Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

ROA 1 Olsany Krypta 110514Blíží se 70.výročí Pražské deklarace gen. A.A.Vlasova - Práce vyhnaných do Gulagů: Jiráskův a Štefánkův most v Praze (při stavbě Štefánkova mostu už byl ing. Kovaleský v Gulagu!), Městská knihovna, Bílá Labuť, Pasáž bývalého kina Brodway, dnes divadlo, budova Filosovické fakulty, budova Vrchního soudu v Praze - Bravo Rumunům, rumunské stíhačkyROA 2 Olsany Krypta Sterbiny 110514 zahnali letadlo ruského vicepremiéra Dmitrije Rogozina při návratu z Podněstří mimo rumunský vzdušný prostor! – Další „Atentát“ na pomník okupantům z roku 1968 - Václav Daněk: DNES JE TENKRÁT! - Vynikající přednáška prof. Andreje Zubova v Domě národnostních menšin!

V neděli dne 11.května 2014, na vojenském pohřebišti v Praze na Olšanech, byla uctěna památka ROA (Ruská ROA 5 Olsany pomnik 2 110514Osvobozenecká Armáda) a našich bývalých čs. občanů ruského původu. K videu není více co dodat! Vpravo vidíte pamětní desku F.A.Štěrbiny, básníka a kubáňského kozáka. Jeho pozůstatky byly přeneseny do jeho rodiště. V kryptě se nalézá i pamětní deska, diplomata a posledního konsula carského Ruska v ČSR Vladimíra Rafalského, zavražděného v květnu 1945. Jeho dcera Irina Vladimirovna Rafaelská, byla také přítomna. Pamětní deska byla do krypty umístěna až po roce 1990. Je z černého mramoru a je umístěna vpravo pod oknem. 

* * *

Vladimír T. Rafalský *1866 Rovno, v rodině gubernátora. Od roku 1915 tajemníkem velvyslanectví v Římě. Původně velvyslanectví Ruského impéria. Posléze byl velvyslancem Prozatímní vlády.  Po vzniku ČSR byl v roce 1918 pozván do Prahy. To už byla Prozatímní demokratická vláda zlikvidována bolševiky. Nicméně Rafalský se stal "diplomatem svědomí" a pomáhal uprchlíkům z bolševického Ruska. Jeho osudy jsou velice dojemné a tragické. To je na dlouhé povídání. Zavražděn byl v Dělostřelecké ulici č.11 ve vile kde sídlilo Gestapo a po něm SMERŠ. Rodina o něm nic nevěděla 20 let od zatčení až o jeho smrti napsal přeběhlík ze SMERŠ, známý pod pseudonymem Nikolaj Sinevirskij.  Skvělý text o Rafalském napsal Ivan Tolstoj z RFE/RL pro knihu "Domov ve vyhnanství" (v ruštině).

* * *

Dne 14.11.2014 uplyne 70 let od Pražské deklarace gen. Andreje Andrejeviče Vlasova, nejdůležitějšího dokumentu ROA, kde byly deklarovány hlavní cíle. Video je věnováno památce ROA a bývalým občanům Československa ruského původu, kteří uprchli před komunismem, aby je po skončení II.světové války v Evropě, jejich druhý domov Československo, vydalo bez odporu zpět do Ruska, kde skončili na popravišti, nebo v Gulazích. Čest jejich památce a odkazu - připomněl jsem na konci videa!! Na místě natáčeli i Reportéři ČT. Snad už příští pondělí se dočkáme reportáže o návštěvě prof. Zubova v Praze a jeho dnešní, skvělé přednášce v Domu národnostních menšin? Děkuji tímto společnosti GOOGLE a jeho YOU TUBE za možnost aktuálně zastoupit jejich prostřednictvím veřejnoprávní ČT. Bylo už tomu mnohokrát, kdy se na významné události v hlavních večerních Událostech nedostalo místa, zato místo daleko méně významným událostem, pokud vůbec. Bylo mi velkou ctí!

 Oběťmi sovětské vlády byli i vynikající stavební inženýři jejichž práce se nachází po celém bývalém území Československa – Ing. Kovaleský: Jiráskův a Štefánkům most v Praze (při stavbě Štefánkova mostu už byl v Gulagu!), Městská knihovna, Bílá Labuť, Pasáž bývalého kina Brodway, dnes divadlo, budova Filosofické fakulty, budova Vrchního soudu v Praze… Básník Václav Daněk v přednesené elegii to vystihl přesně: DNES JE TENKRÁT!

