Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:26
    Univerzální nadstátní občan Proč dnešní Evropa čelí nebezpečí ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Gdansk plakat Wonka 2014Vysvětlení Jiřího Wonky k jeho členství v KSČ – Díky Polákům, kteří si našich statečných lidí váží daleko více nežGdansk paneliste jejich rodná zem! - Žádost Jiřího Wonky o úřední opatření k zabránění poškozování ochrany osobnosti - Odpověď JUDr. Jiřího Žůrka, ředitele odboru pro styk s veřejností ÚOOÚ - Žádost Jiřího Wonky o úřední opatření k zabránění poškozování ochrany osobnosti - Část smlouvy Státního fondu pro podporu české kinematografie, uzavřené s Libuší Rudinskou, o účelové dotaci na dokument „Pavel Wonka – advokát chudých“ ve výši 300.000,-Kč!

„O mém členství v KSČ to bylo známo. Byl jsem i ve Vrchlabí kvůli tomu napadán, lidmi, kteří jenom kolaborovali a hned po r. 1989 se stali „pravičáky“. Tady to není lehké. Byl napadán můj otec, potom Pavel následně i já. Ředitel se jmenoval Ladislav Mikle, sehnal mi místo dílenského plánovače v závodě Kablo, když mě tam přetáhl. Jeho teta pracovala s mým tchánem. Do závodu mne přišel pomlouvat kádrovák z Tosu mateřského závodu, ať mne nepřijmou. Vše mi řekl a spacifikoval to na OV KSČ přes své známé. Dnes žije na Slovensku a nedávno mi posílal pozdrav. Ještě tam měl také pana Antonína Joba, technického vedoucího, také člena KSČ, který to vše hlídal, aby mi neubližovali. Sdělil mi po r. 1989, že za ním přicházeli z Stb. s tím,  jak to, že takového Wonku vzali do strany? On za mne ručil a vyhodil je s tím, že jsem byl jeho nejlepší pracovník a naprosto spolehlivý. Takže mi pomáhali dva Slováci. Jinak se mnou v domě bydlel kádrovák z Kabla Bohuslav Hofman, který také pomáhal pacifikoval tlaky, abych byl vyhozen. Nebyly malé.“

K StB-svazku pavla Wonky:

„Zfalšovaný závazek je datován 6.7.1983 v době persekuce a prvního odsouzení v případě Mileta. Aby se Pavel uklidnil, tak jsme byli od 1.7 do 10.7 prokazatelně na Živohošti na Slapech. Místo nám držel Pavlův kamarád z vojny Ladislav Fulín z Chářovic u Týnce nad Labem. Bylo to na upálení Mistra Jana Husa. Toho neustálého vytahování svinstva mám už dost. Již jsem jeden soud vyhrál. Napsal jsem p. Fulínovi žádost o svědectví. Kterou přikládám. Dnes jsem přinesl do redakce vrchlabského Pulsu článek o ocenění Pavla. Celá léta jsem napadán a musím se neustále bránit a soudit. Vždy mi daly soudy za pravdu. Nemám žádný život samé boje. Z otce dělají nacistu, přitom když končila válka mu nebylo ani 21 let (nar. 6.9.1924). Opravdu zde na malém městě je hrůza žít. Poslali mi z Německa dokument po smrti Pavla, že já i moje matka a babička odmítají vystěhovat se do Německa ačkoliv nám to velvyslanec nabízel. „Tady jsme se narodili a tady zemřeme“, prohlásila naše maminka.“

* * *

Diskutujte: Bratři Wonkové

Jarda Lamr — 2014-09-11 16:56

K bratrům W. jsem vyhotovil příspěvek a doložil kopiemi "důkazů" jak ke členství v KSČ, tak k onomu závazku ke spolupráci, ALE HLAVNĚ, řekl jsem na to svůj názor, jak "to" mohlo být. Členství Jiřího W. v KSČ je dle mého názoru neoddiskutovatelné. A "závazek" považuji za "černou verbovku," neboť Pavel W. nebyl nikdy nikde jako agent evidován.

