Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Uprchlici 1Dekadence doby, úpadek mravů, zdravého rozumu a morálních hodnot, neschopní politiciUprchlici 2 obrazem společnosti

„To je také jeden z důvodů proč Rusko prodává zbraně lidem do Afriky k osvobozování „ujařmených národů“ a tím rozdmýchává nepokoje, vraždění před kterým lidé utíkají do Evropy. Nechci se toho dožít.“ - „Legální přístup imigrantů do Evropy Evropě nesmírně ublíží. Přelidněnost, nemoci, další náboženství – jako na Petriho misce, když se bakterie přemnoží samy se zahubí. Z toho bude mít plezír-škodolibou radost Putin.“

K.Mrzílek, 20.5.2015

Hrozí nové stěhování národů. V dobré víře byl zlikvidován Saddam Hussein, Muammar Kaddáfí, ale současně zničeny struktury, udržující funkčnost země, byť za cenu mnoha zločinů a porušování lidských práv. Demokracii nelze „naočkovat“ tam, kde nemá žádnou tradici. Logicky nastalo bezvládí, chaos a teror. Do jaké míry a jak cíleně bylo ovlivněno jinými zeměmi můžeme jen spekulovat. Nepochybně není nečinné Rusko. Jeho snahy různými způsoby oslabovat Západ jsou jasné. Chová se jako jeho předchůdce-otec SSSR. Nemůže nemít prsty v dění v Africe stejně tak, jako skrze jím ovlivňovaní politici v EU působí v jeho prospěch. Nebude-li EU schopna rázně a rychle konat, doplatí na to nakonec i ona.

Jaké se nabízí řešení?

1) Zablokovat možnost ilegálního vstupu do Evropy 2) Budovat záchytná centra na pobřeží Afriky 3) Na TV a internetu nevytvářet jen lákající Evropu pro lidi bez perspektivy a kteří často už nemají co ztratit 4) Vyzvat bohaté arabské země, aby se podíleli na řešení situace finančně, přijímáním uprchlíků, boji proti terorismu, podpoře budování nových vlád v utečeneckých zemích.

Potenciálně jsou v pohybu miliony lidí, jejichž počet bude přibývat. Sami se bez odporu nezastaví. Potenciál novodobého stěhování národů narůstá - i důvodů rostoucího nedostatku potravin a vody. Zaplaví-li miliony lidí Evropu s jiným náboženstvím, kulturou a mentalitou, Evropa skončí, nemá neomezenou kapacitu. Nemůže pobrat všechny uprchlíky aniž by se to neprojevilo na kvalitě života jejích občanů v mnoha ohledech. Už nyní je Německo, Francie a Švédsko na hraně občanských nepokojů, které se mohou projevit velmi rychle, bude-li počet přijímaných utečenců neustále stoupat. V ostatních zemích EU, které nesolidárně přijímají daleko méně utečenců nepokoje hrozí i při daleko menším počtu. Nevstřícnost vůči jiným etnikům, kultuře a náboženství je u většiny očekávatelná. Je něco jiného jeho členy potkat na dovolené a nebo jej mít za sousedy. Při velkém počtu v malé Evropě by hrozil morální, kulturní a společenský kolaps, navíc umocňpvaný demografickým vývojem v neprospěch Evropanů. S tím vším si evropští politici nezodpovědně zahrávají. 

V diskuzi v německé TV u Günthera Jaucha 19.dubna položil šéfredaktor renomovaného švýcarského týdeníku Die Weltwoche otázku zastánci imigrace: „Byl byste ochoten přijmout, jako blahobytný občan, jednu utečeneckou rodinu?“. Na adresu přítomným politikům: „Je třeba dodržovat platné zákony a pokud ne, tak se musí zákony změnit. Potom ale musí politik vysvětlit svým voličům co je čeká.“ Politici by skončili. Referendum by zcela jistě rozhodlo zdravým rozumem se kterým mají politici stále větší problém.

Utečenci mají jiné stravovací návyky, zvyky, jiný pach těla, jiné oblečení. Nutně s nimi přijde (pokud jich bude značný počet) nárůst kriminality, krádeží, obchodu z drogami, stoupající nenávist a xenofobie. Nepřišli by jen mladí vzdělaní, bude zatěžován už tak dost přetížený sociální systém. Pokud budou pracovat, tak na podřadných místech a i tak snižovat možnost zaměstnání místního obyvatelstva, kdy práce ubývá. Se vznikem uzavřených ghet je neschopnost asimilace v jiném prostředí o to těžší, tím těžší, ba nemožná, budou-li přicházet starší lidé. Výjimky budou zanedbatelné. Jisté řešení by bylo, aby byli rozmístěni tak, aby nemohli vytvářet své přirozené komunity a k čemuž by pochopitelně a přirozeně tíhli. Nepokoje by tak byly naprogramované – mezi nimi i domácími. Hrozily by nové „Janovy“ a nejenom u nás. Žádný z politiků tam jistě nebude chtít bydlet. Jenom podívat a rychle odjet, jako nedávno ministr pro lidská práva Jiří Dienstbier, který se na nejhorší místa, přes doporučení, ani neměl odvahu podívat. Názor prý si udělal? Ale třeba by svoji hezkou chalupu nabídnul k dispozici utečencům a jako movitý člověk přispěl i finančně. Otázkou je, zda by mu to pomohlo v příští prezidentské kampani a nedopadl jako Schwarzenberg, který „padl“ po jednom lživém inzerátu, kdy bylo cíleně zahráno na vlasteneckou a xenofobní notu. Mohla by se k němu přidat i ombudsmanka Šabatová v rámci jí proklamované politiky – upřednostňování muslimských šátků a práv cizinců na úkor práv občanů země, které má hájit a bránit.

