Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

DOX justice paneliste 240614… Silám zla se může postavit jen charakternost, čestnost, poctivost a odpovědnost. To nebylo nikdy „zboží“, kteréhoDOX justice verejnost 240614 byl u nás nadbytek. Rozhodující bude, zda dobro ukáže svoji dostatečnou sílu a vůli. Pouhá slova jimi nejsou. Řečnit uměl a umí v naší zemi kde kdo. Rozhodující budou činy, osobní odpovědnost, ochota riskovat a obětovat. Začít lze vždy, výsledek je nejistý jako vše, vyjma smrti a daní. Je to o víře, naději, poctivé, každodenní práci. Dejme svým jednáním naději budoucím, aby se oni dožili toho, co nemůže být dopřáno nám.

Debata se konala 24.června v Centru současného umění DOX. Panelisté JUDr. Iva Brožová (předsedkyně Nejvyššího soudu), JUDr. Hana Marvanová (advokátka), JUDr. Vojtěch Cepl (soudce), Petr Havlík (analytik) a Jaroslav Kuchař (zástupce Vraťte nám stát). Témata: Na jakých základech stojí náš právní stát? Funguje u nás skutečně nezávislá justice? Byla Klausova amnestie jen mimořádným excesem nebo příkladem prorůstání vlivových skupin do rozhodovacích procesů soudní, výkonné a zákonodárné moci? Zabývá se někdo alarmujícími zprávami BIS o situaci v našem justičním systému? Mají tzv. konkursní a exekutorské sítě reálný základ anebo jde jen o mediální nadsázku?

 

DOX justice Bohuslav Vranek 240614Více jak dvouhodinová debata za účasti veřejnosti neřekla nic nového, ale byla přesto živá a zajímavá, zejména díky vystoupením předsedkyně NS JUDr. Ivy Brožově a soudce JUDr. Vojtěcha Cepla ml. a díky účasti veřejnosti v debatě. Otřesné bylo vyprávění podnikatele Bohuslava Vránka! O jeho případu jsem jako jediný informoval. Soudkyně Bejčková a konkursní správce Sigmund patří za to co provedli dávno do vězení. „Pracují“ dále nepotrestáni.

Zvukový záznam celé debaty jistě zaujme (můj příspěvek od 43 min., JUDr. Jiří Pospíšil od 48:20 min., od 56:00 min. Dušan Šrámek z České justice, Bohuslav Vránek od 1:12:18 hod.). Vládne nám neodpovědnost, kdy justice a média jsou stále pod velkým vlivem politiků a zájmových skupin. Osobně na proklamované systémové řešení mnoho nevěřím při rozšířené amorálnosti a bezcharakternosti v celé společnosti. Naopak „systémovým“ řešením by bylo zavedení účinných a tvrdých, profylaxně varujících trestů, včetně zabavení nezákonně nabytého majetku a povinnosti nahradit vědomě způsobené škody. Samozřejmě, že žádná média nebyla přítomna, vyjma České pozice. Veřejnost se o této akci může dozvědět jen z těchto stránek a později snad na webových stránkách DOX, kdy bylo natáčeno video.  

Ve svém vystoupení jsem nemohl nezmínit kauzu JUDr. Hany Marvanové o které stále média mlčí a kauzu ing. arch. Marka Řičáře. Pozorně jsem po celou dobu pozoroval mimiku paní Marvanové. Často mne pozorovala, nebyla viditelně „ve své kůži“ i když řečnění stále ovládá. Řekla, že šířím lži. Pokusil jsem ji po skončení kontaktovat. Odmítla a vyzvala mne imperativně k odchodu, že má právě jednání s klienty. Pro mne jen další důkaz její nevěrohodnosti.

