Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Zeman a KlausDalší ostuda ČR: návštěva ministra Mládka v Ázerbájdžánu - Ministr obrany Stropnický o svém vztahu k Zemanovi – Bezpečnost svatby kancléře Mlynáře zajištěna jako by se jednalo o presidenta USA

Pan Viktor Šantrůček mi napsal, s prosbou o uveřejnění: „Přípitek Miloše Zemana se slovy: "Smrt vegetariánům a abstinentům!", má reálný základ a je patrně myšlen vážně. K tomuto článku jen dodávám, že jsem již 17 let vegetarián, abstinent a ještě mnohem déle nekuřák.“ Níže Zemanovy „perly“ k pobavení, či spíše k poděšení, co to máme na Hradu…

„Všechno, co v poslední době děláte, je narušováním směru, kterým se naše republika začala po roce 1989 ubírat,“ zkritizoval nahlas Šantrůček hlavu státu. „Vy nám tvrdíte, že Tibet je součástí Číny, ale stačí se podívat na písmo obou států a zjistíte, že jsou naprosto rozdílná. Nevím, jestli vám dochází, že zaměstnanci v Číně nemají vůbec žádná práva, jsou vykořisťovaní a že Čína stále zastává komunistickou ideologii,“ směřoval výtky na prezidenta tazatel.

Miloš Zeman odpověděl stejně suverénně jako na „neškodné“ otázky. „Považovat Tibet za součást Číny je nejenom oficiální zahraniční politika České republiky, ale také Evropské unie a Spojených států amerických. Není to tedy nic nového,“ uvedl prezident, ačkoli desítky českých měst v současnosti věší na radnice tibetské vlajky na podporu okupovaného státu. … „Já jsem jel do Číny, stejně tak jako tam osmkrát jela Angela Merkelová, - asi neznala vaše názory, jinak by tam jistě nejela - protože tam je obrovský trh a protože se tam dá uzavřít celá řada smluv,“ dodala hlava státu. … „Největší radost mi udělalo to pero,“ řekl s ironickým úsměvem v narážce na chilský incident z roku 2011, při kterém tehdejší prezident Klaus přemístil protokolární pero ze stolu do kapsy svého saka. … Česká republika podle něj potřebuje namísto frází více podnikatelů „baťovského“, nikoli „koženého“ typu. „Potřebujeme podnikatele, kteří mají odvahu investovat, nekradou a nekončí na Bahamách.“

* * *

Ano, potřebujeme podnikatele baťovského typu, kteří ctili i morálku a mravní zásady, které byly základem úspěchu. Jan Antonín Baťa by nikdy nejel do země, kde se tak masivně porušují lidská práva. Vymlouvat se na to, že tam jezdí i jiné země je trapné. Čím to asi je, že jsme ve vzájemné obchodní výměně s Čínou hluboko v mínusu a zbaběle Čínu nekritizujeme? Švýcarsko má velmi pozitivní obchodní bilanci s Čínou a porušování lidských práv v Číně kritizuje roky? Chytaná návštěva ministra Mládka v Ázerbájdžánu s českými podnikateli je další ostudou České republiky!

Připomínám skandální a primitivní vystoupení prezidenta Ázerbájdžánu v EP! Nedávno jeho příbuzný spáchal ve vídeňském vězení „sebevraždu“, den před začátkem soudního procesu (měl vypovídat i o korupci prezidentovi rodiny). V kauze je „namočen“ i bývalý vysoký rakouský politik, který byl poradcem ázerbájdžánského prezidenta. I on jistě „sebevraždu“ uvítal. Obávám se, že moc korupce a jejích peněz nemá hranic ani před mříží věznice ve Vídni.

Na okraj: včera na ČT prohlásil ministr obrany Martin Stropnický: „Je důležité mít dobrý vztah s prezidentem. Z počátku jsme počítali tanky, nyní mi pan prezident nabídl tykání.“ Ještě, že nemáme válku. Výroky, prezentované myšlení a způsoby ministra obrany, jsou v poslední době čím dál tím podivnější…

Svědek nedávné svatby Zemanova kancléře Mlynáře mi sdělil, v jakém byl šoku z masové přítomnosti ochranky prezidenta, kdy byla jistě přítomna i v civilu. Černé kabáty, vysílačky, helikoptéra atd. Dost možná náklady na ochranu prezidenta daleko převýšily náklady na svatbu jeho kancléře?! Ten stále nemá bezpečností prověrku…?!

 

Jan Šinágl, 2.3.2015

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.00 (4 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)