Mentalita, jiné hodnoty, jiný smysl pro humor atd. Své zvyky měnit nebudou, nemohou, zvláště ti starší a nevzdělaní, kterých by byla většina. Potom bychom byli nuceni změnit své zvyky my. Už byly zaznamenány případy, kdy Muslimové vyhodili do Středozemního moře křesťany! Mohlo by se tak za pár let stát, že při demografickém vývoji a v rámci demokracie, budou utečenci z jiných kultur tvořit volební většinu a demokraticky se stanou pány hostitelské země.

Už nyní se ukrýváme do ulit, nekomunikujeme se sousedy. Jak to asi bude vypadat, když kolem nás bude narůstat množství nemajetných lidí, jiné kultury, a náboženství? Budeme je zvát na návštěvu jako chudě, nebo ani nás jako bohaté? Nyní se rozhoduje o naší budoucnosti, naší kultuře, naší zemi – a Evropy.

Evropa se nachází v morální a duchovní krizi. Nemá po bezstarostném období pohodlného růstu politiky, schopné situaci čelit a racionálně a adekvátně ji řešit. Neví si se vzniklou situací rady. Zachránit ji mohou jenom noví „Churchillové“ a nejen v EK, ale i v jednotlivých zemí EU, schopni racionálního a rozhodného řešení.

Bohužel svět je tak zařízen, že někdo se má lépe, někdo hůře. Vždy to tak bylo a bude. Budeme platit stále více daň za globalizaci a přílišné promíšení kultur, kdy k následkům patří nejen rozpad tradic, rodin, ale i nepřirozené přesouvání tradiční výroby do jiných zemí se všemi negativními dopady na život jednotlivce, společnosti a země.

Můžeme jen doufat, že svět má ještě dost sil tyto narůstající problémy řešit bez další světové války. Rychlý vývoj techniky a zejména elektronické komunikace ohrožuje přirozenou lidskou komunikaci a zvyšuje tak míru snadnějšího ovlivňování myšlení a jednání lidí. Albert Einstein: „Technika musí sloužit nám, pokud budeme sloužit my jí, budeme produkovat generace idiotů.“

„Velké civilizace, Římani, Inkové, na nejvyšším stupni blahobytu obvykle degenerovaly. To je osudová věc. My v Evropě také zažíváme fázi úpadku.“ Jiřin Prekopová, německá psycholožka moravského původu v rozhovoru pro ECHO „Vidím ohromnou degeneraci, začíná při výchově dětí“. K jejím myšlenkám, prezentovaným, alarmujícím faktům a skutečnostem, doplněných o mé zkušenosti s prácí s mládeží, se vrátím v nedělním článku.

 

Jan Šinágl, 21.4.2015

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.41 (17 Votes)
Share

Komentáře   

-4 #5 Oldřich Musil 2015-05-15 08:07
POKRAČOVÁNÍ
Neurážel bych Churchila tím,že bych ho přirovnával k Zemanovi.Hitler a Stalin byli táké chytří a obratní demagogové,kteř í dokázali oblbnout masy lidí.Já bych ho přirovnal spíše ke Konrádu Henleinovi.Také vůdce páté kolony v našem státě,vůči cizí imperialistické mocnosti.
-4 #4 Oldřich Musil 2015-05-15 08:03
Vážený pane Novotný.
Žasnu nad vaší naivitou (pokud to naivita skutečně je) vůči Zemanovi.
Rusofob a antizemanovec (abych použil vaše slova) jsem proto,žejsem žil v tomto státě a nemám krátkou paměť.Tudíž vím že oněch čtyřicet let co jsme byli ruskou kolonií bylo pro nás obdobím komunistického teroru a hospodářského i morálního úpadku,ze kterého jsme se dodnes nevzpamatovali. Rusofob jsem také kvůli roku 1968,kdy k nám Rusové bezostyšně vojensky vtrhli,okupoval i nás a zabili tu tenkrát mnoho lidí.Rusofob jsem kvůli tomu,že sleduju nynější Putinovu jak zahraniční,tak domácí politiku.Kdy v Rusku opět obnovil totalitní systém a stejně tak zahraniční imperialisticko u doktrínu.Viz to co se nyní děje na Ukraině a určitě se nehodlá zastavit pouze tam.
POKRAČOVÁNÍ
+6 #3 Michal Novotny 2015-05-14 16:24
Vázený pane Sinágl,zil jsem dlouho v zahranici a jsem uz dost dlouho tady a zasnu nad vasí rusofóbií a antizemanismem. Je to práve Zeman, který tedy aspon me pripomína Churchila, protoze jako jediny z nasich predních politiku riká otevrene svuj názor na sílenou imigraci a islám.Zanechte uz konecne vaseho pendlováni a zkuste se podivat na situaci realisticky a reknete si " EU to podelalo a melo by tedy konecne zacit s jasnou restrikcí"..... .nebo zanikneme i s Sináglem, Sobotkou a Merklovou
-1 #2 Jan Šinagl 2015-04-23 21:48
Otázka mravů a kvality vyspělé společnosti. Do Ruska k Putinovi lidé v nouzi necestují.
0 #1 Dana 2015-04-23 20:44
Nemci napr. neudeli oficielne vstupni vizum, ilegalni utecence ale prijmou a i kdyz jim nedaji azyl, presto muzou v BRD zustat. S plnym zabezpecenim. Myslite, ze je k tomu, aby je lovili ze Stredozemniho more, a zajistovali jim zivot, cimz je animuji k tomu, aby se vydali na cestu, nuti Putin??

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)