Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Altner TK Manes 290116Aktualizováno 1.2.2016: Soudní jednání ze dne 1.2.2016, odloženo na neurčito. Prezident Altner Zeman omluva 280116Miloš Zeman se omluvil.

Aktualizováno 5.2.2016: Omluva prezidenta Miloše Zemana - I prezident má povinnost svědčit před soudem, v opačném případě mu hrozí i trestné stíhání

Další jednání ve věci je nařízeno na pondělí, dne 1.února 2016 od 9:00 hod. u OS Praha 1 na Ovocném trhu. Měla by být vyslechnuta Barbora Snopková. Možná nás překvapí svoji účastí i prezident Miloš Zeman. Má možnost, ukázat se jako chlap a jen získat, mlčením nenávratně ztratí. TGM se také dokázal postavit proti všem, když šlo o spravedlnost. Bude zachováno dosavadní "velkomediální" mlčení?

Konala se dne v restauraci ARCH v Mánesu od 10:00 hod. Trvala bez 5 minut 1 ½ hodiny. Dostavila se ČTKiDNES,  ČRo a TRADE média (ta krátce po začátku odešla). Prezident Zeman už pochopil, že k soudu si nemůže dovolit jako svědek nepřijít a poslat „náhradníka“, aby splnil nesplnitelné, tedy vypovídal za něho. Nechat se přivést policií k soudu jistě nebude riskovat, zato se může doba jeho svědecké výpovědi neúměrně protahovat. Věřme proto, že prezident naplní svoji zákonnou, občanskou povinnost a vypoví před soudem co nejdříve a bez ztráty paměti, jako se nedávno přihodilo svědkovi Vladimíru Špidlovi. Věřme, že upřednostní svědeckou výpověď před častými návštěvami venkova. Přináším několik postřehů z TK se zveřejněním důležitých dokumentů (trestní příkaz, zákaz studia spisu a plné moci).

Úvodem připomínám, že dr. Altner strávil ve vyšetřovací vazbě 4 měsíce v Berlíně a 6 měsíců v Bratislavě. Trestný rozkaz vydal dne 8.7.2014 OS Bratislava, kde byla předsedkyní spolužačka premiéra Roberta Fica. Jedině Švýcarsko odmítlo mezinárodní zatykač na dr. Altnera s tím, že není vykonatelný, nesplňuje modus operandi. Mimochodem současná eurokomisařka pro spravedlnost Věra Jourová, žádala za 33 dnů vyšetřovací vazby takřka 3 miliony korun, tedy cca 90.000,-Kč za den vazby. Dr.Altner by tedy mohl žádat cca 27 milionů korun – minimálně!). Určil si mimochodem 10% odměny, advokátní tarif připouští až 25%.

Do doby rozhodnutí ÚSČR byl považován dr. Altner svými právními pomocníky Hájkem a Halbichem za blázna. Odmítali se podílet svým majetkem na nákladech ani být zveřejňováni, ale při soudní výhře požadovali každý 1/3 z celkové odměny! Dr.Altner dostal pouze 17 milionů, ale zaplatit musel předem DPH ze 145 milionů celkové odměny! Už to samo o sobě ukazuje jejich charakter. Nelze proto vyloučit možnost, že šlo o účelový komplot mezi nimi a ČSSD, aby se soudy vlekly, peníze nemusely vyplatit v plné výši a dr. Altner to vzdal, nebo zemřel. Pro rozhodnutí ÚS ČR bylo klíčové spojení ČSSD se zahraniční ČSSD.

Ani prezident Zeman, ani pokladní ČSSD Barbora Snopková (pravomocně odsouzená), se nemohou vyhnout své svědecké výpovědi, jsme-li právním státem s nezávislou mocí soudní. Jiří Paroubek kdysi prohlásil na TV PRIMA, že „Zeman jednal nekale“.

Vladimíru Špidlovi hrozí TO za křivé svědectví, nebo premiérovi Sobotkovi, že zaměstnává člověka se ztrátou paměti. Bude trpět ztrátou paměti i prezident Zeman – mohl by potom vůbec opět kandidovat na úřad prezidenta?

