Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

DOX ceska identita 220415Debata v DOXu mne zklamala, zejména vystoupení Prof. PhDr. Jana Sokola, Ph.D., CSc., proděkanaDOX ceska identita paneliste 220415 pro vnější vztahy na FHS UK, bylo pro přítomnou veřejnost zklamáním. Při vší úctě k jeho vzdělání a vědomostem, jako by byl obětí svého povolaní, kdy by chtěl mít vše měřitelné a dokazatelné. Skvěle mu oponovala vnučka prof. Hejrovského, nositele Nobelovy ceny. To, že prof. Sokol přišel na debatu v laciných, byť pohodlných „keckách“, je jeho právem, ale k elitnímu chování to těžko patří. Bohužel zvukový záznam se mi momentálně nedaří dát na server (doufám později). Na webu DOXu zatím není pořizovaný videozáznam. Debata s mikrofonem pro veřejnost nebyla připuštěna, pouze lístky s otázkami. Přesto jsem si mikrofon „vynutil“ a na závěr řekl co nezaznělo. Nepřekvapilo, že toto aktuální téma nevzbudilo velký zájem veřejnosti, ačkoliv by mělo.

DOX ceska identita verejnost 220415Elity máme různé, ať už mezi sportovci, vědci umělci i normálními občany. O mnohých veřejnost neví, nemají prostor v médiích, často ani zájem v nich vystoupit a plně se věnují své práci. Skutečné elity jsou ty, které jsou i mravně nezpochybnitelné. Jsou potřebnými a příkladnými vzory chování, postojů a názorů, nositelem pokroku a „tahouny“, bez kterých se vyspělá společnost neobejde. A že nám chybí vidíme na dnešním stavu společnosti, která se jich cíleně začala zbavovat už od roku 1945, aby mohly nastoupit jiné „elity“. Díky tomu má dodnes společnost z velké většiny negativní vztah ke slovu „elita“ a tudíž i narušené chování, myšlení a způsoby. Často nejvíce vypoví konkrétní příklady:

- Rozloučení se Stanislavem Grossem proběhlo na Vyšehradě, kousek od hrobů velikánů naší země a média ani slovo?! Alespoň nebude na Vyšehradě pochován, ale v rodinném hrobu.

- V Praze bylo uděleno 23.000 pokut za močení na ulici i na kostely!

- V Krkonošském KRNAPu se právě koná sběr odpadu, kterého se zbavili turisté během zimy, kdy jim „krytí“ a jeho zakrytí poskytl sníh!

- Hokejoví rozhodčí mají na „zadnici“ reklamu na PROSTENAL! Bude další krok reklama na PREZERVATIVY na patřičném místě?!

Elitou pro mne nemůže být manažer roku 2014 GŘ, ČEZu Daniel Beneš. Daleko spíše také oceněná ředitelka firmy PETROF Zuzana Ceralová Petrofová. Mimochodem na ČT 24 poděkoval Beneš slovem „Děkuji“, paní Petrovová slovem „Děkujeme“. I tak lze poznat a odlišit skutečnou elitu od té, která si na ni jen pokrytecky hraje.

Žádná země, která chce být vyspělá, se bez elity a potřebných mravních vzorů neobejde. Společnost je potřebuje ke svému životu a růstu jako květiny vodu. Ty také bez životodárné vody usychají a hynou. Elity na odpovědných místech země také zaručují její odolnost v krizi a válečném nebezpečí.

Někde se stala chyba, když si nemalá část mladé generace i starší hraje na vojáky s atrapami zbraní. Viditelně chybí mladé generaci vojna, proto si ji nahrazují uměle. Místo abychom začali budovat domobranu, hrajeme si na vojáky, kteří nikoho neohrozí. Nedivme se potom, že se země bez skutečných elit stává snadnou obětí primitivní síly bez morálky a mravních zábran.

 

Jan Šinágl, 26.4.2015

* * *

Začíná tragédie Evropy ve Středozemním moři?

Vidím obrovskou degeneraci, začíná při výchově dětí

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.00 (2 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)