Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Hus JanDominik Duka: „Svobodný je ten, kdo se nebojí odpovědnosti a kdo se nebojí svoji svobodu hájit.“

OBRAZ DNEŠNÍHO ČECHA - Stojí bača u ovčince, v ruce samopal a nadává: „Ty kurvy vlci dáví jednu ovci za druhou a nikdo s tím nic nedělá! To je bordel! Zlatí komunisti!“ Víš ty Čechu, co je to to ovčí stádo? Je to národní majetek a státní finance. Víš ty Čechu, kdo zbořil oplocení? Politické strany ve službách vlků. Víš ty Čechu, co je ten samopal? Tvoje volební právo! Víš ty Čechu, kdo je ten hloupý bača? Ty jsi to, vole! Vrbík, Zlín, Vánoce 2014

… Pan Březina vypráví užaslým soudcům a prokurátorovi, jak funguje podzemní lihovar a jak se svou partou obral stát na daních o 270 milionů a policie, justice a celníci si toho 15 let jakoby nevšimli. Za smrt tolika lidí najít tak málo viníků a udělit tak nízké tresty je jen dalším důkazem o nefunkčnosti státní správy a neschopnosti, resp. nezájmu najít skutečné viníky a příčiny. Ve vyspělé zemi by byly vysloveny drakonické tresty a odpovědní voláni k odpovědnosti – u nás nic! Totéž bude platit nepochybně i o Vrběticích! …

Mistr Jan Hus v roce 1409: "Cikáni jsou plémě nečisté, mravů hanebných, práce se štítící, druh druha okrádající a Boha neuznávající." Shrnul celý cikánský problém, jehož podstata se za uplynulých 600 let nezměnila. Nejhorší je fakt, že tu vyrůstá generace mladých Romů, kteří nikdy, z velké části, neviděli nikoho kolem sebe pracovat. Cikáni plně svoji přirozeností využili násilnou domestikaci komunisty, kteří pomoci jí jen vykultivovali to špatné, podobně jako komunistický systém v české povaze a charakteru.

Mistr Jan Hus: „Přisámbůh, že Němec čestný člověku bližší je, než Čech neřádný.“

Kázal by stejně Mistr Jan Hus i dnes? Obávám se, že ano. Nic proti Cikánům, ale trvat jen na svých právech a neplnit své povinnosti je nemravné, při vší úctě k té menšině cikánů, která si své povinnosti plní. Nelze se divit, že ti kteří si své povinnosti plní, se bouří – viz Duchcov, chcete-li bývalé Sudety. Dříve vysoce prosperující krajina, kulturně vyspělá se stala džunglí, nejen lidskou, ale i kulturní, policejní a justiční. Je to o charakteru lidí. Krajina se nedá obelhat, ani daný charakter těch co ji kultivují či dekultivují. Nezapomínejme, že i nemalé procento „bílých“ také zneužívá masivně různé sociální dávky. Jsou mezi nimi často i bohatí a zdraví, o nemravných, vysokých penzích a výslužkách bývalých členů bezpečnostních složek komunistického režimu nemluvě. V Polsku už tuto nemravnost zrušili, kdy pachatelé pobírali vyšší penze než jejich oběti.

Čeká nás moře práce s nejistým koncem, aby opět nezavládl zákon džungle, tedy silnějšího a mocnějšího. Její základy se nám tu už vytvořily. Čest všem těm, kdo sami něco aktivně pro změnu dělají a neschovávají se před TV obrazovky, na chaty, do supermarketů či do hospod v naivním očekávání, že to někdo udělá za ně.

Naší zemi vládnou převážně nezodpovědní a neschopní ve správě země na všech stupních, jejichž hlavní schopnost spočívá v umění získat funkci, umožňující bezstarostně žití z práce druhých, ale s absencí schopnosti osobně, aktivně jednat, se všemi riziky které to přináší a za své jednání převzít plnou odpovědnost. Jsme zemí neodpovědnosti, kdy kdekdo chce mít funkci, moc, vliv, nepracovat, ale nikdo nést za svá rozhodnutí osobní odpovědnost a přiznat vlastní pochybení – ať už přímé, nebo nepřímé spojené s převzetím odpovědnosti za nezákonné jednání podřízených.

