Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Vlasek parteAktualizováno: „Nemravnost“ Andreje Babiše versus „mravnost“ Vladimíra Hučína, Martina Vadasa a GirolamaVadas Martin Giormaniho…

Dne 6.srpna 2014. Člen ÚR KAN, zakladatel NFAN a promovaný historik. Pohřeb v Motolském krematoriu v Praze se konal v úterý dne 12.srpna od 10:00 hodin. Nemohu si odpustit doplňující informace v zájmu pravdy aniž bych si v nejmenším chtěl dovolit znevážit život, práci, činnost a zásluhy pana Josefa Vláška. Má poznámka se bude týkat jeho vztahu k Vladimírovi Hučínovi. ... Obávám se, že tímto bude činnost NFAN postupně upadat. Že by se pan Hučín, jako spolumajitel přerovské firmy KAZETO, zdarma pro NFAN angažoval a věnoval finance na jeho potřebnou činnost, můžeme celkem s velkou pravděpodobností vyloučit. Za ta léta, co jsem mohl pana Hučína poznat jsem u něho nikdy nezaznamenal velkorysost v dávání, zato velkou ochotu v přijímání. ...

Po mnoha letech podpory pana Hučína, kdy jsem zjistil jeho nepěkný charakter, jsem neměl problém se od tohoto člověka distancovat a poukázat veřejně na jeho bezcharakternost a narcismus. Nebyl jsem zdaleka sám, kdo ho po roky podporovali na jeho soudech a nemálo i finančně.

Pan Hučín je tajemníkem NFAN. Má, podle mých informací, pobírat podporu 8000,-Kč měsíčně od tohoto fondu, resp. od pana Vláška. Poté, co mi pan Hučín neodpověděl na mých 20 závažných otázek (viz články níže) a snesla se na mne spousta nadávek a pomluv od jeho „přátel“, jsem považoval za svoji povinnost informovat i pana Josefa Vláška. Nikdy na mé e-maily nereagoval. Pouze jednou mně zvedl telefon. Při tématu „Hučín“ rozhovor neočekávaně a dost rázně přerušil. To bylo poprvé, co jsem u něho takový nekultivovaný projev zažil. Řadím proto pana Vláška do dlouhé řady vynikajících odborníků a schopných lidí, kteří ale nejsou schopni adekvátně reagovat na závažné informace a přiznat své pochybení. Raději budou mlčet. Zbytečně tak snižují hodnotu své práce a svého díla. Budeme-li mít jen vynikající intelektuály, kteří se bojí postavit se převažujícímu, prokazatelně nepravdivému názoru i za cenu, že by byli sami, těžko se naše společnost bude posouvat dopředu.

Jedno sdružení bývalých politických vězňů mělo obdržet od NFAN, resp. pana Vláška charitativní dar 15.000,- Kč. Několikrát mu pan Vlášek volal, jestli mají radost z poslaných peněz pro své klienty. Nikdy na účet žádné nepřišly. Nikdy to neuměl vysvětlit a jen tvrdil, že to asi vázne u jeho tajemníka Hučína, prý jsou ale určitě na cestě, mají jen počkat. Do pořádku si však svého tajemníka Hučína zřejmě nikdy nedal. Tak čekají na slíbený charitativní dar už 4 roky….

Vezměte si jen případ ing. arch. Marka Řičáře o kterém jsem informoval mnoho známých osobností, novinářů a politiků – dali mi za pravdu, ale pouze mezi „čtyřma očima“ a „drží palce“. Nikdo z nich veřejně nevystoupil a nepodepsal petici s požadavkem obnovení soudu pro pana Řičáře. Nepodepsal ani pan Vlášek, ani pan Hučín ani nikdo z jeho „přátel“. Je to samozřejmě jejich právo a rozhodnutí, které respektuji. O skutečném hrdinství a odvaze máme každý jiné představy…

Obávám se, že tímto bude činnost NFAN postupně upadat. Že by se pan Hučín, jako spolumajitel přerovské firmy KAZETO, zdarma pro NFAN angažoval a věnoval finance na jeho potřebnou činnost, můžeme celkem s velkou pravděpodobností vyloučit. Za ta léta, co jsem mohl pana Hučína poznat jsem u něho nikdy nezaznamenal velkorysost v dávání, zato velkou ochotu v přijímání. Jak se říká, pro korunu by si „nechal vrtat koleno“. Rád se budu mýlit, ale na zázraky už u takovýchto lidí nevěřím.

Napsáno v úctě k pravdě a k odvedené práci a dílu pana Josefa Vláška - v den Nanebevzetí Panny Marie.

 

Jan Šinágl, 15.8.2014

* * *

Z labyrintu duše Vladimíra Hučína

Další cesta do Přerova za spravedlností a pravdou...

