Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

OPUS BONUM 5 Anastas Opasek 200914V sobotu, dne 20.září, se konalo v Břevnovském klášteře v Praze, tradiční, poněkud utajené setkání, na téma „Kde seOPUS BONUM 1 mse 200914 dělá politika.“ Na webu kláštera to uvedeno nebylo, na webu OPUS BONUM nebylo ani na titulce - muselo se pracně hledat?! Pozvánku jsem nedostal, ačkoliv jsem se už setkání zúčastnil. Naštěstí mne upozornil pan Jiří Wonka, kterému touto cestou ještě jednou děkuji. Celé setkání bylo zvukově zaznamenáno. To co stojí za poslech si můžete poslechnout na odkazech níže. Po skončení jsem se s menšinou účastníků poklonil památce Anástaze Opaska, Karla Kryla a Ivana Medka u jejich hrobů.

Úvod převora kláštera Prokopa Siostrzonka s projevem Petra Fialy

Projev JUDr. Milana Hulíka, reakcí Petra Fialy a mým prvním vystoupením, kdy jsem se ujal moderování od cca 25 min.

První diskuse s prvním vystoupením Moniky Elšíkové-Vadasové, která má viditelně problém s demokratickou diskusí, což dokázala v dalších vystoupeních

Můj první delší diskusní příspěvek od cca 16 min.

Můj první delší diskusní příspěvek od cca 5 min.

Skvělé vystoupení Jana Cizinského iniciátora referenda, které zabránilo stavbě předražené radnice v Praze

Vystoupení Václava Peřicha, bývalého státního úředníka

Můj poslední diskusní příspěvek od cca 10 min. a závěr převora Prokopa Siostrzonka

OPUS BONUM 2  paneliste 200914Osobně hodnotím jako nejlepší příspěvky Milan Hulíka a Jana Čižinského, věcné, faktické, bez zbytečných slov, které siOPUS BONUM 3 verejnost 200914 udrží pozornost posluchače od začátku do konce. Ostatní příspěvky obsahovaly také mnoho zajímavých postřehů a poučení, ale měly zbytečnou květnatost uvažování a vyjadřování, kde se podstatné zbytečně ztrácelo v přemíře zbytečných slov a slovních obratů a s tím i pozornost posluchačů. Navíc kapacita pozornosti a příjmu myšlenek na konci dne, zejména u starších lidí už takovou formu projevu, už jen biologicky, odmítá přijímat. Neustále konstatuji, ať jsem kde jsem, neschopnost většiny vystupujících se věcně, stručně vyjadřovat, vnímat empaticky publikum a podle toho korigovat svůj projev obsahové, tématicky i časově. To nemluvím o českém zlozvyku emotivně napadat, někdy až s jesuitským fanatismem, místo názoru jeho autora. Ne nadarmo se dříve vyučovalo řečnické umění ke kterému patří i živá diskuse. Té je bohužel téměř vždy dáván velmi malý prostor. Dobrý moderátor, dokáže z diskuse panelistů s veřejností udělat nezapomenutelný a mnohem přínosnější akci. Jen 6 hodin poslouchat nejde ani ty sebemoudřejší řečníky.

OPUS BONUM 4 Jiri Wonka 200914To co předvedl předseda ODS Petr Fiala, bylo velmi slabé, populistické, o ničem. Kdyby takto vystoupil v ARD, tak by jeho strana skončila a on už během pořadu. Pana Fialy jsem si vážil jako děkana, kdy pronášel skvělé projevy, přál jsem mu, aby se stal politikem - už je zřejmě dalším z řady "bratrstva"? Rád bych se mýlil, kdy tu korupční katedrálu nelze zbořit zvenčí, ale jedině ona sebe samu. Jen připomínám, že při „grilování“ před zahraničním výborem Sněmovny ministryně Věry Jourové, kde je také předseda ODS členem, pro mé vystoupení za občany hlasovali pouze poslankyně Langšádlová z TOP O9 a poslanec Šťastný z Hnutí Úsvit.