Pan Březina vypráví užaslým soudcům a prokurátorovi, jak funguje podzemní lihovar a jak se svou partou obral stát na daních o 270 milionů a policie, justice a celníci si toho 15 let jakoby nevšimli. Za smrt tolika lidí najít tak málo viníků a udělit tak nízké tresty je jen dalším důkazem o nefunkčnosti státní správy a neschopnosti, resp. nezájmu najít skutečné viníky a příčiny. Ve vyspělé zemi by byly vysloveny drakonické tresty a odpovědní voláni k odpovědnosti – u nás nic! Totéž bude platit nepochybně i o Vrběticích!

V Maďarsku komunisty po roce 1989 zrušili, museli odevzdat veškerý majetek, ztratili 90% členstva, založili novou stranu, ale ta byla potom na stejné startovní čáře jako ostatní strany! Naše společnost komunistickým zlodějům nám ukradený majetek ponechala.

Poláci dokázali to co dokázali díky své víře v Boha? My jsme převážně ateistický národ, který postrádá žitou víru v Boha. Jsme pouzí „pánbíčkáři“, hrající si na něco co nejsme a rádi bychom byli. Jsme pokrytci. Proč se asi nekonaly masové demonstrace za zrušení komunistické strany? Všichni členové KSČ nebyli zločinci - také jen pánbíčkáři, hledající osobní výhody, kdy mravnost, stejně jako dnes, většinu nezajímá. Stydět se je neznámý pojem – to spíše hrdost za neodhalený podvod! Tak neskutečná míra a ochota ke krádežím a podvodům v našem národě je málokde na světě. Skoro je to jako „národní sport“, na který jsme pyšní. Nikdo se nestydí za to, že často tak veřejně a okatě krade, politiků nevyjímaje.

Příliš mnoho lidí v naší zemi beze studu krade. Protože se krade mnoha a mnoho, musí se okrádat i navzájem. Začarovaný kruh, ze kterého pro mnohé není úniku. Příliš mnoha lidem se v naší zemi daří blahobytně z nakradeného. Stále více lidí je na hranici chudoby ačkoliv poctivě pracují. To je tikající „sociální bomba“, která nás může nejen oslabit, ale i poslat znovu na Východ, nenajde-li v sobě země už sílu se tomuto sebezáhubnému procesu bránit.

Nedávno mi jeden zaměstnanec státního úřadu řekl: „Nejlépe fungují neziskové organizace na dobrovolné bázi. Jakmi-le jsou placené funkce a struktury, dochází k jejich osobnímu zneužívání a ztrátě efektivnosti organizace.“ Též mi řekl jak se v poslední době množí různé schůze a semináře ve věci kontrol ze kterých jsou sami účastníci zděšeni. Stojí obrovské peníze a potřebný efekt nepřinesou – nemohou!

Pokud by byla funkční policie a justice, byla by to ta nejlepší kontrola. Třídil jsem za poslední roky svůj archiv, mj. i trestní oznámení. Byly jich desítky, ani jedno nebylo úspěšné! Odpovědi typu jde o všeobecná tvrzení, doplňte o konkrétní důkazy, předali jsme místně příslušnému oddělení apod., berou každému občanu chuť po čase je podávat. Je tristní, když vás policie žádá o zaslání důkazů, na jejichž obstarání má pravomoci, na rozdíl od občana.  

Českého Reagana by společnost nepřipustila. Havel si byl dobře vědom proč byl vybrán, že budoucnost našeho národa je práce na generace s nejistým koncem. Dominik Duka to řekl 18.12 přesně při kázání na zádušní mši za Václava Havla - Dominik Duka: Nejlepší kázání a projev na území České republiky za posledních 25 let!

Nikde ve hromadných sdělovacích prostředcích není toto skvělé kázání a projev zveřejněn, zato dostávají značný prostor ateisté či zločinci viz včerejší LN, kde dostává celostránkový prostor Tomáš Pitr?! Můj článek o zdravotnictví odmítly LN zveřejnit, napadají Pavla Wonku, mé reakce odmítají zveřejnit, stejně jako jiná média, kteří ho hanebně pomlouvají či zpochybňují jeho charakter. Oslovení redaktoři LN, raději příjem mých e.mailů raději nepotvrzují. LN se tak posouvají do nebezpečného směru, kterému jsem zpočátku nechtěl věřit. Můžeme jen doufat, že jde o „škodnou“, které se LN časem zbaví.

