Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/stories/2014/Jourová_1.jpg'
There was a problem loading image 'images/stories/2014/Jourová_1.jpg'

Ricar MarekVěra Jourová 10/2006: „Manipulace s EU fondy jsem na MMR prováděla (děly se) naJourová 1 přímý pokyn premiéra Paroubka.“ - Je to součástí protokolu o jejím výslechu PČR - Bylo zveřejněno v médiích v roce 2006: „Věra Jourová udává premiéra Paroubka.“

Otázka č. 19: Máte nějaké vnitřní vysvětlení, proč by měl mít někdo zájem Vás odstranit? „Ano – bohužel vím to, co bych vědět neměl a je toho k neunesení moc. Ztratil jsem všechnu víru a naději v možnosti spravedlnosti a práva v této zemi. Bohužel a shodou okolností toho o fungování exekutivy a politiky u nás vím tolik, že je mi z toho zle a mnohokrát mi bylo sděleno, že pokud budu mluvit, nemůžu to přežít.“

Věra Jourová byla obviněná v kauze Budišov, kde byl korunním svědkem pan Říčař. Byla zproštěna obvinění pro nedostatek důkazů, ne proto, že se skutek nestal! Vyšetřující policisté, kterým se po zatčení přiznala, jak vypovídali před soudem pod přísahou, byli odvoláni, důkazy zničeny. Byla nezvykle rychle odškodněna za nezákonnou vazbu 33 dnů v řádech milionů. Korunní svědek Řičář, který byl 5 let v policejním programu s celou svoji rodinou, včetně změněné identity, nevypovídal po dohodě jeho obhájce se státním zástupcem Borisem Havlem?! Prakticky ještě jako korunní svědek v ochranném policejním programu byl odsouzen bez toho, aby se mohl účinně bránit - na 7 let nepodmíněně!

Obávám se, že toto vše spustil vyzrazením policejní pasti dnešní ředitel ČT Petr Dvořák, tehdy ředitel TV NOVA, informováním Jiřího Paroubka. Dost možná byl za to „odměněn“ funkcí ředitele veřejnoprávní ČT, kde slouží politikům i nadále – např. odstraněním nepohodlných - Daniely Drtinové, Pavlíny Kvapilové a Martina Veselovského. Na můj dopis ve věci ze dne 1.6.2014 dosud neodpověděl. Po jeho osobním předání později na zasedání Rady ČT mně slíbil, „že se na to podívá“? Zřejmě nepodíval? Náhodně jsem ho potkal ve vestibulu ČT na Kavčích horách dne 9.12.2014 – odpověděl: „Já o tom nic nevím.“ Klasický postoj. Kdo má čisté svědomí nemá problém odpovědět i písemně a poděkovat za upozornění. Pokud panu Dvořákovi nevadí tak závažné obvinění podané pod přísahou svědkem, vyšetřujícím policistou před soudem, tak to musí být pravda, jinak by musel obratem žalovat svědka pro pomluvu, tím spíše, když se nachází v tak společensky vysoce odpovědném postavení!

Připomínám i moji žádost o milost, podanou dne 7.5.2014 k rukám prezidenta Miloše Zemana a předané 9.5.2014 na MsP. Dnes jsem se telefonicky spojil se sekretariátem ministryně spravedlnosti Válkové. O milosti nic nevěděl a odkázal mne na odbor dozoru, kde nikdo telefon dnes nezvedá. Paní ministryně si vážím, ale i zdroje z politických kruhů potvrdily, že není vůbec snadné manažérsky zvládat tento post. To je zřejmě i možným důvodem, že na moji žádost o osobní schůzku ze dne 20.6.2014 dosud paní ministryně nereagovala. Stejně tak nereagovala na moji žádost o osobní schůzku i vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová, ze dne 17.6.2014.