Jak může někdo podepsat smlouvu s vedením firmy o odměně za odvedenou práci a flagrantně ji porušovat – tzn. určovat komu a kolik zaplatit za odvedenou práci bez ohledu na obsah smlouvy a vedení firmy?! To je neodejmutelná odpovědnost všech podepsaných pod 7 plnými mocemi, které zveřejňuji – Miloš Zeman, Vladimír Špidla a Barbora Snopková. Smlouvy se vyplatí dodržovat! Bez zákona nemůže být žádné jednání trestné! Zavražděný JUDr. Ernest Valko (kdysi obhájce dr. Altnera): „Nedodržování práva je cesta do pekel!“

Altner PN Hajek 210897Zde jsou: tři plné moci v souvislosti s akciovou společností CÍL z let 1997-98 (doporučuji všimnoutAltner KOS Praha NO spis 110997 si „výslovně ve věci zápisu změn do obchodního rejstříku“), podepsání Zeman, Snopková, Špidla) a tři plné moci pro dr. Altnera, podepsané Milošem Zemanem z let 1997-98. Zajímavé, jak byl zdůvodněno neumožnění studia trestního spisu dr. Altnerovi v roce 199 Krajským obchodním soudem – viz vpravo.

Článek z časopisu TÝDEN Noční můra sociální demokracie, stojí za připomenutí!

Nejsilnější je státní moc, proto je tolik nebezpečná, když je zneužívaná – viz kauza ing. arch. Marka Řičáře. Je doloženo, že ČSSD zneužila BIS proti dr.Altnerovi. Ze čl. 5 Ústavy ČR: Politické strany odmítají násilí jako prostředek při prosazování svých zájmů.

Na dotaz médií, zda by byl dr. Altner ochoten se s ČSSD dohodnout reagoval mj. slovy: „S vyděrači se nevyjednává, jinak by se legitimizovalo všechno to bezpráví. První zásada mezinárodního práva je „nedotknutelnost lidské důstojnosti“. Teprve na druhém místě je „nedotknutelnost života“.“

Zatím odpovědné orgány ve velkých kauzách selhávají, sahá-li věc příliš vysoko a ohrožuje-li mocné, kteří sami porušili zákon. Můžeme o kauzách jen psát. Nicméně věřím, že situace se bude zlepšovat a nevinných obětí české justice ubývat. Potom bude i jistě přibývat soudců, kteří potvrdí modrost rčení: „Dobří soudci dobře spí.“

V tomto smyslu přeji soudkyni JUDr. Haně Marsové z OS Praha 1 a české justici do budoucna co možná nejklidnější spaní – po odvedené práci ve jménu práva a spravedlnosti, stejného pro všechny občany.    

Další jednání ve věci je nařízeno na pondělí, dne 1.února 2016 od 9:00 hod. u OS Praha 1 na Ovocném trhu. Měla by být vyslechnuta Barbora Snopková. Možná nás překvapí svoji účastí i prezident Miloš Zeman. Má možnost, ukázat se jako chlap a jen získat, mlčením nenávratně ztratí. TGM se také dokázal postavit proti všem, když šlo o spravedlnost. Účast veřejnosti a médií je vítaná – jde o MOC!

 

Jan Šinágl, 30.1.2016

* * *

I prezident má povinnost svědčit před soudem, v opačném případě mu hrozí i trestné stíhání

Prezident České republiky Miloš Zeman má předstoupit před soud jako svědek ve sporu vedeném bývalým notářem Janem Halbichem o právním zastoupení. To měl přitom Zeman jako někdejší předseda ČSSD uzavřít s právníkem Zdeňkem Altnerem. Zeman ovšem uvedl, že k soudu nedorazí a zastoupí jej šéf hradního Odboru legislativy a práva Václav Pelikán. Právník Michal Janík z advokátní kanceláře Holá, Janík, Samek na rádiu Zet řekl, že při svědecké výpovědi je možnost zastoupení zcela vyloučena. Pokud se Zeman jako svědek soudu nezúčastní, tak mu po skončení prezidentského mandátu může hrozit trestní stíhání za trestný čin pohrdání soudem. …

http://www.zet.cz/tema/i-prezident-ma-povinnost-svedcit-pred-soudem-v-opacnem-pripade-mu-hrozi-i-trestne-stihani-7647

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.67 (9 Votes)
Share

Komentáře   

-3 #2 Není Důležité 2019-09-13 17:28
Cituji Fr.Zákostelský:
Tento stat stale ovladají kamaradi moskalů.Zakon se uplatňuje zasadně jen proti nepotřebným nebo odpurcům tohoto zlořadu.Sobotka,Špidla,Zeman,Santa a cela řada dalších to stale dokazují.K demokracii mame daleko uplně stejně jako za komančeros.Demokracieje jen hodně vzdalený sen.Naše vykřiky je nechavají v klidu.