Proto má větší šanci za této extrémní situace „nezodpovědnosti nikoho za nic“ jen silná strana se silnými osobnostmi, která by měla jasnou většinu a neodejmutelnou odpovědnost za vládnutí - i s riziky zneužití moci - ale i s nadějí na potřebnou změnu, kterou různé koalice či v zákulisí dohodnuté politické strany, nikdy nedokáží realizovat. Posledních 25 let je toho důkazem. K tomu je potřeba většina v Parlamentu a patřičný účet za odvedenou práci, vystavený voliči za volební období. Potřebujeme českého Churchilla pro dobu krize. Ne další Klause a Zemany. V zemi tak kolosálních podvodů a krádeží nemůže být politika ničím jiným než prostředkem k bezpracnému blahobytu na úkor poctivých – pokud budou zachovány její dosavadní struktury.

Volební právo „samopal“ občanů, byl dosud nabit slepými patronami. Je na čase, nabýt ostrými. Nebude-li současná vláda schopna efektivně vládnout a utápět se v koaličních sporech i nadále, musí si občané vynutit předčasné volby, nechtějí-li vypadat i nadále jako ovčané! Podmínkou vyjádření skutečné vůle občanů ale musí být změna volebního zákona a způsob tvoření kandidátek, aby občané mohli volit přímo a věděli jak kvalitní osobnost volí. Ani tuto nemravnou pojistku své moci politické strany nevydají dobrovolně.

Nedávno jsem potkal jednu sousedku, která mi vyprávěla, jak se její syn celý týden těší do Sokola a jak se nešťastný vrací, protože už zůstal sám - rodiče raději pošlou své děti k počítači. Zánik tradicí je i zánikem národa. Vše u nich začíná, nebo končí, stejně tak jako je základem politiky země komunální politika od které se vše odvíjí.

40 let ničení morálky a mravních hodnot nelze odstranit z hlav za pár dnů, tím méně, když se přenechala moc všehoschopným a značné části mravní spodiny národa, kdy menšina těch schopnějších mohla jen mírnit škody páchané na duši národa a jeho majetku. Spoluviníky jsme i my, kdy jsme moc naivně přenechali všehoschopným a upřednostňovali nákupy a cestování. O tom skutečná demokracie není – to je jen číst jejích „produktů“. S plnými krámy a žaludky se uspokojí i zvířata, ale ty vědí kdy mají dost. Potom to končí např. i právě aktuálními masovými krádežemi vánočních stromků!

Ovce ztratili své pastýře a bloudí slepě od nikud nikam, hledajíce marně cestu naděje, kterou jim nikdo neukazuje. Cesty, které jim společnost nabízí k ní nevedou. Kdo ukáže cestu dětem, když ani my ji neznáme? I o tom je poselství Vánoc.

Stále platí slova Mistra Jana Husa i TGM: „Problém naší země je především problém mravní.“

 

Jan Šinágl, 21.12.2014

* * *

William Boetcker vyslovil deset rad zdravého rozumu

1.Prosperitu nelze založit na bezstarostném zacházení s financemi.

2.  Slabí se neposílí oslabením silných.

3.  Malí nevyrostou omezováním velkých.

4.  Chudým nepomůže zničením bohatých.

5.  Mzda pracovníků se nezvýší utačováním těch, z jejichž peněz je placena.

6.  Nedostaneš se z problémů, když utratíš víc, než vyděláš.

7.  Spolupráci lidí neposílíš zvyšováním nenávisti.

8.  Solidní jistotu nezajistíš vypůjčenými penězi.

9.  Charakter a odvaha se neposílí zničením lidské iniciativy a nezávislosti.

10.Lidem nepomůžeš, když jim soustavně děláš to, co nechceš, aby dělali tobě."

* * *

Fakta o muničním skladu ve Vrběticích

ÚV KSČ: Z publikace Norbert 2 - příloha č.6 - str. 129

Obama podepsal zákon znemožňující nacistům pobírání penzí

Nezapomínejme na odkaz Václava Havla, nikdo to za nás neudělá

Dominik Duka: Nejlepší kázání a projev na území České republiky za posledních 25 let!