Na druhé mé vystoupení už nebyl čas, hlásil jsem se marně. Chtěl jsem říci asi toto: Kdybychom převzali švýcarské zákony, nebude zde švýcarská demokracie. Nejsou zde Švýcaři. Pro ně je samozřejmé dodržovat zákony a nařízení, díky nimž je právo a demokracie funkční. U nás se hned hledá cesta, jak je obejít a „ošulit“. To už kdysi konstatoval o povaze českého člověka Zdeněk Fibich, či Leoš Janáček na otázku, co mu vadí na charakteru lidí. Ztratili jsem paměť, duši, kulturu, tradice, elitu – ty nejlepší z nás, včetně kvalitní 1/3 národa, kterou jsme vyhnali, o vše okradli, desetitisíce povraždili a z jejichž řad pocházelo devět nositelů Nobelovy ceny. Tvořili ekonomickou a mravní páteř naší země i když si to stále nechceme přiznat, natož se za tuto genocidu etnika omluvit, projevit pokoru a prosit o odpuštění. Jak kdysi kvetlo jimi obývané území a co z něho dokázali udělat přivandrovalci a zloději, kteří neměli potřebné schopnosti, vyjma schopnosti krást. Nemohli mít žádný vztah k oblasti jaký mohou mít jen ti, co zde žili a pracovali po staletí. Jaká to musí být asi povaha, nastěhovat se do ukradeného majetku? Naše země tak ztratila své zrcadlo a začala se mravně, kulturně a ekonomicky propadat. Jejich odchod umožnil nástup komunistů, kteří morální, kulturní a ekonomickou katastrofu dokonali.

I proto dnes u velké většiny obyvatelstva převažuje provinciálnost, nevědomost a snadná ovlivnitelnost zmanipulovanými, veřejnoprávními médii. Většina obyvatelstva nic o světě neví, nezná jazyky a o to více inklinuje k tomu myslet si, že ví vše nejlépe. Současný stav české justice i médií je tak stále daní za minulost a jejím logickým následkem. Problém naší země tak zůstává mravnost, jak už upozorňoval a varoval TGM. Kdo jiný by ji měl podpořit než soudy, ale jsou-li sami z velké části ovládány nemravností, nemůžeme se stavu společnosti divit. Zločinec dobrovolně sám sebe řešit nebude. Naopak se o to více pevně spojí se stejně ohroženými. Není to o někým řízených mafiích, ale bezcharakternosti, která vytvořila vazby, které je připomínají a které chrání sami sebe. Jsou silné a zatím pevně spojené a propojené, jako vše co je ohroženo a spojeno společným zájmem.

Silám zla se může postavit jen charakternost, čestnost, poctivost a odpovědnost. To nebylo nikdy „zboží“, kterého byl u nás nadbytek. Rozhodující bude, zda dobro ukáže svoji dostatečnou sílu a vůli. Pouhá slova jimi nejsou. Řečnit uměl a umí v naší zemi kde kdo. Rozhodující budou činy, osobní odpovědnost, ochota riskovat a obětovat. Začít lze vždy, výsledek je nejistý jako vše, vyjma smrti a daní. Je to o víře, naději, poctivé, každodenní práci. Dejme svým jednáním naději budoucím, aby se oni dožili toho, co nemůže být dopřáno nám.

Alexandr Solženicin v románu Rakovina píše: „Komunismus skončil, ale stát stejně vypadá jako napadený rakovinou. A přirozeností rakoviny je šířit se, jinak zemře“. To co vidíme dnes kolem sebe mu dává za pravdu. Komunismus je rakovina.

 

Jan Šinágl, 25.6.2014

* * *

ATX Automation: Věřitelům společnosti

JUDr. Hana Marvanová Jekyll & Hyde v ženském rouše?!

Zapomenutý hrdina kpt. Jozef Trojan, spolupracovník J. A. Bati - díl III.

Ministr vnitra Chovanec si hraje na soudce a sám flagrantně porušuje zákon!

Otřese Českou republikou kauza Řičář jako s USA kauza Watergate?!

* * *

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.67 (3 Votes)
Share

Komentáře   

+2 #1 Mrzílek 2014-06-25 09:42
Je třeba říci proč k exodu českých elit nadaných a charakterních českých lidí došlo. Děvětatřicátý rok, kdy jsme statečnost, odvahu vyměnili za ústupnost a ukřivděnost měl za následek pokoření se nacismu a posléze komunistickému bolševizmu. Odvaha, oběti, statečnost odtud vyplývající hrdost a pevný postoj který známe u Poláků a Finů, nás minuly. Zachovali jsme Hradčany a nechali si rozdrobit vzájemnost soudržnost a semknutost. 40 let jsme si nechali pomlouvat a zatracovat české idoly příkladných vzorů, které mezi námi byly dříve. Proto je dnes parlament složen s poslanců, kteří volí do předsednictva parlamentu předního člena KSČM.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)