Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Zeman NO HradHappening měl dvě části – oficiální u pomníku TGM na Hradčanském náměstí a neoficiální na hradním nádvoří, kamTGM Zeman Tibet 191114 se spontánně demonstrující přesunuli. Na místě byly kamery ČT, Svobodné Evropy, německé a španělské televize. Bylo to úchvatné, nejen spontánní vystoupení občanů u pomníku TGM, včetně dětí, ale i nádherně zazpívaná píseň „Ach synku synku“ před branami Hradu a poté Hymna České republiky pod okny Zemana. Majestátně se nesla a rezonovala celým nádvořím až k vrcholu Katedrály sv. Víta. Bylo skvělé, že tak mladí a ještě nezkušení konají a ukazují i starším cestu. Promluvit mohl každý, což není běžným zvykem při podobných akcích. Nikdo toho nezneužil. Bylo krásné slyšet např. skvělou dívku, která mi poté řekla, že ještě nikdy nemluvila a celá se ještě chvěla. Při projevu to na ní nebylo vůbec znát. Určitě to bude někde na You Tube. Stejně skvělé bylo, že nikdo možnost mluvit nezneužil a všichni mluvili k věci a nadosobně. Díky studenti!  


 

Mladí studenti se musí ještě mnohému učit, ale nejsou zasaženi totalitou jako většina z nás. To, že sami od sebe dokáží nadosobně, kultivovaně konat, je staví vysoko nad většinu z nás.

 

Jan Šinágl, 19.11.2014

* * *

Hradní show

TGM Zeman lid 191114Nechal bych toho na Hradě mluvit tak jak mu zobák narostl. Je to jeho řeč, jeho názor, jeho způsoby. Budou-li se s ním stále někteří lidé, redaktoři přít, upozorňovat, nikam nedojdou. Naopak dotyčný se bude bavit, je to jeho naturel. Je lépe nechat nakupit jeho způsoby vyjadřování, budou bobnat. Časem se nakumulují, občané i redaktoři si udělají obrázek. Neustále něco panu Zemanovi vyčítat, nebo dokazovat, že takhle je to špatně nikam to nevede. U člověka který je prozatím nepostižitelný a má v povaze vždy si prosazovat svou je lepší počkat. Kvůli dětem jeho projevy posunout po 22 hodinu, nebo nahrávat a upravit. Umanutému člověku, který je přesvědčen o své pravdě a vzhledem k jeho inteligenci vždy najde důkaz, že má pravdu, je diskuze zbytečná.

K.Mrzílek, 19.11.2014

* * *

Senátor McCain: Jsem velmi znepokojen postojem Zemana k Rusku

TGM Zeman devce 191114Vlivný americký senátor John McCain je velmi znepokojen postojem českého prezidenta Miloše Zemana vůči Rusku a jeho prezidentovi Vladimiru Putinovi. Výroky a akce českého prezidenta označil McCain za pozoruhodné. Západ by měl podle republikánského senátora na ruskou agresi na Ukrajině reagovat mnohem razantněji, měl by Kyjevu dodávat zbraně a postavit se ruské propagandě. "Jsem velmi znepokojen trendem v některých zemích východní Evropy, včetně České republiky. Některé věci, které zazněly o Rusku, názorové změny, které se udály," řekl McCain v debatě o odkazu Václava Havla, která se uskutečnila v knihovně amerického Kongresu. Konkrétně se přitom zmínil o maďarského premiérovi Viktoru Orbánovi a o Miloši Zemanovi. ČRo, 19.11.2014