* * *

Tesat do kamene!

Jestliže si polovina lidí představuje, že nemusí pracovat, protože se druhá polovina o ně postará, a když druhá polovina zjistí, že není dobré pracovat, protože někdo jiný bezpracně dostane to, co oni vytvořili, tak to je začátek konce každého národa.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.44 (16 Votes)
Share

Komentáře   

0 #12 Jan Šinagl 2015-01-06 11:26
Diskutujte: Jan Urban: Český úkol pro rok 2015 – nejvyšší čas vyrovnat se s vlastní historií

Fredy — 2015-01-06 08:33
Je zajimave sledovat Cesko a Cechy prave z pohledu 100let samostatneho statu. Aneb 100 let permanetntni ekonomicke krize/co by meli cesi pokud by neokradli aristokracii a burzoasii?/ 100 let ceske korupce, 100let ceskeho politickeho a morlaniho bordelu. Pokud jedinny smysl ceske existence je nenavist vuci nemcum, tak tech 100 let ceske strnulosti a zapsklosti dava konecne smysl.
+2 #11 Aleš Přibyl 2015-01-06 10:36
Pane Šinágl plačete na nesprávném hrobě, když narušujete akce komunistů. Choťe plakat na hrob V Havla ten totiž nechal dál KSČ(M) fungovat výměnou za své koryto.Ano celý svět ho uznává, protože ho nezná,ale my co tu žijeme normální život tak mu nemůžeme přijít na jméno
+2 #10 Martin Donda 2015-01-02 10:19
Více nebo méně jsme pokřiveni všichni, kdo v Čechách žijeme. Mistr Jan Hus, tento celosvětový fenomén docházel obhajovat svou Pravdu do domu v Žebráku. Byl upálen před 600 lety. Díky továrníku Otakaru Volmanovi máme na náměstí jeho pomník. A myslíte, že se tento rok bude na náměstí konat slavnostní uctění jeho památky? A Riegrovy sady v Žebráku, o které se nejvíce zasloužil jeho otec František Volman? Jsou dnes „v první fázi“ ohroženy hospodářským lesním plánem! Později prodejem na parcely pro RD? K připomínce zakladatelů tohoto obdivuhodného urbanistického díla vlastně došlo až po zničení větší jeho části. Jejich dílo je v troskách. Kdo na ně oficielně v Žebráku vzpomene? A kdo v Žebráku vzpomene na Václava Havla?
-1 #9 Jan Šinagl 2015-01-01 10:26
Stále toho o našem národě, tedy i o sobě, mnoho nevíme. O to více se divíme. Kdybychom věděli, nedivili bychom se - hlidacipes.org/.../
+5 #8 Jan Chlumsky 2014-12-31 18:22
Honzi, neztrácej se mnou čas, mne asi nikdo nepřesvědčí, já vždycky koukám na to, co po lidech zůstane dobrého. A tady aby člověk špendlíčkem kopal a prstíčkem hrabal... Však já se i v Kanadě hádám s tou liberálně komunistickou verbeží...
+3 #7 Jan Chlumsky 2014-12-31 17:40
Proč se tam tedy ten člověk držel po 3 období ač slíbil jen pár měsíců? Když měl ruce svázané svými tajnými dohodami s Komunisty, měl odstoupit a dát šanci někomu schopnějšímu kdo neměl máslo na hlavě. Třebas některému z těch politických, které zametl pod koberec. To by národ morálně pozvedlo. Pokud se pomoci panu Havlovi týče, znám v cizině jednoho, který se velice angažoval v pomoci Chartě, tedy v té době Havlovi, a který si dnes nadává do idiotů. A pokud se navrácení emigrantů týče, Mašínovi to řekli za nás za všechny: Protože tam jsou stále komunisti, a ještě dlouho tam budou. To je ten národ, oplývající hrady a zámky, kulturou a hudbou, který si ale morálně nedovede zamést před svým prahem. Čůrat proti větru se nedá a my tady včetně Mašínů to dobře víme. Ten národ si lže a čeká, až ho někdo z té morální močůvky vyloví. Když ten národ měl dát přednost vzdělanému Čechovi z Ameriky, dal přednost člověku a lidem, jejichž minulost se musela nejdříve u STB skartovat. Škoda mluvit.
