Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Zeman opilecOtec poštovní úředník, matka učitelka. Rodiče se krátce po jeho narození rozvedli, vyrůstalSchapiro Andrew pouze s matkou – Andrew Schapiro na svém Twitru 7.dubna prohlásil ke sporu s prezidentem Zemanem ,,Mé dveře zůstávají otevřené všem Čechům." – viz ČT24 ze stejného dne. Mohu potvrdit i z osobní zkušenosti. J.Š.

Ti kdo maminku Zemana znali, to potvrzují. Zadáte-li si do google.cz „rodiče Miloše Zemana“ – objeví se tento otřesný výsledek její „výchovy“. Nemůže proto ani překvapit, nehorázné chování a způsoby, jaké byl schopen předvést veřejnosti vůči velvyslanci USA v naší zemi. Ve věci jsem dne 6.4.2015 odeslal dopisy předsedovi vlády Bohuslavu Sobotkovi, předsedovi Senátu Milanu Štěchovi a předsedovi Sněmovny Janu Hamáčkovi. Věřím, že zdaleka nejen mým jménem. Stále více nám prezident Zeman ukazuje způsoby jednání a chování, které jsou typické pro Rusko a jeho gubernátory. Nemají nic společného s hodnotami, způsoby demokratického západu a kultivovaným vystupováním.

Úřad a země se pro něho staly jen vítaným, potřebným nástrojem, který jeho racionální inteligence ve spojení se zcela chybějící emocionální, plně využívá, resp. zneužívá, proti zájmům země a drtivě většiny obyvatelstva. Sám sebe zhodnotit neumí, zato druhé hodnotí permanentně. Chová se jako ruský gubernátor, pro kterého jako by byla ČR jen další ruskou gubernií. Neslouží zemi, ale sobě a Rusku!

Je věrným obrazem chování a způsobů své matky, která si ho vychovala doslova „k obrazu svému“. Chová se jako malé, nevychované děcko, které považuje svůj úřad za nástroj, který slouží hlavně jemu a ne zemi. Svým chováním chce ukazovat svoji velikost. Ukazuje jen svoji malost a slabost, podobně jako Václav Klaus. Změny není schopen. Popřel by sám sebe a svůj charakter. Morální profil jeho nejbližších spolupracovníků to jen dotvrzuje.

Vzpomínám si na jeden střet se Zemanem na volebním mítinku ČSSD s autobusem „zemák“ v roce 2010 v Hořovicích. Kladl jsem mu nepříjemné otázky. Na všechny nedošlo, předčasně odešel do „zemáku“. Čekající becherovka zřejmě překonala jeho vůli odpovídat na další otázky. Ty jsem vyslal jen do dveří – už bez odpovědi.

Nebudou-li politici konat, budou si muset občané vynutit jiný systém voleb, aby přestali volit kandidátky politických stran, ale přímo takové kandidáty, kteří je přesvědčí svoji prací, charakterem a které znají. Potom se nebude moci stát, aby byli opětovně voleni takové osoby, kteří by od slušných voličů neobdrželi ani hlas – a že je jich v Parlamentu stále požehnaně – skoro bych řekl „žeh na ně“ a to jsem prosím křesťan. Zatím politici fatálně selhávají, nekonají. Hanba naší země se stává i hanbou jejich.

Sami od sebe nepůjdou proti svým zájmům, které upřednostňují před zájmy země, při vší úctě k té menšině slušných, pracující pro zemi. Mohlo by to samozřejmě ohrozit i existenci některých politických stran, ale současně dát šanci těm slušným, aby je reprezentovali skuteční zástupci občanů. Kolik z 201 poslanců a 81 senátorů jste slyšeli veřejně vystoupit, mimo stále stejných tváří? Jak často je potkáváte v jejich kancelářích, jak často je nalézáte zavřené, či jen s asistenty? Kolik konkrétní práce odvedli a s jakými výsledky?

Nemohu nikomu sahat do svědomí, ale vidina vysokých příjmů bez kontroly skutečně odvedené práce je silnou morální výzvou a zkouškou každého z nich. Slaboch snadno podlehne. To si musí každý občan zákonodárce zodpovědět sám před sebou a před svým svědomím, zda zemi a občanům odevzdává práci, odpovídající příjmům. Poslanci též prokazují značný nedostatek asertivity, schopnost pracovat v týmu, uznávat věcně argumenty a ocenit dobrou práci druhých.

Otázkou je, zda je změny schopná země a její obyvatelé? Pokud se zmůžeme jen na kritizování a divení se, včetně politiků, je to dost málo a potom si takového prezidenta i politiky, kteří to dopustí, zasloužíme. Věřím, že tak hluboko naše země ještě neklesla, aby nečině přihlížela nenormálnímu chování prezidenta, které se už blíží k hranici vlastizrady. Nepochybně ji překročí, nebude-li mu kladen žádný odpor, podobně jako Putinovi. Možná už je prezident nemocen, případem pro psychologa či psychiatra (není-li vydírán a nucen k takovýmto postojům)? Potom můžeme označit nemocnou i zemi, která připustila, aby se tento člověk ocitl na místě nejvyšším. Pokud jí to i nadále nebude vadit, potom i onemocnění země může snadno dosáhnout sebezničující hranice.  