Níže připomínám projev gen. Vlasova z roku 1944 na Pražské deklaraci v Rudolfově galerii Pražského hradu. Každý skutečný demokrat bude s jeho slovy souhlasit - jsou aktuální a platná i dnes! Rusové gen. Vlasova „odměnili“ provazem! Byl si dobře vědom nebezpečí komunismu. Bylo by ukázkou pokroku naší demokracie, kdyby se 70.výročí Pražské deklarace konalo na stejném místě.

ROA 6 Olsany pomnik 3 110514Doufejme, že už se konečně přestaneme bát Ruska a ne jako tomu bylo za totality, kdy se vyprávělo v armádě i poROA 4 Olsany pomnik 1 110514 republice: Když nějaký chudý příbuzný něco potřeboval,přicestoval si do Kremlu a tam mu místní vládce řekl, aby si zajel do Prahy na Hrad a tam že mu jeho skladník vydá, co potřebuje…

Při tomto pietním aktu jsem si uvědomil ten nebetyčný rozdíl mezi Rudou armádou a US Army. Zatímco Ruská armáda neustále „straší a ohromuje“ svět na vojenských přehlídkách, Američané uctívají své padlé vojáky na četných hřbitovech rozesetých na bojištích II.světové války. Karel Schwarzenberg připomíná: Věrohodnost ruského prezidenta Vladimira Putina je snížena, protože připojením Krymu k Rusku porušil smlouvu, v níž se Ukrajina vzdala jaderných zbraní výměnou za garanci nedotknutelnosti hranic. "Krymský scénář" nepřestal, protože začaly akce v dalších městech na jihu a východě Ukrajiny.“ Připomínám, že na východě Ukrajiny se nalézají továrny na výrobu důležitých součástek pro ruský vojenský průmysl. Krym patřil jen asi 150 let Rusku, mnohem déle patřil Tatarům a Turkům. Vedení separatistů na východě Ukrajiny je z Ruska.

* * *

Bravo Rumunům! - Letadlo ruského vicepremiéra Dmitrije Rogozina při návratu z Podněstří odklonily stíhačky mimo rumunský vzdušný prostor. Rogozin totiž jako jeden z ruských politiků, které zasáhly sankce, nesmí na území EU. Příště poletím v bombardéru, napsal následně vicepremiér na Twitter. … 

* * *

ROA 7 Olsany igelit 110514Pomník okupantů v těsné blízkosti pomníku ROA zažil další „atentát“ – tentokrát jsem ho „zneuctil“ nápisem Jan ROA 8 Olsany Palach 68 110514Palach 1968. ČT natáčela, takže má nyní PČR nezpochybnitelný důkaz pokud si záznam od ČT vyžádá. Ačkoliv jsem se k prvnímu „atentátu“ sám udal na policii, stále jsem nebyl kontaktován. Obávám se, že zřejmě ani nikdy nebudu. Vnímal bych to jako další positivní signál o stále se lepšící práci policie, která začíná rozlišovat podstatné.

 

Jan Šinágl, 12.5.2014

P.S.

Vojska gen. Vlasova zabránila značnému poškození Prahy. Mému kamarádovi vyprávěl jeho děda, že právě Vlasovci vyčistili Prahu od Němců a slavná Rudá armáda sem mohla vjet v podstatě bez boje. V této lži žijeme dosud!

* * *

Vynikající přednáška prof. Andreje Zubova v Domě národnostních menšin

 

 

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.93 (14 Votes)
Share

Komentáře   

-2 #5 Mrzílek 2014-11-13 02:18
Všichni ti co ctí čest a čest mají chybí. Chybí v českém tisku. Kdo je tam nepouští?
-1 #4 PHradil 2014-05-12 23:42
Cituji Milan Konvalinka:
Jestli-ze je pan Sinagl opravdu agentem CIA potvrzuje to jenom, ze je nadprumerne inteligentni clovek.To jenom StB prijmulo kdejakeho vola.


Tím pádem je varianta "agent" bezpečně vyloučena...
+1 #3 Milan Konvalinka 2014-05-12 23:21
Jestli-ze je pan Sinagl opravdu agentem CIA potvrzuje to jenom, ze je nadprumerne inteligentni clovek.To jenom StB prijmulo kdejakeho vola.
0 #2 bodlák 2014-05-12 22:10
pujčil jsem si siderické kyvadélko a dle instrukcí Petra Cibulky mi vyšlo,že pan Šinágl je agent CIA..Petře,kde je pruser???
+2 #1 Jirka 2014-05-12 01:24
Ruská armáda skutečně ukazuje hned po Severní Koreji největší vojenské přehlídky na světě. Obě militaristické země si mohou podat ruce. Úcta k mrtvým občanům nulová. Úcta k armádám fanatická...

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)