Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Wonka Pavel Vezen svedomiNikdo nejsme dokonalý a bez chyb, ale ta neustálá snaha hledat cokoliv špatného na druhých i přes jejich nespornouWonka MAFIE skladba statečnost a utrpení, je až paranoidní a pro společnost záhubná. Hoďme na druhé špínu a ono se něco uchytí. Viníci tak budou méně viníky a nevinní tak budou více vinni. Nedivme se, že jsme potom zemí bez skutečných hrdinů a kdy mladá generace přebírá jako vzor opak. Obávám se, že bude-li konečný dokument o životě a utrpení Pavla Wonky končit otazníkem, bylo lepší žádný dokument netočit. To by si jistě přáli všichni dosud žijící viníci jeho smrti, ať už přímí či nepřímí. Nebylo by jim příjemné, kdyby byl Pavel Wonka představen jako nezpochybnitelný mravní vzor. Reálně hrozí, že nemalé finanční prostředky státu na tento dokument vůbec nenaplní svoji roli, k radosti viníků smrti Pavla Wonky, kdy jejich vina bude relativizována. Co může přebít a zpochybnit jeho povahu, charakter a jeho mučednickou smrt?! Zločinný, komunistický režim ho zavraždil způsobem jemu vlastním. Soudci a policisté vykonávali jen poslušně své politické zaměstnání. Ne nadarmo ROH vrchlabské automobilky účast na pohřbu Pavla Wonky zakázalo.

 

Vrchlabi 6 nrob zpredu 150714Jistě je třeba zohlednit všechny aspekty života Pavla Wonky, má-li být dokument objektivní. Tu určuje kvalita osobnostiVrchlabi 7 hrob zezadu 150714 autora. V případě dokumentaristky Libuše Rudinské mám oprávněně obavy domnívat se, že tomu tak není. Zprvu jsem jí plně důvěřoval, natočila o mne dokonce kdysi i dokument pro ČT. Poskytl jsem jí mnoho materiálu pro film „Pavel Wonka advokát chudých“. V momentě jejího naprostého obratu ve způsobu chování a myšlení jsem k ní zcela ztratil důvěru. Přestala zvedat mobil, odpovídat na e-maily, doporučené dopisy s dodejkou (požadoval jsem vrácení dokumentů), na její dvě adresy se vracely jako nedoručitelné a nejenom mně. Je v podezření z krádeže dokumentů z bytu Jiřího Wonky. Přestupkovému řízení se podvodně vyhnula. PK se chystá paní Rudinskou příště předvést policejně.

Proto mne vůbec nepřekvapilo její arogantní chování při soukromé produkci dokumentu zřejmě s názvem „Pavel Wonka se zavazuje“, v sídle KRNAPu ve Vrchlabí dne 15.7.2014. Vystupovala arogantně, panovačně, určovala kdo smí a kdo nesmí vstoupit, místo odpovědí rázně, nekompromisně, bouchala dveřmi. Nebylo divu, že pozvaní i nepozvaní byli z jejího chování poněkud překvapeni. Na můj přímý dotaz, kdy mi vrátí zvukové záznamy na CD nosičích, které ode mne při demonstraci před OS Trutnov před svědky obdržela, odpověděla, že jsem jí nic nedal, ať si podám TO. Chová se takto nezávislá, objektivní dokumentaristka? Můžeme jen spekulovat co bylo příčinou změny jejího chování. U nezávislé dokumentaristky by k žádné změně chování dojít nikdy nemohlo, při objevení se nových informací? Je to snad následek laktační psychosy po porodech, nebo tlaků ze stran těch, co mají nemalý podíl na smrti Pavla Wonky a kteří mají dodnes nemalý vliv tam kde dříve působili či stále působí?

Vrchlabi 8 Krnap budova 150714Nepřekvapilo proto, že žádná diskuse se v sále po promítnutí nekonala, jen tiché a krátké debaty v hloučcích veVrchlabi 9 Rudinska 150714 vestibulu, kdy paní Rudinská jen naslouchala. Bohužel jsem neměl možnost vidět dokument, tak nemohu objektivně soudit. Je to stejně absurdní, jako kdyby se měl točil film o spolupráci Václava Havla s StB a zpochybnit tak jeho osobnost a odkaz.

Možná vás alespoň zaujmou pořízené zvukové záznamy pro ilustraci části dění před vchodem do budovy. První jsem pořídil s ředitelem zařízení panem Skalkou. Ve druhém si můžete poslechnout i paní Rudinskou.

