Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Klausová LiviePostkomunistickou českou justici nelze vůbec srovnávat s německou. Byla příliš zasažena ve všech směrech a ohledech totalitou. Jací lidé se mohli stát soudci po roce 1989 je něco neuvěřitelného! Je dokonce i nezpochybnitelně zdokumentován případ, jak v jedné soudní síni o přestávce obcoval soudce s členkou svého senátu!!! Veřejnost se má na co „těšit“!

"Pomáhal nacistickému režimu s ekonomickými zisky, čímž podpořil systematické zabíjení," uvedlo německé státní zastupitelství ve Stuttgartu. Gröning v Osvětimi evidoval zabavený majetek vězňů.Obžaloba se podle AP týká období mezi květnem a červnem 1944, kdy do Osvětimi přijelo na 425 000 Židů z Maďarska, z nichž 300 000 bylo takřka ihned zmasakrováno v plynových komorách. …

Otec Livie Klausové a tchán Václava Klause, Štefan Miština, se prokazatelně podílel na válečných zločinech aktivní činností při konfiskaci majetku slovenských Židů v době Slovenského státu. Byl příslušníkem ÚŠB (Ústřednej Štátnej Bezpečnosti). Podobně, jako to dělal Gröning v Osvětimi. Mištinu za to nikdo nezavřel, naopak udělal kariéru za KSČ, kdy v roce 1948 vstoupil do strany jako mnoho jiných kariéristů, kolaborantů či zločinců. Jeho dcera je nyní velvyslankyní ČR na Slovensku a nepochybně se zúčastnila i 70.výročí oslav SNP. Těžko tam připomněla působení svého otce v době Slovenského, fašistického státu. Nedivím se, že mi na můj dopis neodpověděla. K charakteru manželky Karla Schwarzenberga má tato další ostuda české diplomacie opravdu, ale opravdu, hodně daleko.

* * *

Kdo byl Štefan Miština? Nevíme

… O Mištinovi toho víme málo. Podle Zídka jako příslušník Ústředny státní bezpečnosti (ÚŠB) sepisoval majetek zrušených židovských organizací. Podle rozvrhu práce ÚŠB pro rok 1942 v Bratislavě vedl 6. oddělení, které se zabývalo cenzurou a evidencí novinářů. Byl tedy vrchním cenzorem – a to je vysoká funkce. O jeho další činnosti za války neexistují údaje. Už v červnu 1945 se i s rodinou odstěhoval do Prahy, kde měl získat místo na jednom ministerstvu. Přikláněl se k Demokratické straně, která byla opozicí vůči komunistům, ale v únoru 1948 se přešel kupodivu hladce do Komunistické strany Slovenska a v květnu 1950 působil v Košicích jako kriminalista – zajímavé skoky. … Václav Klaus mladší svého dědečka tím, že na podzim 1944 odešel do Slovenského národního povstání. Avšak tímto způsobem si na poslední chvíli zachraňovalo kůži víc lidí dosud věrně sloužících fašistickému státu. Tahle informace Mištinovu osobnost nevysvětluje. … Z Moskvy se nic nedozvíme. Když na počátku devadesátých let navštívil Prahu šéf ruské rozvědky, ptal se ho naivně jeden z vysokých důstojníků naší kontrašpionáže, kdy nám předá seznam jejich agentů u nás. Rus se rozesmál: "My jsme snad s vámi prohráli válku?" …

* * *

Jan Šinágl, 17.9.2014

* * *

Otevřený dopis první dámě České republiky Ing. Livii Klausové, CSc, rozené Mištinové

Livia Klausová nemá dost odvahy na přiznání se ke zločinně minulosti svého otce

Trafika Livie Klausové

Livie Klausová, dcera příslušníka tajné policie fašistického státu, jmenována prezidentem Zemanem velvyslankyní České republiky na Slovensku!

Velvyslankyně Klausová je nekompetentní, postarší teta, hodnotí Sme

Trestat malé by nám šlo, troufneme si na skutečné zlo, ohrožující zemi…?!

Normalizace II

Tak odpověděla „první dáma“ Livia Klausová…?!

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.43 (7 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)