Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Petice odsuzující Zemana s požadavkem jeho odstoupení z funkce!

… Nyní už nikdo nepochybuje o tom, že prezident Miloš Zeman poškodil a zostudil úřad prezidenta České republiky více, než kterýkoliv z jeho demokratických předchůdců. Je nutné si ale uvědomit míru oné hanby, kterou pan prezident Zeman způsobil. Netýká se to totiž jenom vulgarismů, které použil v přímém vysílání pro veřejnoprávní Český rozhlas v tak zvaných Hovorech z Lán. … V normální zemi by museli občané zaplavit ulice, občané zákonodárci požadovat odstoupení prezidenta, nebo sami na protest se vzdát svých funkcí, elita národa burcovat a konat. ...

V Komentáři týdne se zamyslíme nad působením Miloše Zemana v prezidentském úřadu a vrátíme se k Zemanově návštěvě Číny a následnému rozhlasovému vystoupení. Příspěvek připravil lékař, pedagog a publicista Roman Joch, ředitel kulturně vzdělávací organizace Občanský institut. Komentář vysíláme v sobotu 8. listopadu 2014 v 7.30 a 18.20, opakujeme v neděli v 1.45 a v pondělí v 10 hodin.

Nyní už nikdo nepochybuje o tom, že prezident Miloš Zeman poškodil a zostudil úřad prezidenta České republiky více, než kterýkoliv z jeho demokratických předchůdců. Je nutné si ale uvědomit míru oné hanby, kterou pan prezident Zeman způsobil. Netýká se to totiž jenom vulgarismů, které použil v přímém vysílání pro veřejnoprávní Český rozhlas v tak zvaných Hovorech z Lán.

Zostuzování v téhle míře začalo dříve, během jeho státní návštěvy Čínské lidové republiky. Je pochopitelné, že prezident Miloš Zeman usiloval o rozvoj obchodních vztahů mezi námi a Čínskou lidovou republikou, která se dynamicky rozvíjí, ale míra poklonkování režimu, který zůstává velice represivní, tyranský a sám sebe označuje za komunistický, byla nehodná prezidenta svobodné demokratické a ústavní republiky. Jinými slovy: prezident Zeman se vůči čínským komunistickým vládcům pokořil příliš mnoho. Naprosto skandální byl jeho rozhovor pro čínskou veřejnoprávní televizi, ve kterém řekl, že nepřijel do Číny poučovat o lidských právech (toto mimochodem nikdo od prezidenta Zemana ani nikdo z nás nečekal), ale když dodal, že se přišel učit tomu, jak lze stabilizovat společnost, věci zašly příliš daleko. Ta stabilita, o které mluví prezident Zeman, je založena na brutálním represivním režimu jak vůči opozičním křesťanům, tak proti příslušníkům duchovního hnutí falun gong i prodemokratickým disidentům. Političtí vězni a náboženští disidenti jsou zavíráni do koncentračních táborů jménem lao-kai, ve kterých jsou političtí vězni popravováni a jejich orgány těsně po popravě jsou prodávány bohatým zájemcům ze světa. Toto je stabilita na čínský komunistický způsob.

Největší kaňkou na důstojnosti prezidentského úřadu byl Zemanův návrat z Číny. Je naprosto bezprecedentní a neakceptovatelné, aby se prezident vracel ze státní návštěvy nikoli vládním letadlem, ale letadlem soukromé firmy. Miloš Zeman o sobě rád říkával, že je prezidentem dolních deseti milionů občanů. Jeho bratříčkování se s reprezentanty toho největšího big businessu ukazuje, že je spíše prezidentem horních deseti tisíc. Navíc ona firma PPF je sice založena českými občany, ale své sídlo má v Nizozemí. To znamená, že daně odvádí v Číně nebo v Nizozemí, nikoli však v České republice, tudíž považovat ji za českou firmu nedává smysl.