Děkuji touto cestou PČR a MP ve Vrchlabí, kteří vyhověli mé žádosti a dohlíželi poblíž vchodu na klidný průběh. Nemohl jsem vyloučit, že dojde k emočním střetům a provokacím. Naštěstí se mé obavy nenaplnily.

Poklonil jsem se i památce Pavla Wonky u jeho hrobu pár metrů od KRNAPu. Byl jsem toho dne asi jediný. Bratr Pavla Wonky Jiří Wonka, byl ve Francii, jinak bychom byli dva…

K dílu, životě a odkazu Pavla Wonky, se vrátím v nedělním článku. Je stále aktuální. Znal dobře český národ, jeho povahu, schopnosti a všehoschopnost. Můžeme jen obdivovat hloubku jeho myšlení a jak přesně předpověděl dnešní stav společnosti. Čest jeho památce a odkazu!

 

Jan Šinágl, 18.7.2014

Dnes „utajená" předpremiéra dokumentu o "estébákovi" Pavlu Wonkovi ve Vrchlabí!

Pavel Wonka - vězeň svědomí, promlouvá aktuálně i ke dnešku!

* * *

I s takovými lidmi spolupracuje Libuše Rudinská!

Jednou u jídla ve vězení seděli vedle Pavla Wonky Václav Černík a jistý Jiří Tomášek z Vrchlabí, starý kriminálník a zloděj. Pavel zjistil při nabírání brambor, že má v jídle rtuť. Byla to práce konfidenta Tomáška. Po r.1989 jsem zastihl Tomáška, klečícího u Pavlova hrobu. Na můj dotaz co to tam vyvádí mi odpověděl, že prosí Pavla o odpuštění. Zeptal jsem se ho „I za tu rtuť?“ „Ano“, přiznal se mi. Moc se omlouval a prosil Pavla o odpuštění. Přikázali mu to ve věznici. Potom ho zase zavřeli. Oběsil se ve věznici Valdice. Je podivné, jak Václav Černík náhle obrátil. Je velmi negramotný. Tuším, že nemá ani ukončenou školní docházku. Je primitivní antisemita. Několikrát mi vynadal do zkurvených Židů, protože  jsem odsoudil holocaust. Již se těší až se zase budou Židé pěchovat do vagonů, on je vidí všude. Něco hrozného. A to je „objektivní“ opora Rudinské pro její pomluvy mého bratra! Mluvil i o tom, jak Pavel chodil udávat do spisovny. Chodit do spisovny ve věznici a řešit  podání je dle něho udávání. To se Libuši Rudinské velmi líbilo a i to, že plakal, když ho nepustili po odpykání polovičky trestu. Bál se o život maminky, která na tom byla špatně. Pavel mi říkal, že tam odmítl podepsat spolupráci, tak se  ven předčasně nedostal. Máme výpověď Václava Černíka, kde uvádí, že se Pavel Wonka zastával slabších a chodil stlučený od Stolaříků atd. Mirek Petr má svodky z vězení. Nic udavačského tam není. Mám je také. To je důsledek rozeštvávání Libuše Rudinské. S poctivou, objektivní prací skutečného dokumentaristy to nemá nic společného! To, že mi říkala, že již dlouho nebudu žít, shledala i vrchlabská policie jako nechutné.

 

