Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Albertov 1 plakat 1 221115Jsme neřízená země, zřízená, která se chová jako neřízená střela!

Skvělé projevy, klid, úsměvy, kultivovanost, žádné projevy nenávisti. Albertov byl zážitkem proAlbertov 2 dolejsek 221115 každého účastníka. Přijít mohli i „zemanovci“, žádného jsem nezahlédl. Jistě také přišli, bez transparentů - a mlčeli. Škoda, že ČT opět selhala a vysílala přímo jen pár minut, kdy řečníky na Albertově vystřídaly komentáře ze studia. Mluvilo se o tom co se děje, místo aby se ukázalo co se děje! Následoval pochod na Václavské náměstí, kde skvěle vystoupili další řečníci (viz zvukové záznamy projevů níže), včetně muslima z Kavkazu, bojovníka proti terorismu. Jeho otce zavraždili komunisté. Připomněl v nadsázce, že pokud by ČR přijala 4000 uprchlíků z Ruska, bude mezi nimi jistě 4000 agentů KGB. Nepochyboval, že atentát v Paříži je Albertov 3 plakat 2 221115práce KGB. Přináším kompletní videozáznamy s Martou Kubišovou z Václavského náměstí, z Albertova a další postřehy, které v médiích nezazněly. Na Albertově jsem rozdal těchto 300 letáků 300 letáků. Zmizely za pár minut – rozdal bych jich tisíce… Můžete je sami šířit! Obdrželi je i všichni rektoři a hlavně studenti a mladí lidé! Doporučuji předevšímAlbertov 4 deska 25 svicky 221115 projevy rektora Mikuláše Beka z MU v Brně (11:30 min.) Rektor ČVÚT Libor Grubhoffer (15:50 min.) upozornil na fungující mezigenerační paměť. Děkanka FFUK Mirjam Frídová (21:40). Skvěle promluvila Marta Haraszimiwicz (40:50 min.) – „Odvaha vyslovit jasné ne, ne lži, ne aroganci moci, ne štvaní Preciosa A VN 221115jedněch proti druhým, ne proti politickému obchodování s lidským strachem, odvaha postavit se proti nenávisti a zastat se těch, co jsou jejím terčem je tím, po čem i naše doba volá nejvíc! Neměli bychom se uspokojit tím, že jsme tady a teď měly ten svůj Albertov. Skutečným uctěním památky 17.listopadu je připlout jeho univerzální odkaz jako výzvu pro současnost, jako výzvu ke každodennímu jednání, jako výzvu k odpovědnému a nebojácnému utváření tohoto světa. Možná, že i my máme holé ruce, ale před urážkami se nemusíme obhajovat, ani rukama, ani křikem. Naši obhajobou ať je vždy naše konání. Protože kdo, když ne my. Děkuju.“ Ne všichni víme, kde se nachází hrob Jana Opletala – v Nákle na Olomoucku.

 

Albertov 5 deska 25 221115Na projev rektora Beka o plebejství reagoval Ovčáček: „Jsem plebejec“. Nepochopil a potvrdil svéAlbertov 6 napis 221115 plebejství, jak jinak. – „Co pravil Ovčáček: „Bohuslav Sobotka si definitivně vybral. Není hlasem národa, stal se hlasem médií.“ Dodávám, „Ovčáček je hlasem maroda“. K.Mrzílek

Na Václavském náměstí krátce a skvěle promluvili (bohužel jsem zatím video nenašel): Fedor Gál, pedagog Hirsch z lékařské fakulty, kavkazský muslim a socioložka Jiřina Šiklová. Ta provedla „diagnozu“ prezidenta se závěrem: „Miloši, už blbnete, opravdu.“ S tím jistě souhlasí „nezbllí“. Další Informace na - http://podhradi.org/

Zajímavé je, že článek o Albertově z Parlamentních listů zmizel z titulní stránky a nelze ho najít? Byla tam i citáty z projevů, které se Hradu určitě nelíbily ale i anketa, kdy, tuším cca 20.000 dotázaných drtivě souhlasilo s účastí extrémistů na prezidentské tribuně na Albertově 17.listopadu? Ani na google není k nalezení Albertov 7 rude trenky 221115transparent s nápisem MILOŠI DRŽ UŽ PUSSINKU, objevila se jen druhá strana s rudými trenýrkami? Připomíná mi to mé vystoupení na 1.Máje 2011 na mítinku komunistů u Křižíkovi fontány v Praze, kde jsem ukázal vlajku s hákovým křížem a srpem a kladivem. Také se ukázala v médiích jen jedna strana – hádejte která?

