Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

LN Putinovi vlci 250415Petice proti další Putinově propagandistické akci

Moskva se ptá: Proč nejsou vpuštěni motorkáři do země? Ať se ptá svých úředníků, proč bez vysvětlení nepouštějí novináře do Ruska. K.Mrzílek, 27.4.2015

Název Noční vlci nevěstí nic dobrého – noc, tma, zlo, negace. V noci nepřichází nic dobrého, vlčíLN Opricnik Penas 270415 smečka vždy pracuje s promyšlenou strategií. Jejich vůdce zvaný „Chirurg“ mluví o Evropě jako o Satanu, podíleli se na organizování demonstrací, vytvářeli atmosféru strachu, zastrašovali opoziční politiky, podporovali antimajdan, pomáhali se záborem Krymu! To mají být svobodomyslní lidé?! Ne, pouhý gang, napojený na jiné mafie, ctící daleko raději násilí, než uctívání obětí II.světové války. V Rusku je stále vláda temna. Skuteční motorkáři milují svobodu a nepotřebují k tomu podporu politiků. Ruští „motorkáři“ nám jen dokazují, že svobodní nejsou, jen pouhými sluhy Putina za kus žvance. Nemají ruské, ale západní motorky, zato mají odpudivé oblečení, už samo o sobě urážející oběti? Naším územím by měli projet jako jediným dvakrát. Polské politiky nazývají idioty! Prezident Zeman na akci nevidí nic špatného?! Minulost a činy Nočních vlků nemohou důstojně uctít památku obětí II.světové války, ale jen pohanit a urazit. Rusko bez vysvětlení odmítá vydat víza českým novinářům. Dává nám jasný signál, jak se máme zachovat, nechceme-li vypadat jako zbabělci a strašpytlové. Z Moskvy už vyrazili na cestu. Není to průjezd, ale arogantní, propagační nájezd! Sebevědomě a mocensky prohlašují: „Nic nás nezastaví, ani počasí, ani polské ministerstvo zahraničí.“ Názorně nám ukazují, jak nedemokraticky a povýšeně smýšlejí! Nejsou to žádní vlastenci, ale nacionalisté, uznávající jen svůj národ. Rusko sice pomohlo k poražení Německa, ale také nám přineslo 40 let nesvobody. Polsko se zachovalo jedině správně, jako hrdá, nezávislá země, jejíž politici mluví a jednají hlasem lidu, v zájmu Polska, EU, NATO a tedy i našem zájmu! Zachovejme se solidárně, jako skuteční SPOJENCI!

Doporučuji včerejší Události komentaře, kde skvěle argumentovali aktivista Martin Uhlíř a poslankyně Miroslava Němcová. To, co předvedli jejich oponenti musíte vidět, abyste uvěřili. Zejména doporučuji vystoupení poslance za Hnutí ANO Stanislava Berkovce, který doslova prohlásil: „Ruská federace je svobodná země.“ Nedivím se, že chválí Rusko - podporoval antimajdanovce už od počátku! Nejenom jeho duševní projev, ale i gestikulace by zřejmě byly i tématem pro psychologa či psychiatra?! To jsou následky nezvládnutých kandidátek, kdy se na nich a nejen u Hnutí ANO objevili lidé, kteří pro tuto práci nemají žádné předpoklady odborné, natož mravní. Jen nemocná společnost může takovéto jedince „dodat“ do Parlamentu. Od takovýchto typů „politiků“ se musí společnost chránit ve vlastním zájmu, nemá-li být jimi zničena. Je to nebezpečný hlupák, ti o sobě nepochybují, v tom lepším případě. Dělá Hnutí ANO, Parlamentu a ČR jen ostudu. Bohužel jich je v Parlamentu více takových.

Několik zajímavostí k Putinovi: „Není to tak dávno, co prohlásil, že musí najít nového manžela pro svou bývalou Ludmilu, to tu ještě nebylo. Vylepšení jeho visáže bude tedy pro někoho jiného. I exkancléř Gerhard Schröder zvaný v Německu „gerdgas“ a Putinův plynový zaměstnanec, se už po čtvrté rozvádí. Asi našel v Rusku, podobně jako Putin, mnohem mladší Rusku, po sedmdesátce se nejlépe hledá. Jenže co tomu asi říká Putin, který jim před léty dohodil dokonce dvě ruské děti k adopci?“

A pak jednejte slušně s takovými „charaktery“. Vždy zneužijí každého, kdo jim nedá jasně najevo svoji sílu a odvahu se bránit. Slušnost, dodržování zákonů, dohod a smluv je pro ně pouze kus bezcenného papíru a slaboch, kdo se jimi řídí. Připomínám i genocidu Čečenců, na které měl svůj nemalý podíl také současný prezident Ruska. Pokud tento novodobý Hitler, jak ho označila i Anne Applebaum, přijede do Prahy na MS v hokeji, bude to další zkouškou naší země – i hokejových fanoušků.

