Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Dne 1.května 2015 byl v Plzni odhalen tento monument. Bude nepochybně ještě dlouho tématem diskuzí. Přináším celý obrazový záznam slavnostního aktu. Nepromluvil žádný zástupce MO. Za politickou reprezentaci země pronesla projev Mgr. Miluše Horská, místopředsedkyně Senátu, bez politické příslušnosti. U kdejaké příležitosti, i daleko méně významnějších, se naši nejvyšší představitelé země „projev-vují“, ale k uctění památky gen. Pattona a US Armády se nedostavili. Projev paní místopředsedkyně měl daleko ke skutečné reprezentaci, nejen obsahem (od cca 19:40 min.). Zaměnit výslovností jméno maršála Pétaina, který se osobně zasadil za perzekuci Židů, s gen. Pattonem, takto vysokým představitelem státu by stávat nemělo. Je smutné, že se místopředsedkyně Senátu dopustí takové chyby a ještě smutnější, že to její tým připustí. Naši přední politici neumí oslovit novou myšlenkou, duchem, hovořit krátce, věcně spatra. Jako by pro ně veřejnost byla mnohdy jen malé, nevědoucí děti, které je třeba poučovat způsobem tomu odpovídajícím. Člověk by očekával, že alespoň nůžky k přestřižení slavností pásky přinese pár v plzeňských krojích. Bohužel i to je vypovídající o úrovni tohoto aktu. Můžeme jen doufat, že časem k pomníku přibude to, co tam mělo být – tabulky v českém a anglickém jazyce, vysvětlující záměr autorů monumentu. Historik Marcel Fišer to veřejnosti sice vysvětlil, ale způsobem zdlouhavým, který z velké části nudil. Nesloužilo mu ke cti, když měl při začátku svého vystoupení ruku v kapse. I v organizaci těchto aktů se máme stále co učit. Kdo ve skutečnosti vládne a ovládá dnes Plzeň?! Na druhé straně od postkomunistické společnosti nelze očekávat více. V tomto smyslu měl historik umění pravdu – JE VĚRNÝM OBRAZEM DOBY!

Jan Šinágl, 4.5.2015

* * *

„Pomník“ generála George. S.Pattona v Plzni před odhalením 1.5.2015?!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (10 Votes)
Share

Komentáře   

0 #11 Bermann 2015-12-27 14:52
Copak o to, že USA rozeštvávají všechno ve světě na rozdíl od mírotvorce a příslušníka KGB Putina, nejhorší je, že i na opětovném obsazení ruské ambasády v Praze s 200 nebo kolika zaměstnanci /jak to bylo vždy od r.1948/ nám šíří lásku a tolerantnost. Nejhoší je, že jakmile někde a cokoliv chtějí ovládnout i nenápadně USA,hned nastoupí tuhá cenzura v tisku, zákaz cestování, čínské konzervy místo masa, dráty a střelba na hranicích, vojenské přehlídky a všude nápisy S USA na věčné časy a nikdy jinak!
Neprojdou atd.
0 #10 Zvoník 2015-12-27 14:37
Ano, pane "plzeňáku" proč stavět pomníky americké armádě, mnohé vnikaly hned po válce a pokud možno komunisty pak odstraněny, jako tzv. "plzeňák" jistě víte, že ti američtí vojáci z května 1945 byly přece převlečení rudoarmějci,kte ří se pri masových dodávkách zbraní,letadel, tanků, potravin atd. a dokonce i bot z USA v rámci smlouvy o půjčce a pronájmu naučili perfektně i anglicky. Jen nevím, jak a kde /na Sibiři v Gulagu?/ se vyráběly ty rozdávané americké žvýkačky, bílý chleba, fazolové konzervy s párkem, cigarety, čokolády atd.atd. Asi to bylo v učebnici Dějiny VKS/b a tu jsem si ještě neprostudoval.
-2 #9 Jan Šinagl 2015-12-24 18:12
Pane Lukeši, už si přesně nevzpomínám. Podívejte se na video. Nejde o to kde jste byl, ale kdo mluví. Buď máte jmenovce, nebo jsem špatně porozuměl či zařadil Vaše jméno? Máte či nemáte něco společného s pomníkem? Lukešů znám více, nevím nyní kam Vás zařadit? Děkuji Vám za věcnou odpověď. Požehnané svátky Vánoc. JS
+3 #8 Igor Lukes 2015-12-24 15:58
Mily pane Sinagle,
s vasich webovych stranek jsem se dozvedel o odhaleni pomniku v Plzni. Kritizujete tam moje vystoupeni jako nudne a taky proto, ze jsem mel ruku v kapse. Musim vam rict, ze jsem se te udalosti vubec nezucastnil, uz jen proto, ze ziji a pracuji v Bostonu, na v Plzni. Srdecne, Igor Lukes
-6 #7 Oldřich Musil 2015-05-15 07:32
Cituji Michal Novotny:
Je to, jak jsme ríkávali MCC....maly cesky clovek!!!!:-)