* * *

Tolik z vyjádření Jiřího Wonky k jeho členství v KSČ a „estébáctví“ Pavla Wonky. Nejmladší politický vězeň František zahrádka měl také legitimaci KSČ, díky které mohl převádět snadněji lidi přes hranice do SRN. Kolik takových „komunistů“ bylo či těch, co vstupovali do strany jen aby mohli dělat svoji práci, zajistily své rodiny a měli klid? Legitimace KSČ nebyly automatismem bezcharakternosti všech jejích vlastníků, stejně jako její nevlastnění nebylo automatickou zárukou charakternosti všech. Platí především prokazatelné činy, ne jen slova a nějaké papíry, často pochybného původu.

* * *

Gdansk Wonka Solidarnost 2014K filmovému festivalu v Gnaďsku: Gdansk Wonka a organizator 2014

Ředitel festivalu: Arkadiusz  Golebiewski, režisérka  dokumentu o východních disidentech „Punkt Oparcia“: Anna Ferenc. Po promítnutí filmu byl Jiří Wonka spolu s historikem Petrem Blažkem pozván na podium na besedu. Petr Blažek překládal do polštiny. Celostátní polská média i místní tisk bohatě referovaly. Besedy se zúčastnil i mongolský disident, dnes velvyslanec Mongolska ve Varšavě. Dokumentaristka Libuše Rudinská, která začala točit dokument „Pavel Wonka – advokát chudých“ a který nyní postupně zkracuje a přejmenovala na „Pavel Wonka se zavazuje“, se nezúčastnila.

Gdansk Nepokoreni Nezlomeni 2014Dnes byl odeslán Jiřím Wonkou k rukám řediteůky ABS Mgr. Světlany Ptáčníkové tento dopis ve věci neoprávněného nakládání s osobními údaji paní Libuší Rudinskou. Měla by si přečíst článek ze ZN z 9.4.1992 dr. Marie Hromádkové, které tehdejší LN odmítly zveřejnit – a nejen ona!

Díky Polákům, kteří si našich statečných lidí váží daleko více než jejich rodná zem!

 

Jan Šinágl, 17.9.2014

* * *

Odpověď JUDr. Jiřího Žůrka, ředitele odboru pro styk s veřejností ÚOOÚ ze dne 24.4.2014

Žádost Jiřího Wonky o úřední opatření k zabránění poškozování ochrany osobnosti ze dne 19.9.2014

Část smlouvy Státního fondu pro podporu české kinematografie uzavřené s Libuší Rudinskou o účelové dotaci na dokument „Pavel Wonka – advokát chudých“ ve výši 300.000,-Kč (I. část + II.část). Podle mne se stává smlouva neplatnou, pokud byl změněn název dokumentu a zřejmě i obsah, kdy i poskytovatel dotace měl jistě jiné představy o hodnotě a objektivnosti dokumentu, který se už 2x tajně promítal před premiérou a je krácen. Obávám se, že vždy tak tvrdě uplatňované formalistické právo nebude v tomto v tomto případě použité. J.Š.

* * *

Jak se stal Pavel Wonka z advokáta chudých agentem StB – podle představ Libuše Rudinské!

Bratři Wonkové

Ano, zavírat oči před pravdou je zhoubné paní Marto Švagrová-Bystrovová!

Pomátla se dokumentaristka Libuše Rudinská na rozumu, nebo ví velmi dobře co a proč dělá ve své snaze o dehonestaci Pavla Wonky s pomocí pochybných existencí a dokumentů?!

Pavel Wonka: po advokátu chudých najednou důvěrník či agent StB…?!

Dnes „utajená" předpremiéra dokumentu o "estébákovi" Pavlu Wonkovi ve Vrchlabí!

Život se radikálně změní. Připravte se!

Otřesné dopisy Pavla Wonky a jeho maminky Husákovi, Štrougalovi, FS-ČSSR, SNV a MsP!

Dopisy „agenta StB“ Pavla Wonky nejvyšším komunistickým papalášům!

Trestní oznámení Jiřího Wonky na režisérku Libuši Rudinskou

Natáčení dokumentu „Pavel Wonka - Advokát chudých“, je provázeno podivnými praktikami…?!

Sbírka na podporu dokumentu o Pavlovi Wonkovi zrušena!

OS Trutnov 26.4.2012: I po 24 letech od smrti Pavla Wonky nás jeho odkaz stále oslovuje a varuje svoji aktuálností!

Pavel Wonka - vězeň svědomí, promlouvá aktuálně i ke dnešku!

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.40 (5 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)