Vladimíru Hučínovi uděleno osvědčení jako účastníku odboje a odporu proti komunismu…?

* * *

Aktualizováno:

Vyjádření Jiřího Wonky

Ano vlastním 3 byty a několik garáží, je to z dědictví po mém bratrovi a mamince. Vychovávám již 10 let zcela sám dvě dcery, které ještě studují a to něco stojí. Byty jsou pro ně. Jejich matka nemá práci a tak na ně nemůže platit alimenty. Jsem zmrzačený, z vězení mám invaliditu 3 stupně. Doktorka letos konstatovala, že se diví, že po tom co viděla na rentgenu, že se ještě pohybuji. Bachař Vyletal Ivo, který mě zmrzačil dne 16.2.1987, nebyl potrestán. Američtí doktoři, kteří mě prohlíželi viděli popáleniny od cigaret na mém těle a konstatovali, že to naposledy viděli v Nigérii. Lékaře mi zajistila socioložka Jiřina Šiklová, která to vše viděla. Pouze smrt mého bratra mě zachránila od dalšího věznění. U prověrek ve věznici se zjistilo, že pro byl již přichystán sešit a cela. Panu J. Vláškovi jsem byl vděčen za podporu, zajišťoval mi lékaře. I jeho dcera je lékařka a konzultovalo se to i s ní. Pan Vlášek dával peníze mým dcerám naposledy k Vánocům a nyní v červnu vždy 5000,- Kč.

Ve Vrchlabí 16.8.2014

P.S.

Komentář pana „Břéti Dochvilného“ níže, je poslán z IP adresy v domě, kde bydlí dokumentaristka Libuše Rudinská, snažící se o účelovou pomluvu Pavla Wonky. Obsah komentáře mi připomíná argumentaci paní Rudinské z e-mailové korespondence se mnou z ledna 2014. J.Š.

* * *

-------- Původní zpráva --------

Předmět:

K našemu dnesnimu "rozhovoru"

Datum:

Sat, 15 Dec 2012 14:43:26 +0100

Od:

Jan Šinágl Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Komu:

Vlášek Josef Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

 

Dobrý den pane Vlášku,

Málokdy se mi stane, že mi někdo položí telefon a ukáže tak „sílu“ svých argumentů. Jde mi vždy o věc, osobní neshody nejsou nikdy moji prioritou, to jsem Vám snad svým jednáním dostatečně dokázal a dokazuji. Pana Hučína a další jsem roky podporoval v plné důvěře, že se jedná o čestné lidi, svým časem, energií a svými penězi jako málokdo. Pokud jsem se důkazy sám přesvědčil, že jsem se mýlil, nemíním žít ve lži, právě v zájmu hodnot, které jsem vždy zastával a zastávám. Je mi naprosto jedno o koho se jedná a jak dlouho jsem ho znal. Vaše právo jiného názoru Vám neupírám. Je neštěstím naší země, že neumíme řešit problémy hned, čistě a jasně, ale raději je přehlížíme, neřešíme a žijeme tak raději v pověstném, českém „klídku a smrádečku“, hlavně když vládne „pohoda a klid“, potom ovšem logicky nastane co nastat má a co vidíme dnes všude kolem sebe. Je to škoda, odvádíte dobrou, potřebnou práci, ale současně ji Vaším, vědomým přehlížením faktů, ničíte a znehodnocujete. Tím pádem ulpívá prokazatelná nemravnost pánů Hučína, Vadase, Horvátha a Giormaniho i na Vás. Pro mne nikdy nebyla jen hezká slova argumentem, ale především prokazatelné činy, pokud Vám jen milá slova postačují, je to Vaše věc. Žijete tak ve lži a jste tak pokrytcem i kdyby jste měl všechny peníze světa, byť možná nevědomým, nebo si to nechcete připustit. Snažíte se dělat velké věci, přitom se chováte male a pokrytecky. S takovým pocitem bych žít nedovedl, navíc ještě dělat takovou práci. Pokud jste nečetl důkazy v elektronické poště a odmítl je stejně jako jste dnes položil můj telefon, máte jistě svůj “klid na práci“. S tím se musí vnitřní mravní řád každého z nás vypořádat. Já v něm mám „uklizeno a čisto“. Chci věřit, že i Vy najdete jednou sílu se se zlem vypořádat jak se sluší u všech lidí, kteří nejen slovy, ale především činy dokazují upřímnost svých myšlenek, činů a pevnost svého charakteru. Budu rád překvapen, když budete reagovat. Na má dřívější, vstřícná upozornění ve věci v dobré víře, jste nikdy nereagoval… 

 

Nadějeplné svátky Vánoc

Jan Šinágl

P.S.