V americkém Kongresu byla odhalena busta Václava Havla

TGM Zeman megafon 191114V budově amerického Kongresu byla k 25. výročí pádu železné opony odhalena busta bývalého československého a českého prezidenta Václava Havla. Slavnostní události, před kterou zazněly státní hymny obou zemí, se za českou stranu zúčastnil mimo jiné premiér Bohuslav Sobotka a za americkou předseda Sněmovny reprezentantů John Boehner. Roušku z busty, kterou vytvořil českoamerický sochař Lubomír Janečka, pomohla sejmout vdova po exprezidentovi Dagmar Havlová. Přítomni byli mimo jiné šéf české Poslanecké sněmovny Jan Hamáček, exministryně zahraničí USA Madeleine Albrightová nebo šéfka demokratů ve Sněmovně reprezentantů Nancy Pelosiová. Havel je po Winstonu Churchillovi, Raoulu Wallenbergovi a Lájosi Kossuthovi čtvrtým Evropanem, jehož busta se ocitla v americkém Kongresu. ČRo, 19.11.2014

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.94 (17 Votes)
Share

Komentáře   

-3 #26 Tom 2014-12-19 19:52
Cituji Rudolf Ptáček:
Tak nám tady zase řádí američtí tajní tentokrát díky zblblým studentům a pár uplaceným domácím štváčům. Pana prezidenta jen tak nesestřelíte.
Tady nejste v Bolívii. S pozdravem ptáček