 

Jan Šinágl, 25.4.2015

* * *

„Když se má nějaký stát domluvit se státem, který jedná pouze z pozice síly, jediná možnost „domluvy“ je vytvoření obranného bloku tak, jak to říkal R.Reagan a vytvářet obranný, ne útočný deštník.“

K.Mrzílek

* * *

Aktualizováno:

Napsal jsem do Rádio čas:

Dobrý den,

Rádio čas odvysílalo zprávu, že tzv. "Noční jezdci" navštíví i Muzeum exilu v Brně. Majitel nestačil zdvíhat telefony. Umíte si představit, že by snad Putinovi lidé šli vzdát poctu bojovníkům a obětem komunismu?! Věřím, že šlo o nechtěné šíření účelové dezinformace a ojedinělé selhání Rádia čas.

S pozdravem

Jan Šinágl

www.sinagl.cz

27.4.2015 14:10 hod.

* * *

Dne 27.4.2015 v 16:22 Václav Tesař napsal(a):

Dobrý den, pane Šinágle,

po pohnutkách motorkářů jsem nepátral, nicméně v dané zprávě jsem těžil z informace poskytnuté jistým panem Boháčem ze spřáteleného motorkářského klubu, který ruským kolegům pomáhá průjezd organizovat. Nutno dodat, že sám dotyčný ji později korigoval...


S pozdravem

Václav Tesař

* * *

Děkuji Vám pane Tesaři,


zde naleznete všechny podstatné informace - Noční vlci: Zachová se naše země zbaběle, nebo dáme jasně

Rusku najevo kam patříme?!


Ať se Vám i Rádiu čas daří!


Jan Šinágl

* * *

… Svou reformací položil si ponejprv celý národ otázku autority, jak jí rozumíme dnes; a právě o tutéž otázku jde nám v našich dnech — o otázku, která nestrpí odkladu a která žádá stůj co stůj rozřešení. Základem naší reformace je idea humanity: bratrství bylo jméno naší národní církve, církve Českých Bratří byl to také její ideál, Ve jménu humanity a bratrství Petr Chelčický hlásal proti Žižkovi, zakladateli moderní strategie, svou my­šlenku: neodporovat zlu. Celý svět zná toto učení v nové podobě, kterou mu dal Tolstoj, jenž byl sám překvapen, když je našel celé u Chelčického. To jsou nebezpečné krajnosti! Nejčistší idea hu­manity nezakazuje, nemůže zakazovat obrany. Kazatelé táborští měli pravdu proti Chelčickému, když tvrdili, že obrana není násilí. Pravá mravní hodnota jednání závisí na mo­tivech, které je určují. V každém sporu, v každé válce záleží na tom, abychom věděli, kdo ohro­žuje a útočí a kdo se brání. Právě proto se uva­žuje o otázce první odpovědnosti nyní tak hor­livě a pozorně. …

T.G.Masaryk: Jan Hus, naše obrození a naše reformace

1925, Bursík a Kohout v Praze, páté vydání, redakce V.K.Škrach, vytiskla Unie v Praze.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (4 Votes)
Share

Komentáře   

-4 #2 Jan Šinagl 2015-04-28 09:48
To je stejná logika, jako kdyby ohrožené Československo, před okupací nacisty, povolilo propagační jízdu německé Hitlerjugend. Demokratická země má právo se bránit, když jsou její hodnoty účelově zneužívány druhou stranou pro její zájmy.
+1 #1 Filip 2015-04-28 09:36
Každé vyhrocování situace, ať z jedné či druhé strany, nepřispívá k jejímu řešení.
Jsme demokracie a nikoliv "bordel" kde si můžou úřady rozhodovat jak chtějí, je zřejmé, že pokud na naše území vstoupí jako turisté a splní veškeré zákonem dané povinnosti tak jim nikdo nic zakázat nemůže. V opačném případě by jsme se chovali stejně jako Rusko s Putinem v čele.
A jediné co mě zajímá je ať dodržují zákony této země, to je vše. Jsme svobodný stát kde jsme po "svobodném" vyjadřování toužily právě těch 40 let. Tak si toho važme a dopřejme to i jiným. To, že na prezentaci osobních názorů jako svobodného projevu nejsme zvyklí je náš problém.
Vlci přijeďte a odjeďte, jen dokážete, že tato země si svobody projevu váží.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)