Souhlasím s výroky předsedy ODS: „Politika není nad námi, ale mezi námi. Je třeba kontrarevoluce normálních lidí. Ideologie radikálního islámu je Islámský stát, ne náboženství. Ohrožení demokracie je vnitřní i vnější.“ Nemohu souhlasit s jeho výroky, kdy nevěří v osvícené osobnosti ale jen v politickou stranu a vysvětlování politiky. Není pro vůdce, tedy ani pro osobní odpovědnost! Kdo by měl být jejím nositelem a tedy i odpovědnosti než konkrétní, viditelná, výrazná a přesvědčující osoba, která hodnoty strany představuje silou své osobnosti, charakteru a také realizuje. Vojáci bez velitele také nevyhrají žádnou válku. 100 vojáků s velitelem snadno porazí 500 vojáků bez velitele. Za totality také vládli „všichni“ (a skoro každý kradl) a nikdo nebyl za nic odpovědný. To, že je proti řešení minulosti a vůbec nereagoval na veřejnou kritiku Pavla Béma bylo dost smutné. Předseda ODS má problém veřejně říci, že mu vadí tento prokazatelný korupčník a podvodník jako člen ODS a jeho poslanec – a pak věřte jeho slovům a slibům, resp. ODS?! Nadneseně řečeno, když už nemáme zatím lepší volbu: Lepší vláda schopných kteří kradou, než neschopných, kteří kradou též, ale mnohem více. Ti první alespoň něco vytvoří, ti druzí umí jen krást. Totalita nám to ukázala názorně – a kam to vedlo a vede! Dnešek je jen logický následek totality! Potřebujeme důvěryhodné politiky, ty určují kvalitu politických stran, tedy přímou volbu politiků. Vejlupek Bém by potom nikdy nemohl být opět zvolen do Sněmovny po tak skandálních odposleších!

OPUS BONUM 6 Karel Kryl  200914Když se předseda ODS bavil s moderátorem, rychle vypnul mikrofon Hulíkovi, který ho jistě nechtěně zapomněl vypnout,OPUS BONUM 7 Ivan Medek 200914 aniž by se na něho přitom podíval! Jen díky mému zásahu mohl Hulík včas reagovat na velmi nedůstojnou reakci předsedy ODS na jeho projev! Mimochodem pronesl ho „spatra“ na rozdíl od předsedy ODS.

Skvěle promluvil i Jan Cizinský. Zajímavý byl důvod, který uvedl jako hlavní motivaci lidí pro referendum o stavbě nové radnice: „Kdyby radnice koupila nové byty 5+1 všem úředníkům, vyšlo by to mnohem levněji.“

Dr. Milan Hulík také připomněl slova Václava Klause o tom, že „právo nelze přejímat z jiných zemí“. Švýcarsko, Německo, Japonsko a další země rádi převzaly osvědčené zákony z jiných zemí. Faktem je, že se i v těchto zemích osvědčily, na rozdíl od zákonů, zaváděných za Klausovy vlády a nejen za jeho. Faktem je i to, že za tyto „zákony“ je mnoho darebáků a zločinců Václavu Klausovi dodnes vděčno – snadno zbohatli, žijí mezi námi nepotrestání, mnozí jako ctihodní občané a dokonce i politici v dnešním Parlamentu. Inu jiná země jiný mrav, nebo spíše brav, použijeme-li slovenštinu a kultivovanější výraz…

Vážím si toho, že na konci pořadatelé pochopili moji „nekultivovanost“ a dali mi už bez problémů prostor k vyjádření. Pokud se kdokoli chová v rozporu s demokratickými pravidly. Potom jsem vždy rád „nekultivovaný“. Doufám, že příští rok budu pozván na téma Mistr Jan Hus, tedy o pravdě. Už nyní se hlásím se svým příspěvkem: „Život v pravdě a dopad lži na život jednotlivce a národa.“

 

Jan Šinágl, 22.9.2014

* * *

Výzva Karla Schwarzenberga na záchranu demokracie v naší zemi!

O dlužníku Babišovi

17 plus 6 důvodů, proč by Česko mělo být součástí Německa

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.33 (3 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)