Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Adrian Portmann 2014: „Jsem přesvědčen, že se ÚSTR musí více otevírat – nejen směrem k domácí a zahraniční Portmann Adrianakademické obci, ale především směrem k české společnosti. Tak, aby se stal skutečnou veřejnou institucí. To znamená, že i volba příštího ředitele se má stát veřejnou a co nejvíce transparentní záležitostí, která si zaslouží otevřenou a věcnou diskusi.“

OS P3 progr Portmann 050815U OS Praha 3 v Jagellonské na Žižkově proběhla ve středu, dne 5.srpna 2015 soudní fraška, za kterou by se nemuseli stydět ani komunisté. Předmětem žaloby Adriana Portmanna, Ph.D., byl naprosto skandální průběh výběrového řízení na funkci ředitele ÚSTR. Poslech jeho úvodního vystoupení doporučuji! Děsivé svědectví doby. Obdivoval jsem jeho klid a skvělé vystoupení po všech stránkách. Za veřejnost byl přítomen jeden zaměstnanec ÚSTR, druhý bývalý (právě „odejit“) a český historik Vilém Prečan. Ten okomentoval rozsudek soudkyně Mgr. Kamily Petrusové takto: „Paní předsedkyně, já jsem dvaaosmdesátiletý historik. Jmenuji se Vilém Prečan a mohu Vám říci, že pro mne to bylo dneska velmi poučné. Já jsem netušil, já jsem opravdu netušil, že se v této zemi může odehrát taková soudní fraška. Pro mne je to jako pro historika velmi poučné a děkuji Vám za to.“

Žaloba má 187 stran a byla doplněna o dalších 51 stran! Jednání trvalo přes 3 hod, včetně hodiny na prostudování dodatku, kterou si vyžádala žalovaná strana. Běžně se v takových případech odročuje, ale to bychom spekulovali. Byla to soudní fraška, kdy se soudkyně vyhýbala podstatnému a kdy budila i dojem, že celou žalobu ani nečetla, resp. ne důkladně. Pět rozsudků NS ve věci výběrových řízení a právech účastníků, soudkyně vůbec nevzala na vědomí!

Zvukový záznam nebyl k dispozici, což jednání prodlužovalo. Soudkyně nedovolila fotografovat a pořizovat video ani při vyhlášení rozsudku?! Třem vystoupením Adriana Portmanna jsem zatleskal spolu s částí přítomné veřejnosti. Soudkyně vůbec nereagovala. Zato po vynesení rozsudku, kdy jsem jí řekl: „Paní soudkyně, ten naléhavý právní zájem mají slušní občané této země a všechny oběti komunistické totality v naší zemi.“ Na to mi řekla, že mne vylučuje z dalšího jednání a začala vyhrožovat justiční stráží, pokud neodejdu. Dodal jsem pouze: „Pro mne nejste soudkyně, ale jen poslušná služka.“ Pokorně přiznávám, že sílu na kultivovanější projev, jako předvedl pan Přečan, jsem v tomto momentu neměl. Že bych se příštího jednání nemohl zúčastnit? Pochybuji silně o nepodjatosti a nestrannosti soudkyně. Nepochybuji, že podjatost soudkyně bude tématem, pokud nadřízený soud odvolání vrátí stejnému soudu a soudkyni.

Důkazní zvukové záznamy z neveřejného zasedání Rady ÚSTR, byly smazány v rozporu s předpisy – ničení důkazů! Žalovaná se usvědčuje sama na půdě státní instituce! Pochybuje, že nový předsedy ÚSTR Zdeněk Hazdra podá trestní oznámení?! Když je někdo ochoten přijmout výsledek takovéto podvodné volby, vypovídá sám o svém charakteru a hodnotách, které zastupuje. Charakterní zvolený předseda by sám podal žalobu na tento jasný a snadno prokazatelný podvod.

Mimochodem jedna ze tří soudkyň dřímala, probudil ji její spadlý mobil na stůl. Není žádnou výjimkou. Občané netuší, jak nemálo zcela neschopných a o to poslušnějších soudců, královsky živí.