Článek o Antonínu Švehlovi vyjde na mém webu ještě dnes, přečtou si ho desetitisíce lidí z celého světa a dozví se mnohem více než z webu NFAN. Dělám to jako samozřejmost. Je škoda, že nejste schopni vylepšit kvalitu Vašeho webu odkazem na mé zpravodajství, které poskytuji zdarma, což zřejmě nedělá každý, kdo přispívá na web NFAN. J.Š.     

* * *

Z labyrintu duše Vladimíra Hučín

#2 Babiš a Hučín a SNB

Fakta jsou někdy ošidná. Babiš byl podle zbytku spisu agentem ekonomické sekce StB na ochranu hospodářských zájmů čs. státního podniku v zahraničí, ohrožovaného silnou konkurencí a arbitrážemi. Podle spisu nikoho z třídních nepřátel nikdy neudal a nikomu neublížil. Ale všichni ho po gottwaldovsku a po stalinsku za to imrvére napadáme. Jsme noví komouši. Pan Hučín byl podle USTR prokazatelně agentem SNB a udal deset vnitřních nepřátel komunistického režimu za zločin nedovoleného ozbrojování 4 roky po okupaci ČSSR Sovětskou armádou roku 1972. Tyto udané lidi pak čekaly justiční procesy. Kdo byl teda skutečným práskačem si může každý odpovědět sám... To, že pan Hučín hájil estébáka Zejdu u soudu a chtěl tak všemi možnými kriminálnickými intriky o údajných dubl verbovkách vyvracet, že Zejda 40 let podle USTR prokazatelně udával za peníze v konspiračním bytě StB na Wurmově ulici Přerovské občany za podepisování petic, říká o jeho falešném charakteru všechno.

P.S.

Nový předseda FITES (Filmový a televizní klub) Mgr. Martin Vadas mi dne 16.8.2014 napsal: „Pane Šinágle, byl jsem upozorněn, že na Vašich stránkách byla umístěna má fotografie bez souhlasu jejího autora.  Stalo se tak dokonce v souvislosti s Vašimi pomluvámi poškozujícími dobré jméno zemřelého Josefa Vláška. Žádám Vás o její okamžité ztažení.“ Odpověděl jsem mu obratem: „Dobrý den pane Vadasi, těší mne, že máte alespoň zprostředkovaně informace o obsahu mého webu. Vaše fotografie byla odstraněna, omlouvám se Vám. Předpokládám, že jste dal souhlas k jejímu uveřejnění i na google, kde je k dispozici milionům návštěvníků. Zveřejnění pravdy není pomluvou. Nikdy netvrdím, co nemohu dokázat.“

Připomínám, že Mgr. Martin Vadas pracoval v dobách totality pro čs. Armádní týdeník a studoval v Paříži na slavné univerzitě SORBONNA. Je letitým zastáncem Vladimíra Hučína, kterého se zastává i nadále, přestože se objevily závažné informace, které nechce vidět stejně jako je nechtěl vidět pan Josef Vlášek. O rodinném životě pana Vadase pomlčím. Jeho chování připomíná Jekylla a Hyde, stejně jako chování Hany Marvanové. Nechce je vzít na vědomí i další mecenáš Vladimíra Hučína pan Girolamo Giordani z Prahy. Ten položil základ svého dnešního bohatství obchody s obuví s komunisty v dobách totality. Nicméně na vydání první knihy Vladimíra Hučína slíbené sponzorství nakladateli panu Belzovi odřekl. Bohužel jsem tehdy ještě panu Hučínovi plně důvěřoval a cca 70.000,-Kč jsem vydání knihy zajistil. Tehdy jsem také nevěděl, že jeho maminka byla členkou KSČ.

Obávám se, že pan Josef Vlášek neměl schopnost postavit se zlu ve svém okolí a vědomě ho ve své dobrotě potlačoval, resp. se mu vnitřně bránil podporováním „vyššího“. Nelze mu to vyčítat. Je obtížné tuto hranici rozpoznat, kdy nekonat a kdy je nutno konat, aby vlastní práce a činnost nebyla zeslabena, znehodnocena či znedůvěrohodněna. Intelektuálové jeho povahy nejsou schopni žádného „radikalismu“. O to více jsou často nemravnými využíváni a zneužíváni. O tom kdo byl skutečným kolaborantem se zločinným komunistickým režimem a kdo ne nechť rozhodne každý sám dle svých vlastních morálních měřítek. Neměl by přitom zapomenout na své vlastní chování v této době a desítky komunistických koncentračních táborů o kterých se dodnes mlčí – na rozdíl od nacistických. Ne každý obstojí v době zkoušky charakteru. Podstatné je zda ubližoval nevinným, či jen chtěl dělat svoji práci a zda má dnes v sobě tolik pokory svoji slabost a tehdejší selhání přiznat. J.Š.

* * *

Aktualizováno 20.8.2014:

Znovu David Navara – a tento „inteligent“ je v rejstříku právnických osob u NFAN.J.Š.