ČTK si také trochu zalhala, když píše o 4000 uprchlících z Ruska a o Gálovu „průšvihu“. Poslechněte si kavkazského muslima a jeho zmínku o KGB, kterou ČTK vynechala. Fedor Gál neřekl „průšvih“, ale průser – a ten to také je! Někdy je třeba nazývat věci pravým jménem.

Mimochodem mi mluvčí prezidenta vždy jako první potvrzuje mé denní zpravodajství, následoval Forejt a občas Kmoníček. Svědectví o zločinech v Preciose a Ludvíku Karlovi, nepotvrdil nikdo z nich.

Reportéři ČT neselhali a natočili dost děsivý dokument o tom, jak si Zeman zajistil své demonstranty. Stejně děsivé je, jak o tom všichni hovoří, co všechno bylo porušeno a nikdo nekoná. Jsme neřízená země, zřízená, která se chová jako neřízená střela.

Albertov 8 Pussy Zeman 221115Tento článek jsem rozeslal všem poslancům, senátorům, europoslancům, hlavním médiím aVN Preciosa 2 221115 stovkám novinářů (politikům neskrytě), s žádostí o potvrzení příjmu. Vážím si všech, kteří příjem potvrdili. Poměr je zatím přibližně takový, jako při volbě místopředsedy Sněmovny, předsedy KSČM Filipa. Zvolilo si ho svým místopředsedou 75% poslanců v tajné volbě, tedy nutně i z „pravicových“ stran. Příjem mi potvrzuje přibližně 25% oslovených, s občasnými výjimkami z řad levice a komunistů. Hlasování ze Sněmovny tak přibližně odpovídá i stav našich médií. Těch skutečně demokratických, bude také zřejmě jen 25%.

Žádná vyspělá země nemá nikdy dostatek potřebné, skutečné elity, která určuje její vývoj. Je vždy nutně menšinová. Pokud ale většina ani instinktivně netuší, jak ji sama potřebuje, LN OS Proc lze 111515ak Pán Bůh s touto zemí.

Takovýchto akcí je třeba. Probudit a motivovat lidi k občanské angažovanosti, využít jejich potenciál nahromaděné energie nespokojenosti v prospěch země a tím i jejich. Bez potřebných impulsů a charismatických lídrů to nepůjde. O tom se bude brzy rozhodovat, zda nás vedení země povede zpět do bídy a poslušnosti, nebo cestou poctivé práce všech, práva a spravedlnosti, ke prosperitě a vyspělosti. Morálka a neměnné mravní formy jsou základem. Ten současný prezident netvoří, ale ničí. Dopouští se opakovaně zločinu velezrady. Senát měl konat už dávno. Pokud stále není ochoten, tak zradil své voliče. Potom bude na občanech, aby Senát k jednání, ke kterému je povinuje Ústava České republiky, konal. Je to výzvou každému skutečnému občanovi, aby konal. V zájmu svém i budoucích generací.    

 

Jan Šinágl, 23.11.2015

* * *

Dukova modlitba za Zemana

Prezident Zeman vyznamenal ředitele komunistického koncentráku Ludvíka Karla

* * *

Diskutujte: Paříž pátek třináctého, ochutnávka naší budoucnosti

Oldřich Musil2015-11-22 11:32

Pane Zdeňku.