-6 #6 Jan Šinagl 2014-12-31 17:03
Zvláštní, co to asi vypovídá o národu, který obviňuje jednoho člověka za poměry, které se mu nelíbí a kterému vyčítá, že nezařídil vše jak si přáli? Smutné, že mu to vyčítají i ti, kteří žijí už desítky let v nedeformovaném prostředí a měli by zákony chování společnosti chápat mnohem více. Více udělat, za daného stavu země, po deformaci totalitou, bylo možné teoreticky, ale prakticky byl vývoj dán tím co „zasela“ totalita do myšlení a způsobů většiny obyvatelstva. Manipulace pokračovala velmi snadno. Bohužel se prakticky nikdo z exulantů nevrátil, aby pomohl, nebo se nechali rychle znechutit a odejít bez boje. Nebylo dost a není charakterních a schopných lidí. Kdyby byli, tak by jistě Václava Havla podpořili a mohl potom jednat i jinak. V jiných zemích obyvatelstvo aktivně, vytrvale nutilo vládu ke změnám – u nás jsme raději jezdili do ciziny, podnikali, nakupovali, politika většinu nezajímala. „Uřízli“ jsme hlavu totalitnímu tělu, ale tělo zůstalo a dokonale vybudovaný klientelistický , komunistický systém využil, využívá a zneužívá i nadále dokonale a zákonitě i dnešní demokracii. Václav Havel si toho byl vědom, viz jeho citáty, včetně citáty Pavla Wonky. Ptát by se měl každý sebe co pro demokracii udělal sám, osobně obětoval a riskoval. Jen psaní dopisů nic nezmění. Jan Werich znal dobře charakter českého národa: „Češi si potrpí na to, že si potrpí.“ Málokdo dělá svoji práci pořádně, ale kdekdo rád kritizuje práci druhých. Práce na generace s nejistým koncem.
+6 #5 Jan Chlumsky 2014-12-31 13:45
Pane Šinágl, Havel se dnes nemůže bránit, ale nebránil se ani když jsem mu psal v době, kdy ještě jezdil po světě a sbíral čestné tituly od lidí, kteří neměli ani tušení co se u nás pod pokličkou kuchtí. V čele našeho národa stál člověk, který nám dal sice naději, který ale pak zklamal tu nejvlastenečtěj ší část národa, politické vězně, a není divu, že mu za to plno lidí včetně mne nemůže dnes přijít na jméno. Zklamání lidí, kteří za morálku a pravdu trpěli a pokládali životy a od Havla čekali nápravu, se na morálce národa u nás projevuje dnes na každém kroku. Mé příspěvky jsem napsal ze strachu, že vláda, která tam dnes jeho přičiněním je, po něm pojmenuje celou českou republiku na Havlov. Podle mne on je ten, který si uctívání nezaslouží. A mlčet k tomu znamená jít s proudem a nadávání na poměry bez udání příčin zní velice nevěrohodně. Za ten link Vám děkuji, myslím, že Mašíni kteří s ním chodili do školy ho znali lépe než vy. Proto on jim nemohl přijít na jméno.
-5 #4 Jan Šinagl 2014-12-30 22:50
Pro opakované porušovaní etického kodexu tohoto webu, pane Chlumský. Neupírám Vám právo kritizovat kohokoliv, ale Vaše neustálá kritika Václava Havla je už daleko za hranicí slušnosti. Pomlouvat a napadat i nekultivovanými výrazy mrtvého člověka, kterého uznává vyspělý demokratický svět a který se nemůže bránit, nelze ničím ospravedlnit a tolerovat. To, že útoky na Václava Havla sílí i ze strany levice a komunistů nepřekvapuje. Věřím, že se nechcete zařadit k této mravní a morální žumpě - www.vaclav-havel.eu/
Nadějeplný Nový rok!
+7 #3 Jan Chlumsky 2014-12-30 15:25
Mohl bych vedet, proc dva me posledni prispevky o Havlovi nebyly otisteny, respective byly stazeny hned po zadani?

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)