V tomto smyslu si přejme nové Pražské jaro. Blížící se 70.výročí konce II.světové války (2.9.1945) berme jako výzvu každému z nás. Naše země byla osvobozena od nacismu a fašismu, ale současně upadla do nového, komunistického otroctví, jehož následky pociťujeme dodnes. Opět klepe nebezpečně na dveře! Prezident Zeman tyto dveře každým dnem otevírá stále více, lhostejno zda vědomě či nevědomě. Můžeme na to doplatit všichni. Naučme se problémy v naší zemi konečně řešit sami, ne se neustále vymlouvat na druhé a prosit v nouzi o pomoc jiné.

Život není jen o materiálním konzumu, cestování, chatách, hospodách a supermarketech. O to vše můžeme velmi rychle přijít, nebudeme-li bránit hodnoty, které to umožňují!

 

Jan Šinágl, 7.4.2015

* * *

Velvyslanec USA v Praze Endrew Schapiro: "Očekával bych, že jakožto někdo, kdo tvrdí, že si váží přímočarého jednání, prezident ocení mou upřímnost," uvedl americký diplomat. Zopakoval, že není na něm, aby české hlavě státu říkal, kam by měla jezdit. Zároveň ale potvrdil, že na svém dřívějším vyjádření trvá. "Rozumím tomu, že chce vzdát hold obětem druhé světové války. Nicméně si myslím, že by bylo nešťastné, kdyby se prezident Zeman zřejmě jako jediná hlava státu z EU zúčastnil vojenské přehlídky v době, kdy ruská vojska v rozporu s mezinárodním právem destabilizují sousední zemi."

P.S.

Pořad na ČT 24 ze dne 5.4.2015 Newsroom, věnovaný i této problematice. Neskutečně lživá propaganda Ruské TV, kdy „Tisíce Čechů vyháněli okupanty ze země“, se musí vidět, aby člověk uvěřil. Nepřekvapuje, že prostor v ruské TV dostal člen KSM, který se pravidelně zúčastňuje „uctění památky“ u hrobu alkoholika, syfilitika a vraha Klementa Gottwalda v únoru na Olšanech. J.Š.

„Ruská média těch pár provokatérů u průjezdu US Army tam musela mít, aby měla z čeho sestříhat „nesouhlas těch stovek odporujících nespokojenců“ pro své občany. Asi by se té kamufláži druhé největší země světa divil i Vyvadil, který raději zmizel nenaleznuv své Pappenheimské“. K.Mrzílek.

* * *

Stranám ubývají členové, brzy mohou mít existenční potíže

Téměř všem stranám, které jsou zastoupené ve Sněmovně, prchají členové. Uvádí to server idnes.cz. Nejvyšší tempo úprku oproti loňsku nabrali členové ODS, naopak Úsvit má i po roce stále jen devět členů. Polepšilo si jen hnutí ANO, kde se na členství čeká i půl roku. ČSSD počet členů strany odmítla zveřejnit. Uvedla, že údaje o stavu členské základny jsou momentálně v procesu zpracování a čísla budou k dispozici na konci příštího týdne

ANO posiluje z oslovených stran nejvíc. Od začátku roku má zhruba tři sta nových členů. "Ten nárůst se dal čekat," reagoval politolog Pavel Šaradín z olomoucké Univerzity Palackého. „Zájmu napovídá i obliba hnutí, které veřejnost stále vnímá jako to, jež by mohlo potenciálně pročistit českou politiku a veřejnost," dodal politolog. Nejvíc meziročně oslabila ODS. Zatímco loni hlásila ztrátu 504 členů, letos už meziroční úbytek činí téměř 3 500 členů. „Pokles očekávám, není nutně negativní. Nedávno jsme zrušili dvě pražské oblasti a ODS celkově prochází řadou vnitřních změn. Důležité je, že se nám hlásí i noví členové, které oslovuje naše pravicová politika," sdělil Předseda ODS Petr Fiala. Ztrácejí také komunisté, ale už ne tolik jako loni. Loni meziroční srovnání ukázalo 3 126 odchodů či úmrtí, letos strana přišla o 1 353 členů. Stále je ale co do síly členské základny nejsilnějším politickým subjektem u nás. ČRo, 5.4.2015

* * *

Schapiro má dveře na Hrad zavřené, řekl Zeman

Roztržku mezi Zemanem a Schapirem řeší americká i německá média

US Army: Ruzyně – Žebrák – Mýto - Rozvadov

* * *

Dopis prezidentu České republiky Miloši Zemanovi ve věci Americké armády

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.62 (13 Votes)
Share

Komentáře   

+3 #1 Češi fandí Shapirovi 2015-04-07 22:27
Americký velvyslanec Shapiro řekl názor většiny Čechů, když sdělil v ČT (mimochodem zdvořilý) názor na cestu Miloše Zemana do Moskvy, že je tato symbolika jediného západního prezidenta na této účasti poněkud prekérní. Možná tím došel až na hranici pravidel nevměšovat se do vnitřních záležitostí hostitelských států, ale ruský zrádce a prolhaný alkoholik Zeman je svým bratřením s Putinem dnes už ohrožením národní bezpečnosti ČR a také NATO. Stává se tak vlastizrádcem a nepřítelem národa. Každá výhrada k němu je podle mě pak na místě. Jirka

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)