Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Wonka -Zemedelske-noviny110492Zajímavé je, že ve Vrchlabí trval dokument „Pavel Wonka se zavazuje“ 90 minut a v Praze už jen 73 minut. Proč asi…?!

- Dost možná, že se film zkracuje proto, že se sestřihává, aby to nevypadalo moc jednostranně, potřebuje zdání objektivity. Není vůbec vyloučeno, že to může dělat po dohodě s televizí, kdy jsem na problematiku opakovaně jejího odpovědného ředitele Jana Maxu na podivné praktiky paní Rudinské, upozorňoval.

V Praze se konala už po Vrchlabí druhá, tentokrát dobře utajená produkce přejmenovaného dokumentu Pavel Wonka se zavazuje.Wonka Pavel marnice hlava a horni trup Opět nebyl pozván přes slib, historik Petr Blažek a další (podobně jako při první "estébácké" produkci ve Vrchlabí), ti kteří kauzu sledují roky. Na původní titul "Pavel Wonka - advokát chudých" obdržela autorka dotace i od ČT. Libuše Rudinská prokazatelně porušuje etická, morální i základní pravidla práce nezávislé, objektivní dokumentaristiky. Mimochodem autorku už vyšetřuje PČR. Nepravdivý a neobjektivní dokument zanechá vždy nesmazatelnou špínu. Často je to jeho hlavním účelem. Odpovědnost by byla potom nejen na autorce, ale i odpovědných, kteří měli vědět a nekonali. V příloze připojuji článek ze Zemědělských novin z roku 1992, který LN odmítly uveřejnit. Obávám se, že tyto a podobné dokumenty autorku nezajímají zato o to více nedůvěryhodná svědectví lidí, kteří mají důvod Pavla Wonku nenávidět, pomlouvat a šířit ničím nepodložené nepravdy či vyložené lži.

Režisérka Rudinská upřednostňuje dost  jednostranně svědky, kteří mají mnoho důvodů neříkat pravdu o Pavlu Wonkovi a zamlčovat pravdu o své vlastní minulosti. Ignoruje ty, kteří sledují ve všech ohledech a souvislostech nestranně a nezávisle minulost Pavla Wonky již roky, bez podjatosti, jako např. historik Petr Blažek. Měl by mít jistě přednost před těmito pochybnými a nedůvěryhodnými svědky, kteří jsou v dokumentu upřednostňováni na úkor pravdy a objektivnosti. Jakou asi hodnotu může mít dokument, když se jeho autorka chová prokazatelně nemravně a nerespektuje základní pravidla práce dokumentaristy? Není nemravné dávat veřejné peníze takovému člověku? Komu asi poslouží v dnešní postkomunistické společnosti, která se jen těžce zbavuje svého totalitního dědictví? Pavel Wonka zaplatil za svůj boj za svobodu a spravedlnost svým životem. To je hlavní, vše převyšující argument! Kdo schvaluje či mlčí k viditelné snaze a za každou cenu jeho život a práci zpochybnit, při existenci mnoha nezpochybnitelných důkazů o opaku, za pomoci pouhého slovního svědectví, či dokumentů, prohlášených odborníky za nedůvěryhodné, navíc lidí o jejichž nepěkném charakteru nelze pochybovat a kteří měli svůj podíl viny na jeho osudu a smrti, ať už přímý či nepřímý, nutně vypovídá i sám o sobě.

Velmi se obávám, právě proto, že zdaleka nežijeme ve vyspělé demokratické společnosti, že případně další, pravdivý film o Pavlu Wonkovi, bude natočen až za další generaci, v tom lepším případě. Silně pochybuji, že ČT dá obratem peníze na natočení stejného tématu od důvěryhodného autora.

To, že včera všechna veřejnoprávní média, včetně bulvárních, ačkoliv včas informována, poslušně ignorovala včerejší demonstraci na podporu Ukrajiny před ruskou ambasádou, za masivní účasti PČR, není žádným dobrým signálem ani pro ČT, ale jistě dobrým signálem pro bývalé příslušníky StB. Zrovna tak poslušně mlčela ruská televize při demonstraci šesti ruských občanů na Rudém náměstí v roce 1968 v Moskvě, proti okupaci Československa. Mimochodem dodnes pobírají bývalí příslušníci StB větší důchody než jejich oběti. V Polsku už tuto nemravnost zrušili. Pan Jiří Wonka by mohl vyprávět. Vážím si Poláků, kteří jej spolu s historikem Petrem Blažkem pozvali na filmový festival do Gdyně, kde jsou právě váženými hosty. Obávám se, že ani tam polský zpravodaj ČT nezavítá. Nechám se rád překvapit a jistě bych nebyl sám. Informujte se a poděste se sami následujícími odkazy:

* * *

http://www.ceskatelevize.cz/filmy/pripravujeme/
http://www.dokweb.net/cs/dokumentarni-sit/vychodoevropske-dokumenty/-pavel-wonka-se-zavazuje-7671/
http://www.informuji.cz/novinky/1480-zive-kino-v-praze-a-jihlave-laka-na-podzimni-jihlavsky-festival/
http://qool.cz/detail-akce/1006454-pavel-wonka-se-zavazuje-nove-mesto/
http://www.sms.cz/film/pavel-wonka-se-zavazuje
 http://kultura.idnes.cz/zikmund-saudek-ve-filmu-0si-/filmvideo.aspx?c=A140804_105639_filmvideo_ts
http://www.bulvar.cz/pedofilove-jsou-take-jen-lide-tvrdi-tvurci-danielova-sveta
"Všechny snímky se promítají zdarma, stačí ráno před projekcí poslat sms. Místo je až do dne promítání tajemstvím. Podrobnosti najdete na www.zivekino.cz."

* * *

Těžko paní Rudinská doprovodila pana Jiřího Wonku do polské Gdyně a stejně těžko bude polský zpravodaj ČT o této události informovat širokou veřejnost? Stejně těžko se objeví výše uvedený článek ze ZN v tomto dokumentu. S poctivou a nezávislou dokumentaristikou nemůže mít mnoho společného. Umím si i představit, že pro mne nebude snadné tento „dokument“ shlédnout v Jihlavě…

 

Jan Šinágl, 12.9.2014

* * *

Pomátla se dokumentaristka Libuše Rudinská na rozumu, nebo ví velmi dobře co a proč dělá ve své snaze o dehonestaci Pavla Wonky s pomocí pochybných existencí a dokumentů?!

Pavel Wonka: po advokátu chudých najednou důvěrník či agent StB…?!

Dnes „utajená" předpremiéra dokumentu o "estébákovi" Pavlu Wonkovi ve Vrchlabí!

„Sametová“ demokracie potřebovala téměř 24 let k oficiálnímu uznání hrdinství Pavla Wonky, poslední oběti zločinného komunistického režimu a ideologie!

Frajer Pavel Wonka důstojně vzpomenut v Hradci Králové

Pavel Wonka - vězeň svědomí, promlouvá aktuálně i ke dnešku!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.40 (5 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)