Jiří Wonka, 21.7.2014

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.67 (12 Votes)
Share

Komentáře   

+4 #6 Petr Vániš 2014-07-23 00:14
Osobne si take pockam na dalsi informace ohledne tohoto projektu vymyvani mozku ale moc si od toho neslibuju. Uz jsem to zazil ve Vrchlabi po roce 1989, pote jsem to zazil znova pri vysetrovani napadeni Jiriho Wonky a nyni to prozivam znova kdy jsem timto gangem vrahu Pavla Wonky uz 3 roky souzen u OS Trutnov jako zlocinec. Mimochodem p. Rudinska ,co rikate na obdobne osudy lidi z okoli rodiny Wonkovych? Hodte do google a otevrete jednotliva okna Osud Pavla Wonky , Jirky Wonky, jejich maminky, p. Juptnerove, moji matky, primych ucastniku pohrbu a spousty dalsich lidi. Vsichni mame podobny osud. Jsme blazni,podivini , kverulanti. Vetsina z nas jsme byli vlaceni po psychiatriich a soudech. Stravili jsme mnoho hodin v policejnich celach,policejn i vyprasky kdy Vam potom dali podepsat papir ze na Vas nebylo pachano nasili,vazby,ve zneni ,emigrace nucena i nenucena. Nas se prijdte zeptat p. Rudinska
+3 #5 Petr Vániš 2014-07-22 23:54
Dlouho jsem zvazoval zda li reagovat. Predpremiera opravdu utajena, ani sami vrchlabaci o tom nevedeli,ani sami obycejni zamestnanci KRNAPu. Proc asi? V nekterych predchozich komentarich na tema Wonka to jeden ctenar napsal ,kdo byli sousede rodiny Wonkovych,jake byly rodinne vazby na urady,MU -k tehdejsimu predsedovi Narodniho vyboru,jake byly a jsou rodinne vazby techto lidi z okoli Wonkovych na policii,STB atd. Tyto vazby jsou dodnes,dedi se v generacich. Tchanove,zetaci kam az to saha? Proto se ten pisatel toho komentare radeji nepodepsal. Tyto gangy uredniku a policajtu jsou u moci stale a pres soudkyni vrazedkyni nevinou "Marcelku" a jeji sefiky a pres jiz zesnuleho majora Rendu "Mlaticku" to saha az do sfery ministerstva a inspekci. Lepsi umlcet rodinu Wonkovych nez vyhazet 100 zkorumpovanych uredniku,soudcu a policajtu.
+4 #4 filmy StB jsou zpět 2014-07-21 04:23
Můj názor je shodný s těmi, kteří tuto uměleckou tvorbu paní Rudinská označují za estébácký film. Co jiného si myslet o člověku, který zásadně neodpovídá na žádné otázky k jejím nečestnostem při natáčení, k jejímu roznášení pomluv mezi lidmi, rozeštvávání přátel Pavla Wonky, člověka, který mi odepisuje prostřednictvím anonymních zpráv na internetu nebo mi píše anonymní emaily pod fiktivním jménem, člověka který má několik krycích jmen (i mužských) a několik krycích emailových adres, z nichž píše urážky na každého, kdo s ní na webu nesouhlasí, jak nám o ní zjistil počítačový analytik. Od koho se tyto špičkové estébácké metody naučila, snad od kpt. StB Zdeňka Špuláka, který jí ty pomlouvačné informace o Pavlu Wonkovi s radostí předával, aby pošpinil antikomunistu a aby vylepšil StB. Tuto nedůvěryhodnou osobu statisíci sponzoruje MK ČR!! Takovou špínu my platíme z daní? J.Kubík
+3 #3 StB film estebačky 2014-07-21 04:16
Pavla Wonku jsem na rozdíl od zcela bezcharakterní nuly Rudinské zažil na pokraji smrti v koncentráku Minkovice, kdy umlácený, hladový a zmučený v betonové kobce odmítal přijmout pozici poslušného otroka pracujícího v galejnické továrně pro komunisty. Prohlásil se po právu politickým vězněm a namísto spolupráce s režimem volil postupnou smrt. Pokud ho na svobodě zlomili k podpisu spolupráce a k té pak nedošlo, chtěl bych vidět Rudinskou, kdyby jí seděli ozbrojení estébáci celou noc v ložnici dokud nepodepíše. Tahle hysterická ženská ví pardon úplné ho..., o tom, jak její přátelé od StB zacházeli s lidmi. Pavlu Wonkovi takovéto lidské hyeny a estébácké svině nesahají morálně ani po kotníky. A všechny zneužité dotace od Klubu angažovaných nestraníků a státní správy MK ČR by tahle osoba, metodami normální estebačka, měla vrátit. J.Kubík
+2 #2 ŽIVAN LOUKOTA 2014-07-18 14:29
PĚKNÝ DEN VŠEM POKUD SI PANÍ RUDINSKÁ TAKTO PŘEDSTAVUJE DEMOKRACII TAK SE BRZO VRÁTÍME ZPĚT DO TOTALITY! DÍKY VÁM PANE ŠINÁGLE ZA OBJEKTIVNÍ INFORMACE !
+3 #1 Jaroslav Lamr 2014-07-18 13:56
Škoda, že Vám pane Šinágle nebylo umožněno "dílo" shlédnout. Očekával jsem, že budu /budeme/ vědět více...! Nicméně i cenzurovaný výběr " připuštěných vyvolených" něco napovídá. Očekávám pochopitelně ohlasy, fakta a důkazy.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)