 

 

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.60 (15 Votes)
Share

Komentáře   

0 #5 Lucie 2014-09-03 19:30
Pokračování...

Z celé věci plyne poučení, že informace je vždy třeba ověřit z více stran a především konfrontovat s důkazy. Kde důkazy chybí, tam být v hodnocení zdrženlivý. Problém je, že jediného „důkazu“, kterého se Vám od pana Hučína může dostat, je prosté tvrzení o tom, že to „prostě tak je“, neboť to tvrdí on. Myslím, že k dalším „podporovatelům “ pana Hučína, ke kterým se řadí i pan Vadas, není třeba se vyjadřovat. Lze snad jen poznamenat ono známé „vrána k vráně…“. Mimochodem přeji úspěch panu Ing. Hradílkovi v jeho stále probíhajícím sporu s panem Hučínem, neboť se domnívám, že jeho výroky mají zcela reálný základ.

Mějte se hezky.
-1 #4 Lucie 2014-09-03 19:28
Pokračování...

Důvodem, proč Vám nyní tyto řádky píšu, je to, že (jak si možná ještě vzpomenete) před zhruba dvěma a půl léty jsem dosud poprvé a naposled reagovala v diskusi na Váš článek pod názvem „Další cesta do Přerova…“, kdy jsem tehdy taky nekriticky obhajovala pana Hučína s přesvědčením o jeho ryzím charakteru.

Netrvalo tak dlouho, než jsem s ohledem na řadu faktů, dokumentů a dalších skutečností byla bohužel nucena, nezávisle na Vás, výrazně přehodnotit svůj postoj a dospět k závěru, ke kterému jste dospěl i Vy. Na druhou stranu zastávám názor, že jakékoliv poznání, byť sebe víc šokující, je lepší než žít podveden a oklamán. V této souvislosti nutno podotknout, že i osobním setkáním s řadou lidí zjistíte, že mnozí nejsou takoví „gauneři“, jak je líčí pan Hučín. Právě naopak. A mnohé události se staly patrně úplně jinak, než jak si je pan Hučín vyfabuloval.
-1 #3 Lucie 2014-09-03 19:27
Dobrý den, pane Šinágle,

přiznám se, že Vaše stránky čtu jen zřídka a ne vždy se s Vašimi názory a postoji ztotožním. Zaujal mě však Váš článek věnovaný osobě pana Vláška a některým lidem z jeho okolí. S osobou pana Vláška jsem měla možnost se seznámit jen zběžně prostřednictvím médií, a proto se neodvážím hodnotit jeho charakter. Musím však plně přisvědčit Vašemu hodnocení týkajícího se pánů Hučína, Vadase a některých dalších. Vnímám to totiž přesně tak, jak jste to Vy popsal, a to jak v tomto článku, tak i v článku s názvem „Z labyrintu duše Vladimíra Hučína“. Vím, že jste dlouhá léta patřil ke skalním příznivcům pana Hučína, všemožně jej podporoval a nekriticky se ho zastával. O to víc mě těší, že jste, byť po dlouhé době, prohlédl a dokázal veřejně přiznat, že jste se možná mýlil.
+3 #2 ctihodný pan Vlášek? 2014-08-20 04:06
Myslím si, že "ctihodnost" a "dobré jméno" pana Vláška nevzniká tím, že své už nepotřebné peníze používá pro antikomunistick é prezentace. To je o politickém postoji. S charakterem to souvisí málo. Proti komunismu byli i nacisté. Kompromituje ho už jenom kamarádství s komunistickým kolaborantem p.Vadasem špičkově zapsaným u StB. Panu Vláškovi jistě všichni obdarovaní a koupení poděkují, nikoli však jím podvedení. Když jsme před 4 lety zjistili, že nedodržel smlouvu a nezaplatil slíbené peníze, místo nápravy nám půl roku lhal jako když tiskne, že je odeslal. Takto oklamal několik lidí včetně polit.vězňů p.Wolfa a p.Langra a další. Mnozí jsme se ho ptali, proč nechává zasahovat do své činnosti konkrétní estébáky, ale nikdy na to nechtěl odpovědět a kličkoval a odcházel pryč, takto se chová jen velký zbabělec, co chce zatuchlý klid na práci a zametat všechno svinstvo pod koberec své pracovny. Za své podvody se nám poškozeným tento podvodník nikdy neomluvil. J.Kubík
+3 #1 břeťa dochvilný 2014-08-15 21:12
Bylo vic tech co se prizivovali na dobrote pana Vlaska. Napriklad Jiri Wonka take od Vlaska pobiral pravidelne petitisicove dotace a furt brecel jak se mu spatne zije, ze ma male deti a invalidni duchod, ale vlastnictvi 3 bytu a nekolika garazi tomu duverivemu starikovi nikdy nepriznal.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)