Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Sobotka HusByl to vskutku tristní pohled na stále stejné řečníky a jejich stále stejné řeči o ničem. Nemluvit o svých kvalitách, ale ukazovat veřejně svoji slabost poukazováním na nebezpečí od druhých. Silný dokazuje svoji schopnost svoji kvalitou, slabý kritikou druhých. To je logický výsledek „výtahu k moci“ neschopných, kteří roky blokují kandidatury schopnějších a podporují jen jimi prověřené a je neohrožující kandidáty. Za svoji špatnou práci v minulosti odmítají převzít osobní odpovědnost a kandidují neustále. ČSSD se na sjezdu vymezovala vůči Hnutí ANO dost silně. Jeho předseda Andrej Babiš to glosoval: „Jsem rád, že jsem v ČSSD tak populární a přispívám k jejímu sjednocování. Pan premiér může konečně začít řídit své ministry koalice." Jen silní a schopní muži na odpovědných místech dokáží něco změnit, ne mluvkové, za nimiž nic poctivou prací vybudovaného nestálo a nestojí. Abychom nezapomínali připomenu pár takových z ČSSD:

Bohuslav Sobotka: Do politiky vstoupil díky katolické tělocvičné organizaci OREL, kterému slíbil podporu. Slib nedodržel. Nestydí si pořídit byt za poslanecké náhrady!

Milan Chovanec: vystudoval na ZČÚ v Plzni bakalářský obor za 1/3 času, místo za 9 měsíců za 3 měsíce!

Svatopluk Němeček: alkoholik, čelí trestnímu oznámení, Reportérům ČT odmítá odpovídat, když jsem se ho přímo zeptal v živém vysílaní ČT, utekl jako malý kluk, ČT živý přenos obratem ukončila.

Jiří Dienstbier: profituje z pověsti otce, na mé dopisy neodpovídá, neudělá nic, co by ohrozilo jeho kandidaturu na prezidenta, populista.

Lenka Teska Arnoštová: pozemková spekulantka a nová mediální tvář ČSSD

Richard Dolejš: vyučený kuchař, zprvu asistent Stanislava Grosse. Obávám se, že to v životě mnoho nenavařil, ale politickou kuchařku zvládl jistě lépe.

Další podobné výtečníky si může čtenář dosadit z vlastních regionů.

* * *

Obecní volby vyhrála místní sdružení, účast byla vysoká

V sobotních komunálních volbách odevzdali lidé jako obyčejně nejvíce hlasů místním sdružením nezávislých kandidátů. Nové zastupitele volili obyvatelé čtyř desítek obcí. Hlasovalo se tam, kde se loni vybraná zastupitelstva kvůli rezignaci části svých členů buď vůbec nesešla, nebo rozpadla. O volby projevilo zájem značné množství občanů, v šesti obcích přesáhla účast osmdesátiprocentní hranici. Nejvíce voličů dorazilo k urnám v Drahoňovicích na Benešovsku, volit přišlo přes 89 procent lidí. ČRo, 15.3.2015

* * *

Drahoňovice jsou dobrým signálem a dokazují, že lidé půjdou k volbám rádi, pokud budou volit člověka, kterému důvěřují a kterého znají. Nedivme se, že prakticky stále stejné stranické kandidátky („kvalitou“ kandidátů zcela jistě) nikoho normálního neoslovují. Troufám si tvrdit, že kvalita příštích kandidátek bude rozhodující pro úspěch ve volbách. Strana, která bude nabízet neznámé a neschopné tváře, prohraje. Pokud nekvalitní kandidátky nabídnou všechny strany, prohrajeme všichni, tedy celá země. Vyhrají potom opět neschopní příživníci. Jim to potom nevyčítejme. Umožnili jsme jejich „zvolení“ sami svoji neschopností a občanskou pasivitou.

Prof. Václav Bělohradský trefně označil Babiše jako „polykače hněvu“, výstižné. Zvláštní jak moje podpora Hnutí Ano přebíjí všechnu moji dosavadní práci a činnost a nevede místo mého napadání a pomlouvání i k logické úvaze, že „na tom Babišovi něco asi bude, když ho podporuje i Šinágl?“

 

Jan Šinágl, 16.3.2015

* * *

Nadpřirozenost Andreje Babiše, nebo zaplať Pán Bůh za ni?

Fenomén Babiš a o co tu dnes jde

Hydepark ČT: Prof. Pavel Dungl o nás!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (2 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)