Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Zubov avers 151014POSTIHY VŮČI RUSKU:Většina firem se sankcemi souhlasí: „Téměř 70 procent fi­rem považuje sankce za správnéZubov revers 151014 opatření a zároveň se domnívá, že ekonomické ztráty Evropy nejsou příliš velké. Je zajímavé, že téměř polovina z nich by sankce dokonce přitvrdila.“ Petr Manda ČSOB

Uskutečnila se ve velkém přednáškovém sále FFUK dne 15.října 2014, kdy byla spojena s presentací knihy Andreje Zubova a kolektivu „Dějiny Ruska XX.století I.díl – 1894-1939“ (II.díl má vyjít na jaře 2015). Potěšila velká účast mladých lidí, nepřekvapil nezájem veřejnoprávních médií a politiků. Vystoupil jsem v diskusi (2:00:05 hod.). Prof. Zubov mi nemohl jinak odpovědět. Český překlad projevů a diskuse pro „neruštináře“ přikládám. Omlouvám mírně sníženou kvalitu nahráváním přes sluchátko. Pochopíte Rusko a příčiny jeho dnešního, nenormálního, vskutku satanského chování. Níže uvádím několik myšlenek prof. Zubova a dalších řečníků.

Český překlad přednášky prof. Andreje Zubova

 

Zubov panel 151014Prof. Zubov Moskva:

Rusko se snaží oddělit od Evropy, aby si mohlo dělat co chce – Současný předseda Ústavního soudu Ruska ZorkinZubov sal 151014 chválí nevolnictví, protože pomáhalo udržovat pospolitost obyvatelstva – Ruská periferní kultura vysychala, když neměla možnost čerpat z „vyššího“ – V Rusku vládli primitizovaní pravoslavní – Ruská církev těžila z ukrajinských kořenů – Zlatý věk Ruska 1860-1870, Stříbrný věk z přelomu století až do Říjnové revoluce – Kvůli nevolnictví většina lidí zhloupla. Otrok má být hloupý – Stolipin: „Dejte mi 15 let a Rusko nebude potřebovat revoluci.“ Byl zavražděn v roce 1911 nepokrokovou revolucí – Opět došlo k zákonité barbarizaci. Rusko se vědecky udrželo jen díky tomu, že Stalin nestačil všechny povraždit, např. Koroljova, otce ruského vesmírného programu – Prorok Iziáš: Lidé nebudou toužit po chlebu a vodě, ale po slovu – Rusko se stalo uzavíráním se samo do sebe nebezpečím pro svět i sebe samé, divočí – Přijímejme kulturní formy Ruska, jako poválečného Německa, které odpovídají evropským – Je třeba dekomunizace a detotalizace – Potom bude na konci Rusko její součástí – Proto vznikla tato kniha jako analýza, varování a naděje – Setrvejte v pravdě, pak bude mít Váš život smysl – Po čistkách v armádě zbyli jen dva neschopní vojevůdci Buďonyj a Vorošilov byli zcela neschopní – Kdybych dnes mohl být maršálem Tuchačevským, zavelel bych k útoku - Kdo se nebojí, je buď lhář, nebo blázen. Kdo se bojí utíká. (odpověď na dotaz zda má strach o svůj život)

Prof. Strada Itálie:

V minulosti dozrává budoucnost (Anna Achmatovová) – Sebeuvědomování ruského lidu je na základě minulosti, tedy i deformované totalitou – Opět se manipuluje s minulostí.

Prof. Trajanov, Ženeva – potomek staré, exilové generace

Komunismus je projevem satanismu, viz současné dění v Rusku – Dnes tečou lži ze všech stran – Hlavním cílem zůstává hledat pravdu – Pravda je neporazitelná zbraň – Pravda vítězí

Ruský podnikatel z Petrohradu pracující mnoho let na Západě:

Západní kolega se ho kdysi zeptal: „Proč od nás berete jen to nejhorší?“ Jako by se to nyní začalo trochu otáčet?!

Z diskuse:

Proč tak bohatá země, která má vše, má tak chudé obyvatelstvo? - Lidé zchudli více za Stalina než za Cara – Ceny potravin stouply o 15% a kurs dolaru k rublu o 20% od počátku roku – Lidem se dával dudlík (pocit jídla) místo aby tak velká a bohatá země dala vysokou životní úroveň všem – Politika má rub a líc, kdy líc se chová navenek slušně. V Rusku si to občas pletou – Kdo rozděluje SATAN, proto nesmíme podlehnout.