Tento podnět pro porušení zákona byl podán původně k rukám ministra Pospíšila 30.4.2012. Bylo na něm pracováno takřka celý rok. Neřešil jej ani jeho následovník ministr Blažek. „Řešila“ až ministryně Benešová v zastoupení Mgr. Pavla Bednaříka, ředitele odboru dohledu, který odpověděl 27.1.2014 (až za 21 měsíců!!!), pouhými čtyřmi řádky z nichž vyjímám: „… paní ministryně neshledala ve výše uvedené věci důvody k podání stížnosti pro porušení zákona ve smyslu § 266 odst. 1,2 trestného řádu a podněty … odložila. … Pokud si podnět přečtete, tak nemusíte být ani ministrem spravedlnosti, ani právníkem, abyste poznali to děsivé porušování zákona těmi, kdo o udržování práva a spravedlnosti mají především dbát. Paní ministryně tedy, nečetla, nebo má sníženou rozlišovací schopnost pro to co je právo, spravedlnost a zákon, nebo poslušně poslechla v zájmu své strany ČSSD a která by touto kauzou asi definitivně opustila politickou scénu. Pokusil jsem se o kontakt i s Jiřím Paroubkem. Jeho asistentka slíbila - a mlčí. Mobil už nikdo nezvedá.

Grilování Výborem pro evropské záležitosti Sněmovny ministryně Jourové dne 23.7.2014, bylo další ukázkou „kvality“ našich poslanců. Den předem jsem všem členům výboru poslal základní informace na co se ptát. Nepoužili nic, dokonce ani předseda ODS Petr Fiala, kterému jsem předal dokumenty osobně, mlčel. Byl tak „statečný“, že ani nehlasoval pro mé vystoupení za občany. Pouze dva členové Langšádlová (TOP 09) a Černoch (ÚSVIT), hlasovali pro mé vystoupení. Neměli také odvahu, alespoň měli snahu ji přenést na mne. Ani jeden z poslanců z Hnutí ANO mne nepodpořil. Chtělo by se říci místo poslanci, posr…. Podle činů poznáte je, aneb nepopudit, nesloužit zemi, ale uchovat si naději na nemravné žití na účet občanů.

Informoval jsem osobně velvyslance několika západních zemí. Někteří přiznali, že korupce je bohužel běžná i v nejvyšších kruzích EU a nemalým problémem. Kauza pana Řičáře je vůbec nepřekvapila. Informoval jsem i bývalou EK, některé ministry zahraničí EU, všechny české europoslance, polské, rakouské, německé a anglické. Korupce se tak stává globálním problémem, který ohrožuje nás všechny. Všichni mocní a odpovědní to vědí. Co to asi je za lidi, kteří se na sebe usmívají a přitom o druhém nemohou nevědět jak nemravnou a zločinnou má minulost? Dobře jim při tom jistě není, ale materiální výhody to dokáží potlačit jako u většiny lidí se slabým charakterem. Potěmkinova komise, která si hraje na něco co není. Nedivme se, že potom EU produkuje i předpisy v rozporu se zdravým rozumem, který potom nutí občany k takovýmto reakcím. Taková je současná politika. Tak je to vždy, když je dlouhé období míru, utrpení se zapomene, dobré mravy ustupují a špatné mravy se stávají normou normálního. Dlouho to fungovat nemůže. Materiální výhody vše přebíjejí, ale svědomí nelze natrvalo potlačit. Dostihne každého. Co to je asi za lidi, kteří dobře vědí, že porušili zákon, ale přesto jim to nevadí. Prostě to v sobě potlačí, kdy výhody přebijí nemravnost. Nakradené není základem skutečného štěstí a skutečných kamarádů.

Nedojde-li včas ke změně, celé se to nutně zhroutí. Pan Řičář to zkusil a prohrál – byl sám. Nenechme pana Řičáře a jeho rodinu v tom sami. Prosím, vyjádřete mu podporu alespoň svým podpisem petice nebo dopisem do věznice v Českých Budějovicích.

Zvláštní, jak se všechny známé protikorupční organizace, respektované média, iniciativy a známí „bijci“ v boji proti korupci, tomuto tématu vyhýbají „jako čert kříži“. Nenapíší ani řádku, nepodepíší petici, ale mezi čtyřma očima přiznají, jaká je to hrůza. Dosud petici podepsali jen neznámí občané, žádný politik a veřejně známá osobnost. Chtělo by se říci: „Koho chleba jíš, toho píseň zpívej“. Zůstávám tak jediný, který o této české „Watergate“ obsáhle informuje veřejnost a zahraniční média.

Všimněte si jak narůstá počet politiků a veřejně známých osobností, vystupujících neupraveně až odpudivě – bez kravat, v texaskách (např. ministr vnitra Chovanec)), neoholení, z rozhalenými košilemi. Ukazují tak svoji přirozenost, nebo reagují na prostředí, ve kterém jsou nuceni žít a které už svoji nemravností „dostává“ i je?

