Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:26
    Univerzální nadstátní občan Proč dnešní Evropa čelí nebezpečí ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

US Army Ruzyne 70 let 310315Poslední setkání obyvatelstva s Američany, spontánní, lidské, přátelské. Není třeba dalšíhoUS Army Ruzyne bolsevici 310315 komentáře. Rozvadov nerozváděl, ale spojil ještě více. US kolona a její posádky se tak natrvalo usadily v duších drtivé většiny obyvatelstva naší země! Devět videí hovoří za vše!

Ruzyně I. 31.3.2015

Ruzyně II. 31.3.2015

Žebrák 31.3.2015 - 6:30 hod.

Žebrák 31.3.2015 - 7:30 hod.

Žebrák 31.3.2015 - 8:30 hod.

Mýto 1.4.2015

Rozvadov 1.4.2015

 

* * *

Plzeň 31.3.2015: DÍKY AMERIKO - US Army

* * *

Solidární finanční sbírka občanů České republiky na uhrazení nákladů kolony US Army!

* * *

Podnikatel Radek Lorenc z Českých Budějovic se rozhodl uhradit sám všechny náklady za ubytování a stravu Amerických vojáků. Cituji ze článku:

… Zástupci americké strany sice toho gesto ocenili, přesto ale návrh nepřijali. „Americká strana poděkovala, ale náklady si uhradí sama, přesně podle pravidel NATO. A tak jsme se s panem Lorencem dohodli, že částku ve výši amerických nákladů vloží do nedávno zřízeného charitativního fondu pro české vojáky," uvedl Stropnický, který je velmi rád, že se najdou podobně aktivní lidé. „Klobouk dolů a velký dík!" dodal ministr. …

US Army Ruzyne vlajky 310315Ministr obrany vůbec nepochopil, že nejde prioritně o peníze, ale morální a mravní gesto. V osobním rozhovoru v La Fabrika mi řekl, že neexistuje zákonná možnost jak může Armáda ČR zaplatit stravu a pobyt americkým vojákům. Také mně doporučil, abych vybrané peníze z finanční sbírky poslal na Charitativní fond pro české vojáky. To rozhodně neučiním právě v úctě k americkým i českým vojákům i s ohledem na to, že by občané neposlali ani korunu po těch zkušenostech s obrovským rozkrádáním na MO. Budu hledat jiné zákonné cesty, jak vybranou částku předat a dodržet mravní smysl finanční sbírky. Ať už zasláním částky americkému velení do Německa či do Washingtonu na ministerstvo obrany. Sbírka se nadějně rozbíhá i díky rozdaným letáčkům veřejnosti.

US Army Ruzyne dva vojaci 310315Zažil jsem mnoho úžasných lidských setkání přímo i zprostředkovaně. Např. na ČT včera setkáníUS Army Ruzyne NATO 310315 českého vojáka s americkým, kdy český voják požádal svého amerického kolegu o výměnu visačky: Ve vteřině zaznělo „Sure“ (jistě). V další vteřině si vzájemně visačky vyměnili. V Mýtě zase jedna holčička namalovala jednomu americkému vojákovi obrázek – ten si dal obratem ruku na srdce a poté si ji vyzvedl k sobě. Myslím, že nikdo kdo u toho byl na to do smrti nezapomene. Malé velké momenty, které přináší běžný život, každý den. Měli bychom se učit je opět začít vnímat a tak obohacovat své životy a i těch druhých. DÍKY AMERIKO!

 

Jan Šinágl, 2.4.2015

* * *

Diskutujte: Akce s Američany: zdravice, koncerty i kavalérie s koňmi

Laddob ( Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.) — 2015-04-01 22:51

REFLEX Baigar 020415Některým názorům nerozumím. Je to asi má neschopnost se správně orientovat. Vážení,US Army Ruzyne WF 310315 okupační den vypadá v českých zemích úplně jinak, nezažil jsem německou okupaci ale tu z 21.8.1968 ano. Lidé proti okupantům demonstrovali, jejich tanky a obrněná vozidla popisovali různým způsobem, kreslili hákové kříže, vyhazovali a pálili knihy v jejich jazyce a jejich autorů, bránili postupu tanků, ale tanky a vojáci stříleli do lidí, do muzea, do rozhlasu apod. Okupace je akt agrese, zákeřnosti, násilí, usurpení vlády nad zemí, pro zemi to je ztráta suverenity a svobody. Nic takového jsem si ale při návštěvě americké armády nyní u nás nevšiml, naopak vřelé přijetí, přátelská setkání od vstupu na naše severní hranice až na místo opuštění naší západní hranice. ??? a ti co protestují dnes se ptám proč neprotestovali proti okupační armádě, která u nás působila téměř 23 roků?

