Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Sudetsti NemciDvacátý červen bude od příštího roku Památným dnem, který připomene odsun Němců po skončení druhé světové války z území dnešního Česka a Polska. Rozhodl o tom ve středu kabinet kancléřky Angely Merkelové. … Památné dny připomínající německé vysídlence už dříve zavedly německé spolkové země Bavorsko, Hesensko a Sasko. V těchto zemích by měl památný den připadnout vždy na druhou neděli v září. Letos se bude připomínat poprvé a bude se konat 14. září.

Památné dny už byly zavedeny pro bývalé spoluobčany německé národnosti v Maďarsku a Rumunsku. Města a vesnice jsou označovány dvojjazyčně. Kdy bude Památný den pro české Němce zaveden u nás je zatím v nedohlednu. Teprve až bude zaveden a respektován většinou společnosti, budeme moci o sobě říci, že jsme se stali kultivovanou a mravně vyspělou zemí. Přečtěte si čeho jsme byli schopni v době míru na nevinných lidech, včetně žen, dětí, starců a nemocných. Článek Franze Chocholatého Grögra Kde že ti mrtví jsou ... , vyšel 28.10.2010. Za prostudování stojí i mapa Československa, kde k těmto zvěrstvům došlo, včetně přiložených, dvanácti podrobných dokumentů o zvěrstvech s datumy, místem, počtem obětí (muži, ženy, děti) a jmenovitě odpovědnými organizacemi, veliteli a jejichž potomci dodnes žijí mezi námi jako potomci hrdinů…

Položte si sami otázku proč se tak dělo po válce, v době míru, kdy na našem území válka v podstatě nebyla a proč v jiných zemích, kde válka byla a kde Němci žili také po staletí, k takovým excesům a zločinům proti lidskosti, nedocházelo…?!

Myslíte si skutečně, že bez nástupu komunistů k moci v roce 1948 bychom nedokázali to co Západ, navíc naše země zůstala po válce prakticky nedotčena - i přesto, že jsme vyhnali 1/3 obyvatelstva z jejichž řad pocházelo 9 nositelů Nobelovy ceny a kdy Sudety byly nejprůmyslovější částí Rakousko-Uherska? Tuto otázku jsem položil soudruhu Aloisi Grebeníčkovi v přímém přenosu do televizního pořadu. Odpověděl, že ne! Inu komunista, hlavně že nakupuje v západních supermarketech a jezdí na dovolenou na Západ. Omlouvám se mu, pokud nejezdí či jezdí na dovolenou do Ruska, Číny, na Kubu či do Severní Koreje. V tom případě jistě má i „žigulíka“, pokud vlastní řidičský průkaz.  

 

Jan Šinágl, 27.8.2014

Řekni, kde ti mrtví jsou

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (6 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)