Ale řada ostud pokračovala vyznamenáváním u příležitosti státního svátku 28. října Je neakceptovatelné jak z hlediska protokolu, tak slušnosti a respektu k nositelům státních vyznamenání a vlastně ke všem občanům, aby někdo přišel převzít vyznamenání v bundě. V obleku, který není patřičný situaci. Můžeme si myslet o panu Sedláčkovi, který přišel převzít ocenění v bundě, cokoli. Mnohem větší selhání způsobil protokol úřadu prezidenta. Mohli mu alespoň půjčit sako. A pan prezident Zeman si zřejmě uvědomil, že těch kiksů a přešlapů bylo hodně. Ona mediální kritika, která se po právu vůči němu snesla, se ho zřejmě dotýkala natolik, že se rozhodl vyrazit klín klínem. První listopadovou neděli použil v přímém přenosu vulgarismy, které od jiného demokratického prezidenta nikdo nikdy na veřejnosti neslyšel. Toto už není ani čtvrtá cenová skupina. Jinými slovy: reputace prezidenta Zemana je na tom úplně nejnižším bodu v historii úřadu prezidenta České republiky. Všichni jeho demokratičtí předchůdci, ať už měli jakékoli chyby nebo dokonalosti, vůči němu vypadají dobře. Za to, co si způsobil, může prezident Miloš Zeman sám. A je od něj nepoctivé, že z celé situace viní údajnou „lumpenkavárnu“. Je to svalování odpovědnosti za špatné chování na jiné lidi. Jinými slovy: akt zbabělosti.

Roman Joch, 7.11.2014

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:59SmUNz0EDsJ:zpravy.proglas.cz/detail-clanku/kometar-roman-joch-o-vystoupeni-prezidenta-milose-zemana.html+&cd=1&hl=cs&ct=clnk&gl=cz

* * *

Diskutujte: Petice odsuzující chování prezidenta České republiky Miloše Zemana, s požadavkem jeho odstoupení z funkce!

Věra+René Kellerovi — 2014-11-09 11:08

Souhlasím se vším co je v otevřených dopisech Zemanovi napsáno. Nepíši nic, protože bych musela opakovat.

* * *

Diskutujte: Otevřený dopis prezidentu České republiky Ing. Miloši Zemanovi

Tom — 2014-11-08 21:19

A myslíte, že se ještě můžete někdy beze studu objevit na veřejnosti? A myslíte si že člověk jako je Miloš Zeman vůbec ví co je to stud? Pokud tomu někdo věří, pak je velmi velmi naivní.

* * *

Finančník Kellner jen využil příležitosti a slabého prezidenta, bez kterého by se nejbohatší Čech k hlavě čínského státu v dohledné době nikdy nemohl dostat. Níže připomínám visionářskou předpověď Miroslava Šimka, kdy skvěle paroduje Milouše Zemana jako premiéra a prezidenta.

* * *

* * *

Zločinné komunistické tělo ztratilo hlavu, ale tělo žije dál se všemi spojeními a zlozvyky, které ještě více zdokonalilo díky demokracii. S totalitou prošlý člověk si s ní neví rady a opět chce instinktivně svého „Gottwalda“, který by za něho udělal vše a byl za vše odpovědný i za jeho život. Čím pak to asi bude, že totálně zničeně Německo povstalo z trosek a my, kteří jsme byli války ušetření, jsme dosáhli zlomku jeho životní úrovně? Bez komunistů bychom nepochybně po roce 1948 dokázali to co Německo také. S komunisty jen zkázu morální a následně hospodářskou. Jejich pohrobci ve všech politických stranách jen pokračují v tom, co se naučili v totalitě - nedělat, krást, podvádět a žít z poctivé práce druhých. Pár čestných výjimek na to nestačí.

To je alarmující výzvou všem zbylým schopným občanům, kdy musí jednat především elita. Skutečná elita se neprojevuje jen slovy a myšlenkami, ale i příkladnými činy. Řadím k ní i Jana Němce, který vrácením medaile do depozitáře Pražského hradu vyslal mravní gesto celému národu, které vydá za tisíce článků, prázdných gest a prohlášení, které nenásledují žádné činy!

Podepisuji každou smyslplnou petici, tedy i veřejně známých a uznávaných osobností, chcete-li elit, bez ohledu jaký mám k nim či oni ke mně vztah. Ještě jsem nezaregistroval, že by tyto osobnosti podepsali i smyslplné petice běžných občanů či známějších občanských aktivistů. Potom jejich chování není elitní, ale elitářské, naznačující, že prioritou pro ně není obsah a smysl, ale autor. Tudy cesta určitě nevede. Potom se musí objevit skutečné elity, má-li mít tato země naději. 10 milionů nespokojených nedokáže nic, nebude-li mít osobnost se kterou se ztotožní a která jejich sílu využije ve prospěch země. Nemalá řada těch, co důvěru obyvatel zneužila ve svůj prospěch a proti zájmům země, by už měla skončit tím posledním - Zemanem. Jinak si koledujeme o nové otroctví, postupnou bídu, rozklad morálky, společnosti a nakonec i národa.  