Pokud skončil ve vězení ing. arch. Marek Řičář, tak by tam o to více a na mnohem déle měla patřit současná eurokomisařka pro justici Věra Jourová, použijeme-li stejná měřítka spravedlnosti, doprovázena nemalým počtem politiků, policistů a státních zástupců. Budete se mnou jistě souhlasit, pokud si přečtete celý dokument níže. Je to stále živá diagnóza naší země, kdy obětí může být každý ze slušných občanů, pokud tyto pilíře demokracie budou i nadále sloužit především politikům a ne občanům.    

Jak bychom dnes potřebovali tento skvělý, naprosto profesionální projekt BONO PUBLICO ing. arch. Marka Řičáře – pomáhal by i efektivně spojovat na občanské bázi a rychle občany a občanská sdružení - i v rámci EU – bez kontroly a vlivu politiků.

Je podivuhodné, že počet signatářů petice na podporu ing. arch. Marka Řičáře dosáhl právě dnes čísla „666“, tedy tzv. „číslo šelmy“, připomínající v širším kontextu odvěký boj zla s dobrem? Nejsem pověrčivý, ale o síle dobra jsem nikdy nepochyboval, jinak bych svoji práci nemohl dělat. Jakoby tento „malý“ počet signatářů symbolizoval stav naší společnosti, kdy kdejakou, často i nesmyslnou petici podepíší tisíce, ale tuto, která se týká bezprostředně nás, naší země „pouhých“ 666. Tito občané už jsou alarmováni, alarmují všechny lidi dobré vůle. Jak symbolické v čase Vánoc a narození našeho Spasitele.

Poselství Vánoc je o něčem jiném než bezbřehém konzumu. Stali jsme se sobci, kdy většina myslí jen na sebe a pomoc hledáme až když jsme sami v nouzi. Hrozí, že zde nebude nikoho, kdo by nám pomohl až budeme sami v nouzi a potřebovat sami pomoc. Stali jsme se banánovou republikou. To má být vše co jsme schopni světu nabídnout? Budeme se na to jen nečinně i nadále jen dívat a být vyspělému světu pro smích…?!

Otřesný dokument – 45 stránek pravdy, nespravedlnosti, svědectví doby a o nás: “TAHLE VLÁDA PATŘÍ VÁM, .... DÍKY!”Tento dopis odesílám dnes ing. arch. Marku Řičářovi do věznice v Českých Budějovicích s přáním brzkého setkání s jeho rodinou na svobodě!

Panu Řičářovi můžete napsat: Vazební věznice České Budějovice, Josef Marek - vězeň bezpráví, P.O.Box 170, České Budějovice 371 56, Česká republika, Evropa. Je možné mu psát česky, německy, anglicky, slovinsky, rusky a latinsky. Jeho děda byl poslancem Parlamentu I.republiky. Za komunistů si „odseděl“ 10 let kriminálu!

Život je o naději, kterou nám připomíná i poselství svátků Vánoc. Je třeba pro ni ale také něco sám dělat. Pan Řičář udělal práce za tisíce z nás, kdy ztratil takřka vše. Mučedníků měla naše země ve svých dějinách už příliš!

 

Jan Šinágl, 22.12.2014

* * *

Žádost o udělení milosti ing. arch. Marku Řičářovi předána Hradem na MsP!

Podnět ke stížnosti pro porušení zákona ing. arch. Marka Řičáře má 55 stránek, zamítnuto čtyřmi řádky MsP - za 21 měsíců!

Velmi ohleduplné až uctivé „grilování“ ministryně Věry Jourové ve Sněmovně

MS Praha 20.10.2010: Protokol o hlavním líčení ve věci obžalovaného ing. arch. Marka Řičáře!!!

Ani dnes by Mistr Jan Hus na svých kázáních nemusel mnoho měnit!

* * *

Petice na podporu Josefa Marka
dříve Ing. Arch. Marka Řičáře!


PETICE

* * *

P.S.

Eurokomisařka Věra Jourová byla obviněná v kauze Budišov. Zproštěna pro nedostatek důkazů, ne proto, že se skutek nestal! Vyšetřující policisté, kterým se přiznala, jak vypovídali před soudem pod přísahou, byli odvoláni, důkazy zničeny.

* * *

#126

2016-01-14 15:11

Velice dobře jsem znal hlavního aktéra Peťu, byla to nejhorší zrůda, jakou jsem poznal. Posílat Ukrajince na podnikatele bylo jeho hobby. A o té eurokurvě je lépe ani nemluvit.