Hmmm???
A co když máme Miloše Zemana presidentem a přímou volbu presidenta proto,že nám tady řádí ruští tajní,kterým se podařilo zblbnout hodně debilů?
-1 #25 Tom 2014-12-19 19:42
Referendum a přímá demokracie-to zní velice hezky a jednoduše.Já bych řekl jako jednoduché řešení složitého problému.Většin a totiž nemusí mít vždycky pravdu,protože může podléhat buď chvilkovým náladám které se mohou později ukázat jako mylné (viz volba Miloše Zemana presidentem a vůbec zavedení přímé volby presidenta),neb o být zmanipulována vychytralými demagogy.Nebo obojí dohromady.
Kam vede vláda zmanipulované ulice,o tom nás může poučit např. historie Francouzské revoluce.A nejen té.
+3 #24 Rudolf Ptáček 2014-12-19 18:48
Tak nám tady zase řádí američtí tajní tentokrát díky zblblým studentům a pár uplaceným domácím štváčům. Pana prezidenta jen tak nesestřelíte.
Tady nejste v Bolívii. S pozdravem ptáček
0 #23 Jan Mrzílek 2014-11-28 17:44
michal Novotny "Pane Mrzilek. Dekuji vám za vysoce intelektuálni odpoved, ktera mi nic nerekla. Ne kazdy.." Právě o to tu jde. V monarchiích je hlavou státu panovník a ten kontroluje práci poslanců. Tedy chrání národ před politickými dobrodruhy. A národ si nemusí lámat hlavu volbou hlavy státu, protože ta tu prostě ve svém úřadu už je. Zamyslete se prosím, s jakým řidičem bysteraději jel v aotobuse. S takovým který se už od malička učil řídit všechna vozidla, zná dobře všechny silnice i silniční zákony celého světa, umí si na silnici poradit téměř s každou závadou a opraví ji a ještě ví, kde cestou dobře vaří? Anebo s Vendou, kterému se sice autobus líbí, jak se leskne a umí o něm hezky povídat, ale o řízení toho moc neví (dosud řídil trakař), natož o všem dalším potřebném? Zato je takový lidový a většina pasažérů má hezký pocit, jak dobře jim rozumí. Vždyť tak hezky mluví a tolik krásných zážitků slibuje. A rozhodovat se a draze platit to musíte každých 5 let. Jak se rozhodnete?
-3 #22 Jan Šinagl 2014-11-27 15:18
+3 #21 michal Novotny 2014-11-27 14:13
pokracování:Dul ezite je, aby Cesi meli pocit, ze o sobe skutecne rozhoduji. A myslim si, ze kdyby se referendem zamezilo ovládáni verejnoprávních medii " pseudodemokrati cky zvolenou" bandou, ktera si riká programová rada a kdyby se umoznilo svobodnému sireni názorú v TV formou sirsích a trochu delsich diskusi o soucasne politice za úcasti i malych stran, odbornikú a treba namatkove vybraných lidi " z ulice", tak by se Cesi konecne zacali o svuj stát zajimat.
+3 #20 michal Novotny 2014-11-27 14:12
pane Sinágl, do jiste míry máte mozna pravdu, ale nemyslite, ze by se uz pomalu nekde melo s tim " skolením " a politizováním Cechu pomalu zacít? Reknete sám, co je lepsi? Tak jako dosud se nechat vodit za nos jen vládnimi garniturami ktere svou moc bezproblematick y zneuzivaji pro sve úcely bez moznosti kontroly obcanem a nebo radeji prejit k referendu. Nas stat vlastne vubec nerídi politicke ( uvnitr nedemokratické ) strany , ale jen jejich pár clenu vedeni. Clenska zakladna je dobra jenom pro vybíraní clenskych prispevku a pro zduvodneni výse dotací.:-)Takze nas stat vlastne ridi jenom par politiku ve spojeni s oligarchy.
-1 #19 Jan Šinagl 2014-11-26 12:11
O tom kam vede přímá volba bez znalosti demokracie a občanské vyspělosti, jsme se přesvědčili při volbě presidenta. Zavedeme-li zde švýcarské zákony, nebude zde švýcarská demokracie, protože zde nebudou Švýcaři. I malé děti se ve Švýcarsku učí, že předpis a zákon se respektuje, aby plněním povinností mohla být demokracie funkční, ne zneužita . U nás je trvalou tradicí – už před komunisty – okamžitě hledat cesty, jak zákony obejít.
+4 #18 michal Novotny 2014-11-26 08:05
Pane Mrzilek. Dekuji vám za vysoce intelektuálni odpoved, ktera mi nic nerekla. Ne kazdy se muze a chce stourat v heraldice nebo dokonce minulosti a soucasnosti modre krve v Evrope. Nicmene by me vice zajimalo, kdo by na trune sedel a do dálky hledel? To se vám nepodarilo urcit, az na to snad, ze jste mi naznacil, ze urcit tuto osobu by mohl vysoce erudovany clovek. O tom, kolik prostych obcanu by bylo s vasi volbou spokojeno by se dalo s úspechem pochybovat.Ja osobne si myslim, ze nejlepsi volba pro tento zoufalý narod by bylo zkusit Okamurovu primou demokracii. To tu jeste nebylo a v zasadních vecech by rozhodovali prave obcane sami za sebe!!!!Kdyz to jde ve Svycarsku i jinde, proc by to neslo v Ceské republice :-)Ten kral mi pripomina spis stredovek.Uz jen ten nas Karl je v podstate odstrasujici priklad!
-4 #17 Jan Mrzílek 2014-11-26 04:39
Pane Novotný, z obsahu i formulace Vašeho dotazu se domnívám, že by Vám prosté sdělení jména konkrétní osoby, aniž bych je doplnil obsáhlým zdůvodňujícím komentářem(pro který zde žel není dostatečné místo) vůbec nic neřeklo a musel byste si chybějící informace nahrazovat doměnkami, případně falešnými smyšlenkami, což jistě nechcete. Myslím, že můžete dojít k podobnému výsledku, když se začnete sytematicky zabývat poznáváním evropských monarchií a jejich významu, srovnáváním jejich kladů i záporů s evropskými republikami ve všech sférách zájmu obyvatelstva i státu a jeho významu, rovněž budete-li se současně zabývat studiem skutečné (tedy oprostěné od vlastenčících báchorek)histor ie české státnosti a stavu národů českých zemí a hodnocením kladů a záporů úrovně české státnosti i národa. Jsem přesvědčen, že vás toto téma časem zaujme a nebudete se muset už nikoho ptát na věci, na které si budete moci odpovědět, a to poměrně fundovaně sám. A věřte, že jistota je lepší,než přejaté nevědění

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)