Samozřejmě, že takovýto rozsudek politické levici a komunistům, velmi vyhovuje. Nelze ale vůbec vyloučit, že za skandálním rozsudkem je i čistá lenost a snaha zbavit se dalšího soudu ala Rath, tedy náročného monstrprocesu s mnoha svědky (soudcům jsou případy přidělovány elektronickým systémem). Je veřejným tajemstvím, že si mnozí stěžují na „špatný los“ kolegům, jakou měli smůlu. Potom se snaží případu co nejrychleji zbavit. Tak začíná ona známá hra s přehazováním „horkého bramboru“, bohužel na účet daňových poplatníků a často i na úkor spravedlnosti.

Jsem přesvědčen, že soud dá v poslední instanci za pravdu panu Portmannovi, pokud se chceme považovat za zemi, kde vládne právo, spravedlnost a dobré mravy. Zrovna tak nepochybuji, že v novém výběrovém řízení, kde budou věcně, objektivně posouzeny kvality kandidátů, má pan Portmann velkou šanci stát se ředitelem ÚSTR. Pokud je zde někdo lepší než on, tím lépe, ale o žádném jiném, dosahujících jeho odborných a lidských kvalit, zatím nevím. Je skvělým reprezentantem švýcarské demokracie. Země, která se snaží napravit následky komunistické, totalitní doby, by měla ve vlastním zájmu takovéto lidi vítat a děkovat jim. Ne je nutit k podávání žaloby, ke které jsou nuceni právě proto, že disponují potřebnými odbornými a lidskými kvalitami. Děkujeme Vám pane Portmanne – za všechny slušné lidi a oběti komunismu.

Momentálně pan Portmann žije ve Švýcarsku a hledá si práci...

Bývalý mluvčí ÚSTR Jiří Reichl problém s hledáním práce nikdy neměl a mít zřejmě nikdy nebude. Po tiskovém mluvčím Úřadu práce ČR, a Ministerstvu vnitra, je nyní tiskovým mluvčím společnosti Roun Hill Capital, která koupila od Bakaly OKD byty – viz včerejší ČT Události….

 

Jan Šinágl, 7.8.2015

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.25 (12 Votes)
Share

Komentáře   

+1 #4 Jan Herna 2015-08-18 09:00
Když se tak rozhlížím kolem sebe, docházím k logickému závěru,že není zájem,abz naše země byla skutečně demokratická.
0 #3 Horský 2015-08-14 14:07
Ano, Alši, máte pravdu, nač zkoumat naší slavnou minulost po roce 1948. Léta jsme vystačili s příručkami Dějiny KSČ či VKSb a jinými klasiky marxismu-lenini smu, vše už je přezkoumáno a výsledek jasný, jedině život v bolševickém totalitním režimu byl zářnou naději pro zítřek lidstva. Určitě se dočkáš, soudruhu, Zkus mezitím malovat obrazy jako Mikoláš. Za některé své pracovníky ÚSTR nemůže, přicházejí i odcházejí.A bude líp.
0 #2 Aleš 2015-08-13 15:31
ÚSTR je naprostá zbytečnost a vyhozené peníze. Hlavně je to job pro Bendovu rodinu. Totalita byla rudá teď je zase růžová. Obyčejný člověk si může tak akorát.
+2 #1 Bergmann 2015-08-07 18:13
V podstatě je to další hanba české justice a bohužel také poměrů kolem ÚSTR, kteří tím jen podpoří početné řady svých nepřátel, jinak samozřejmě důležitého ústavu, kterému jsem vděčen za řadu publikací a periodik /např. Securitas Imperii a Pd-Paměť a dějiny/. Vilém Prečan má plnou pravdu - viz také jeho otevřený a dodnes nezodpovězený dopis z 8.4.2015 redakci časopisu Týden. Švýcarskému historikovi a jeho zájmu o české dějiny Adrianu Portmannovi
musíme vděčit za dosud vyšlé dva díly knihy Vysídlení Němců a proměny českého pohraničí 1945-1951 /najdou se peníze na pokračování ?/ a také ocenit¨nakladat elskou činnost MUDr.Zdeňka Susy ze Středokluk se 70 vydanými tituly od roku 1994, jinak neobyčejného člověka ,naroz. 1942 a také primaře z pneumologické ordinace z Všeobecné nemocnice na Karláku vedle práce v Českobratrské církvi evangelické a dalších četných aktivit včetně putování po Evropě /viz
www.susa.cz/.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)