Ale jak usuzuji z bodování na tomto webu,není jich rozhodně málo.Nejsem hrdý na svůj národ.
-6 #6 Michal Novotny 2015-05-14 17:58
Je to, jak jsme ríkávali MCC....maly cesky clovek!!!!:-)
-5 #5 Ludmila Jenčíková 2015-05-10 20:15
plzeňáku, píšete, že nemáte žádnou potřebu sdělit svoje jméno čtenářům tohoto blogu stejně jako ho nesdělujete nikomu, s kým si náhodně cestou popovídáte. A na základě čeho se domníváte, že tady někoho baví si s vámi anonymně popovídat? Jste plzeňák. Ale rozhodně nejste Plzeňák.
+8 #4 plzeňák 2015-05-04 20:58
Cituji Jan Šinagl:
Doporučujete tedy, pane „Plzeňáku“, ... Váš postoj je postojem otroka a ovčana. Svobodný občan se nestydí pod svůj názor podepsat. ...

Pěkná ptákovina, co píšete.
Stejně jako nemám potřebu sdělit svoje jméno kdekomu, s kým si náhodou popovídám cestou do práce, nemám žádnou potřebu, sdělit svoje jméno ani čtenářům tohoto blogu. A zjevně je to dobře - když vidím, že jste někdo, koho baví bezdůvodně urážet ostatní, je prima, že moje jméno neznáte. Svoje jméno rád sdělím přátelům, ne náhodným známým, z kterých se můžou snadno vyklubat protivové.
A "občanská statečnost" se podpisem v diskusi taky neprokazuje, kdybych někoho úředně zajímal, tak si mě snadno zjistí i bez podpisu.
+8 #3 Míla Starec 2015-05-04 19:10
Cituji článek:
Projev paní místopředsedkyně měl daleko ke skutečné reprezentaci...

Ano autore, váš lehce maniakální přednes, ze kterého není jasné, jestli vám právě přeskočilo, nebo se tak stane až za pár minut, doplněný výkřiky "odpust Ameriko" by byl jistě o mnoho zábavnější.
0 #2 Jan Šinagl 2015-05-04 18:57
Doporučujete tedy, pane „Plzeňáku“, jak už řekl Karel Kryl: „Zachováváme postoje, místo abychom stáli“. 17.února 2014 byl v Praze na Olšanech postaven pomník ruským okupantům proruskými spolky, pastavenými i z peněz českých daňových poplatníků. Stovky jejich obětí z okupace roku 1968 pomníky nemají. Váš postoj je postojem otroka a ovčana. Svobodný občan se nestydí pod svůj názor podepsat. Na tento pomník jsem se podepsal za Jana Palacha. Čelím trestnímu oznámení, kdy jsem se musel sám udat na PČR, aby mne nemusela hledat a utrácet zbytečně peníze.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)