Už se blížíme k té klíčové hranici, a pokud by to tak bylo jak píšete a bylo by jim to jedno, tak jenom dobře, protože by ti šmejdi nestačili včas zdrhnout. Jednou to dojde do bodu, kdy si všichni státem zubožení zničení lidé uvědomí, že není ten osud jejich vinou, a když nemají co ztratit, půjdou místo na štokrle a smyčku, se pomstít nepříteli.. A právě už dopředu všem takovým odpouštím, i v případě že o život budu připraven i já nebo kdokoli.. prostě já tohle chápu, vím dobře že pokud je člověk s nějakým charakterem a nějakou důstojností, je schopen tento stát dohnat ho k extrémnímu terorismu a to i zcela původně mírumilovného člověka, dovede takto přetočit. ČR je jak cvičák pro teroristy 2.0 jelikož až to začne, to budou nezávislí jedinci chodit jeden za druhým a nezastaví je nic, a nikdo to nevyřeší.. Dobře vím co se dělo v tu dobu, kdy jsem se veřejně nabízel jakékoli teroristické skupině a že když si mě obalí dynamitem tak a pošle na jakoukoli vládu, tak že jsem k dispozici, tohle jsem psal k teroristickým videím na youtube.. A je klidně možné, že kvůli toho důvod na mě zaútočili biologickou zbraní která je něco tak přes čáru, že odmítám věřit tomu že by si tohle někdo dovolil ale vypadá to že asi fakt jo.. nejdřív to testovali na nic netušících jedincích, a poté to používali proti nepohodlným osobám, tak že vás jednoduše nakazili něčím co už dopředu zařídili že doktoři diagnostikují mylně, je to velmi promyšlené, člověku to způsobuje nespecifické multidimenzioná lní problémy které dohromady z člověka vytvoří trosku neschopnou práce, neschopnou bystrého myšlení, a naprosto bez energie, pokud chcete vědět víc. Tak hledejte morgellons, a naprosto vás chápu pokud tomu neuvěříte, je to pochopitelné je to šílenost která mě málem stála zdravý rozum, a ještě dlouhou dobu potrvá než se tohle pochopí. Ale pravda je k nalezení už dnes, ale je obtížně pochopitelná pro špičkové vědce.. a nelze tomu věřit, je to jak sci-fi konspirace a to celé na druhou.. S tím svinstvem ve mě jsem bojoval dlouhé roky, a to každou vteřinou, nedělal jsem nic jiného než hledal jakékoli naděje na to jak si pomoct, všude jen černé prognózy a dočítal jsem se přesně toho co jsem prožíval i já a jeden příběh byl až do konce, a ten den jsem málem spáchal sebevraždu, zcela vážně jsem rodičům oznámil že nikdy nedopustím aby mě ta nemoc zabila tím způsobem jakým zabila manžela jedné z obětí. Dočetl jsem se naprosto totožného průběhu a podle všeho už jsem byl za půlkou.. to si neumíte představit.. Tehdy jsem poznal stránku sebe která nikdy neprojevila. Stránku chladného bezcitného psychopata prahnoucího pouze po pomstě schopného dojít si pro pomstu přes hromadu mrtvol... Děsí mě to dodnes, tehdy nechybělo moc k tomu a já bych se provraždil až do té Prahy.. a tam bych se to snažil zmasakrovat všecko.. a co nevinní do té doby to byl vždy důvod proč o tom ani neuvažovat.. ale tehdá jsem si řekl co s ostatními? S kým s těmi bezohlednými sobci kteří se neobtěžují ani se namáhat někomu pomoct pouhým pochopením, to nejsou lidi, odlidštil jsem si všechny, a hlavně to co jsem cítil bylo tak chladné a přímočaré, že jsem tehdá skutečně pochopil jak se cítí někdo kdo spáchá nějaké zvěrstvo.. od té doby si nedovolím nikoho ani v mysli odsuzovat, na každého zločince hledím jako na oběť. Protože tak to taky je, ale to je zase na dlouho.
+1 #1 Fr.Zákostelský 2016-02-01 08:45
Tento stat stale ovladají kamaradi moskalů.Zakon se uplatňuje zasadně jen proti nepotřebným nebo odpurcům tohoto zlořadu.Sobotka ,Špidla,Zeman,S anta a cela řada dalších to stale dokazují.K demokracii mame daleko uplně stejně jako za komančeros.Demo kracieje jen hodně vzdalený sen.Naše vykřiky je nechavají v klidu.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)