Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

CP Chlustina avers oznameni 060814Na webových stránkách Královského, komorního města Žebráku ani slovo, zastupitelé nic neví, občané nic neví? VíCP Chlustina celkovy nahled 060814 alespoň pan starosta Mgr. Daniel Havlík? Pražská kriminálka měla nedávno při návštěvě žebrácké radnice odvést údajně kompletní dokumentaci z roku 2012 ve věci podezření z korupce při zadávání veřejných zakázek? Svolá vedení města mimořádné, veřejné zasedání vedení města a zastupitelstva. Mělo by to být samozřejmostí!

Výstavba nové čerpací benzínové stanice: stání pro 18 kamiónů, 82 osobních aut, restaurace, kanceláře a prodejna. Má stát před 1. sjezdem na Chlustinu v k.ú. Chlustina. Byla odsouhlasena snad všemi správními úřady (včetně stavebního úřadu v Žebráku, který o záměru musel nejméně vědět) bez připomínek (mimochodem připomínám že město Žebrák bylo či je dosud je bez kvalifikovaného investičního technika, kdy p. Černý byl propuštěn a jeho práci převzal pan starosta, jak oznámil na jednom z veřejných zasedání). Mimochodem p. Černý na starostu podává žalobu pro pomluvu. V celé dokumentaci se zohledňuje pouze dopad na obec Chlustina. O Žebráku tam není zmínka. Nejzajímavější je to, že k pumpě se nebude přijíždět z dálnice, nýbrž ze staré Plzeňské. To znamená, že „tiráci“ budou sjíždět z dálnice ve Zdicích nebo v Žebráku a projíždět Žebrákem v obou směrech centrem!

V projektu se všeobecně popisuje nepříznivý vliv hluku a prachových částic na zdraví. Reálné dopady na obce, kterými bude zvýšená doprava projíždět a to je Žebrák a Bavoryně jsou bagatelizovány! Argument, že na silnici II/605 dojde i beztak ke zvýšení dopravy jsou zavádějící. Stromy v kolizi s touto stavbou byly vysázeny na snížení ekologické újmy! Tím se taky projekt nezabývá. Stavba je na vyvýšeném místě v krajině, takže bude vidět zdaleka.

Komu to přinese užitek? Městu? Budou žebráčtí občané k záměru lhostejní? Ode dneška visí záměr na vývěsce u žebrácké radnice. Běží 20 denní lhůta k vyjádření. Vstoupit do řízení může pouze Město, popř. o.s.(spolky), jinak skoro nikdo. Po nesmyslné likvidaci flory a fauny při „asanaci“ Stroupinského potoka se mohou občané Žebráku „těšit“ na hustou nákladní dopravu centrem města a silničáři na její další brzkou opravu z přetížení na které nebyla projektována! Aktuálně hrozí, že kdysi nádherná Podbrdská krajina by utrpěla další ránu, jako Stroupinský potok. Budeme-li takto nezodpovědně pokračovat v ničení životního prostředí, dočkáme se jednou, resp. naši následovníci zasloužené odpovědi od přírody, která je mnohem moudřejší, pokud lze vůbec o nějaké moudrosti odpovědných mluvit.

Věřme, že podezření z korupce na žebrácké radnici bude PČR co nejdříve vyšetřeno a ne opět odloženo, jako četná trestní oznámení na PČR a stížnosti na CHKO Křivoklát a ČIŽP občanským sdružením Stroupinská Lípa o.s.! První zastupitel, kterého jsem kontaktoval o ničem neví. Jde zřejmě o další „havlíkovinu“ ve stylu „o nás bez nás“, kdy o tak zásadním kroku zřejmě ví jen starosta Mgr. Daniel Havlík, který jedná bez vědomí zastupitelů a za zády občanů ve věci, která může mít bezprostřední dopad na životní prostředí města a život jeho obyvatel!

Umím si živě představit, jak po benzínce budou měněny pozemky z orné půdy na stavební v jejím okolí i to, že již začínají jednání ve věci rozvodů vody, elektřiny, plynu, samozřejmě bez vědomí občanů, kterých se to týká. Ta neustálá priorita nemravného zisku na úkor skutečné služby občanům, životného prostředí a naší země, je ve svém konci sebevražedná pro všechny, vyjma přírody. Ta má dost času a vždy nás přežije. Je mnohem moudřejší než člověk. Má své mechanismy jak toho kdo jí „jde po krku“ umravnit, resp. „eliminovat“. Jsou jak v oblasti materiální tak duchovní. Bez zdravé přírody není zdravého života. Ten se stává nenormální, je-li žit v nenormálním prostředí. Příroda a duševní zdraví člověka jsou spojené, neoddělitelné nádoby. Kdo toto spojení naruší či přeruší, doplatí na to.

Pokud budou občané opět mlčet, kritizovat a jen nadávat v hospodách, dočkají se zaslouženého! Zachovají se konečně jak sluší a patří na občany Královského komorního města Žebrák?

 

Jan Šinágl, 6.8.2014

 

Aktualizováno:

Je těžko k uvěření, že by SÚ neinformoval starostu a Radu města. Že by nebyli informováni zastupitelé by už tak nepřekvapilo. Proč nebyl napaden fakt, že v dokumentaci není ani zmínka o dopadu na životní prostředí města Žebrák a Bavoryně? Je zvláštní, že minimálně od 30.6.2014 o tom stavební úřad věděl. Proč se staví MÚ Žebrák proti až na druhý den po vydání tohoto článku, tedy až 7.8.2014? Obávám se, že jde o další projev alibismu starosty Mgr. Daniela Havlíka. Už vůbec mne nepřekvapuje informace, že novým investičním technikem města má být manželka zaměstnance firmy STRABAG, „dvorního“ zhotovitele staveb na území města Žebráku a „vždyvítěze“ výběrových řízení.

J.Š.8.8.2014

Aktualizováno:

Developer se vzdal projektu!

J.Š.9.9.2014

 

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.20 (15 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)