Uznávám že slovem polopravda jsem správně nevystihl nebezpečnost Miloše Zemana. Z toho co říká je 99% pravdy. A pochopit to jedno podstatné a nejnebezpečnější procento není snadné. Je jím jednoduše řečeno to, že chce opět vrátit náš národ a stát zpátky do náruče Ruska. Pryč ze západní latinské civilizace. Má bezpochyby pravdu v tom, že politika EU byla vůči muslimům naivní tím, že si je ve jménu tolerance nasadila jako veš do kožichu a teď sklízí co zasela. Stejně jako západní politici v roce 1938 vůči Hitlerovi. To však ještě neznamená, že Putinovo Rusko je lepší řešení, stejně jako tehdy Stalinův Sovětský svaz a Komunismus. Když Gottwald v roce 1929 řval v parlamentu že se jezdí do Sovětského svazu učit jak nám zakroutit krkem, poslanci se smáli. Řekl jim na to: "On vás přejde smích". A na jeho slova nakonec došlo. Stejně tak i němečtí demokratičtí politikové si před rokem 1933 naivně mysleli, že to co Hitler řve na svých mítincích nelze brát tak úplně doslova, že to tak zlé zas nebude, že až ho dosadí do vlády tak ho ukočírují. Jak to dopadlo,víme už z historie moc dobře.

* * *

* * *

Aktualizováno 28.11.2015:

* * *

Proč prezident ukradl studentům pietní akt?

… Já nevím, co si myslí čtenář, ale já mám vážné obavy o prezidentovo duševní zdraví. Snad by bylo na příští rok účelné pro hlavu státu obstarat nějakého opatrovníka, bez jehož svolení by prezident nesměl opustit Pražský hrad. V opačném případě hrozí nebezpečí, že se 17. listopadu zase objeví na Albertově...

* * *

Co je dovoleno Zemanovým roztleskávačům, to nesmějí studenti a skupina Ztohoven

… Na Hradě si dělají, co chtějí. Když se to hodí, použije se „ohrožení bezpečnosti“ jako v případu Ztohoven. Když se to hodí, nejsou kvůli bezpečnosti studenti puštěni na Albertov. A když je potřeba, když Mynář cítí potřebu, bezpečnost přestane existovat. - Hradní režim je nechutný, připomíná ten minulý.

* * *

Studenti a rektoři opravili 17. listopad. Školy žalují Zemana. Elity se probouzejí

Na Albertov přišlo několik tisíc lidí. Vlály vlajky české, EU, Ukrajiny a Tibetu. Zajímavé, s čím si studenti spojují svobodu: s Unií, tedy se Západem. S Ukrajinou, kde se o svobodu bojuje. A s Tibetem, jemuž vzala svobodu Čína. Témata transparentů: Albertov je symbol svobody, Vzděláním proti strachu či NE násilí a kolektivní vině. V úterý 17. listopadu to v Praze vypadalo, že veřejný prostor čím dál víc zabírají neonacisté, xenofobové. Následující neděle ten pocit přinejmenším vyvážila. České elity začaly přicházet k životu. Snad nebude zas několik měsíců ticho. … Když se na nás dívají třeba z Vídně, Paříže, Bruselu, Berlína, jen zírají: Co je to za carské manýry? Co je to za zemi, kde starobylá Karlova univerzita žaluje prezidenta? Bože! Oprava Albertova a žaloba na Zemana jsou dvě události, které dávají naději, že nám právo a svoboda nejsou úplně lhostejné. A že máme své elity. Možná plebejské, ale pořád elity.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (6 Votes)
Share

Komentáře   

0 #7 Oldřich Musil 2015-11-27 08:56
Cituji Oldřich Musil:
POKRAČOVÁNÍ
Pokud jste pozorně poslouchal všechna Putinova prohlášení,měl byste vědět že považuje rozpad Sovětského svazu a následný politický vývoj za největší chybu a tragedii.Jinak řečeno,je nespokojený s politickým vývojem Ruska začínajícím Gorbačovovou perestrojkou,stejně jako byl Hitler s vývojem Německa po roce 1918.To jak se s tím tehdy Němci a Hitler nedokázali smířit,je velmi podobné tomu jak to v současné době cítí většina Rusů a Putin.
A nakonec jedna lidová moudrost která praví:"Nikdy neříkej nikdy."