#127

2016-01-15 14:27

Nesmíte zapomenout, že jsme (zřejmě) stále? totalitním státem, kriminálním státem, kde stále mají hlavní slovo komunisté. Ano, komunisté, kteří se rozutíkali do různých politických stran a všude možně občanům škodí. Je to obrovské zlo, které nebylo do dnešních dnů potrestáno za zvěrstva proti lidskosti, které do dnešních dnů jimi bylo spáchané. Pak se nesmíme divit tomu, že zde žádná spravedlnost není a asi ani nebude! 

* * *

Bratranec ing. arch. Marka Řičáře jmenován Papežem novým plzeňským biskupem

Tomáš Holub byl Papežem jmenován novým plzeňským biskupem - http://tisk.cirkev.cz/z-domova/tomas-holub-novym-plzenskym-biskupem/ - je bratrancem ing. arch. Marka Řičáře. Boží Mlýny melou někdy hodně pomalu, ale zato jistě.

J.Š.23.2.2016

* * *

Čeští úředníci podřízení Věře Jourové šidí Evropskou unii a nechali se chytit

Komisařka Jourová zase hájila Brauna, kterému europoslanci zazlívají, že porušil evropské předpisy, když před třemi lety v roli náměstka ministra pro místní rozvoj spolurozhodoval o zřejmě zmanipulované zakázce na monitorovací systém pro eurodotace na léta 2014-2020 … http://echo24.cz/a/isz2v/cesti-urednici-sidi-evropskou-unii-a-nechali-se-chytit ... Třem vysokým českým úředníkům z Bruselu hrozí neslavný návrat do Prahy. Během sporů o dostavbu českých dálnic se zřejmě dostali do střetu zájmů, který může donutit k rezignaci dokonce dvě eurokomisařky, Češku Věru Jourovou a Rumunku Corinu Cretuovou. Na nebezpečí upozornil jeden z e-mailů, které našli hackeři z White Media v korespondenci premiéra Bohuslava Sobotky. … Odeslal ho druhého prosince zastupující šéf kabinetu komisařky Jourové Daniel Braun náměstkovi ministra životního prostředí a bývalému manažerovi Lovochemie Vladislavu Smržovi. … Na závěr zprávy doporučuje, že je třeba s Evropskou komisí jednat zvlášť o každém projektu, v první řadě o těch, které nevyvolávají vážnější spory. Potom je Evropská komise „schválí s dalším přimhouřením očí“. Řád zaměstnance Evropské unie 11.čl. nařizuje: „Úředník plní své služební povinnosti a řídí se výhradně zájmy Unie. Nežádá ani nepřijímá pokyny žádné vlády, orgánu, organizace nebo osoby mimo jeho orgán.“ Braunův e-mail je dokladem, že Nejdl, Miko i sám Braun služební řád porušili. … Očekávaný skandál úředníků Nejdla a Brauna může ohrozit i jejich komisařky. Na oba české byrokraty se už dotazoval dopis kontrolního výboru europarlamentu odeslaný komisařce Cretuové loni v prosinci.

Tolik citace ze článku. Skutečná, nezávislá eurokomisařka, hájící zájmy EU, by musela okamžitě těmto třem svým českým podřízeným euroúředníkům dát výpověď a sama iniciovat vyšetřování a jejich potrestání. Věra Jourová se tak pokouší opět zakrývat svoji minulost. Takto neomluvitelně jedná jen člověk se špatným svědomím. Článek byl zveřejněn 4.2.2016. Dodnes veřejnoprávní média České republiky, včetně bulvárních, mlčí?!

J.Š.25.2.2015

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.31 (13 Votes)
Share

Komentáře   

+1 #1 Jirka 2014-12-23 01:21
Tento stát se bude muset jednou panu Řičářovi omluvit a zaplatit mu odškodnění. Roky perzekuce mu tím ale nevrátí. Podepisujte a šiřte petici za jeho propuštění. Jinak ty dvě zmínky o svědectví pod přísahou - asi jde o omyl, český právní řád takové svědectví nezná. U nás je jen svědectví po poučení o § křivé svědectví, ze kterého si ale stejně nikdo nic nedělá. Bohužel. Náš právní systém je totálně prohnilý, protože staví všechno na svědcích a ti toho velmi zneužívají k deformovaným rozsudkům.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)