Bořit je snadnější než budovat. Mnohem těžší je především změnit lidi z bořitelů na budovatele, z totalitního myšlení na myšlení svobodného, odpovědného občana. Kolik politiků chodí mezi lidi? Kolik jich zastihnete v jejich kancelářích? Kolik z občanů zákonodárců se projevuje veřejně a pozitivně? Většinou jich znáte jen z kandidátek podle jména?! Skutečnou práci pro zemi vykonává mizivá menšina bez vlivu na podstatné, kdy dění v naší zemi stále ovlivňují mocní v pozadí, tedy i kandidátky. Parlament tak slouží především jim a ne zemi a jejím občanům.

V normální zemi by museli občané zaplavit ulice, občané zákonodárci požadovat odstoupení prezidenta, nebo sami na protest se vzdát svých funkcí, elita národa burcovat a konat. Jsme nemocnou zemí, kdy se naplňují slova Pavla Wonky:

… „Ale kdo ví. Možná, že se ona pomyslná kára skutečně vyškrábe ně­kam na kopec. Ti vzadu ji přestanou brzdit a budou Švejkovi našeptávat: „Švejku, naskoč, s kopce nemusíš tlačit. S kopce to jede samo.“ A jestliže se ve Švejkovi něco probudí a těchto hlasů poslechne, potom bych v té době nechtěl být u oje. Nechtěl bych být při tom, až se ten žalostný průvod s károu bude po­tácet na své anabázi někam k Putimi, uondaný a demoralizovaný. Nechci být ani u té žabomyší války a účastnit se tohoto handrkování. Napadá mi tedy už jen role Laokona a proto volám: „Nevěřte Danajcům, odmít­něte danajské dary!“ …

Navrhuji heslo LISTOPAD – ZEMAN PAD, pokud nechceme opět pádit na Východ, mnozí za mříže a ti schopní opět za svobodou!

 

Jan Šinágl, 9.11.2014

* * *

Zobrazit všechny komentáře

Petr Blažek 8. listopad 13:16

Sametová něha - hlavním bodem je otřesný film Libuše Rudínské o Pavlu Wonkovi. Co to je za obludnost dělat premiéru k výročí 17. 11. v rámci takto nazvaného festivalu?

https://www.facebook.com/events/1552687404962441/?ref=3&ref_newsfeed_story_type=regular

* * *

Z německého tisku:

Die Welt

Tschechiens Präsident irritiert mit Gossensprache

Tschechiens Präsident Milos Zeman überrascht in einer Livesendung mit vulgären Entgleisungen auf dem Niveau von Pubertierenden. – Český prezident Miloš Zeman překvapil v živém vysílání vykolejeními na úrovni pubertujícího.

Süddeutsche Zeitung:

Pöbeln in Prag

Ein schwerer Fauxpas, der anderswo zum Rücktritt führen würde… der Präsident sei physisch und psychisch vom Alkohol ruiniert. Ein Problem … - Těžké fauxpas, které by jinde vedlo k odstoupení… Prezident je psychicky a fyzicky ruinován alkoholem…

Die Tagesschau

Zeman schockiert mit Fäkalsprache

Angesprochen auf seine weiche Linie gegenüber seinem russischen Amtskollegen Wladimir Putin reagiert Milos Zeman weit unter der Gürtellinie. … Finanzminister Andrej Babis, ist tief empört: "Der Präsident repräsentiert unser Land. Seine Ausdrucksweise sorgt jedoch für ein schlechtes internationals Bild." – Osloven ve věci měkké politiky vůči ruskému kolegovi v úřadu reagoval Miloš Zeman úderem pod pás … Ministr financí Andrej babiš je rozhořčen: „President reprezentuje naši zemi. Jeho způsob vyjadřování způsobuje špatnou mezinárodní pověst země.“

* * *

Petice odsuzující Zemana s požadavkem jeho odstoupení z funkce!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.67 (6 Votes)
Share

Komentáře   

-3 #4 Niki 2014-11-14 12:42
Šnáblty jsi neskutečné hovado,matka hodně chlastala že ty onuce špinavá ty jsi odpad společnosti zrudo odporná!
+6 #3 gambitek 2014-11-13 21:38
Snuska hlouposti. Tady se nevysetruji opakovane nahlasene trestne ciny, me nejaky komnentar o pravdivem stavu veci Pussy Riot nepripada tak hloupy jako tento clanek. Komunismus tady nebyl, je tady ,svobodna, rvacka ruznych typu zlodeju a lehkozivku ktera jak je videt nekomu vyhovuj. Me ne.
-2 #2 Mrzílek 2014-11-13 02:08
S Klauzem sklouznem se Zemanem na zem. Netřeba Gutalax.
-4 #1 šiřte dál 2014-11-10 22:25

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)