Ještě dodávám doporučení pozorně poslouchat Zemanova vyjádření např. k situaci na východní Ukrajině.Podle něho tam prý žádná válka není.
+1 #6 Oldřich Musil 2015-11-27 08:43
POKRAČOVÁNÍ
Pokud jste pozorně poslouchal všechna Putinova prohlášení,měl byste vědět že považuje rozpad Sovětského svazu a následný politický vývoj za největší chybu a tragedii.Jinak řečeno,je nespokojený s politickým vývojem Ruska začínajícím Gorbačovovou perestrojkou,st ejně jako byl Hitler s vývojem Německa po roce 1918.To jak se s tím tehdy Němci a Hitler nedokázali smířit,je velmi podobné tomu jak to v současné době cítí většina Rusů a Putin.
A nakonec jedna lidová moudrost která praví:"Nikdy neříkej nikdy."
0 #5 Oldřich Musil 2015-11-27 08:32
Pane Zdeňku.
Že je v současné době prioritou obrana proti islamizaci Evropy a že bude bude západní Evropa vděčná když jí Rusko pomůže,v tom máte pravdu.Sobecká a proradná politika Francie mě nepřekvapuje,ne ní to v historii poprvé.Že nemá západní Evropa vůli se bránit,v tom máte částečně pravdu taky.Teď po šoku z pařížských atentátů se už začíná rozhoupávat,dří ve v tom Američany nechávala samotné.Situace je podobná jako před 2.sv.válkou.I v tom,že i tehdy si mnoho lidí i politiků mylně myslelo,že lidé jako Gottwald nemají prostředky k tomu aby uskutečnili svoje úmysly a že je nereálné aby Rusko obsadilo střední Evropu.Ano bylo by to nereálné a lidé jako Gottwald by neměli prostředky uskutečnit svoje úmysly,kdyby nebyla politika západoevropskýc h států (hlavně Francie) pošetilá,sobeck á,zbabělá a proradná.A jak je vidět,dodnes se v tomto směru bohužel nic k lepšímu nezměnilo.
POKRAČOVÁNÍ
0 #4 Zdeněk 2015-11-27 01:00
Pane Šinágle.
Namítáte mé časté znevažování autorů jiných názorů. To není pravda, vždy kritizuji jen věcně. Opět jste neuvedl jediný příklad.

Pokud opravdu neznáte názory pana Alrawiho, který se zúčastnil poslední manifestace na Albertově spolu se studenty, tak přikládám odkaz :

www.ivcrn.cz/.../
-1 #3 Jan Šinagl 2015-11-26 09:26
Pane Zděnku, "nekádroval" jsem nikoho kdo se zúčastnil. Jen pár jednotlivců odmítlo mnou nabízené letáky. Názory pana Alrawima neznám. Za pozoruhodnou považuji přednášku prof. Hoška z teologické fakulty UK, kde porovnává Alláha a Ježíše. Jistě by mnohé křesťany překvapila. Ani v nejmenším se nezastávám IS, ale v mnohém mají běžní muslimové pravdu ve věci kritiky způsobu našeho života, kdy jsme se od křesťanství hodně vzdálili a chováme se sami často barbarsky a velmi nezodpovědně. K tématu napíši článek v neděli. Zkuste být více věcný. Vaše časté znevažování autorů jiných názorů, přímé či nepřímé, demokratické výměně názorů neprospívá, ale škodí a budí zbytečné osobní averse a emoce. Podpoříte tím svoji důvěryhodnost i vlastních názorů. Jen to vede ke smyslpné, konstruktivní a demokratické diskusi.
0 #2 Zdeněk 2015-11-25 23:54
Pane Šinágle.
Jestlipak jste dal svůj leták i umírněnému muslimovi Alrawimu? Tento mírotvorce z Brna tam byl také. Jeho kázaní o nemuslimech jsou opravdu pozoruhodná.
+1 #1 Zdeněk 2015-11-25 23:36
Pane Musile.
Celkem s Vámi souhlasím. Jsem však přesvědčen, že v této době je prioritou obrana proti islamizaci východní Evropy. Ta západní je zřejmě již ztracena, protože nemá vůli se bránit – důvodů je více. Takže i kdyby měl Zeman tyto úmysly, tak v současné době nemá žádné prostředky to uskutečnit. Konstrukce, že Rusko vojensky obsadí střední Evropu, event. zde zavede komunismus, je nereálná. Naopak západní Evropa ještě bude vděčná, když ji Rusko z této islámské šlamastiky pomůže – viz obrat Francie. Hlas Zemana v protiimigrační kampani je tedy velmi důležitý. Ostatní politici kolaborují po vzoru svých předchůdců – viz dějiny islámu. Pokud se Evropa zislamizuje, s žádným Ruskem si už hlavu dělat nemusíte.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)