* * *

Alexandr Barabanov právě dostal dalších 380.000,-Kč na vydávání časopisu ARTĚK od Ministerstva kultury. Prof. Zubov je pro něho fašista. Pan Barabanov má od tzv. „černínských kaštanů“ (sídlo MZV) zřejmě silnou podporu, kterou asi těžko může očekávat prof. Zubov. Mimochodem v pořadu Máte slovo o Ukrajině, požadovala ČT, aby zástupci Majdanu sundali odznáčky na jeho podporu. Paní Číhalová prohlásila, že tak učiní až v přímém přenosu. Miroslav Kalousek to odmítl s tím, že je to jeho součást oblečení. ČT se zalekla a odznáčky tak zůstaly na svých místech. Rada ČT dosud na stížnost E.Číhalové, která v pořadu vystoupila jako stoupenec Majdanu, neodpověděla?! Mně byla slíbená účast v pořadu zrušena cca 3 hod. před začátkem přímého přenosu – špatně prý počítali, chyběla prý jedna židle. Rád bych věděl kdo tak špatně umí v ČT počítat, ale možná to vůbec nebylo o matematice…?!

 

Jan Šinágl, 16.10.2014

* * *

Vynikající přednáška prof. Andreje Zubova v Domě národnostních menšin

Na Majdanu tekla krev, na Olšanech se ve stejném čase odhaloval památník ruským okupantům z roku 1968 !!!

PČR podezírá Jana Šinágla z výtržnictví za zneuctění pomníku interbrigadistů v Praze na Olšanech

Praha-Olšany: Uctění památky ROA a krajanů za účasti prof. Andreje Zubova!

Kolaborantský dopis Přátel Ruska v České republice prezidentu Ruské federace

Napsal mi čelný, viditelný představitel ruské propagandy v České republice Alexandr Barabanov

Takto neuvěřitelně manipuluje ruská TV s veřejností!

Vladimir Putin a čistky informačního prostoru

České restituce tunelují Rusové, ozývá se z pravoslavné církve

Jan Šinágl v LN o neveřejnoprávní ČT a skandálním pořadu „Máte slovo“ o Ukrajině!

* * *

V listopadu 89 jsme zrušili nevolnictví, ale otroky jsme dobrovolně zůstali!

Jsme republikou nezájmu občanů o politiku a politiků o politiku!

Černín couvá z podpory disidentů

Nastává soumrak demokracie v České republice…?!

Demokracie je znemožněna ústavou, ale kdo mlčel když se tvořila a mlčí dodnes…?!

* * *

POSTIHY VŮČI RUSKU

Většina firem se sankcemi souhlasí

PRAHA Téměř 70 procent tuzem­ských firem se domnívá, že po­stup Západu vůči Rusku je po událostech na Ukrajině správný, neboť je třeba hájit demokratické hodnoty. Vyplývá to z průzku­mu, který uskutečnila ČSOB v polovině září mezi více než 500 tuzemskými podniky. Stej­ný podíl firem míní, že ekonomic­ké ztráty kvůli sankcím z ruské strany pro Evropu příliš vysoké nejsou, a tudíž je nasnadě je podstoupit, aby pomohly Ukrajině. „Téměř 70 procent fi­rem považuje sankce za správné opatření a zároveň se domnívá, že ekonomické ztráty Evropy nejsou příliš velké. Je zajímavé, že téměř polovina z nich by sankce dokonce přitvrdila,“ komentoval výsledky výkonný ředitel útvaru Firemní bankovnictví ČSOB Petr Manda.

LN, 16.10.2014

* * *

Protokol o konverzaci mezi Hitlerem a Molotovem 13.11.1940 v Mnichově

http://www.histdoc.net/history/NaSo1940-11-13.html

http://www.histdoc.net/history/ru/hitler-molotov1940.htm

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.33 (6 Votes)
Share

Komentáře   

+3 #1 Pomozte Ukrajině 2014-10-21 07:31
Dejme Kyjevu zbraně

Spojené státy a další země by měly Ukrajině poskytnout vojenskou pomoc včetně těžkých zbraní, aby Rusko pochopilo, že za další agresi vůči Ukrajině draze zaplatí. Na konferenci Dny USA a Evropské unie na pražském Žofíně to v pondělí prohlásil bývalý ministr obrany USA a exšéf CIA Leon Panetta.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)