demokraté Robert Dušek a Richard Falbr. Sdružení hodnotilo účast europoslanců na jednáních, počet navrhovaných usnesení, stanovisek či jejich úprav nebo četnost jejich vystoupení a dotazů směřovaných Evropské komisi. Nadprůměrní byli čeští zástupci v předkládání menšinových, tedy takzvaných stínových stanovisek a zpráv. Předložili jich v průměru téměř dvakrát tolik, než všichni europoslanci dohromady. Zasloužili se o to zejména zástupci ODS a KSČM. Nejslabší byli čeští europoslanci v pokládání dotazů zástupcům Evropské komise při schůzích europarlamentu. Položili jich v průměru více než pětkrát méně v porovnání s evropským průměrem. ČRo, 28.4.2014

To jaké funkce získají noví čeští europoslanci bude vypovídat i o důvěře či nedůvěře EU k ČR. Obávám se, že po kolosálním rozkrádání miliard z dotací EU, nebude nám důvěra dána do té doby, dokud svými činy a chováním ve vlastní zemi neprokážeme, že jsme ji hodni!

EU není samozřejmě dokonalá, stejně jako naše demokracie. Na druhé straně nic dokonalého nevzniká hned, tím méně tvoří-li „dokonalé“ menšina schopných s podporou většiny daleko méně schopných, resp. neschopných. Vždy jsem tvrdil, že rychlé spojování bohatých s chudými má velká rizika, která se také projevila a projevují. Ke kvalitě se má člověk dopracovat především vlastní prací a pílí, ne z práce druhých. Pak si také váží hodnot jak materiálních, tak duchovních.

Mějme stále na paměti slova Margaret Thatcher: „Problém socialistů je, že jim nakonec dojdou peníze i těch druhých.“

 

Jan Šinágl, 1.5.2014

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.33 (3 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)