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.73 (11 Votes)
Share

Komentáře   

0 #5 Jan Mrzílek 2015-04-03 04:22
Je zajímavé,že se hrstka kolaborantů,kte rá na diskusích dští síru a oheň a ráda o sobě mluví jako o většině národa,akcí nezúčastnila. Asi se báli vidět na vlastní oči vrahy z Wall Streetu,kteří chtějí okupovat a podmanit si celý svět a milovanému báťuškovi Putinovi chtějí hodit na hlavu atomovou bombu.Asi z obav, že by na vlastní oči mohli poznat šokující pravdu, že všechno je jinak a jejich celoživotní víra v sovětského samozvaného Boha by mohla vzít za své.A tak dál kují pikle a šíří kolem sebe zlobu a nenávist.Je potěšující vidět nadšení a radost naprosté většiny národa,která si uvědomuje svoje historické národní zakotvení v západoevropské společnosti a příslušnost k západní kultuře.Netrpí bludem panslovanského lžibratříčkován í, rusofílií ani levicovým komunistickonac istickým extrémismem.Je čas udělat přítrž hanobení národa veřejně šířenými protinárodními a protistátními provokacemi a kolaborantskou propagandou těmito závadovými osobami naplněním zákona o jejich zločinné ideologii.
+3 #4 Jan Chlumský 2015-04-02 16:39
Kamile Kamile, ty do toho ale vůbec nevidíš, protože jsi zastydlý idiot. My všichni tady a ti lidé na cestách té kolony mluvíme za sebe jak nás nabádáš. A nakonec Ty jsi tu také za sebe teď promluvil... Nikdo tě mediálně nemasážuje. To, že se bojíš je Tvůj problém, a je to proto, že víš, že to v mozečcích tvého stylu moc nefunguje. A je vlastně dobře, že se bojíš. Doufejme, že ten strach Tě jednou dožene k tomu, aby sis to co chceš říci jen myslel a neotravoval. Němci a Rusové, což je vlastně historicky jedna a tatáž pakáž nám přiváželi jen špatné zprávy. Nech nás poprvé vychutnat něco, co není okupace, ale pomoc k tomu, aby se s okupacemi jednou pro vždy skončilo.
-4 #3 Kamil Horáček 2015-04-02 16:08
"... US kolona a její posádky se tak natrvalo usadily v duších drtivé většiny obyvatelstva naší země! "
Prosím, alespoň mluvte jen sami za sebe. Vy, kdo nadšeně vítáte cizí vojáky na našem území, nejste drtivou většinou obyvatelstva.
My kdo je nevítáme, se pod vlivem oficiální mediální masáže jednoduše obáváme jít do ulic, nakonec náš nesouhlas by stejně nic nezměnil.
Lidí jako vy, bylo ale žel v této zemi opravdu vždy dost, ať už při příjezdu Němců nebo Rusů, tak i teď. Ochotných bez přemýšlení převzít a opakovat oficiální názory ze sdělovacích prostředků.
+2 #2 Karel Mrzílek 2015-04-02 14:34
Bylo to dobrovolné referendum šedé zóny, jak se dnes říká většině. Ta třeba nejde k volbám, nebo neprojevuje zájem. Tentokrát byli naši lidé aktivní a bylo příjemné vidět jak davy po republice mávají těm, kteří se po 70 letech mohli podívat do Čech nejen po Plzeň. Dobrovolně jsme si udělali čas, dobrovolně vzali vlaječky. Ovšem třeba v Dejvicích u autobusů byl takový nával, že jsem se odmítl účastnit vzhledem k věku, protože prostě jeden autobus za druhým jak sardinky. I tak mě to potěšilo. Já si svoje diktované oslavování s kontrolovanou účastí na slavnostech totality užil a pozoroval jak po konzumaci párečků a piva pádili davy do všech stran. Inu muselo se. Tentokrát se šlo dobrovolně s dětmi, vnuky od srdce, s radostí, zájmem s přáním děkujeme, že jste s námi. Je lépe být zbytečně vyzbrojen, či klepat se strachy neozbrojen a potom to vzdát a vymluvit se na druhé.
-1 #1 Martin Donda 2015-04-02 14:30
"Immortal experience:)"
I met them with my wife Nadeje (HOPE) on the highway. We had one very happy. Thank you

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)